Mercato (Lato 2016)
- jakku1
- Juventino
To znaczy tutaj raczej chodzi o to, ze podobno jestesmy przekonani, ze Schalke blefuje z kwota odstepu za Draxlera. Pilkarz chce odejsc, a Schalke potrzebuje pieniedzy z jego transferu. Nasze władze uwazaja, ze to zrywanie negocjacji to tylko i wylacznie taktyka i Schalke w koncu zmieknie, a nam uda sie wypracowac kompromis na naszych warunkach.sebatiaen pisze:Ja już kiedyś pisałem o akcji z Schalke.
Są transakcje pomiędzy Interem i Schalke, Inter zawsze starał się mieszać nam i podkupywać graczy, nie raz się nadział bo my też blefować potrafimy.
Może przecież być tak że Schalke z Interem się jakoś dogadało i Niemcy zabierają nam czas zawyżając cene Juliana by Juve końcem końców nie pozyskało tego Trequa.
No przecież jak kupimy Draxlera to już nic nie będzie trzeba.
Skład bardzo mocny.
Tak jak to interpretuje. Niemniej informacja o tym, ze "wiemy, ze Schalke blefuje" pochodzi ze SS24.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- AdiZ
- Juventino
No może jakoś to mercato będzie wyglądać. blef Schalke blefem. Ale z 15mln to Marotta niech się nie ośmiesza. Za Martineza parę lat temu lekką ręką dał 12.jakku1 pisze:O 6m też byla mowa kiedy pojawily sie pierwsze powazniejsze doniesienia o Gotze.RICTOR pisze:SkySport 24: Siqueira zbył PSG i zdecydował się na nas. Do dogadania zostały detale związane z jego pensją.
Rzekomo Gece miał być gotów obniżyć swoją pensję do poziomu 6 mln kiedy pierwszy raz zaczęto go wspominać w kontekście Juve. Oczywiście można tym doniesieniom wierzyć lub nie.
Pojawiaja sie tez informacje, ze przejrzelismy blef Schalke i z kazdym dniem jest coraz bardziej prawdopodobne, ze wykluje sie jakis kompromis - SS24.
jakku1 jak tam idzie sprzedaż bombardiera Torresa-Llorente. Rozumiem, że 3,5mln za sezon to próg nie do przeskoczenia dla Sevilli, Porto itp. a Torresowi podoba się w Turynie i z chęcią wypełni kontrakt

Mocny to my mamy atak :rotfl: Będziemy straszyć Zazą, Mandzukicem, Moratą i Llorente.sebatiaen pisze:No przecież jak kupimy Draxlera to już nic nie będzie trzeba.Skład bardzo mocny.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2015, 00:15 przez AdiZ, łącznie zmieniany 1 raz.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Według tego co ja wiem fakt, że Fernando jeszcze jest u nas to nie problem z nim samym bo podoba mu się w Turynie i chętnie wypełni kontrakt choćby na trybunach, ale po prostu z brakiem satysfakcjonujących nas ofert. Sevilla daje np około połowę mniej niż Marotta oczekuje a nie chcemy sprzedawać za wszelką cenę i robić komuś prezentów.
- jakku1
- Juventino
Gdybym miał strzelac to napisalbym, ze Llorente bedzie sie wstrzymywal ze zmiana pracodawcy do samego konca mercato, bo pod koniec okienka moze sobie wynegocjowac bardzo dobra pensje, o ile trafi mu sie bardzo zdesperowany klub szukajacy napastnikaAdiZ pisze:
jakku1 jak tam idzie sprzedaż bombardiera Torresa-Llorente. Rozumiem, że 3,5mln za sezon to próg nie do przeskoczenia dla Sevilli, Porto itp. a Torresowi podoba się w Turynie i z chęcią wypełni kontrakt![]()

W przyszlym tygodniu powinno byc cos wiecej wiadomo. Poki co, bylo bardzo duzo plotek (Sevilla, kluby angielskie, Real, etc.) na jego temat, ale konkretow brak.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
A Ty idz kibicowac Dolcanowi Ząbki i czytać Bravo Sport.sebatiaen pisze:A co ty masz do nich?dodaj Dybala i
Zacznij Barcie kibicować, gdybyśmy byli jakimś Interem czy Romą to bym skumał ale ci napastnicy grali w finale LM.
Weź się chłopie ogarnij.
Marotta niech nie cwaniakuje z Llorente bo budzet nam obciaza, a przyszedl za darmi i nawet jak odejdzie za pare mln nie bedzie tragedii.
jacky Mysle ze sam pumex by siw poswiecil z tym opisem byleby przyszedl :-D
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2015, 00:34 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ament!Alexinhio-10 pisze:Nie wierze w boga, ale daj nam panie !RICTOR pisze:Francesco Ceccotti (ufobianconero), m.in. założyciel VS pisze, że z tego co wie dogadanie się z Bayernem w sprawie dwuletniego wypożyczenia Gece to kwestia kilku chwil, ale sam zawodnik chce się przenieść gdzieś na stałe :shock: Czyżby coś było jednak na rzeczy?
Ament.Wojtek pisze:Nooo w takim wypadku to czekanie miałoby jakis sens ;D daj nam Panie
Mam nadzieje, ze ten cytat ktos sobie wbije w podpisie (vide: Twoja wczesniejsza wypowiedz o Pogbie, ktora trafila na podpis ktoregos z uzytkownikowpumex pisze:Zaprawdę powiadam, jaranie się ewentualnym transferem Goetze jest bezcelowe, bo takowy nie dojdzie do skutku.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Jakku, nie ma sensu kruszyć kopii o takie rzeczy, ale nie zarzucaj innym braku czytania ze zrozumieniem. Być może trochę dokonałem nadinterpretacji, ale ty też nie napisałeś jasnego posta.
Nic nie jest wyrwane z kontekstu, rzucasz stwierdzenie, że dycha dla Pogby to świetny ruch.
Rozumiem, że chodzi ci o to, że skoro Juventus rzekomo znalazł treqa w postaci Pogby, to może zacząć interesować się na poważnie środkowymi pomocnikami, a nie tylko tymi grającymi za napastnikami, co skutkuje tym, że Schalke będzie musiało spuścić z tonu, bo inaczej zostaną bez kasy i z niezbyt zadowolonym zawodnikiem. Juventus ma dwie opcje, kupuje treqa i Pogba gra na środku, albo kupuje kogoś do środka, a Pogba gra na trzyczwarciście.
Natomiast kompletnie mnie ta teoria nie przekonuje. Bo skoro może ją rozgryźć byle bolek na polskim forum ( i nie jest to - broń Boże - aluzja do ciebie ), to tym bardziej będą o tym wiedzieć Niemcy.
Niektórzy tutaj z góry założyli, że ten numer automatycznie przesuwa Pogbę do przodu, co jest po prostu wierutną bzdurą. Zwłaszcza, że to sam Paul poprosił o dychę, a nie że na ten genialny pomysł wpadł zarząd i w ten sposób wydamają Schalke.
Problem pozostaje ciągle ten sam, Juventus potrzebuje gracza, którego nominalna pozycja jest za napastnikami. Jeżeli taki nie przyjdzie, a wezmą środkowego i wystawią Pogbe bardziej z przodu, to cały czas będzie tylko półśrodek, a Schalke nie jest tak głupie, by tego nie wiedzieć.
To tyle na ten temat. Sam osobiście wolę bardziej Pogbę za napastnikami, niż Pereyre, Vidala czy Marchisio. Mógłby się tam sprawdzić, bo ma ku temu predyspozycje ( choć nie uważam, by nagle stał się top 5 wśród trequartistów i że grałby już tam do końca kariery ). Zwłaszcza, że wyżej wymieniona trójka jest lepsza w defensywie ( już niestety bez Vidala ), a Pogbie zdarzają się nonszalanckie straty, a czasami mam też wrażenie, że w niektórych momentach mało angażuje się w destrukcji.
Nic nie jest wyrwane z kontekstu, rzucasz stwierdzenie, że dycha dla Pogby to świetny ruch.
Po czym wymieniasz w podpunktach, dlaczego. I w drugim podpunkcie stwierdzasz:Świetny ruch z tą "10" dla Pogby. W dodatku w idealnym momencie. Mamy jednak genialnych ludzi od marketingu w zarzadzie.
Co nijak mnie nie przekonuje, bo to jest tylko i wyłącznie numerek! W jaki sposób on ma cokolwiek ułatwić?Po drugie, ułatwiamy sobie w ten sposob negocjacje z Schalke/innymi klubami. Skoro nie jestesmy juz przyparci do naroznika i wcale nie musimy kupic "10" to moze... negocjowac sie bedzie łatwiej? A jesli nawet nie, to... mamy wiecej przestrzeni na rynku, wiekszy wybór. Za chwile ktos moze pomyslec od nas z zarzadu, ze moze w takim razie lepiej skoncentrowac sie na jakims dynamicznym srodkowym pomocniku...?
Rozumiem, że chodzi ci o to, że skoro Juventus rzekomo znalazł treqa w postaci Pogby, to może zacząć interesować się na poważnie środkowymi pomocnikami, a nie tylko tymi grającymi za napastnikami, co skutkuje tym, że Schalke będzie musiało spuścić z tonu, bo inaczej zostaną bez kasy i z niezbyt zadowolonym zawodnikiem. Juventus ma dwie opcje, kupuje treqa i Pogba gra na środku, albo kupuje kogoś do środka, a Pogba gra na trzyczwarciście.
Natomiast kompletnie mnie ta teoria nie przekonuje. Bo skoro może ją rozgryźć byle bolek na polskim forum ( i nie jest to - broń Boże - aluzja do ciebie ), to tym bardziej będą o tym wiedzieć Niemcy.
Niektórzy tutaj z góry założyli, że ten numer automatycznie przesuwa Pogbę do przodu, co jest po prostu wierutną bzdurą. Zwłaszcza, że to sam Paul poprosił o dychę, a nie że na ten genialny pomysł wpadł zarząd i w ten sposób wydamają Schalke.
Problem pozostaje ciągle ten sam, Juventus potrzebuje gracza, którego nominalna pozycja jest za napastnikami. Jeżeli taki nie przyjdzie, a wezmą środkowego i wystawią Pogbe bardziej z przodu, to cały czas będzie tylko półśrodek, a Schalke nie jest tak głupie, by tego nie wiedzieć.
To tyle na ten temat. Sam osobiście wolę bardziej Pogbę za napastnikami, niż Pereyre, Vidala czy Marchisio. Mógłby się tam sprawdzić, bo ma ku temu predyspozycje ( choć nie uważam, by nagle stał się top 5 wśród trequartistów i że grałby już tam do końca kariery ). Zwłaszcza, że wyżej wymieniona trójka jest lepsza w defensywie ( już niestety bez Vidala ), a Pogbie zdarzają się nonszalanckie straty, a czasami mam też wrażenie, że w niektórych momentach mało angażuje się w destrukcji.
- Shadow Marshall
- Juventino
Dziwi mnie trochę postępowanie Juve w mercato. Już któryś rok z kolei zawsze jest tak, że jakaś tam formacje mamy obsadzoną aż za dobrze, a w innych są ogromne braki. Boki obrony wyglądają słabo bo Stefan coś ostatnio się leni, a lewa obrona to tylko emerytowany Evra który trzyma poziom...teraz ma przyjść ten Siqueira...ehhh wolałbym wydać więcej i kupić w pakiecie dwójkę z Monaco...Kurzawa i Fabinho i obrona na lata.
Po co było wysyłać Berardiego jak spokojnie może grać za napastnikami, a teraz zarząd dostaje sraczki bo Schalke może im grać na nosie. Masakra. Kadra wygląda dobrze, ale duże braki rzucają się w oczy.
Ciekawi mnie jak w nadchodzącym sezonie prezentował się będzie Sturaro no i czy w końcu Isla dojdzie do siebie bo u nas zawsze cieniował, a w tej Anglii całkiem dobrze ogarniał. Może on się odnajdzie bo Stefan ostatnimi czasy strasznie mnie denerwuje.
Po co było wysyłać Berardiego jak spokojnie może grać za napastnikami, a teraz zarząd dostaje sraczki bo Schalke może im grać na nosie. Masakra. Kadra wygląda dobrze, ale duże braki rzucają się w oczy.
Ciekawi mnie jak w nadchodzącym sezonie prezentował się będzie Sturaro no i czy w końcu Isla dojdzie do siebie bo u nas zawsze cieniował, a w tej Anglii całkiem dobrze ogarniał. Może on się odnajdzie bo Stefan ostatnimi czasy strasznie mnie denerwuje.
- Gidi
- Juventino
To może Pogbę sprzedajmy za jakieś grosze, bo przecież przyszedł za darmo, więc tragedii nie będzieAlexinhio-10 pisze: Marotta niech nie cwaniakuje z Llorente bo budzet nam obciaza, a przyszedl za darmi i nawet jak odejdzie za pare mln nie bedzie tragedii.

- mirekwalczyk
- Juventino
Nie mogę się jeszcze pogodzić ze sprawą Teveza. A sprzedaż L'te do MU byłaby majstersztykiem. Chodź kolebka kibicowska jest wiadomo gdzie to Poznań też się organizuje...
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2015, 11:22 przez mirekwalczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Ale chlopie porownanie walnales, nawet nie bede Ci tlumaczyl bo to jest zenujace.Gidi pisze:To może Pogbę sprzedajmy za jakieś grosze, bo przecież przyszedł za darmo, więc tragedii nie będzieAlexinhio-10 pisze: Marotta niech nie cwaniakuje z Llorente bo budzet nam obciaza, a przyszedl za darmi i nawet jak odejdzie za pare mln nie bedzie tragedii.
- jakku1
- Juventino
Znów to samo... Trzeci raz pisze, ze mnie nie nie chodziło jedynie o Schalke i ich jakies spuszczanie z tonu. Moze teraz zainteresujemy sie Witselem (po raz kolejny)? Albo Sansonem? Albo Klaassenem (a byly juz takie plotki)? Moze Ajax bedzie sklonniejszy do negocjacji bo nie zagraja w LM? Mamy wybór, co wzmacnia naszą pozycję negocjacyją z każdym. Trzymanie sie trequartisty tylko zawezalo pole naszych dzialan.Marat87 pisze:Rozumiem, że chodzi ci o to, że skoro Juventus rzekomo znalazł treqa w postaci Pogby, to może zacząć interesować się na poważnie środkowymi pomocnikami, a nie tylko tymi grającymi za napastnikami, co skutkuje tym, że Schalke będzie musiało spuścić z tonu, bo inaczej zostaną bez kasy i z niezbyt zadowolonym zawodnikiem. Juventus ma dwie opcje, kupuje treqa i Pogba gra na środku, albo kupuje kogoś do środka, a Pogba gra na trzyczwarciście.
No ale skad zalozenie, ze rozgryzienie tej "teorii" to miałaby byc sztuka jakas niemalze mistyczna? I po co to utrudniac?Marat87 pisze: Natomiast kompletnie mnie ta teoria nie przekonuje. Bo skoro może ją rozgryźć byle bolek na polskim forum ( i nie jest to - broń Boże - aluzja do ciebie ), to tym bardziej będą o tym wiedzieć Niemcy.
A zapytam przekornie, skad wiesz, ze Pogba nie zostanie przesuniety wyzej? A moze zostanie? Nie twierdze, ze tak bedzie, ale pewne ziarno niepewnosci zostało zasiane i juz czytalem, ze Pogba moze byc naszym "Ballackiem". To swiadczy tylko o jednym: ten ruch z #10 był skuteczny.Marat87 pisze: Niektórzy tutaj z góry założyli, że ten numer automatycznie przesuwa Pogbę do przodu, co jest po prostu wierutną bzdurą. Zwłaszcza, że to sam Paul poprosił o dychę, a nie że na ten genialny pomysł wpadł zarząd i w ten sposób wydamają Schalke.
Juz abstrahuje od tego, ze trzymasz sie tego Schalke jak pijany płotu. No i musisz być strasznie naiwny, skoro uwazasz, ze Pogba dostał "10" bo o nią poprosił.
Dalej nie rozumiesz. Ciagniesz temat Schalke, a ja juz pare razy pisałem i tłumaczyłem, ze chodziło o zupełnie coś innego.Marat87 pisze: Problem pozostaje ciągle ten sam, Juventus potrzebuje gracza, którego nominalna pozycja jest za napastnikami. Jeżeli taki nie przyjdzie, a wezmą środkowego i wystawią Pogbe bardziej z przodu, to cały czas będzie tylko półśrodek, a Schalke nie jest tak głupie, by tego nie wiedzieć.
I jak ja mam nie pisac, ze nie czytasz ze zrozumieniem?

- deszczowy
- Juventino
Widzieliście? Bardzo ciekawy i fajny pomysł. Co sądzicie?
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,718.html
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,718.html