Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 10:51

Może to niepopularna opinia ale uważam, że Pogba z 10 to najlepsze, co mogło spotkać nasz Juventus w tym dość trudnym czasie.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 10:57

Moim skromnym zdaniem i tu wielu może się ze mną nie zgadzać, ale 10 powinien dostać największy Włoski talent od... od... :think: Sam nie wiem. Mam tu na myśli oczywiście Berardiego.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 45 razy
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 11:00

Jeżeli Pogba odejdzie za rok to trochę słaba decyzja.

Siqueira bez obowiązku wykupu to dobry deal.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 11:00

Haris pisze:Moim skromnym zdaniem i tu wielu może się ze mną nie zgadzać, ale 10 powinien dostać największy Włoski talent od... od... :think: Sam nie wiem. Mam tu na myśli oczywiście Berardiego.
Nie słyszałem, żeby Juventus przydzielał numery w innych drużynach ;)

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 11:01

Haris pisze:Moim skromnym zdaniem i tu wielu może się ze mną nie zgadzać, ale 10 powinien dostać największy Włoski talent od... od... :think: Sam nie wiem. Mam tu na myśli oczywiście Berardiego.
Przypominam, że Berardi nie gra w naszym klubie i jego karta nie należy do nas.

Z tą dziesiątką, to niektórzy mają problem. Gdy ogłaszano możliwość transferu Berardiego do Juve, był płacz, żeby nie dostał dziesiątki, bo musi na nią zasłużyć, jak dostaje Pogba to nie pasuje mu, bo to nie jego numer. Serio? To komu w całej galaktyce się ona należy? Ciągle wspominanemu Del Piero? Proszę Was, Alex to już historia. Pogba jest największą gwiazdą Juventusu, jest wart ogromne miliony, jego medialność jest największa z całej ekipy. Dycha to zabieg marketingowy, dzieciaki będą się w nocy moczyć, żeby mieć koszulkę z Pogbą i widniejącym pod nazwiskiem numerem 10.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 11:02

Poprostu pisze:Jeżeli Pogba odejdzie za rok to trochę słaba decyzja.
Zgadza się. Tym niemniej od dziś zaczynam łudzić się, że może jednak zostanie :)

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 11:07

Garreat pisze:Może to niepopularna opinia ale uważam, że Pogba z 10 to najlepsze, co mogło spotkać nasz Juventus w tym dość trudnym czasie.
Zgadzam się z tą opinią. Może Pogba nie jest "naturalną dziesiątką", ale ma jak najbardziej predyspozycje żeby sprawdzić się na tej pozycji. Właściwie to bardzo dziwne, że Allegri w zeszłym sezonie widział w tym miejscu Pereyrę oraz Vidala, a nie dał do tej pory szansy Pogbie. Francuz ma dobrą technikę, nie najgorszy przegląd pola, solidne uderzenie z dystansu - wszystko co na starcie powinien mieć porządny trequartista.

Zmiennikiem dużego Francuza na tej pozycji mógłby być mniejszy Francuz czyli Coman. Do pełni szczęścia brakowałoby jednak wisienki na torcie w postaci Mascherano, bo po Pogbie na środku pola zrobiłaby się dziura, a Argentyńczyk idealnie by ją wypełnił, w dodatku mogąc załatać także ewentualne dziury na środku obrony.

Pozdrawiam!
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 11:13

Podbijam, a do tego nie zdziwię się, jeśli Sturaro w tym sezonie stanie się podstawowym graczem.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 11:16

10 dla Pogby to fajna rzecz z tym ze tez nurtuje mnie pytanie czy my wogole sprowadzimy kogos na 3/4 ? W sumie marzy mi sie Goetze ale z Juliana tez bylbym bardzo zadowolony.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 11:20

Tyrael pisze:10 dla Pogby to fajna rzecz z tym ze tez nurtuje mnie pytanie czy my wogole sprowadzimy kogos na 3/4 ? W sumie marzy mi sie Goetze ale z Juliana tez bylbym bardzo zadowolony.
Wydaje mi się, że to jasny znak. Odpuszczamy treqa i raczej skupiamy się na tym, by w środku po Paulu nie została za duża dziura. Mascherano marzeniem.

pęto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 11:21

Jeżeli Pobga miałby być próbowany na tranquiliście, to wtedy pewnie zintensyfikujemy działania w sprawie Marszczerano (lub Witsela) i odpuścimy kierunki niemieckie.

We will say what time will tell....

Verbum Labile debet non esse stabile.
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 11:24

Tylko jeśli opuszczamy treqa, to po co sprzedawaliśmy Vidala :angry: żeby za ten hajs kupić w jego miejsce Witsela?
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2015, 11:56 przez Yaro417, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 11:26

Jakiś czas temu Pogba uciął wszelkie doniesienia na swój temat i powiedział wprost, że ma z klubem pewne ustalenia, o których żaden z dziennikarzy nie ma nawet pojęcia. Być może chodziło właśnie o ten magiczny numer 10. W takiej sytuacji liczę jednak na to, że chłopak zostanie z nami na lata, bo przekazanie tak ważnego numeru na zaledwie rok czasu to potwarz dla kibiców. Nie może być tak, że Paul dostaje numer Del Piero, Platiniego i innych wielkich, a po ledwie jednym sezonie zwija manatki i w towarzystwie tłustego Raioli opuszcza Turyn.

Z marketingowego punktu widzenia to świetne rozwiązanie, bo to medialny zawodnik. Współczuję jedynie wszystkim tym, którzy zakupili już w tym sezonie koszulkę z numerem 6, z 10 wyglądałoby to bardziej spektakularnie. :wink:

Numer 10 to symbol, a nie pozycja w tym przypadku. :stop: Nie oznacza to, że automatycznie przestajemy szukać trequartisty, bo na ten temat mamy rozmawiać po Superpucharze.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 11:28

CavAllano pisze:Jakiś czas temu Pogba uciął wszelkie doniesienia na swój temat i powiedział wprost, że ma z klubem pewne ustalenia, o których żaden z dziennikarzy nie ma nawet pojęcia. Być może chodziło właśnie o ten magiczny numer 10. W takiej sytuacji liczę jednak na to, że chłopak zostanie z nami na lata, bo przekazanie tak ważnego numeru na zaledwie rok czasu to potwarz dla kibiców. Nie może być tak, że Paul dostaje numer Del Piero, Platiniego i innych wielkich, a po ledwie jednym sezonie zwija manatki i w towarzystwie tłustego Raioli opuszcza Turyn.

Z marketingowego punktu widzenia to świetne rozwiązanie, bo to medialny zawodnik. Współczuję jedynie wszystkim tym, którzy zakupili już w tym sezonie koszulkę z numerem 6, z 10 wyglądałoby to bardziej spektakularnie. :wink:

Numer 10 to symbol, a nie pozycja w tym przypadku. :stop: Nie oznacza to, że automatycznie przestajemy szukać trequartisty, bo na ten temat mamy rozmawiać po Superpucharze.
Nie wiem na ile prawdziwy też był wywiad Teveza, że czymś nas zaskoczy, być może chodziło o Pogbę. Problem jest taki, że pogubiłem się z tym, który komunikat/wywiad po odejściu był prawdziwy. Jeśli ten o którym wspominam był okej tzn. że wiem już o co chodzi.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2015, 11:29

Garreat dokładnie tak samo to wszystko czytam. Co więcej mam nadzieję, że 10-Pogby oznacza jego dłuższą przygodę z Juve, dużo dłuższą, jeżeli tak się stanie będę niezwykle zadowolony, francuscy rozgrywający w Juve mieli się nadwyraz dobrze, może kolejnym będzie. Pogba powinien być właśnie centralną postacią nowego Juve, cóż że sprzedamy go nawet za 100 mln, i kupimy 3 piłkarzy, skoro grać po nim może jeden a tak jakościowego 1 piłkarza w takim wieku nigdzie nie znajdziemy. To jest przewaga jaką mamy sami wiemy jak jeden Tevez dawał dużo zespołowi, być może Pogba będzie dawał tyle samo jeżeli nie więcej?

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Zablokowany