Superpuchar Włoch 2015: JUVENTUS 2-0 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 16:23

Dobre transfery :-D 8)

Lazio nam leży. Gratulacje dla chłopaków. Koncertowo przestany mecz po 2gim golu :wink:

Obrazek
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 16:25

Po pierwszej połowie można było tu przeczytać (słuszną zresztą) uwagę "nasz atak nie istnieje" i ogólne przedsezonowe obawy niektórych o jakość naszego napadu. Narzekania, biadolenie, tymczasem dwie bramki nowych atakujących rozstrzygają losy Superpucharu :ok:

Swoją drogą strzał Dybali był... fatalny. Więcej szczęścia niż rozumu czy techniki, że to wpadło.

Biegali 90 minut, mecz wygrali w 5 minut. W sumie w taki upał to i mnie się nie chcę.

"Mistrz kraju - Juventus FC i zdobywca Pucharu Italii - Lazio Rzym zagrały w Szanghaju o pierwsze przedsezonowe trofeum. Dla obu zespołów był to kolejny pojedynek w 2015 roku. Do tej pory dwukrotnie górą był Juventus, który zwyciężał zarówno w lidze (2:0), jak i finale Pucharu Włoch (2:1)."
Łonet standardowo rzetelnie pisze o włoskiej piłce :D Wpierw, że Lazio jest zdobywcą Pucharu Włoch, zdanie później jednak temu przeczące.
Poziom murawy i operatorów transmisji.

Forza! :dance:

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 16:27

Sądziłem że Lazio będzie "na gazie" bo za chwilę będą grali el. LM, a nasi tacy w rozsypce się wydawali, a tu proszę niespodzianka ;)

Mecz nie był ładny, ale liczy się tylko trofeum i bramki nowych graczy. Zwycięstwa jednoczą i oby Juve dobrze przygotowało się do sezonu, bo wiadomo że mamy słaby kalendarz przed meczami w grupie LM.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 16:32

Narazie najpewniejszy do gry w ataku jest Mandzukić.Co mecz to lepiej.Druga bramka to praktycznie jego zasługa.

Gidi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 16:34

Było raczej jasne, że mecz na kolana nie powali, i tak też się stało. Murawa kiepska, do tego przecież zwykle początki Juve są łagodnie mówiąc średnie. Chłopaki jeszcze się rozkręcą. Po meczu widać, że jak będą dobrze grały skrzydła, to z Mandżukicia będzie pocieacha

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 16:35

Cholernie się bałem o wynik tego meczu, bo w ostatnim czasie wiele się w naszych szeregach działo. Bijemy rekord, bijemy pod względem ilości zdobytych Superpucharów Milan i teraz koncentrujemy się na lidze. Bardzo dobrze, że do jej startu jeszcze trochę czasu - będzie można popracować nad bolączkami, zgraniem, powrotem do składu kilku zawodników itd. A kto wie - może Marotta sprawi nam niespodziankę i pozyska trequartistę.

Nawet dzieci Storariego świętują w naszych koszulkach zwycięstwo Juve, przed tv rzecz jasna (do znalezienia na facebookach). :smile:

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 16:38

Antek666 pisze:Swoją drogą strzał Dybali był... fatalny. Więcej szczęścia niż rozumu czy techniki, że to wpadło.
Nie mam takiego wrażenia :stop: Poza tym napastnik jest rozliczany z tego, co wpadnie do sieci. To był gol na bezpieczne prowadzenie i jednocześnie zamykający kwestię Superpucharu.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 16:40

Haha idealny tor lotu piłki, ale naczytasz się, że więcej szczęścia niż rozumu xD.

trayor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 16:43

Antek666 pisze:Swoją drogą strzał Dybali był... fatalny. Więcej szczęścia niż rozumu czy techniki, że to wpadło.
Jeżeli wszystkie jego fatalne strzały mają dawać taki efekt jak dziś to niech tak strzela, nie będę narzekał :)

Najważniejsze, że na tej kartofliskowej murawie nikt nie nabawił się kontuzji. Fajnie, że nasze nowe nabytki tak szybko zdobywają bramki, czuję, że nie będziemy zbyt długo tęsknić za Tevezem.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 16:46

Fatalny strzał? :doh: To był znakomity strzał, pod poprzeczkę. Tam nie było czasu na to, żeby może uderzyć technicznie albo kombinować. Przy sporym zamieszaniu tak właśnie kończy się tego typu akcje.

Antek
:naughty:

Sebkovič

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 17:03

Cieszy wynik i zdobycie pucharu, cieszą gole ,,nowych". Bramka Dybali bardzo ładna.

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:🏆🏆🏆🏆🏆
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 17:28

Chciałem bramki Mandzu i Dybali i mam. :smile:

Szkoda tej setki Chorwata, ale będzie z niego duży pożytek.

Aleexxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 17:39

Jakoś nie cieszy mnie to zwycięstwo. Moim zdaniem po wygranym pucharze i lidze powinno automatycznie otrzymywać się taki puchar. Wiadomo jest to jakaś promocja, ale w takiej formie to był bardziej puchar towarzyski.

Ludziska nie oglądałem meczu, moglibyście powiedzieć mi jak sprawdził się:
- Coman,
- Sturaro,
- Caceres,
- Allegri w sensie zmian i taktyki.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 17:42

Cieszą premierowe gole. Podobał mi się Mandzu, jak będzie dostawał piły to trochę postrzela. Abstrahując od formy, ten mecz był nieporozumieniem. Kartoflisko, operatorzy kamer i nastawienie lub brak sił obu ekip.

samson89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 17:45

To co mnie zaciekawiło to sposób gry Sturaro. Często przed podaniem podnosił głowę. Wiem, że to nie ja odpowiadam za taktykę ale byłbym ciekawy jego gry w roli rozgrywającego. Brawo także dla Mario. Zmarnował setkę, mimo to i tak zdobył gola. Walczy i stara się aby Juve było jeszcze lepsze. Pogba, moim zdaniem (POWTARZAM MOIM ZDANIEM) wie że po odejściu Vidala, Teveza i Pirlo musi pokazać i udowodnić że teraz w większości od niego będzie zależało kreowanie akcji w środkowej części boiska. Może zapragnął "10" aby w jakiś sposób podziękować zarządowi że zaufali mu, sprowadzając go do klubu. Podziękować klubowi i pokazać co osiągnął dzięki temu transferowi. Pokazać w tym momencie swoją "sportową ambicję". Mam nadzieję, że "presja tego numeru" sprawi, że udowodni to grając teraz na miarę swoich umiejętności. Pokaże, że jego wcześniejsza gra była "maskowana" innymi zawodnikami,których już w klubie nie ma. Chciałbym się nie mylić i idąc dalej tym tropem oby w ten sposób dawał sygnał wszystkim że będzie "10" w Juve przez wiele lat. W parze z Dybalą może w fajny sposób rozwijać akcje ofensywne. Paulo od momentu pierwszego kontaktu z piłką i jego zwodach sprawił, że jakoś zacząłem bardziej oglądać mecz. Pozostaje mi tylko czekać aby zespół zgrał się ze sobą i aby nie zapeszyć...FORZA JUVE

Zablokowany