Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2015, 21:26

Oj oglądałem przez około pół godziny mecz młodzieżowej reprezentacji Francji, której to Coman powinien być liderem, a przez tyle minut jedyny jego kontakt z piłką był przy nieudanym przyjęciu. Sorry, ale jakoś już gościa nie widzę, a 20 mln to nie jest mało. Zgadzam się z kolegą wyżej, zawodnik musi być dość masywny i szybki taki był Tevez i taki wydaje się być Shaqiri, którego cholernie bym chciał chociażby dlatego, że gdy spoglądam w lustro zdarza mi się mieć wrażenie jakbym widział Shaqiriego 8)

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2015, 21:30

rydwadydwa pisze:
Jacky pisze:
Alexinhio-10 pisze:Jacky O ktore mizerne staty Vasquazea Ci chodzi 10bramek, czy 10 asyst :wink: ?
Naprawde, az tak Cie powala na kolana 10 bramek i 10 asyst w 37 meczach?
A ciebie nie powala? W przeciętnym klubie wyciągnął lepsze statystyki niż Pereyra i Vidal razem wzięci. Koleś jest mega błyskotliwy i dobrze rozumie się z Dybalą, wolę jego dużo bardziej niż Draxlera.
Nie, nie powala. I asyst ma wiecej, a bramek mniej niz Vidal i Pereyra razem wzieci, jesli juz mamy byc tacy drobiazgowi. Poza tym nie rozumiem stawiania tutaj Pereyry - jak dla mnie, to zaledwie dobry lawkowicz, a nie czlowiek, ktory ma nas pociagnac do triumfow :think: Ja tam wole Götze :)
Haris pisze:Bayern oferuje 20 mln za Comana.
Z mlodego Francuza moze byc wielki pilkarz, ale wcale nie musi, a juz na pewno nim nie bedzie w nadchodzacym sezonie i nie pociagnie nam gry druzyny. Oddalbym go Bayernowi i bral Mario.
Elo Vidal:) pisze:Coman musi zostać i grać dużo w Juve. Tylko on powinien indywidualny trening dzięki któremu nabierze więcej masy i będzie mocniejszy fizycznie. Szybkość i technikę ma na bardzo dobrym poziomie. Tylko jego wątłość w Serie A powoduje, że byle jaki zawodnik walnie mu z bara to leci jak worek kartofli ze schodów. Siła fizyczna w tej lidze daje przetrwanie.
178cm/71kg... Nie wiem o co Wam biega, to nie zawody StrongManow.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2015, 21:37

Jacky pisze:178cm/71kg... Nie wiem o co Wam biega, to nie zawody StrongManow.
71kg wygląda okej, ale sam Kingsley zawsze wyglądał mi na takiego trochę chuderlawego.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2015, 21:38

Oglądacie w trakcie okresu przygotowawczego młodziutkiego Comana i skreślacie go;)
Oj ludzie ludzie.
To tak jak polskie podejście do Lewandowskiego;)

Coman ma czas, myślicie że wszyscy będą wybuchać jak Pogba:)

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2015, 21:47

Ja Comanowi dałbym jeszcze ten sezon na pokazanie swojej klasy. To jest zawodnik, który ma 19 lat, a mało kto w tym wieku (poza nielicznymi wyjątkami) pokazuje na co go naprawdę stać w dorosłej piłce. Chciałbym tylko, żeby Coman dostawał więcej szans (np ze słabiutkimi rywalami na Juventus Stadium w SerieA) na zaprezentowanie swoich umiejętności. W poprzednim sezonie naprawdę mało grał i ciężko po kilku epizodach wyrobić o nim swoje zdanie. Aczkolwiek Allegri zazwyczaj chwalił go za to co pokazuje na treningach. Te 20 mln korci, ale za dwa/trzy lata może on być wart nawet 50/60 mln i co wtedy :think:. W dodatku może stać się naszym wychowankiem, co także jest dużym plusem w obliczu nowych przepisów o wychowankach, które wejdą za rok :dance:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 209 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2015, 21:53

Alexinhio-10 pisze:Vadala wiadome ze pojdzie gdzies na wypozyczenie
Według przedsezonowych prognoz miał być chłopak szykowany do składu Juve na ten sezon...

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2015, 22:08

Up: Nieprawda. Od początku GDMy itd. pisali, że po obozie przygotowawczym Allegri ma zdecydować co z chłopakiem. Toć ile on ma lat w ogóle? I to dopiero jego pierwszy sezon w piłce europejskiej będzie, która od piłki granej w Ameryce Południowej lekko się różni. Trzeba być naprawdę wielkim fenomenem żeby w takim wieku i w pierwszym sezonie po przybyciu na Stary Kontynent stanowić o sile jakiegokolwiek poważnego klubu piłkarskiego. Już o jakimkolwiek graniu w większym wymiarze czasowym w tak taktycznej lidze jak włoska nie wspominam :|

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2015, 22:27

Przecież sprzedaż Comana ma tylko i wyłącznie sens jeżelibyśmy zainwestowali te pieniądze w kogoś sensownego, sprzedaż Vidala pokazuje że to może nie być takie oczywiste.
Dlatego wolę mieć Comana z ryzykiem, że nie wypali niż sprzedać i inwestować w Guarinów.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2015, 22:33

alessandro1977 pisze:
Alexinhio-10 pisze:Vadala wiadome ze pojdzie gdzies na wypozyczenie
Według przedsezonowych prognoz miał być chłopak szykowany do składu Juve na ten sezon...
Kolejny Estigarribia...Dziwi mnie, że w Turynie taki spokój w związku z tym całym ####. Jedyne głosy niezadowolenia to te z facebooka :prochno:
RICTOR pisze:No nie? Lepiej żeby z widłami zaczęli latać po mieście i opony przed siedzibą klubu palić :wink:
Nie lubię interu, ale to oni ostatnio pokazali, że takie akcje są skuteczne.
Ostatnio zmieniony 04 sierpnia 2015, 22:50 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2015, 22:38

No nie? Lepiej żeby z widłami zaczęli latać po mieście i opony przed siedzibą klubu palić :wink:
annihilator1988 pisze:Nie lubię interu, ale to oni ostatnio pokazali, że takie akcje są skuteczne.
Kolega naprawdę wierzy, że po takiej akcji nagle nazajutrz Beppe ładuje w walizkę 50 mln, jedzie do Londynu czy Monachium i wieczorem wraca z Oscarem albo innym Gece? A piłkarze widząc jak oddanych kibiców ma klub zaczynają słać swoje CV do Turynu wszystkimi możliwymi kanałami?

I naprawdę, nie równajmy poziomem do Interu :prochno:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2015, 23:25

Ej mamy Siqueire, wypożyczenie i za 9 mln oblig wykup. Za DiMarzio. Ciekawe. Chłopaka nie znam, ale według mnie to pokazuje, ze upadł temat innych bocznych w tym Sandro, Kurzawy.

Zaś Roma podobno idzie po Fabio Contreao.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2015, 23:30

Robaku pisze:Ej mamy Siqueire, wypożyczenie i za 9 mln oblig wykup. Za DiMarzio. Ciekawe. Chłopaka nie znam, ale według mnie to pokazuje, ze upadł temat innych bocznych w tym Sandro, Kurzawy.

Czyli kwestię LO (jak i pewnie prawej obrony) odwlekamy do następnego mercato.
Asa wędruje na środek a Squirea będzie zastępował Evrę, bo ten póki co ogarnia system. Jak się francuzowi skończy kontrakt, to może w końcu kupimy ogarniętego lewego obrońcę (pewnie też z hajsu za Pogbę).

Skoro przyoszczędziliśmy to plizzz dajcie 3/4 :prochno:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2015, 23:32

E jeszcze podobno wraca temat niemieckiego treqa. Ale teraz celem jest Gundogan :) Agresti. R. Agresti jeszcze wspomina o Guarinie, że bedzie przedmiotem negocjacji.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2015, 23:32

Pobawię się w eksperta. Nienajmłodszy już to chyba największy minus. Grał już we Włoszech w Udine. W Granadzie był na tyle dobry, że rozważał go Real pod warunkiem sprzedaży Coentrao. Ostatecznie Portugalczyka nie opchnęli a Siqueira wylądował w Benfice. Jak nas pokonali w dwumeczu to było trochę głosów, że powinniśmy uderzać po niego bo i tak nikogo lepszego na LO nie wyrwiemy. Ma dobrą technikę użytkową (nie uświadczysz u nas na fullbackach lepszej), dobrze drybluje, dobrze wykonuje karne a i stałe fragmenty gry też w razie potrzeby ogarnie. Często podłącza się do akcji ofensywnych i ma niezłe dośrodkowanie. Niestety co do gry obronnej to Evra go zjada na przystawkę. W Atletico mu nie poszło, ale warunki pozyskania nie są najgorsze. Ahaa, ma włoski paszport więc miejsca "spoza UE" nie zabiera.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2015, 23:39

Robaku pisze:Ej mamy Siqueire, wypożyczenie i za 9 mln oblig wykup. Za DiMarzio. Ciekawe. Chłopaka nie znam, ale według mnie to pokazuje, ze upadł temat innych bocznych w tym Sandro, Kurzawy.

Wszyscy potwierdzaja. Od Laudisy po Agrestiego.

No coz, powodzenia! Miejmy nadzieje, ze to bedzie dobry transfer.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany