Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 13:49

Rozumiem, że rozpaczamy po Vidalu i Tevezie, ale na boga nie piszcie o Pirlo, który w ostatnim sezonie grał za zasługi i blokował miejsce na boisku, które mu się nie należało, i gdyby nie charakterystyczna broda i napis z tyłu koszulki Pirlo nie grał by u nas w pierwszej jedenastce. Ileż to on miał fatalnych podań, strat piłki, nieudanych "kółeczek", ile raz spowalniał dynamiczną akcję. Ja się cieszę że Pirlo się z nami pożegnał. Podejrzewam, że w naszym klubie miała być reforma, a dochodzi do rewolucji z jaki skutkiem to się okaże.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 14:10

Po co rozważać nierealny scenariusz, jakim jest ściągnięcie Berardiego? Sassuolo go nie puści. Zwłaszcza po tym, jak oddało Zazę. Sam zawodnik zresztą na każdym kroku podkreśla, że bardzo chciał pozostać w obecnym klubie przez jeszcze jeden sezon. Chłopak chce dojrzeć, ma w Sassuolo status gwiazdy i chce się rozwijać po swojemu.

Pogba sam poprosił o numer 10, o czym poinformował Allegri na dzisiejszej konferencji prasowej. Sam Francuz jest bardzo dumny z faktu, że będzie miał zaszczyt reprezentowania koszulki z tym numerem po wielkich mistrzach z przeszłości. Do tej pory postrzegałem go za zawodnika odpowiedzialnego i mam nadzieję, że przyznanie mu magicznej dychy nie jest nagrodą za pozostanie gracza w tym nowym sezonie w Juventusie, a zapowiedź kilkuletniej współpracy.

Kibice zjedzą zarząd, jeśli się okaże, że za rok Pogba odejdzie.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 14:17

MishaAveJuve pisze:Rozumiem, że rozpaczamy po Vidalu i Tevezie, ale na boga nie piszcie o Pirlo, który w ostatnim sezonie grał za zasługi i blokował miejsce na boisku, które mu się nie należało, i gdyby nie charakterystyczna broda i napis z tyłu koszulki Pirlo nie grał by u nas w pierwszej jedenastce. Ileż to on miał fatalnych podań, strat piłki, nieudanych "kółeczek", ile raz spowalniał dynamiczną akcję. Ja się cieszę że Pirlo się z nami pożegnał. Podejrzewam, że w naszym klubie miała być reforma, a dochodzi do rewolucji z jaki skutkiem to się okaże.
:ok: Zwłaszcza, że Pirlo nie odszedł, dlatego że mu się odechciało grać w Juve, albo tak go zachwycił Nowy Jork, tylko dlatego, że on sam czuł, że nie daje rady i coraz więcej się myśli o jego zastąpieniu. W ostatnim wywiadzie w LGDS opublikowanym na JP Andrzej mówi wyraźnie: wolałem sam odejść, zanim ktoś zdecyduje za mnie.
Co do reformy/rewolucji, to przymiarki do tego były już w trakcie ostatniego sezonu Conte. Wtedy pojawiały się ploteczki w gazetach, że Antonio chciałby wymienić 10-12 zawodników w składzie. Głównie chodziło o ławkę.

Fajnie, że Paul dostrzega, że najwyższa pora wejść w buty prawdziwego lidera drużyny, chociaż wydaje mi się, że ta dycha to podpowiedź Raioli lub kogoś innego z jego otoczenia. Nie ma Teveza, nie ma Vidala, młodzi będą potrzebowali czasu, jeśli nie teraz, to już chyba nigdy.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 15:27

http://www.football-italia.net/70644/ma ... serie-door

No to możemy zamknąć temat Javiera.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 15:27

Sky informuje, że w ostatnim momencie do walki o Siqueirę włączyło się PSG i sam zawodnik chce na spokojnie przemyśleć decyzję odnośnie swojej przyszłości. My z Atletico, jak i samym graczem jesteśmy już dogadani i w dalszym ciągu pozostajemy na czele w walce o jego podpis.

As podał, że Westermann jest bardzo bliski przenosin do Betisu, więc raczej możemy być spokojni... :smile:

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 15:57

Mrozzi a o wujku Rickym nic nie ma? :płaczę:
Fajnie jakby w tym sezonie udało się sprowadzić Berardiego :D
Właśnie czytałem coś na temat Draxlera, ale jakoś nie do końca ogarniam o co chodzi, pisał o tym bodajże BILD i teraz widzę, że Sky coś napisało.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 16:49

Bargiggia z Mediaset podaje że doszliśmy do porozumienia z Bayernem i samym Goetze, teraz wszystko zależy od Guardioli, nie wiem na ile ten koleś to realne źródło.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 16:54

sebatiaen pisze:Biarrigia z Mediaset podaje że doszliśmy do porozumienia z Bayernem i samym Goetze, teraz wszystko zależy od Guardioli, nie wiem na ile ten koleś to realne źródło.
Mediaset samo w sobie to kiepskie źródło, jeśli mowa o mercato. Póki co te lepsze źródła milczą. Nie jest natomiast tajemnicą, że Götze ma nie po drodze z Guardiolą, co potwierdziła ostatnia wypowiedź zawodnika (rzecz jasna nie był to przekaz dosłowny).

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 16:55

sebatiaen pisze:Bargiggia z Mediaset podaje że doszliśmy do porozumienia z Bayernem i samym Goetze, teraz wszystko zależy od Guardioli, nie wiem na ile ten koleś to realne źródło.
Sebastję wielokrotnie było wałkowane na forum w tym temacie, że Mediaset to jest daremne źródło jeśli chodzi o mercato. jakku1 prosił, żeby nie pisać info z tego źródła, bo na forum robi się ferment.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 17:01

Elo Vidal:) pisze:
sebatiaen pisze:Bargiggia z Mediaset podaje że doszliśmy do porozumienia z Bayernem i samym Goetze, teraz wszystko zależy od Guardioli, nie wiem na ile ten koleś to realne źródło.
Sebastję wielokrotnie było wałkowane na forum w tym temacie, że Mediaset to jest daremne źródło jeśli chodzi o mercato. jakku1 prosił, żeby nie pisać info z tego źródła, bo na forum robi się ferment.
Mrozzi, prośba o weryfikacje.
Podobno w Welcie, Rummenige powiedział, ze daje wolną rękę Gotze do zmiany klubu.
EloVidal nie płacz. Dzisiaj marnym źródlem jest i DiMarzio.

Mrozzi w Asa nie ma co wierzyć.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 17:06

Aaa ok:)
Te bajki o Pogbie, że niby dostaje 10 i nagle zostanie trochę do przodu przesunięty to jedna wielka głupia ściema;), ale ludzie kombinują z tymi newsami na Tuttojuve;)

Elia powraca do Holandii, jego nowym klubem będzie Feyenoord:)

Nie ma szału dzisiaj z tymi plotkami, w sumie na dzień przed Super Coppa temat transferów na prawo spaść na drugi plan.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 17:08

Elo Vidal:) pisze:
kurcze, skoro już nawet jakku1 prosi, żeby nie wrzucać plot transferowych z tego portalu, to musi się już czuć tutaj panem podwórka :think:

widzę, że pogbon dostał dychę na plecy i dzieciarnia cała w skowronkach - dzięki temu francuz zostanie z nami na lata, odstraszyliśmy tym konkurencję, sygnał podprogowy lepszy niż na spotach wyborczej.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 17:18

Gdyby nie to że mamy w składzie tyle 9tek i Max nie widzi Pogby na pozycji 3/4 (paradoksalnie Vidal tam pasował) idealnym ustawieniem byłoby 4231 z Draxlerem/Gotze na lewym skrzydle ( o ile któryś z nich w końcu przyjdzie), Pogbą przed napastnikiem i Dybałą na prawym skrzydle. Trochę dziwna ta 10tka dla Pogby, gdyż według mnie na 99% odejdzie po tym sezonie, ale cóż zarząd to chyba miękkie wafle, bo kto chce to odchodzi, a Pogba "prosi" i dostaje magiczną 10tkę

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 17:20

Chciałbym bardzo by Max ustawiał Pogbe bardziej ofensywnie, nie zmianiał pozycji jego ale niech częściej wchodzi do przodu, niech to robi inteligentnie, czasami dostaje piłkę i wpada w miejscu w głupi jakiś taki drybling i piłkę traci.
Niech wchodzi w głębi pola, pociągnie pare metrów i mądrze poda albo uderzy.

Nasi dają za Guarina 10 mln euro, dla mnie to nie jest żadna alternatywa na ten moment dla takich graczy jak Goetze czy Draxler.
Podoba mi się jego styl gry ale nie może być u nas trequiem.

Najgorsze w Pogbie jest to że jak my go sprzedamy nawet za 100 mln to nie kupimy graczy o podobnym poziomie.
Wcześniej myślałem inaczej ale teraz po odejściu Vidala, kiedy widzę co się dzieje z graczami którzy mają przyjść na of. pomocnika to zwątpiłem w to by nasi potrafili kupić gwiazdę.

Dajmy na to że sprzedajemy Pogbe za 90 baniek i kogo my kupimy jak wszyscy będą nas próbowali wtedy wydojić jak obecnie wszyscy to robią z Milanem?
Nasz zarząd wymięknie, nie da 50 za Oscara, to samo za Reusa i itp.
Zrobimy coś jak Athletico czy Borussia robiły, nie rozbijemy banku dla dwóch graczy w zastępstwie za Pogbe.
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2015, 17:24 przez sebatiaen, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 17:22

Alexinhio-10 pisze:Gdyby nie to że mamy w składzie tyle 9tek i Max nie widzi Pogby na pozycji 3/4 (paradoksalnie Vidal tam pasował) idealnym ustawieniem byłoby 4231 z Draxlerem/Gotze na lewym skrzydle ( o ile któryś z nich w końcu przyjdzie), Pogbą przed napastnikiem i Dybałą na prawym skrzydle. Trochę dziwna ta 10tka dla Pogby, gdyż według mnie na 99% odejdzie po tym sezonie, ale cóż zarząd to chyba miękkie wafle, bo kto chce to odchodzi, a Pogba "prosi" i dostaje magiczną 10tkę
Po tym co się ostatnio dzieje, to każdy zarząd to miekkie wafle. Barca daje vicekaptiana Javierowi, nagle jego agent mowi, ze Javier chce do Serie A, Pogba prosi o 10 - dostaje ją i sam zawodnik powtarza, że ma deal z Juve, o którym nikt nie wie i to już determinuje okreslenie "miekkie wafle" - dedukcja czlowieka jest niezbadana.

A co do płaczow nad mediasetem... to ponawiam prośbe do Mrozziego o wyjaśnienie tekstów Rummenige zamieszczonych w Welcie, bo zaraz się okaze, ze naprawde Gotze ma wolną droge do transferu.

Zablokowany