Superpuchar Włoch 2015: JUVENTUS 2-0 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pandecybel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 08:41

annihilator1988 pisze:W razie kontuzji Chińczycy powinni płacić rekompensatę po 100 tys. euro za każdy tydzień absencji piłkarza.
Trzeba wystawić De Ceglie i Martineza (chyba są jeszcze w kadrze). Jak ich solidnie połamią to będzie na nowego Padnoina.

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 09:33

Prośba! Wyśle mi jakaś dobra duszyczka :D link do meczu online albo do ściągnięcia później, żebym mógł sobie wejść nie znając wyniku ok. 20 i bez obawy, że mi gdzieś wyskoczy wynik? Jak da radę, to ślijcie prywatną wiadomość. W zamian same dobre rzeczy. ;)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 10:16

Patrząc na boisko schodzi ze mnie całe ciśnienie na ten mecz :roll: Skandal to mało powiedziane... cieszę się czytając, że to ostatni rok SPW w Chinach po czym patrzę, a kolejne miejsce docelowe to Katar :ok: Kolejny 15sto tys. gorszy niż w polskiej lidze. Powalające, jesteśmy ewenementem, każda silna liga gra SP u siebie, my nie możemy.

Wracając do meczu. Cóż, Lazio 2 tyg. przed nami w przygotowaniach. Musimy wygrać puchar, który podarowaliśmy Napoli. Allegri ma szybką szansą na rehabilitację. Spinam się na ten mecz, wygrać jedno spotkanie i kolejny oficjalny puchar ląduje w naszej gablocie. Wygrywając staniemy się samodzielnym liderem w ilości zdobytych włoskich trofeów (Scudetto, PW, SPW).

Jeśli potwierdzą się przewidywane składy, to z całym szacunkiem, ale nasza pomoc naprawdę nie powala... Szkoda, że Pereyra tak późno zaczął przygotowania. Kto pociągnie ten wózek? Widzę tylko Pogbę w tej roli... Dużo nerwów przed nami. Jestem pewien.

Obrazek
Vinylside

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 11:27

Nie rozumiem jednej rzeczy. Mianowicie; dlaczego polskie, sportowe stacje telewizyjne nie puszczają meczu ? Przecież tych kanałów jest tyle, że ktoś mógłby pokusić się o transmisję. Jak widać w Polsce lepiej puszczać powtórki naszej ekstraklasy oraz partyjki golfa niż Superpuchar Włoch. No, ale przecież gdyby grała Barcelona z Realem to zapewne każdy kanał by transmitował. Troszkę jestem zażenowany podejściem poszczególnych stacji do takich wydarzeń. Superpuchar to superpuchar - jeden mecz i nie ważne czy gra klub z Włoch, Polski, Hiszpanii czy Portugalii moim zdaniem zawsze ta transmisja powinna być. Szczególnie w okresie, w którym nie ma czego oglądać.

Co do boiska; moim zdaniem to są jakieś żarty. Nie rozumiem jak można podpisać kontakt z tak wielkimi klubami i olać sprawę murawy. Tak szczerze mówiąc to niektóre zespoły Klasy C mają lepsze warunki do gry. Tutaj właśnie wychodzi trochę podejście innych państw do klubów z Włoch - przyjadą, zagrają a dla nas to tylko promocja, tyle. Jak już wcześniej wspomniałem; w przypadku innych klubów byłyby pewnie czerwone dywany i murawa dopracowana perfekcyjnie ;)

Jeśli chodzi o mecz to wierzę w Juventus. Nasza kadra nie wygląda tragicznie. Mam nadzieję, że każdy da z siebie 100% a zdobyty dziś puchar będzie pierwszym z wielu w tym sezonie.

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 12:05

Vinylside pisze:Nie rozumiem jednej rzeczy. Mianowicie; dlaczego polskie, sportowe stacje telewizyjne nie puszczają meczu ? Przecież tych kanałów jest tyle, że ktoś mógłby pokusić się o transmisję. Jak widać w Polsce lepiej puszczać powtórki naszej ekstraklasy oraz partyjki golfa niż Superpuchar Włoch. No, ale przecież gdyby grała Barcelona z Realem to zapewne każdy kanał by transmitował. Troszkę jestem zażenowany podejściem poszczególnych stacji do takich wydarzeń. Superpuchar to superpuchar - jeden mecz i nie ważne czy gra klub z Włoch, Polski, Hiszpanii czy Portugalii moim zdaniem zawsze ta transmisja powinna być. Szczególnie w okresie, w którym nie ma czego oglądać.
Jeżeli chodzi o mecz Barca - Real to akurat nie ma się co dziwić temu, że wszyscy by chcieli ten mecz transmitować bo el classico i rywalizacja Messi - Ronaldo są tak pompowane w mediach na całym świecie - w Polsce akurat widać to i tego efekty bardzo dobrze - że od Superpucharu Włoch, ktokolwiek by w nim nie grał będą meczem znacznie atrakcyjniejszym dla "janusza", choćby się nawet odbywały w ramach jakiegoś ogórkowego turnieju.

Co do naszego meczu to też jestem rozczarowany brakiem transmisji, zawsze jakiś polsat sport to transmitował - szkoda.

Murawa to jakiś żart. Kluby tyle czasu poświęcają na ten mecz, organizują akcje promocyjne, robią z tego wydarzenie, a Chińczycy nawet boiska nie mogą przygotować?

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 12:06

Skład wygląda ubogo. Zamiast Pirlo, Vidala i Teveza grają Padoin, Sturaro i Dybala. Jest to znaczne obniżenie jakości i nie może to tak wyglądać przez cały sezon. Z nowych zawodników tylko Mandzukic jest odpowiedni do poziomu Juventusu. Może być dzisiaj ciężko z płynną grą i stwarzaniem sytuacji podbramkowych. Wszystko musi pociągnąć Pogba bo bez niego tego nie wygramy. Marotta popełnił błąd, że nie zainteresował się Kondogbią. Francuz za ciekawe pieniądze idealnie zastąpiłby Vidala i pewnie świetnie wpłynąłby na Pogbę.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 12:27

A jak tam publika? Nie widziałem informacji, że Chińczycy biją się o miejsca. Będzie pełny stadion?

FORZA JUVE!!!
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 12:57

I jak odbędzie się mecz, bo ponoć jakiś tajfun tam ma przejść ?

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 13:14

#Juventus starting XI: Buffon, Barzagli, Bonucci, Caceres, Lichtsteiner, Sturaro, Marchisio, Pogba, Evra, Coman, Mandzukic #SupercoppaTIM #JuveLazio

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

co z Dybalą? :doh:
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2015, 13:15 przez Mehehehe, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 13:15

Coman w pierwszym skladzie. :shock:

Dybala, nie daj Boze, kontuzja?

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 13:25

Fajnie, miażdżymy.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 13:26

Lol, 40mln na lawce....

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 13:28

co wy tak narzekacie? ;o rok temu Coman wyszedł w podstawowym składzie na Chievo i wszyscy piali z zachwytu. Ufam Maxowi ;)

Dybala wejdzie na podmęczonego rywala i ich rozjedzie, potwierdzone info :D

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 13:35

Już jutro w gazetach: Dybala niezadowolony z ławki, czy wróci do Palermo? :prochno:

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2015, 13:39

Identyczne reakcje na temat składu były przed połfinałowym meczem z Realem u siebie :D Dlatego PRZYNAJMNIEJ NA RAZIE zluzujcie porty i dajcie się chłopakom wykazac ;) Na ewentualne hejty przyjdzie czas po meczu. FORZA!

Obrazek
Zablokowany