Superpuchar Włoch 2015: JUVENTUS 2-0 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 18:18

Aleexxx pisze:Jakoś nie cieszy mnie to zwycięstwo. Moim zdaniem po wygranym pucharze i lidze powinno automatycznie otrzymywać się taki puchar. Wiadomo jest to jakaś promocja, ale w takiej formie to był bardziej puchar towarzyski.

Ludziska nie oglądałem meczu, moglibyście powiedzieć mi jak sprawdził się:
- Coman,
- Sturaro,
- Caceres,
- Allegri w sensie zmian i taktyki.

Ręce opadają. "Kibiców" Juve to chyba tylko zwycięstwo w LM by zadowoliło. Meczu również nie oglądałem ale fajnie, że nowe nabytki strzeliły. Szkoda, że bomba Pogby nie wpadła bo już byśmy mieli bramkę sezonu :) Sezon rozpoczęty od zwycięstwa, oby tak do końca.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 18:39

Aleexxx pisze:Jakoś nie cieszy mnie to zwycięstwo. Moim zdaniem po wygranym pucharze i lidze powinno automatycznie otrzymywać się taki puchar. Wiadomo jest to jakaś promocja, ale w takiej formie to był bardziej puchar towarzyski.

Ludziska nie oglądałem meczu, moglibyście powiedzieć mi jak sprawdził się:
- Coman,
- Sturaro,
- Caceres,
- Allegri w sensie zmian i taktyki.
Coman - tylko biegał, nie pokazał nic.
Sturaro - dobry występ + asysta.
Caceres - bardzo niepewny w obronie
Allegri - jak dla mnie żadnej zmiany taktyki nie było (i dobrze).

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 18:53

Dzięki dzisiejszemu zwycięstwu jesteśmy już samodzielnymi liderami nie tylko w rankingu drużyn, które najwięcej razy zdobyły mistrzostwo Serie A i Puchar Włoch, ale i Superpuchar :)

endrjuJT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 18:55

Vidal podnosi Audi Cup a Buffon Superpuchar :)

Co do meczu to wyglądał jak za czasów Conte i nie mam na myśli ustawienia tylko przebiegu spotkania. Pierwsza połowa do d... a druga na strzelenie gola /dwóch i na stojąco..
Ważne ze skutecznie i bez straty gola. Cieszy Mandżukić i Dybala, który zrobił trochę wiatru po wejściu. Podobała mi się gra Pogby mam wrażenie, że wziął na siebie bardziej ciężar gry niż to było wcześniej, pytanie tylko czy tak faktycznie było czy to już sprawa psychologiczna mojego spojrzenia na jego grę przez pryzmat straty Pirlo/Vidala i zabrania koszulki z "10"
Cieszy, że pomoc dała radę no i parada Bonucciego na dwa razy, która uchroniła nas przed golem Lazio

Aleexxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 19:01

Poprostu pisze: Ręce opadają. "Kibiców" Juve to chyba tylko zwycięstwo w LM by zadowoliło. Meczu również nie oglądałem ale fajnie, że nowe nabytki strzeliły. Szkoda, że bomba Pogby nie wpadła bo już byśmy mieli bramkę sezonu :) Sezon rozpoczęty od zwycięstwa, oby tak do końca.
W mojej wypowiedzi nie chodziło o brak wartości tego trofeum, tylko że powinniśmy go otrzymać automatycznie po zwycięstwie w lidze i w pucharze.
Co w tym złego, że nie oglądam takich meczy, mieszkam teraz w Francji mam ciulowego neta, nie mam telewizora i ciężko mi siedzieć i szukać streama. Zresztą tak jak mówiłem dla mnie to był puchar towarzyski.. Tak poza tym nie Tobie oceniać czy jestem kibicem czy nim nie jestem.
@marcinek dziękuje

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 19:15

Oglądałem mecz na livescorze. Wstyd, już nie jestem true fanem :prochno:.

Widziałem własnie skrót. Chyba wiadło nudą poza golami i setką Mandzu. Dybała.. ale urwał.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 19:43

Cabrini_idol pisze:Oglądałem mecz na livescorze. Wstyd, już nie jestem true fanem :prochno:.
True story. :smile:
Cabrini_idol pisze: Widziałem własnie skrót. Chyba wiadło nudą poza golami i setką Mandzu. Dybała.. ale urwał.

Flaki z olejem. 2 bramki przednie, zresztą jedna po drugiej, a tak poza tym działo się bardzo niewiele, żeby nie powiedzieć nic. Świetnie grała nasza obrona i mam wrażenie, że w drugiej połowie także nasze akcje były o wiele bardziej składne, a nasi po prostu wypunktowali rywala. Dybala oprócz bramki kilka razy świetnie się pokazał mając piłkę przy nodze. W jednej sytuacji, na małej przestrzeni dryblingami ośmieszył zdaje się 3 rywali (coś takiego widziałem u nas ostatnio chyba tylko w wykonaniu Pogby i Teveza).

Mandzukic bije Llorente na łeb. Dobrze, że strzelił bramkę w tak istotnym meczu i aklimatyzuje się stosunkowo szybko (drugie trafienie po meczu w Gdańsku), ale należy uwzględnić także jego wolę walki. Dzisiaj mi zaimponował, gdy po tym, jak stracił piłkę i leżał na murawie, był jeszcze w stanie wywalczyć futbolówkę i odegrać do któregoś z naszych. :ok: Dobry trequartista (oby) plus Dybala w formie i powinno to wyglądać przednio.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 21:07

Wojtek pisze:Comanowi nie chcieli dać medalu za tak tragiczną grę, za to Buffonowi dali dwa, WTF?D
Comana przesunęli do tej babki co ostatnia stała i nie miała zbytnio okazji wręczyć medalu komukolwiek, ponieważ zawodnicy, którzy przechodzili obok niej byli już udekorowani. A po jej reakcji można stwierdzić, że bardzo lubi Buffona i w związku z tym, że nie było już kogo dekorować a jej został medal, to dorzuciła mu drugi ;)

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 21:25

Crunny pisze:Dzięki dzisiejszemu zwycięstwu jesteśmy już samodzielnymi liderami nie tylko w rankingu drużyn, które najwięcej razy zdobyły mistrzostwo Serie A i Puchar Włoch, ale i Superpuchar :)
I to jest świetne !
Ale drużyna i tak powinna zostać wzmocniona, a Coman gdzieś wypożyczony. Absolutnie (w tej chwili) nic pozytywnego nie wnosi do gry Juve.
Fajnie Barzagli się zaprezentował, mimo że wrócił po kontuzji.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 21:39

rad pisze: Fajnie Barzagli się zaprezentował, mimo że wrócił po kontuzji.
Bo Andrea to kot!

2 tygodnie temu zaczeliśmy przygotowania, 2 tygodnie później niz Lazio, troszke przemeblowani,eksperymentalni,a wywozimy soczyste 2:0.

Moze Dybala i Mandzu razem zastąpią nam jednego Teveza.

Opłakany stan murawy,a mimo to nasi ladnie sobie poczynali.

Dzieki Mandzu może znowu bedziemy mieli napastnika ktory swietnie gra i strzela glową plus Lewa noga Dybali - miodzio.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 22:26

Adrian27th pisze:Dzieki Mandzu może znowu bedziemy mieli napastnika ktory swietnie gra i strzela glową
Właśnie trzeba mieć nadzieję, że Mario będzie takim zawodnikiem, który trochę tych goli nastrzela w nadchodzącym sezonie po takich akcjach jak dzisiaj a także po wrzutkach z rzutów rożnych. Miejmy nadzieję, że będzie miał kto też wrzucać mu takie piłki. Bo na Fernando to już raczej nie ma co zbytnio liczyć.

Swoją drogą podobało mi się to dzisiejsze jego trafienie i nie ma to jak od razu w pierwszym oficjalnym meczu zaliczyć trafienie. To samo może tyczyć się też Dybali. Może to będzie taki bodziec, impuls, który przełoży się na dobrą formę strzelecką tych naszych nowych nabytków zarówno w lidze jak i w europejskich pucharach. Bądź co bądź narobili apetytów tym ostatnim finałem w LM.

Sam mecz mimo, że nie powalał na kolana (stał po prostu na słabym poziomie) to cieszy zdobycie SC. No i teraz ciekawe czy przy obecnych wzmocnieniach innych drużyn zdobycie tego SC nie będzie takim miłym złego początkiem do występów w lidze? Bo jak na moje nie będzie już tak łatwo jak w ostatnim sezonie czy dwa lata temu. Może być naprawdę ciężko, choć nie mówię, że nie będzie 5 z rzędu scudetto.

Jeszcze jedno spostrzeżenie jakie rzuciło mi się w oczy, to że z taką formą jaką zaprezentowały obydwa zespoły dzisiaj a także inne zespoły włoskie nie może dziwić fakt, że prawie wszystkie dostają bęcki w tych przedsezonowych sparingach. I chyba na dzień dzisiejszy Lazio może wybić sobie awans do fazy grupowej LM z głowy, mam jednak nadzieję, że jeszcze się ogarną.

endrjuJT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 23:44

Tevez też strzelił w pierwszym meczu w Superpucharze w debiucie i też z Lazio tylko na Olimpico. Może to znak, że zastąpi Carlitosa godnie choć inna charakterystyka.

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 09:05

Mandzukic jest najlepszą "9", jaką mogliśmy zgarnąć z rynku. I nie piszę tego jedynie pod wpływem fajnej bramki w meczu z Lazio.
Tyle w temacie.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 09:43

Od samego początku byłem zwolennikiem Dybali i Mandżura, wyrażając swoje zadowolenie po ich transferach na forum. Oczywiście jeszcze w cholerę drogi, by zawyrokować, że transfery były słuszne, ale cieszę się, że chłopy od początku odpaliły z grubej rury.

Mecz bez większej historii, jeszcze sporo pracy przed nami.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 11:47

Pogba lider. Wiem, że po jednym meczu nie powinno się tego robić, ale miałem jakieś takie odczucie, że ta "10" dodała mu nie tyle pewności siebie (bo jej mu nie brakowało), ale pewnej odpowiedzialności, od której się nie ugiął. Jeśli ma grać tak w ofensywie jak wczoraj, to nie wiem czy przesunięcie go wyżej (na pozycję ...Zidane'a) rzeczywiście nie miałoby sensu. Tym bardziej, że Sturaro zdaje się dobrze łatać dziurę po Vidalu. A Allegri lubi takich siłowych trequartistów (Boateng).

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Zablokowany