Mercato (Lato 2016)
- gucio_juve
- Juventino
Hoł hoł hoł, niektórzy tu już widzę ostro odchyleni od normy. Jeden płacze, że takie mercato uwłacza Juventusowi i kibicom. Teraz mocne dywagacje, czy Evra nie powiedziałby pas, przy przyjściu A. Sandro. Myślałem, że sentencją piłki nożnej jest rywalizacja? Jeżeli ktoś miałby nie godzić się ze swoją rolą w JUVENTUSIE! bo jest słabszy, albo co gorsza - boi się rywalizacji, to sam osobiście wyniósłbym go na barkach za tablicę z napisem Turyn. Myślenie nie boli.Yaro417 pisze: Zadam tylko jedno pytanie....czy taki Alex Sandro godziłby się na rolę rezerwowego i skakałby ze szczęścia mogąc ogrywać się przy Evrze - raczej nie. To samo dotyczy Evry,...czy chciałby w przyszłym sezonie pełnić rolę rezerwowego dla A. Sandro, ewentualnie Kurzawy - chyba też nie
. Może Evra postawiłby sprawę jasno, jak nie gram pierwszych skrzypiec w zespole, to chcę odejść :!: I wtedy musielibyśmy kupić dwóch graczy na pozycję LO
- Yaro417
- Juventino
Dam prosty przykład....Gotze. Ostatnio wiele osób pisało, że to dobra okazja na ściągniecie młodego Niemca, bo Guardiola nie daje mu tyle szans na grę, ile chciałby sam zawodnik. Gdyby zatem Gotze przeszedł do Juve, to chyba nie tylko z tego powodu, że bałby się rywalizacji z wielkimi herosami w Bayernie jak Robben, czy Ribbery. Raczej chciałby pokazać w innym klubie swój potencjał. Gdyby zatem Evra wiedział, że nie ma szans na regularną grę u nas, a czuł, że może jeszcze coś osiągnąć w poważnej piłce i gdyby dostał konkretną ofertę od jednego z topowych zespołów, to chyba nie wmówisz mi, że by z niej nie skorzystał......no chyba, że darzyłby nasz klub takim uczuciem jak np. Gotze darzy Bayern, ale to zupełnie inna sytuacja i w przypadku Evry niemożliwa.gucio_juve pisze:Hoł hoł hoł, niektórzy tu już widzę ostro odchyleni od normy. Jeden płacze, że takie mercato uwłacza Juventusowi i kibicom. Teraz mocne dywagacje, czy Evra nie powiedziałby pas, przy przyjściu A. Sandro. Myślałem, że sentencją piłki nożnej jest rywalizacja? Jeżeli ktoś miałby nie godzić się ze swoją rolą w JUVENTUSIE! bo jest słabszy, albo co gorsza - boi się rywalizacji, to sam osobiście wyniósłbym go na barkach za tablicę z napisem Turyn. Myślenie nie boli.Yaro417 pisze: Zadam tylko jedno pytanie....czy taki Alex Sandro godziłby się na rolę rezerwowego i skakałby ze szczęścia mogąc ogrywać się przy Evrze - raczej nie. To samo dotyczy Evry,...czy chciałby w przyszłym sezonie pełnić rolę rezerwowego dla A. Sandro, ewentualnie Kurzawy - chyba też nie
. Może Evra postawiłby sprawę jasno, jak nie gram pierwszych skrzypiec w zespole, to chcę odejść :!: I wtedy musielibyśmy kupić dwóch graczy na pozycję LO
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
skoro Evra nie boi się Ashtona to nikogo się nie boi - tego mi nie wmówicie. Swoją drogą ciekawie byłoby wraz z przyjściem Marscherano, wątpię by był on rezerwowym, ciekawe jak wtedy wyglądała by nasza 11-stka i nasze ustawienie. Javier na środku obrony z Bonuccim? W pomocy za Khedirę? a jak niemiec kiedyś w końcu na dobre wyzdrowieje? Ciekawe.
Ogólnie co do kontuzji tunezyjskiego niemca to uważam za dużą szansę dla Sturaro, który powinien grać w podstawowej 11-stce, w tamtym sezonie prezentował się bardzo dobrze, kto wie może dzięki kontuzji Khediry "urodzi" nam się nowa gwiazda, tak jak na kontuzji kolegi skorzystał niegdyś Vidal? Z pewnością dla SS to szansa, którą mam nadzieję wykorzysta w pełni, a po powrocie afrykański niemiec będzie zmiennikiem młodego Włocha.
Ogólnie co do kontuzji tunezyjskiego niemca to uważam za dużą szansę dla Sturaro, który powinien grać w podstawowej 11-stce, w tamtym sezonie prezentował się bardzo dobrze, kto wie może dzięki kontuzji Khediry "urodzi" nam się nowa gwiazda, tak jak na kontuzji kolegi skorzystał niegdyś Vidal? Z pewnością dla SS to szansa, którą mam nadzieję wykorzysta w pełni, a po powrocie afrykański niemiec będzie zmiennikiem młodego Włocha.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
No tak, bo Dybala, Rugani, Neto czy od biedy Zaza, to nie było odmłodzenie. Widocznie nie pasowali ci do postawionej tezy, skoro ich pomijasz, a liczysz graczy którzy nie są jeszcze w Juventusie.PrzemasJuve pisze:miało być odmładzanie Juve, a tu Mascherano 31, Siqueira czy jak on tam ma 29.. ten 2 jako uzupełnienie raczej chyba
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Misha Bylem swiecie przekonany ze Sami pochodzi z Turcji, cale szczescie sprawdzilem zanim wdalbym sie w dyskusje
Mascherano jest nie potrzebny. Mamy Sturaro, Perreyre, Ase i od biedy Padoina na srodek pomocy. Na obrone niech wezma tego Niemca za darmo i juz. Patrzac po tym co sie dzieje to paru kontuzjowanych zaraz dojdzie, ale przeciez nie bedziemy mieli w kadrze 40stu zawodnikow bo sztab Maxa jest daremny.
Mialem czuja ze te szybko przeprowadzone transfery zwiastuja sprzedaz kogos waznego i teraz wiemy ze kasa z Vidala juz poszla. Gotze pewnie ma dylemat, bo wie ze sezon spedzi na lawce, a z drugiej strony za rok Pep odejdzie. W obecnej sytuacji chyba przebolalbym tego Gotze tylko na roczne wypozyczenie

Mascherano jest nie potrzebny. Mamy Sturaro, Perreyre, Ase i od biedy Padoina na srodek pomocy. Na obrone niech wezma tego Niemca za darmo i juz. Patrzac po tym co sie dzieje to paru kontuzjowanych zaraz dojdzie, ale przeciez nie bedziemy mieli w kadrze 40stu zawodnikow bo sztab Maxa jest daremny.
Mialem czuja ze te szybko przeprowadzone transfery zwiastuja sprzedaz kogos waznego i teraz wiemy ze kasa z Vidala juz poszla. Gotze pewnie ma dylemat, bo wie ze sezon spedzi na lawce, a z drugiej strony za rok Pep odejdzie. W obecnej sytuacji chyba przebolalbym tego Gotze tylko na roczne wypozyczenie

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Mascherano właśnie bardzo by się przydał. Raz, że mógłby obsadzić dwie pozycje i rozwiązać dwa problemy, a dwa, że to top topów, w dodatku doświadczony, a ktoś taki po stracie Vidale i Pirlo bardzo by się naszej rozchwianej obecnie pomocy przydał. Inna sprawa, że jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby udało się Argentyńczyka wyrwać z Katalonii.
Bida trochę się zrobiła z tym mercato. Oby młodzi (Rugani, Sturaro, Dybala) wypalili bo inaczej będzie średnio.
Bida trochę się zrobiła z tym mercato. Oby młodzi (Rugani, Sturaro, Dybala) wypalili bo inaczej będzie średnio.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jak sam zauwazyles, to gosciu tylko na lawke. My natomiast pozbylismy trzech podstawowych zawodnikow z ubieglych lat, a w ich miejsce... no wlasnie...erdziu pisze:idac dalej kolejne wiadro pomyji dostaje padoin - gosc gra na kazdej pozycji,nie schodzi ponizej pewnego poziomu i wykonuje wszystkie polecenia taktyczne, grzeje przy tym lawke i nie narzeka - skarb!
On wcale taki tani nie bedzie. Za 30-letniego rezerwowego dziada damy prawie 10baniekrydwadydwa pisze:Do naiwnych: to, że kupiliśmy najtańszą opcję na lewą obronę

Siqueira w sezonie 2014/15: 1 gol; 3 asysty; rozegrane 2992minuty. Normalnie zmiazdzyl, zgniotl, zjadl i wykupczyl Coentrao...RICTOR pisze:Coentrao; facet, który w Realu w dwa ostatnie sezony zagrał kolejno 1172 oraz 712 minut wykrecając magiczną liczbę 2, słownie dwóch asyst.
Siqueira w sezonie 2013/14: 1 gol; 1 asysta; rozegrane 2744minuty... Contcetrało tez bladziutko, ale: chlopak jest mlodszy, niewatpliwie ma wiekszy talent, niz nasz nowy nabytek, gral sporo minut mniej, a czy nie gral czasem tak malo, bo mial jakies tarcia z Carlo? Zreszta jako zastepca Evry, to byl by miod malina.
Nie, tak robi tylko Caritas Turyn.CavAllano o Mascherano pisze:Skoro piłkarz sam wyraził chęć zmiany barw klubowych i mówi się już o tym otwarcie, to być może Barcelona poszłaby mu na rękę, w podziękowaniu za te wszystkie lata współpracy?
Btw. sprzydalby sie nam Javier i to bardzo.
Powiem tak: nikt nigdzie nie bedzie mial zagwarantowanego pierwszego skladu, to nie B-klasa. Druga sprawa, to to, ze jak przychodzi nowy zawodnik, to rowniez z automatu nie ma pierwszej jedenastki. Nasz przyklad: Morata - byl lepszy od Llorente w kazdym meczu, a i tak nadal wchodzil z lawy. Idac tym tokiem, to kluby musialyby miec kadry liczace 13/14 chlopa, bo kazdy by grozil, ze odejdzie i foch.Yaro417 pisze:Zadam tylko jedno pytanie....czy taki Alex Sandro godziłby się na rolę rezerwowego i skakałby ze szczęścia mogąc ogrywać się przy Evrze - raczej nieUrbi27 pisze:...Sam zakup gracza Atletico, wydaje się być mało ekonomiczny jeżeli chodzi o pozycję lewego obrońcy, w końcu mamy tam dziadka Evrę i naturalnym byłoby sciągnięcie kogoś, kto będzie mógł się przez rok przy nim ogrywać i za rok zająć jego miejsce.... To samo dotyczy Evry,...czy chciałby w przyszłym sezonie pełnić rolę rezerwowego dla A. Sandro, ewentualnie Kurzawy - chyba też nie
Ja mam wrazenie, ze Marotta mial plan na to mercato, nawet calkiem dobry plan, ale wszystko sie sypnelo, jak Vidal sie nastukal w Chile i mial wypadek, po czym zapadla niefortunna dla klubu decyzja o pozbyciu sie go. Aktualnie widze paniczne gaszenie pozarow.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Jacky, jeżeli masz rację w tym sensie, że decyzja o sprzedaży Vidala zapadła po jego ekscesie w Chile to nie rozumiem jaki to miałoby mieć wpływ na kupno trequartisty? Przecież i tak (podobno) mieliśmy tak owego kupić, dzięki sprzedaży Arturo mamy więcej o te 37 mln (marnych czy też nie) euro, których może nie całość ale część możemy dołożyć do kwoty jaką mieliśmy przeznaczyć na rozgrywającego. Rozumiałbym że mercato dla Marotty i Parataciego się zawaliło jakby na gwałt szukali kogoś do środka pomocy lub półwahadłowego, ale przecież tak nie jest nikogo takiego nie szukamy (przynajmniej w mediach nic o tym nie słychać), zresztą co do środka pola naprawdę mamy kim go zastąpić, chyba że spółka M & P faktycznie szuka kogoś do środka pomocy stricte za Vidala, a my o tym nic nie wiemy, chociaż jak dla mnie przyjście Khediry wskazywało na odejście kogoś ze środka pola i to on jest następcą Arturo.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Boogey96
- Juventino
Nie grał, bo jest strasznie szklany. Poprzedni sezon w połowie stracił przez kontuzje i w chwili obecnej też jest nie dysponowany. Jeśli Roma go sprowadzi to to będzie loteria jak z Khedirą w Juve i Joveticiem w Interze. Każdy z tych piłkarzy może wnieść wiele do nowych zespołów ale każdy może spędzić większość czasu w szpitalu.Contcetrało tez bladziutko, ale: chlopak jest mlodszy, niewatpliwie ma wiekszy talent, niz nasz nowy nabytek, gral sporo minut mniej, a czy nie gral czasem tak malo, bo mial jakies tarcia z Carlo?
Szkoda mi, że Zamparini raczej nie puści Vazqueza, bo jak dla mnie świetnie wyglądał w tamtym sezonie i ma to potwierdzenie w statystykach. Do tego pasowałby idealnie do naszego zespołu. Właśnie taki zawodnik, który potrafi przytrzymać piłke przy nodze nam potrzebny i nie tylko Dybala by na tym skorzystał ale myślę, że i Mandżukić zrobiłby duży pożytek z jego podań. Dużo bardziej pasuje mi on niż Draxler.
- Yaro417
- Juventino
Di Marzio właśnie poinformował, że Siqueira ma niebawem wrócić z Chin, gdzie Atletico ma obóz przygotowawczy. Oznacza to mniej więcej tyle, że już możemy być chyba praktycznie pewni, że Guilherme będzie naszym nowym nabytkiem w tym sezonie
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Tak ? Mascherano ma latac dziury, a patrzac po transferze Siekiery, za duzo w sakiewce nie zostalo, potrzebujemy jeszcze trequa. Barca chyba nie pusci "Marszczerano" za grosze, majac zakaz transferowy i takie tuzy w obronie jak Vermalen i rudy.Vincitore pisze:Chyba świat mi odjechał...Alexinhio-10 pisze: Mascherano jest nie potrzebny. Mamy Sturaro, Perreyre, Ase i od biedy Padoina na srodek pomocy. Na obrone niech wezma tego Niemca za darmo i juz.
- Robaku
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
Mrozzi,ale chodzi o wizerunek. Busquets chce odjesc, jeśli prawdą jest to co mowi jego agent Javier też. Przecież jeśli by tak się stało, to Barca wizerunkowo - klub, który pierwszy w LM wpuścił pełną 11 stworzoną z wychowanków leży.CavAllano pisze:Przepraszam, jaką pozycję, bo chyba coś mnie ominęło?Robaku pisze: Gdyby tak było - a Argentyńczyk odszedł to przecież jeden wielki żart. Dawać taką pozycję zawodnikowi, który ma ochotę odejść?Chyba nie sądzisz, że pozycja nr 4, czy nawet 3 w kolejce po opasce kapitańską jest tym, co przekona go do pozostania w klubie.
Owszem - jest to wyróżnienie, ale zastanów się, co tak naprawdę oznacza w praktyce. Nic. U nas jest Buffon, potem Marchisio, następnie zdaje się Chiellini, a po nim? No właśnie. Nie ma to żadnego znaczenia.
A uwierz mi, że jesli Barca na swojej głównej stronie, oznacza, kto jest 4 w kolejce do kapitana - to wiedz ze coś sie dzieje. A potem np. taką informację przekazuję sport.pl, która np. widnieje w warszawskim metrze jako sportowy news.
nie., Gałcio nie przyjdzie z prostego powodu. To jego agent nakręca spirale transferów, a po drugie nikt mu nie da 5 mln ( musiłaby zejsc z 1 mln) za sezon. 31 letniemu obrońcy/pomocnikowi. Nikt mu nie da w Italii. Chyba,ze ADL odbije, tylko taka opcja.Gałcio pisze:Haha, dokładnie. Naprawdę już mnie rozbrajają niektórzy na tym forum, spece od mercato, co może dać nam przewagę w rozmowach z danym zawodnikiem, a co nie. Niestety, Maszczerano nie przyjdzie, jak wspomniał kolega - to CZWARTY kapitan Blaugrany !slay_mac pisze:czwarty kapitan to nie przelewki, to może przeważyć.
Marotta i Agnelli - 5-6 mln euro za sezon dla 31 letniego obrońcy/pomocnika - widzę to. Panowie wypiłem dzisiaj piwko, wiec bez takich tekstow, bo browar jest moczopędny.
To,że Barca anonsuje go jako vicekapitana świadczy dla mnie jedno, chłop nie odejdzie. A przekonuje mnie o tym jego zarobki i to,że są to wypowiedzi agenta, a nie samego zawodnika, wielu agentów wiele rzeczy mówiło.
Rictor,.... nastepny, który wyciąga tak przenikliwe wnioski.... ech.. podpaska kapitańska na przyszły sezon świadczy o tym, ze Barca jest pewna jego zostania.
Podobnie jak Schalke nie jest pewne, ze zostanie Draxler - spojrzcie np. na ich twitter i Draxler tam "nie króluje " jako mistrz przygotowań, raczej jego rola jest marginlizowana. Podobnie jak Gotze w BM. Trzeba spojrzec na to szerzej, przez pryzmat marketingu.
Marketing, podobnie jak - kto promował nasze koszulki. Morata, Coman, Markiz, jakos walecznego Vidala nie było. Jasne, być może chłop miał wolne po Coppa, a byc może nasi GM spodziewali się, że go sprzedadzą. I Dlatego nie wypuścili koszulki np. Pirlo. Bez oficjalnego anonsu wiedziele, że i tak Andrzeja nie bedzie w składzie na przyszły sezon, a ile bylo rozkmineć nt. odejscia, odejscia w zime, odejscia po sezonie.
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2015, 22:37 przez Robaku, łącznie zmieniany 4 razy.
- Vincitore
- Juventino
Jeden z filarów najlepszej drużyny świata miałby łatać u nas dziury? Skoro jest szansa pozyskać czempiona, wokół których powinniśmy budować drużynę, to mamy obowiązek go pozyskać. Marotta lubi takie transfery, ale póki co udali mu się tylko Pirlo i Evra, Anelka i Lucio byli niewypałami.
Serio powinniśmy odpuścić takiego mistrza, który wygrał niejedną poważną bitwę, bo mamy Padoina? Przy całym szacunku dla Simo oczywiście.
Serio powinniśmy odpuścić takiego mistrza, który wygrał niejedną poważną bitwę, bo mamy Padoina? Przy całym szacunku dla Simo oczywiście.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No panowie. 4 w kolejce do opaski kapitańskiej. Tak to można nabrać jakiegoś małolata a Javier ma z tego co wiem lat 31, nie 18. Jeśli już coś ma go przekonać do pozostania w Barcie (o ile w ogóle nosi się z zamiarem odejścia) to podwyżka np a nie to 
Ponadto. Nie wiem co ma piłkarza obchodzić wizerunek klubu jeśli on sam chce odejść. Mam rozumieć, że Bartomeu czy kto tam teraz sprawuje władzę pójdzie pogadać do Mascherano: "No Javier słuchaj, wiem, że chciałbyś odejść spróbować jeszcze pograć w innej lidze, ale wiesz, my zwycięzca LM, nie możemy sobie pozwolić żeby opuszczali nas ważni piłkarze, także ten tego, masz ważny kontrakt to graj, będziesz 4 w kolejce do opaski kapitańskiej, taki zaszczyt Cię kopnął". "Rozumiem, prezydencie. Zostaję" :?
Robaku, Barca to jest specyficzny klub którego np strategia transferowa zakłada żeby ich piłkarze kilka miesięcy naprzód opowiadali w prasie jak to ich cele transferowe są bardzo mile widziane i każdy ich tu przywita z otwartymi rękami żeby tylko tym piłkarzom namieszać w głowach. To, że dają opaskę Javierowi jako 4 w kolejności równie dobrze może być ich strategią żeby go przekonać do zostania, tyle, że to żaden zaszczyt nie jest.
Ile się Dani Alves obnosił z chęcią odejścia co raz w wywiadach przyznając, że kontraktu nie przedłuży. Dostał podwyżkę, przedłużył, został. Pieniądze mówią, nie opaski kapitańskie i temu podobne głupoty.
Ponadto. Nie wiem co ma piłkarza obchodzić wizerunek klubu jeśli on sam chce odejść. Mam rozumieć, że Bartomeu czy kto tam teraz sprawuje władzę pójdzie pogadać do Mascherano: "No Javier słuchaj, wiem, że chciałbyś odejść spróbować jeszcze pograć w innej lidze, ale wiesz, my zwycięzca LM, nie możemy sobie pozwolić żeby opuszczali nas ważni piłkarze, także ten tego, masz ważny kontrakt to graj, będziesz 4 w kolejce do opaski kapitańskiej, taki zaszczyt Cię kopnął". "Rozumiem, prezydencie. Zostaję" :?
Robaku, Barca to jest specyficzny klub którego np strategia transferowa zakłada żeby ich piłkarze kilka miesięcy naprzód opowiadali w prasie jak to ich cele transferowe są bardzo mile widziane i każdy ich tu przywita z otwartymi rękami żeby tylko tym piłkarzom namieszać w głowach. To, że dają opaskę Javierowi jako 4 w kolejności równie dobrze może być ich strategią żeby go przekonać do zostania, tyle, że to żaden zaszczyt nie jest.
Ile się Dani Alves obnosił z chęcią odejścia co raz w wywiadach przyznając, że kontraktu nie przedłuży. Dostał podwyżkę, przedłużył, został. Pieniądze mówią, nie opaski kapitańskie i temu podobne głupoty.
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2015, 22:43 przez RICTOR, łącznie zmieniany 2 razy.