Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2015, 17:35

Aa i jeszcze jedno luźne przemyślenie. Dybala to będzie nasz crack może nie za miesiąc ale na pewno w tym sezonie. Widać meeega talent ogladając go w telewizji jak i na żywo a może w szczególności na żywo, gdzie można obserwować każdy jego ruch bez piłki.

Tak sobie teraz myślę, że jakbyśmy wiedzieli, że będą takie jaja z zakontraktowaniem porządnego trequa to byśmy wzięli w pakiecie Vasqueza z Palermo, któremu umiejętności odmówić nie można.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2015, 18:32

Też mnie dziwi brak zainteresowania Vasquezem, czyżby Zampa znów zaporową cenę krzyknął ? W duecie z Dybała byłyby większe szanse, że chłopaki odpalą.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2015, 18:55

Alexinhio-10 pisze:Też mnie dziwi brak zainteresowania Vasquezem, czyżby Zampa znów zaporową cenę krzyknął ? W duecie z Dybała byłyby większe szanse, że chłopaki odpalą.
Mnie nie dziwi. Bo Palermo i Zampa jest taki sam jak Sassuolo. sprzedali Dybale ( Zaze), za taką kasę, że mogą/muszą, zatrzymać drugiego najlepszego zawodnika. Nie ma co tutaj się w tańcu... bawić, gdyby i Sassuolo sprzedalo w jednym okienku Zaze i Berardiego, a Palermo - Vazqueza i Dybale, to byliby to mimo wszystko faworyci do spadku, bo wyrwać takie trzony zespoły i łatwo je zastapić mimo potęznych środków nie jest łatwo. Co z tego, że Palermo powiedzmy zyskałoby 50 mln na obu, jesli to na nich opierała się cała ofensywa. Nawet Belotti, dla mnie mega prospekt, nie da rady od razu w jeden okres przygotowawczy zastąpić Dybale, a co dopiero gdyby jeszcze Vazquez odpadł. Zampa ma obecnie na tyle dobrą sytuację, że ma zarobione min. 30 baniek i może sobie spokojnie czekać, czy za rok nie wyciągnie tyle samo hajsu za swojego treqa.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2015, 20:01

wojczech7 pisze:Daj chłopie na wstrzymanie temu Zazie, już wszyscy wiemy, co o nim myślisz... Swoją drogą jest szansa, że chłopak wypali, wszak wszyscy pamiętamy jaką przyszłość znawca Pumex wróżył Pogbie :smile:
No tak, byłem jedynym który uważał, że trudno będzie mu powalczyć o pierwszy skład z tercetem Vidal-Pirlo-Marchisio, podczas gdy każdy inny był święcie przekonany o eksplozji jego talentu już w pierwszy sezonie :roll:

Żeby mi fejm nie spadł, proponuję skupić się na innych głoszonych przeze mnie prawdach objawionych, np:
- Khedira byłby fajny jako dodatek do Vidala. Przy kontuzji nie odczulibyśmy jego absencji, zaś gdyby był zdrowy, stanowiłby bardzo ciekawą alternatywę dla Arturo. Po odejściu Chilijczyka Khedira stał się biedną i niepewną opcją jego zastąpienia.
- Gdy zeszłego lata mówiłem, że strategia transferowa Juventusu nie jest ściśle połączona z zasobnością sejfu, ogólnym stanem finansów i powodzeniem w pucharach, to trafiłem na front uważający, że: a) Juventus drogo nie kupuje bo drogo nie sprzedaje, b) Juventus drogo nie kupuje bo słabo radzi sobie w LM.

Pamiętam jak ktoś przytaczał przykład Atletico mówiąc, że sprawnie zastąpili Costę Griezmannem i Juventus na pewno równie gładko przeprowadziłby podobny transfer po sprzedaży Pogby/Vidala. Właśnie widzę jak nam sprawie idzie kompletowanie składu... :lol:

A już Marotta zaczyna pieprzyć o ItalJuve i o braku potrzeby sprowadzania trequartisty... :lol:

Dobrze, że na Candrevę nie mamy większych szans, bo pewnie Szalonooki uderzyłby po niego. Niestety ciągle straszyć nas będą kandydatury typu Saponara tudzież Guarin.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2015, 20:28

A co się dzieje w temacie Draxlera? Przecież oficjalnie staraliśmy się o niego. I co ? Finalista LM nie potrafi sprowadzić prospera po kontuzji ze średniaka niemieckiego? Gdzie umarł temat bo nie czaję.

Obrazek
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2015, 20:38

zahor pisze:
rufi8 pisze: Chyba żartujesz, przy naszych stosunkach z Lazio i po ostatnich jazdach Marotty z Lotito?
Zapytam w ten sposob - czy zdarzylo Ci sie kiedys ubic interes, ktory bylby dla Ciebie lub firmy, ktora reprezentowales nieoptymalny tylko i wylacznie z powodu osobistej antypatii do kontrahenta oferujacego lepsze warunki? Jezeli tak, to o jakiego rzedu kwotach mowimy i czy sa to roznice rzedu milionow euro?
Nie no, bez jaj. Z tego co pamiętam to Marotta rozważał spotkanie z Lotito na sali sądowej a nie przy negocjacyjnym stole. Zresztą temat Candrevy był wałkowany przy zeszłorocznym mercato i nie sądzę żeby teraz się coś zmieniło w tym temacie. Lazio nie sprzeda Candrevy, a tym bardziej do nas. Włosi czasem mnie zadziwiają, a tym bardziej w temacie piłki nożnej. Antypatie biorą górę nad wszystkim, Przykład dealu Vucinic - Guarin jest tu chyba idealny.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2015, 21:01

Robaku pisze:Premium Sport - nie znam wiarygodności żródła
Oglądam codziennie.

To siostrzany serwis Sport Mediaset :) więc można wrzucić do kosza :wink:

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2015, 21:03

Yaro417 pisze:na przyjście graczy typu Gotze, Oscar, Isco, De Brunye, czy Pastore na prawdę nie ma co liczyć, a to z prostego powodu - ich obecne kluby nie będą chciały ich puścić
Jesli teraz, po sprzedazy Vidala do Bayernu i (chyba) poprawy stosunkow miedzy nimi, a nami nie wyciagniemy Gotze, to juz nigdy go nie wyciagniemy...
Yaro417 pisze:Z kolei Nasriego to bym nawet nie chciał u nas widzieć, lepiej niech się już Pereyrą ogrywa na trequ :smile:
A ja uwazam, ze w obliczu nieprzewidzianych kontuzji (juz trzech chlopa sie posypalo) wypozyczony Nasri na przeczekanie/na rok nie jest zla opcja. Glownie mam tu na mysli czynnik finansowy.

Maszerano, czy jak mu tam (nie wiem jak on sie nazywa, trzeba Szpakowskiego zapytac) - z jednej strony chlop moze grac i w obronie i na defensywnym pomocniku. Kiepem nie jest, wie jak sie gra w pilke. Ale z drugiej trzeba za niego troche zabulic, jakims sowitym kontraktem uraczyc, a gosc ma juz 31 lat (niektorzy wytykali, ze Vidal juz stary :smile: )
Garreat pisze:
squinter pisze:Morata nie jest mobilny?
Jest, ale lepiej niech biega bez piłki. Opieranie na nim gry z przodu... sami wiecie jak to wygląda
To w ogole nie wyglada. Morata, to egzekutor i tyle. Moze nie w typie Inzaghiego czy Treze, ale nadal egzekutor.
Adrian27th pisze:Jezeli nie kupimy zadnej gwiazdy po Vidalu to smiech na saliz
I believe in Mario Fotze :pray:
Boncol pisze:Panowie na Mascherano to nie liczcie. Barca ma zakaz transferowy i nie odda tak uniwersalnego zawodnika skoro będzie go mogła zastąpić dopiero w styczniu.
To moze by Songa wypozyczyli?
Robaku pisze:Pojawiło się info, że Sevilla chce nasze duo - czyli Isla i Lorek. Dawac 20 mln i jedziemy.
Jedziem tam!
Cabrini_idol pisze: to byśmy wzięli w pakiecie Vasqueza z Palermo, któremu umiejętności odmówić nie można.
I zapewne stwierdzasz to po trzech tunelach, jakie zaladowal w sparingu. Gosciu jest po prostu za slaby, zeby ciagnac wielka druzyne, do miana ktorej mam nadzieje jeszcze aspirujemy. A lat ma juz 26. Moze sie fajnie porusza po boisku bez pilki i fajnie kiwa, ale te najwazniejsze staty ma mizerne.

Przeczytalem ten wywiad z Marotta i: "Trequartista? Szukamy pomocnika, ale nie o specyficznych umiejętnościach, lecz w kontekście bardzo wszechstronnej linii pomocy składającej się z zawodników jak Pogba, Marchisio, Khedira i Pereyra". Dalej: "Dybala może grać jako trequartista. Isco i Oscar to nie są wyjątkowi zawodnicy, lecz z pewnością pasowaliby do Juventusu. Niestety, ale nie są naszymi graczami i nigdy do nas nie dołączą." - jak dla mnie po tych wypowiedziach stwierdza sie to, co nastepuje: nie szukamy juz treqa, bo zagra tam Dybała (nie wiem w takim razie, jak nasi wyobrazaja sobie Dwie Wieże w ataku :doh: ) oraz szukamy li tylko box-2-boxa (dobry zawodnik na ta pozycje, to Vidal z Bayernu :smile: ). I to by bylo na tyle w naszym mercato. Btw. jak zaczal pitolic o wloskich wartosciach i Wlochach w Juve, to przestalem czytac.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2015, 21:09

To co, początek sezonu:

4-3-3
Morata - Mandżukić - Dybala
Pogba - Marchisio - Pereyra
Evra - Rugani - Bonucci - Lichtsteiner
Buffon

4-3-1-2
Morata - Dybala
Pereyra
Pogba - Marchisio - Sturaro
Evra - Rugani - Bonucci - Lichtsteiner
Buffon

3-5-2
Morata - Dybala
Evra - Pogba - Marchisio - Pereyra - Lichtsteiner
Rugani - Bonucci - Caceres
Buffon

Na Serie A nie wygląda to źle. Jak potem wrócą Chiellini, Barzagli, Asamoah i Khedira to na Serie A będzie wyglądać co najmniej dobrze. Boję się jednak o LM i nasze klasyczne męczarnie z drużynami z 3. i 4. koszyka. Jestem mega ciekaw jak młodzi Rugani, Sturaro i Dybala wypadną w LM. O Serie A jestem spokojny.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2015, 21:26

Jacky O ktore mizerne staty Vasquazea Ci chodzi 10bramek, czy 10 asyst :wink: ? Cos z nim musi byc nie tak skoro sie nim nie zainteresowali, moze Marotta sie obawia po przykladzie Martineza, ze za goscia w tym wieku po jednym dobrym sezonie strach inwestowac. Albo tak jak pisal Robaku, Zampa nie oslabi az tak zespolu.

Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2015, 22:10

Crunny to wszystko ładnie napisał stronę wcześniej,

433 na początek sezonu możliwy, lub opcja z Roborto Pereyra jako of i woadomo co dalej, SS,CM.PP oto pomoc a obrona przy kontuzji Chieliniego to oby grał Rugani akurat zobaczymy co jest wart i zresztą powinien grac jak kiedyć ma dorównać najlepszym czyli Fabio Cannavaro np.

FORZA JUVE damy rade musimy.

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--

FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2015, 22:29

rufi8 pisze: Nie no, bez jaj.
No o to właśnie apeluję - bez jaj. To są poważne pieniądze i nawet jeżeli prezesi włoskich klubów lubią błysnąć ekstrawaganckimi wypowiedziami, to mimo wszystko nie znaleźli się na tych stanowiskach przez przypadek i potrafią akurat liczyć pieniądze, więc nie przypisywałbym im kierowania się wyniesioną z piaskownicy logiką typu "nie pożyczę Jasiowi łopatki, bo powiedział że jestem głupi ale chętnie podzielę się gumą do żucia z Krzysiem, bo opluł Karolka, który sypnął mi wczoraj w oczy piaskiem".
rufi8 pisze: Z tego co pamiętam to Marotta rozważał spotkanie z Lotito na sali sądowej a nie przy negocjacyjnym stole.
No i znowu to samo - spróbuj sobie wyobrazić że ta sytuacja ma miejsce w jakiejkolwiek innej branży, na przykład budowlanej. Załóżmy że dyrektor firmy ma wybrać podwykonawcę, który wykona jakąś tam część prac. Dwa przedsiębiorstwa stanęły do przetargu, oba przedstawiły podobne projekty, ale jeden z nich jest o dziesięć milionów euro tańszy. Wyobrażasz sobie że ten dyrektor wybiera opcję droższą, bo prezes tamtej firmy kiedyś nabijał się z jego zeza? Facet zostałby z miejsca wylany z roboty i od razu musiałby się rozglądać za dobrym adwokatem, który będzie go bronić w procesie o działanie na szkodę przedsiębiorstwa. Możesz mi podać jakikolwiek powód dla którego w futbolu miałoby to działa zgoła odmiennie?
rufi8 pisze: Zresztą temat Candrevy był wałkowany przy zeszłorocznym mercato i nie sądzę żeby teraz się coś zmieniło w tym temacie.
I upadł bo:
a) oferta nie była wystarczająco atrakcyjna?
b) Marotta przywiózł tonę złota i wagon diamentów, ale Lotito stwierdził że z Zezowatym gadać nie będzie i strzelił focha?
rufi8 pisze:Lazio nie sprzeda Candrevy, a tym bardziej do nas.
Sprzeda, sprzeda, jeżeli tylko pojawi się konkretna oferta. To, że Marotta takiej nie złoży, bo Candreva nam niepotrzebny, to inna sprawa.
rufi8 pisze: Włosi czasem mnie zadziwiają, a tym bardziej w temacie piłki nożnej. Antypatie biorą górę nad wszystkim, Przykład dealu Vucinic - Guarin jest tu chyba idealny.
?? Sugerujesz że to była tak bajeczna oferta, że w normalnych warunkach nie dało się jej odrzucić? Że gdyby taką ofertę złożył jakikolwiek inny klub, to Guarina przywieźliby na drugi dzień na taczkach i okrzyknęli tę wymianę transferem stulecia? Jedynym, który poszedł po rozum do głowy i wszystko to zablokował był ten, który dopiero co przyleciał z Azji i akurat zatargów i konfliktów z kierownictwem Juventusu nie zdążył mieć jeszcze żadnych. Nie pamiętam ani jednej sytuacji, w której jakikolwiek włoski klub bez żadnej wymiernej korzyści ani logicznej przesłanki decyduje się sprzedać gdzieś kogoś taniej tylko po to, żeby zrobić nam na złość. Mogę natomiast sypać jak z rękawa przykładami sytuacji, kiedy forum wrzało że "ten palant XX robi nam na złość i nie chce nam sprzedać YY, bo ma kompleks Juventusu, nikt mu za tego grajka nie zaoferuje tyle ile on woła", po czym przychodził inny klub, płacił od ręki kwotę której my byśmy nigdy nie zaproponowali.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2015, 22:51

pumex pisze:
wojczech7 pisze:Daj chłopie na wstrzymanie temu Zazie, już wszyscy wiemy, co o nim myślisz... Swoją drogą jest szansa, że chłopak wypali, wszak wszyscy pamiętamy jaką przyszłość znawca Pumex wróżył Pogbie :smile:
No tak, byłem jedynym który uważał, że trudno będzie mu powalczyć o pierwszy skład z tercetem Vidal-Pirlo-Marchisio, podczas gdy każdy inny był święcie przekonany o eksplozji jego talentu już w pierwszy sezonie :roll:
Czyli uwiera... :prochno:

Zaza będzie rezerwowym, nie wiem, z czym macie taki problem.

Aaa, zapomniałem że kosztował 18 mln i gro tej kwoty poszła z Waszych kieszeni... :think:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2015, 23:10

No już nie ma co rzeczywistości czarować zahorze bo akurat przy tamtym dealu wyszło jaki to z Interu jest niepoważny klub, że więcej do powiedzenia na temat transferów mają kibice niż trener (Mazzari chciał mieć bardzo Vucinica u siebie). Abstrahując już od tego, że gdyby rzeczywiście było tak jak to tłumaczył Thohir, tj. działacze czyli de facto jego pracownicy mu działali za plecami całkowicie a on o całym dealu nie miał zielonego pojęcia (czemu żadnych konsekwencji nie wyciągnął co do nich?) to Inter stałby się pośmiewiskiem na skalę europejską (w którym poważnym klubie dochodzi do takich sytuacji?); to chyba nie powiesz, że biedak serio nic nie wiedział mimo, że Mirko już nawet część badań zdążył przejść w Mediolanie i dopiero jak zobaczył tłum protestujących pod siedzibą klubu kibiców to się zainteresował o co kaman i zablokował szkodliwą dla klubu transakcję? Nic innego jak tylko ruch mający na celu przypodobanie się kibicom, tyle, że to chyba nie kibice powinni decydować o polityce transferowej klubu piłkarskiego.

Co do natomiast antypatii działaczy piłkarskich i rzekomych związanych z tym cen zaporowych za piłkarzy to oczywiście się zgadzam. Jak oferta będzie odpowiednio korzystna to czy Lotito czy inny oszołom della Valle ją przyjmie bez gadania i się jeszcze ze smakiem obliże. Jednak trzeba też przyznać, że na jakiekolwiek ustępstwa od pewnych panów liczyć nie możemy co akurat jest możliwe jeśli się ma z danym klubem dobre stosunki. Co chcę powiedzieć to np taki Cellino może zrobić Gallianiemu prezent i oddać gracza na korzystniejszych warunkach niż jakich oczekiwałby od Marotty, czy np taki Lotito spieniężyć Andersona za granicę za sumę minimalnie mniejszą niż tą jakiej oczekiwałby od nas.
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2015, 23:10 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2015, 23:10

pumex pisze:A już Marotta zaczyna pieprzyć o ItalJuve i o braku potrzeby sprowadzania trequartisty... :lol:
Może być tak, że na 10 będzie grał Pogba/Pereyra, a do podniesienia kreatywności dokupią Nasriego. Biorąc pod uwagę realne możliwości, to Francuz jest topem

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany