Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 22:38

Vincitore pisze:Jeden z filarów najlepszej drużyny świata miałby łatać u nas dziury? Skoro jest szansa pozyskać czempiona, wokół których powinniśmy budować drużynę, to mamy obowiązek go pozyskać. Marotta lubi takie transfery, ale póki co udali mu się tylko Pirlo i Evra, Anelka i Lucio byli niewypałami.

Serio powinniśmy odpuścić takiego mistrza, który wygrał niejedną poważną bitwę, bo mamy Padoina? Przy całym szacunku dla Simo oczywiście.
Wymienilem kilku, a Ty sie uczepiles Padoina zeby pokazac swoja racje. Ja nie neguje ze Javier by gral w podstawie, a stwierdzenie ze latalby dziury jest trafne. Kiedy sie zaczely plotki o nim ? Kontuzja Khediry i Kielona. Przy takich brakach (LO i Trequa) bez sensu jest wydawanie kasy na niego.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 22:41

No to i ja wygłoszę swoją teorie spiskową, a co, a co 8)

Pamiętacie pierwsze sekundy meczy finału Ligi Mistrzów? Pam "Marszczęserano" już wtedy puszczał nam oczko :wink:

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 22:41

RICTOR pisze:
Ponadto. Nie wiem co ma piłkarza obchodzić wizerunek klubu jeśli on sam chce odejść. Mam rozumieć, że Bartomeu czy kto tam teraz sprawuje władzę pójdzie pogadać do Mascherano: "No Javier słuchaj, wiem, że chciałbyś odejść spróbować jeszcze pograć w innej lidze, ale wiesz, my zwycięzca LM, nie możemy sobie pozwolić żeby opuszczali nas ważni piłkarze, także ten tego, masz ważny kontrakt to graj, będziesz 4 w kolejce do opaski kapitańskiej, taki zaszczyt Cię kopnął". "Rozumiem, prezydencie. Zostaję" :?
Serio? bo teraz zaklinasz rzeczywistość. Jak dla mnie rozmowa wygladała tak: spotkanie poza drużyną:
Juis Enrique czy inny ustala: Kapitanem jest: 1.Iniesta, 2. Messi. ... 4. Mascherano.
I rozmowa z zawodnikami. Javier jesteś vicekapitanem. On powiedzmy odpowiada: Panowie, ale ja chce odejśc.
Zarząd klubu: Javier to nic, że chcesz odejsc będziesz 4 kapitanem.
Na pewno to tak wygląda. Przecież to jest kwestia rozmów w konkretnymi zawodnikami i to nie raz bylo dokladnie w taki sposob przez samych piłkarzy przedstawiane, że nie zrobisz z kolesia, który się nie identyfikuje z klubem, druzyna - kapitana czy vicekaptiana, bo jego odpowiedzialnosc nie tylko sięga 90 minut na boisku, ale jego obowiązki i prawa są dużo szersze.

Rictor, sprawdz jedna rzecz, kwestia dlugosci kontraktu Javiera. Zrozumy jedno, tak powiedzial AGENT, AGENT, nie zawodnik. Zawodnik, nigdy nie wypowiadał się o odejsciu z klubu. Przypominam sytuacje po finale LM dot. Daniego Alvesa " Mediolan to super klub i super miasto" - 10 dni póżniej przedlużka z Barcą. A podobno mówił to sam zawodnik a nie jego agent.

No dokładnie Rictor, Javiera przekonają pieniadze, a ja widze, widzę ten hajs własnei - te 7 mln euro od Juve dla Mascherano. Widze, i nie dowierzam. coś a'la :
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2015, 22:49 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 22:45

Nie wiem co wy ćpiecie, ale przestańcie :prochno: dyskusje o vicevicevicekapitanie i jego znaczeniu w barcelonie.

Siqueira, wAstermann i może Draxler - tak skończy się nasze okienko.

A gdzie sprzedaże..Llorente,Isla. :think:

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 22:47

Cabrini_idol pisze:Nie wiem co wy ćpiecie, ale przestańcie :prochno: dyskusje o vicevicevicekapitanie i jego znaczeniu w barcelonie.

Siqueira, wAstermann i może Draxler - tak skończy się nasze okienko.

A gdzie sprzedaże..Llorente,Isla. :think:
Ja nie wiem co trzeba ćpieć, żeby wierzyć w to co mówią agenci piłkarzy i to w dzisiejszych czasach.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 22:48

Ja tam jednak pozostaję zdania, że skoro Barca tego samego dnia, gdy w prasie ukazują się wywiady z agentem piłkarza twierdzącym, że chce on odejść, mianuje go 4 w kolejności do opaski kapitańskiej (czy tylko ja widzę jakie to jest absurdalne? 4 w kolejce...) to jest to ich próba przekonania go, że tu jest ważny i powinien zostać a nie jest wynikiem rozmów kierownictwa czy trenera z nim i o3mania zapewnienia od niego, że zostaje a te wywiady to nieprawda.

Oczywiście zakładając, że te wywiady są wiarygodne i Mascherano odejść chce. Nie zdziwiłbym się gdyby tematu w ogóle nie było. Tyle, że wpływu na to ta nieszczęsna opaska kapitańska nie ma żadnego.

Edit: Dobra. Ja kończę tę niepoważną rozmowę bo i tak nie wierzę w Mascherano w Juve. Ale zdania pozostaję, że 4 w kolejności do opaski kapitańskiej a zwykły szeregowy zawodnik -> nie ma żadnej różnicy. Jedynie jakieś dziwne zagrywki PRowe, że niby ma to jakieś wielkie implikacje.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 22:58

RICTOR pisze:Ja tam jednak pozostaję zdania, że skoro Barca tego samego dnia, gdy w prasie ukazują się wywiady z agentem piłkarza twierdzącym, że chce on odejść, mianuje go 4 w kolejności do opaski kapitańskiej (czy tylko ja widzę jakie to jest absurdalne? 4 w kolejce...) to jest to ich próba przekonania go, że tu jest ważny i powinien zostać a nie jest wynikiem rozmów kierownictwa czy trenera z nim i o3mania zapewnienia od niego, że zostaje a te wywiady to nieprawda.

Oczywiście zakładając, że te wywiady są wiarygodne i Mascherano odejść chce. Nie zdziwiłbym się gdyby tematu w ogóle nie było. Tyle, że wpływu na to ta nieszczęsna opaska kapitańska nie ma żadnego.
Przecież ten gość ma 31 lat i nie muszą go mianować 4 w kolejce do opaski, aby poczuł się ważny w zespole. Javier już praktycznie osiągnął wszystko w klubowej piłce, jest jednym z liderów najlepszej ekipy w historii ostatnich 10-15 lat. W obliczu zakazu transferowego Barcy i ich bardzo krótkiej ławki, myślę, że przekonywaliby go wzrostem pensji a nie pozycją czwartego kapitana, gdyby chciał odejść. Jak dla mnie transfer totalnie nierealny, Mascherano spokojnie jeszcze pogra w Barcelonie z 2 latka i odejdzie rok przed końcem kontraktu.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 23:01

Z Javierem w pomocy odpowiedzialnym głównie za defensywę połączonym z Sturaro/Pereyrą i Markizem oraz Pogbą na pozycji trequartisty zyskalibyśmy na jakości w porównaniu do poprzedniego sezonu. Wówczas nasza pomoc wyglądała dobrze POMIMO kompletnego braku formy Pirlo i tylko paru przebłysków Vidala. W dodatku w każdym momencie Marszczerano może wskoczyć na obronę, więc rozwiązalibyśmy tym transferem kilka problemów na raz. Szczególnie że Pogba sam mówił że nie przeszkadzałaby mu gra bezpośrednio za napastnikami. Patrząc na jego poprzedni sezon i styl gry Francuza to nawet byłbym zdania że Pogba na pozycji trequartisty może być lepszym rozwiązaniem niż Goetze i Draxler razem wzięci.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 23:02

Urbi27 pisze:
Przecież ten gość ma 31 lat i nie muszą go mianować 4 w kolejce do opaski, aby poczuł się ważny w zespole. Javier już praktycznie osiągnął wszystko w klubowej piłce, jest jednym z liderów najlepszej ekipy w historii ostatnich 10-15 lat. W obliczu zakazu transferowego Barcy i ich bardzo krótkiej ławki, myślę, że przekonywaliby go wzrostem pensji a nie pozycją czwartego kapitana, gdyby chciał odejść. Jak dla mnie transfer totalnie nierealny, Mascherano spokojnie jeszcze pogra w Barcelonie z 2 latka i odejdzie rok przed końcem kontraktu.
Otóż to... chodzi o to, że Barca mianując go kimś ważnym w zespole, nie musi udowadnić mu jego ważności, a pokazuje tylko, że są oni ( klub) pewni, że Javier zostanie z nimi dalej.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 23:10

http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... rca-247548

Prezydent Fluminense Siemsen poinformował, że Gerson nie pójdzie do Barcelony, a przeniesie się w styczniu do Romy. Ponoć wszystko już zostało dograne - między klubami, ale także na linii Roma-piłkarz/jego ojciec. Zdaniem tego pana mówiło się co prawda także o nas, ale jakieś rzeczywiste zainteresowanie z naszej strony nie miało miejsca.

:angry: Cholernie szkoda tego chłopaka. Z tego wynika, że spokojnie można go było wyciągnąć, skoro zgarnia go taka... Roma. :shock:

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 23:13

4 w kolejce do opaski kapitańskiej a 4 w kolejności najwyższa pensja w zespole? Który piłkarz jest ważniejszy?

Nie powiem. Wielce by mnie ucieszyło jeśli Mascherano odszedłby gdzieś w to okienko bo "więcej niż klubów" jakoś dziwnym trafem nie trawię :doh:

Westermann jako 5 środkowy obrońca, strażak w razie kontuzji w środku obrony, Siqueira jako wypożyczenie z obowiązkiem wykupu po sezonie, Vazquez to zwyczajny blef -> utrzymuje user VS mający niezłą skuteczność w to mercato.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 23:18

CavAllano pisze:Prezydent Fluminense Siemsen poinformował, że Gerson nie pójdzie do Barcelony, a przeniesie się w styczniu do Romy. Ponoć wszystko już zostało dograne - między klubami, ale także na linii Roma-piłkarz/jego ojciec
Ja z kolei gdzieś dzisiaj czytałem, że Gerson jednak odmówił Romie i poinformował prezydenta Fluminense, że jeśli ma odejść, to tylko do Barcy. Tak więc nie wiem na ile te doniesienia Tuttojuve są trafione i kto tu ma rację :think:

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 23:19

Tuttojuve to ostatnio równa poziomem do Tuttosportu więc ja bym zbyt daleko idących wniosków z ich rewelacji nie wyciągał.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 23:19

CavAllano pisze:http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... rca-247548

Prezydent Fluminense Siemsen poinformował, że Gerson nie pójdzie do Barcelony, a przeniesie się w styczniu do Romy. Ponoć wszystko już zostało dograne - między klubami, ale także na linii Roma-piłkarz/jego ojciec. Zdaniem tego pana mówiło się co prawda także o nas, ale jakieś rzeczywiste zainteresowanie z naszej strony nie miało miejsca.

:angry: Cholernie szkoda tego chłopaka. Z tego wynika, że spokojnie można go było wyciągnąć, skoro zgarnia go taka... Roma. :shock:
To chyba pokazuje, że Marotta nie ogarnia ostatnio...40 za Dybale, szkoduje tych 2-3 mln ekstra na Gersona, aby zaplacic 10 mln za 29l Brazola z Atl M. Pewnie jeszcze dokupi 3 przecietniakow po 10 mln i bedzie po kasie ze sprzedaży Vidala.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 23:20

CavAllano pisze::angry: Cholernie szkoda tego chłopaka. Z tego wynika, że spokojnie można go było wyciągnąć, skoro zgarnia go taka... Roma. :shock:
Czyli ta nasza rzekoma oferta 16 mln (o ile dobrze pamiętam) to fake? Ale jaja, wydaje mi się, że straszne krucho stoimy z kasą, której powinniśmy mieć sporo. Wiadomo coś o jakiś długach, ile jesteśmy na minusie?
dp10 pisze:To chyba pokazuje, że Marotta nie ogarnia ostatnio...40 za Dybale, szkoduje tych 2-3 mln ekstra na Gersona, aby zaplacic 10 mln za 29l Brazola z Atl M. Pewnie jeszcze dokupi 3 przecietniakow po 10 mln i bedzie po kasie ze sprzedaży Vidala.
Też jestem zdania, że takie zabawy większego sensu nie mają. Jak mamy wydawać to raz a z konkretnym przytupnięciem, a nie sprowadzać kogoś na ławkę za grube miliony, które powinny być częścią zapłaty za wymarzonego topa.
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2015, 23:23 przez Haris, łącznie zmieniany 1 raz.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Zablokowany