Serie A: Mercato - zima 2016
- Cabrini_idol
- Juventino
My mamy więcejAlexinhio-10 pisze:Roma lowi ciekawe talenty. Z 11stki najbardziej wartosciowych zawodnikow w wieku 18lat beda mieli dwoch, z tego co TottiGol piszesz. Jest jeszcze Paredes, Ucan. Jezeli sie sprawdza to bedzie ciekawie.

- TottiGol
- Romanista
Ja największe nadzieje pokładam jednak w Antonio Sanabrii i Sergio Diazie. A jest jeszcze Kevin Mendez. Wszyscy 18-19 lat...Alexinhio-10 pisze:Roma lowi ciekawe talenty. Z 11stki najbardziej wartosciowych zawodnikow w wieku 18lat beda mieli dwoch, z tego co TottiGol piszesz. Jest jeszcze Paredes, Ucan. Jezeli sie sprawdza to bedzie ciekawie.
Sergio Diaz w wieku 16 lat strzelił 13 goli w 33 meczach dla Cerro Porteno w lidze paragwajskiej. Robi wrażenie...
Forza Roma
- rydwadydwa
- Juventino
A Verde? Z tego co wiem też grywał jakieś końcówki w tamtym sezonie.TottiGol pisze:Ja największe nadzieje pokładam jednak w Antonio Sanabrii i Sergio Diazie. A jest jeszcze Kevin Mendez. Wszyscy 18-19 lat...Alexinhio-10 pisze:Roma lowi ciekawe talenty. Z 11stki najbardziej wartosciowych zawodnikow w wieku 18lat beda mieli dwoch, z tego co TottiGol piszesz. Jest jeszcze Paredes, Ucan. Jezeli sie sprawdza to bedzie ciekawie.
Sergio Diaz w wieku 16 lat strzelił 13 goli w 33 meczach dla Cerro Porteno w lidze paragwajskiej. Robi wrażenie...
- Ivory
- Juventino
Tak na marginesie, wbijanie kibiców innych drużyn na forum 33-krotnego mistrza Włoch i rozpoczynanie porównywania ofensyw "na papierze" jest objawem jakiegoś przedsezonowego leczenia kompleksów. Jakoś dziwnym trafem nie plączecie się tutaj przykładowo po 15 kolejce Serie A i jakoś wtedy nikogo nie świeżbi na porównywanie realnych już osiągnięć ofensyw, które już dostatecznie miały okazję sprawdzić się w meczach o punkty.
- zbysioJuve
- Juventino
Co do Verde to gdzieś czytałem już z miesiąc temu, że poszedł na wypożyczenie, bodajże do Frosinone choć nie jestem tego pewien podobnie jak tego czy to akurat ten Verde z Romy, ale raczej to on powinien być bo nie słyszałem o innych piłkarzach o tym samych nazwisku. Jeśli to on to widocznie nie ma w Romie w tej chwili dla niego już miejsca i wysłali go na zesłanierydwadydwa pisze:A Verde? Z tego co wiem też grywał jakieś końcówki w tamtym sezonie.TottiGol pisze:Ja największe nadzieje pokładam jednak w Antonio Sanabrii i Sergio Diazie. A jest jeszcze Kevin Mendez. Wszyscy 18-19 lat...Alexinhio-10 pisze:Roma lowi ciekawe talenty. Z 11stki najbardziej wartosciowych zawodnikow w wieku 18lat beda mieli dwoch, z tego co TottiGol piszesz. Jest jeszcze Paredes, Ucan. Jezeli sie sprawdza to bedzie ciekawie.

- TottiGol
- Romanista
Verde to wychowanek. Ja się bardziej skupiłem na małoletnich w Ameryce Płd, których łowi Sabatini. W sumie to wyda(ł) na nich ponad 50 mln EUR!
Verde ten sezon spędzi na wypożyczeniu we Frosinone
edit: zapomniałem jeszcze o tym gagatku:
Verde ten sezon spędzi na wypożyczeniu we Frosinone
edit: zapomniałem jeszcze o tym gagatku:
Forza Roma
- Dizzee
- Interista
Po pierwsze, to jakbyś nie zauważył jesteś na subforum "Piłka Nożna-Włochy" w temacie "Serie A: Mercato - lato 2015", więc miejscu jak najbardziej adekwatnym do tego typu dyskusji.Ivory pisze:Tak na marginesie, wbijanie kibiców innych drużyn na forum 33-krotnego mistrza Włoch i rozpoczynanie porównywania ofensyw "na papierze" jest objawem jakiegoś przedsezonowego leczenia kompleksów. Jakoś dziwnym trafem nie plączecie się tutaj przykładowo po 15 kolejce Serie A i jakoś wtedy nikogo nie świeżbi na porównywanie realnych już osiągnięć ofensyw, które już dostatecznie miały okazję sprawdzić się w meczach o punkty.
Po drugie, w poprzednich latach nie było miejsca na takie dyskusje. Niestety czy tego chcesz czy nie, liga się wyrównuje, przynajmniej na papierze i ofensywa Juventusu nie wygląda już tak dobrze na tle pozostałych drużyn.
Po trzecie, gdybym chciał się ponapinać to wrzuciłbym tylko skład Interu, wrzuciłem całą czołówkę w całkowicie losowej kolejności.
Jeśli Roma zrobi coś z tymi nieszczęsnymi bokami obrony i ściągną na przykład Coentrao + kogoś na drugą stronę, to wyrastają na kandydata numer 1 do Scudetto ex aequo z Juventusem.
Javier Pastore, 42 miliony- #przepłacony
Eric Lamela, 30 milionów- 2 tragiczne sezonu w średniaku Premiership #niewypał
Juan Iturbe, 25 milionów-katastrofalny sezon w AS Roma #niewypał
Paolo Dybala, 40 milionów- TBA
Eric Lamela, 30 milionów- 2 tragiczne sezonu w średniaku Premiership #niewypał
Juan Iturbe, 25 milionów-katastrofalny sezon w AS Roma #niewypał
Paolo Dybala, 40 milionów- TBA
- sebatiaen
- Juventino
Totti ten filmik nic nie znaczy;)
To jest poziom juniora, nie licz na to że taką grę będzie prezentował w seriea.
Już setki takich widziałem i wcale nie przesadzam.
Narazie mercato Romy ładne pod warunkiem sprowadzenia Gersona/Dzeko/Salaha i Adriano, kupicie tych to będziecie coraz bliżej Juve.
Milan niech zagra za rok w LM.
Inter z Juventusem i Romą powinni w tym roku powalczyć.
Milan i Napoli to zagadki, nowi trenerzy i nowe koncepcje.
Zobaczmyy.
To jest poziom juniora, nie licz na to że taką grę będzie prezentował w seriea.
Już setki takich widziałem i wcale nie przesadzam.
Narazie mercato Romy ładne pod warunkiem sprowadzenia Gersona/Dzeko/Salaha i Adriano, kupicie tych to będziecie coraz bliżej Juve.
Milan niech zagra za rok w LM.
Inter z Juventusem i Romą powinni w tym roku powalczyć.
Milan i Napoli to zagadki, nowi trenerzy i nowe koncepcje.
Zobaczmyy.
- TottiGol
- Romanista
No pewnie, że nic nie znaczy. Niemniej jednak pokazuje, że chłopak ma niesamowity potencjał... Poza tym on w wieku 17 lat gra normalnie z seniorami w lidze i to gra dużo. Fakt, że to tylko Australia, ale ...niedawno grał tam również niejaki Alessandro del Piero. Kojarzycie gościa? ;P
Forza Roma
- zahor
- Juventino
Ty tak na serio? Jestem sie w stanie zalozyc ze niezaleznie od tego kogo jeszcze Roma nie kupi, u bukmacherow kursy na to ze Stara Dama obroni tytul beda nizsze niz na to, ze zdobedzie go ktokolwiek inny. Co nie zmienia faktu ze poki co mercato w ich wykonaniu jest bardzo konkretne, udalo im sie naprawde solidnie wzmocnic dwie najslabsze pozycje.Dizzee pisze: Jeśli Roma zrobi coś z tymi nieszczęsnymi bokami obrony i ściągną na przykład Coentrao + kogoś na drugą stronę, to wyrastają na kandydata numer 1 do Scudetto ex aequo z Juventusem.
- Il Fenomeno
- Juventino
Przecież Dzeko i Salah już są piłkarzami Romy. Gerson od przyszłego sezonu. Adriano się oddalił, ale na pewno ktoś inny na bok przyjdzie.sebatiaen pisze: Narazie mercato Romy ładne pod warunkiem sprowadzenia Gersona/Dzeko/Salaha i Adriano, kupicie tych to będziecie coraz bliżej Juve.
Poza tym.
Dlaczego piszesz.
W ten sposób?
Ciekawi mnie to.

- annihilator1988
- Juventino
To ten gość, który przewyższa Tottiego pod każdym względem?TottiGol pisze:Alessandro del Piero. Kojarzycie gościa? ;P

Kolejne dodoTottiGol pisze: edit: zapomniałem jeszcze o tym gagatku:
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- sebatiaen
- Juventino
Il fenomeno bo nikt nie jest fenomenem;)
Piszę normalnie co w tym dziwnego? już sam nie wiem:)
Wymieniłem graczy który Roma potrzebuje, gdyby się udało takich graczy sprowadzić to zespół by się znacząco wzmocnił.
Piszę normalnie co w tym dziwnego? już sam nie wiem:)
Wymieniłem graczy który Roma potrzebuje, gdyby się udało takich graczy sprowadzić to zespół by się znacząco wzmocnił.
- Il Fenomeno
- Juventino
Del Piero to mój idol z dzieciństwa i zawsze nr. 1 wśród piłkarzy, ale obiektywnie nie mogę się zgodzić, żeby był lepszy od Tottiego. Dziwne, że dałeś linka to bramki z reprezentacji w której Alex nigdy nie znaczył tyle co Totti.annihilator1988 pisze:To ten gość, który przewyższa Tottiego pod każdym względem?
Teraz gówno burza za 3... 2... 1... .
Wymieniłeś piłkarzy, których Roma już pozyskała - poza Adriano.sebatiaen pisze:Wymieniłem graczy który Roma potrzebuje, gdyby się udało takich graczy sprowadzić to zespół by się znacząco wzmocnił.