Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 12:02

Odnośnie transferu Zazy.....kupiliśmy go z Sampy za 3,5 by potem sprzedać jego grającą połówkę za 2,5 a potem drugą połówkę za 7,5 a następnie od kupiliśmy go za 18 mln :prochno: czyli jak napisałem wyżej koszt wyniósł łącznie 11,5 mln

Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 12:39

Giovinco to jedna z najlepszych 10' uwielbiam gościa szkoda że nigdy nie dostał u nas prawdziwej szansy, bo tą lige Serie A zjada na śniadanie do tego teraz gramy takim ustawieniem że Gio robił by robote. może w styczniu go wypożyczymy ;)

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--

FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 12:43

RICTOR pisze: Coentrao; facet, który w Realu w dwa ostatnie sezony zagrał kolejno 1172 oraz 712 minut wykrecając magiczną liczbę 2, słownie dwóch asyst. Podziękował. Propsuję transfer Squirrela na obronę jednocześnie nadając mu pieszczotliwe przezwisko "Wiewióreczka" :prochno:

Dzeko, facet, który jakąkolwiek formę widział ostatni raz 2 lata temu :?
W podobnym klimacie "Oni" komentowali kiedyś nasze zakupy. Mówili, że Tevez więcej szkody w szatni narobi jak goli strzeli, a Pirlo to stary, wypalony dziad z Milanu, Morata to przepłacone i niechciane drewno w Realu, a Evra przyszedł po piłkarską emeryturę do Turynu, więc na ocenę ich transferów to bym zaczekał do Grudnia.

Tak samo, jak na ocenę naszych transferów też bym zaczekał do 15 kolejki. Chociaż muszę przyznać, że Zaza mnie nie przekonuje i za rok włączymy go w jakiś transfer z Sampdorii czy .... w rozliczeniu za Berrardiego (chciałbym odszczekać tą pomyłke co do Zazy, bo jednak do tanich nie należał).

Z innych plotek transferowych - czyt. Vasquez, Zampa go nie puści, bo to jego aktualna perełka. Kase on teraz ma za Dybale, więc balon pompować pt. Vasquez: czas start. Stawiam, że za rok, góra dwa sprzeda go za ponad 50 baniek którymś Szejkom. Jest za sprytny, żeby teraz go oddawać.

Realne "topowe" opcje to chyba tylko Draxler, wszystkie znaki wskazują, ze to od nas zależy czy możemy go mieć (czyt. podwyższyć oferte, zawodnik dogadany, o ile wierzyć mediom, chociaz trudno im wierzyć).

Przewiduje, że finalnie skończymy na trequ z Pereyrą lub kombinowaniem z Dybala, więc lada moment na forum wyleje się sporo gnojówki na Marotte, że nieudacznik i wont do Sampdorii. Sturaro nas zaskoczy i nadal będzie się rozwijał.

Jedyne co martwi to pojawiające sie kontuzje, widzę tu efekt "panów od przygotownia z Milan Lab" :?

Ed:
RICTOR pisze:Z Vazquezem to Zampa ma ten problem, że ten już ma 26 lat w przeciwieństwie do Pastore (22 lata w dniu transferu) i Dybali (21) i zbyt dużo czekać to on nie może jeśli będzie chciał faktycznie zarobić.
Troche faktycznie mnie poniosło z tą ceną za Vasqueza, ale uważam że Zamparini teraz skupi się na tym, by go "dobrze sprzedać" za rok, zresztą wyssałby nas teraz, wiedząc ze szukamy kogoś takiego.
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2015, 13:03 przez badecki, łącznie zmieniany 2 razy.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 12:55

Ja ich w żadnym wypadku nie oceniam i nie mówię, że nie wypalą w Romie. Szczerze to mnie zupełnie nie obchodzi czy wypalą czy nie. Jedynie chciałem wytknąć robienie maślanych oczu do nabytków innych drużyn przy jednoczesnym krytykowaniu naszego mercato. Jakby to do Juventusu przechodził Coentrao, Dzeko, Salah czy Szczęsny byłby pojazd z powodów przedstawionych wyżej (a to jeden nie gra od iluś lat już więc kot w worku, a ten to jeździec bez głowy, na c... nam jeździec bez głowy jak gramy atakiem pozycyjnym itd.) i zachwyty nad Mandżukiciem, Dybalą czy Khedirą.

Z Vazquezem to Zampa ma ten problem, że ten już ma 26 lat w przeciwieństwie do Pastore (22 lata w dniu transferu) i Dybali (21) i zbyt dużo czekać to on nie może jeśli będzie chciał faktycznie zarobić.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 209 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 13:01

RICTOR pisze:...............
Chłopie, mnie nie o to chodzi...napisałem wyraźnie, że to czy oni wypalą czy nie to inna kwestia ale sam fakt, że wyciągają zawodników o uznanych ( mimo wszystko ) nazwiskach...jak by nie było to Dżeko jest świetnym napastnikiem a Portugalczyk obrońcą a to, że ich statystyki nie są ostatnio imponujące to już bardziej złożona sprawa...jeden z Realu, drugi z MC - dalsza dyskusja w temacie jest jałowa bo wystarczy przypomnieć, że Tevez też przyszedł z MC całkowicie bez formy po którym luka jest nie do wypełnienia...z nas tez się nabijali, że bierzemy wypalonego i sfochowanego Teveza, którego nikt nie chce a to co mu zawdzięczamy przerosło wszelkie oczekiwania...więc przestań się o wszystko do mnie przypitalać i poczytaj ze zrozumieniem...

P.S. Widzę, że kolega badecki mnie uprzedził więc jak widać nie tylko ja mam takie zdanie...

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 13:07

Morata kontuzja. Sztab Allegriego jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, jeszcze sie sezon nie zaczal, a juz cztery kontuzje. Ciekawe kto nst. Draxlera niech bie sprowadzaja bo sie chlop u nas odrazu polamie na caly sezon.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 13:10

Tevez do nas przychodził po sezonie, w którym był najlepszym napastnikiem MC.

Tevez 2707 min 11 goli 8 asyst
Aguero 2338 min 14 goli 2 asysty
Dzeko 2203 min 15 goli 3 asysty

I tyle w temacie.

Agent Westermanna potwierdza w prasie negocjacje z Juve. Fala hejtu na "zezola" za 3, 2, 1...

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 13:15

Alexinhio-10 pisze:Morata kontuzja. Sztab Allegriego jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, jeszcze sie sezon nie zaczal, a juz cztery kontuzje. Ciekawe kto nst. Draxlera niech bie sprowadzaja bo sie chlop u nas odrazu polamie na caly sezon.
O ile jestem daleki, jesli chodzi o jakas straszna krytyke Marotty za mercato, bo okienko wciaz trwa a - tak jak wspomnialem wyzej - pilkarzy oceniac sie winno dopiero po sezonie, tak trzeba przyznac, ze okres przygotowawczy do nowego sezonu to jest niestety katastrofa. 3 mecze, dwa kompletnie nietrafione (Borussia, Marsylia), w dwoch spotkaniach nasi pilkarze musieli zejsc z kontuzja (Chiellini i Khedira), a do tego dwie kontuzje na treningach (Barzagli, Morata).

Nawet za najgorszych czasow Del Neriego i Ferrary nie bylo tyle urazow juz w okresie przygotowawczym. Jedna kontuzja to przypadek, ale cztery to juz reguła.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 13:21

alessandro1977 pisze:dalsza dyskusja w temacie jest jałowa bo wystarczy przypomnieć, że Tevez też przyszedł z MC całkowicie bez formy
Tevez w swoim ostatnim sezonie w City byl jednym z najlepszych i najwazniejszych pilkarzy w zespole. Potwierdzone info.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 13:22

Alexinhio-10 pisze:Morata kontuzja. Sztab Allegriego jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, jeszcze sie sezon nie zaczal, a juz cztery kontuzje. Ciekawe kto nst. Draxlera niech bie sprowadzaja bo sie chlop u nas odrazu polamie na caly sezon.
jeżeli każdy skończy tak jak Morata w tamtym sezonie to ok :prochno:

Ten Siqueira jest w stanie przebić Evrę? Szczerze to średnio mi wpadł w oko.

Po wypowiedzi Allegriego można wywnioskować, że Draxler nie jest wcale szykowany na ofensywnego pomocnika w 4-3-1-2, tylko może być 4-3-3/4-2-3-1, ponieważ mówił coś o jego graniu na skrzydle. Jeżeli nagle zaczniemy grać skrzydłami to mam tylko jedno zasadnicze pytanie: Po co nam Zaza i dlaczego zamiast niego nie sprowadziliśmy Berardiego? :angry:

Dybala/Morata/Coman/Draxler/Pereyra? niby tych skrzydłowych trochę mamy, tylko, że nikt z nich prócz młodego Comana i Draxlera nigdy nie grał jako prawdziwy skrzydłowy...

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 13:32

Dajcie już z spokój z tym Moratą na skrzydle. To jest typowa '9'. Nowoczesna, ale nadal dziewiątka. Dobra technika użytkowa, fajnie się zastawia no i jest szybki. Bardzo mi przypomina Lewandowskiego w stylu gry. Do grania na skrzydle nie wystarczy wypuszczenie sobie piłki i szybkie dobiegnięcie do niej. Dybala już prędzej, ale Morata? Co to, to nie. :stop:
Allegri wypowiadał się na temat pozycji Draxlera po ewentualnym transferze?
Oby coś było na rzeczy. Ja Wam mówię, że Marotta bawi się w szczwanego lisa i próbuje ugrać jak najwięcej w rozmowach z S04. Jeżeli nie uda mu się, to w ostatnich dniach okienka rzuci 25 baniek + jakieś bonusy i zobaczymy Draxlera w biało-czarnym trykocie.
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2015, 13:33 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 13:32

Siqueirę kojarzę z dobrej gry w Granadzie, natomiast fani Atletico często mieli do niego pretensje o małą inteligencję na murawie. Nie powinno być tragicznie, jako boczny obrońca przebija Padoina, ale nie sądzę, żeby miał wygryźć Evrę.
Co do Mascherano - kiedy wróci Sami to trochę ciasno byłoby w pomocy, a liczyłem, że Stefano sobie więcej pogra. Z drugiej strony Javier to naprawdę jakościowy piłkarz i osłodziłby trochę stratę Vidala.

Aha - i wygląda na to, że pierwsze cenzurki wystawimy nowym napastnikom bardzo szybko, Morata prędko nie wróci.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 209 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 13:53

Rzeczywiście, powrót Teveza do składu po okresie kary był całkiem dobry co nie zmienia faktu, że Tevaza oddali z pocałowaniem w rękę bo dość mieli jego wybryków i złego wpływu na szatnię...

Po kontuzji Moraty zostajemy z całkiem nowym atakiem, który będzie miał dość wymagający sprawdzian bo i przeciwnicy będą wymagający...Mandżu, Dybala, Zaza....ciemno to widzę ale liczę na Dybalę...

Obrazek
Bulentus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 13:55

Na Kickerze znowu są jakieś informacje o scysjach Mario G. z Pepem. Tzn Mario mówi: "zobaczymy, czy Guardiola będzie ze mną częściej rozmawiał i zobaczymy co dalej".

Jeśli mogę wysunąć (nierealną) teorię, to Bayern będzie naciskał na Comana, cena ok 20 melonów, a my za dopłatą 15-20 mln ściągniemy Gece.
Ładna bajka? :prochno:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2015, 14:03

Pabuju pisze:Na Kickerze znowu są jakieś informacje o scysjach Mario G. z Pepem. Tzn Mario mówi: "zobaczymy, czy Guardiola będzie ze mną częściej rozmawiał i zobaczymy co dalej".

Jeśli mogę wysunąć (nierealną) teorię, to Bayern będzie naciskał na Comana, cena ok 20 melonów, a my za dopłatą 15-20 mln ściągniemy Gece.
Ładna bajka? :prochno:

Jezeli Bayern chce juz kupic Comana to tymbardziej nie powinnismy go oddawac. Okienko ogolnie jest takie o. Di Maria w PsG, a dalej to malo ciekawych akcji. Chyba Bayern zlapal najlepszy kasek za smieszna cene.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany