Mercato (Lato 2016)
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Wolę rozwijającego się Zazę niż coraz słabszego Llorente. To dopiero pierwsze dni Zazy w wielkim klubie, patrząc na jego grę wydaje mi się, że jest spięty i bardzo chce się pokazać z dobrej strony. Przerobi cały okres przygotowawczy, pogra kilkaset minut o punkty to i zyska pewność siebie i zgranie z nowymi kolegami. Dopiero wtedy będzie można coś powiedzieć o jego przydatności w tej drużynie. Teraz cały Juventus gra poniżej oczekiwań.Adrian27th pisze:Przy 18 latku mozna sie pomylic. Zaza 24 na kartku i po prostu nie przeskoczy pewnego poziomu.wojczech7 pisze:Daj chłopie na wstrzymanie temu Zazie, już wszyscy wiemy, co o nim myślisz...pumex pisze:Mam mętlik w głowie i już sam nie wiem co myśleć o ewentualnej sprzedaży Llorente. Mając na uwadze możliwy zastrzyk gotówki oraz to, że Fernando nijak nie potrafił wkomponować się w pomysł taktyczny Allegriego należałoby się cieszyć z pożegnania z Fernando. Tyle, że z drugiej strony jest niepewność, którą powodują dwa aspekty: raz - przykład sprzedaży Vidala pokazuje, że dodatkowe fundusze wcale nie muszą być przeznaczone na podniesienie jakości zespołu, dwa - patrząc na kalectwo Zazy nie wiem, czy nie wolałbym jednak mieć w zanadrzu Llorente
Swoją drogą jest szansa, że chłopak wypali, wszak wszyscy pamiętamy jaką przyszłość znawca Pumex wróżył Pogbie
FORZA JUVE!!!
- gucio_juve
- Juventino
Rzeczywiście. Powinien generalnie odkładać na III filar. Na co on gra jeszcze?Adrian27th pisze: Przy 18 latku mozna sie pomylic. Zaza 24 na kartku i po prostu nie przeskoczy pewnego poziomu.

- Don Paolo
- Juventino
O Luce Tonim i Antonio Di Natale też tak pewnie kiedyś mówiono...Adrian27th pisze:Przy 18 latku mozna sie pomylic. Zaza 24 na kartku i po prostu nie przeskoczy pewnego poziomu.
Musicie zdać sobie sprawę, że niektórzy Włosi dojrzewają nieco później. Weźmy np. Valdifioriego. Gościa odkryto i powołano do reprezentacji kiedy za niedługo skończy 30 lat.
Z tego co się czyta to Zaza jest traktowany podobnie. Wciąż mówi się o nim "wielki talent"

- zahor
- Juventino
Jeden z powszechniejszych mitow na tym forum - ze niby Wlosi to jakas zupelnie inna rasa, ktorej zegar biologiczny funkcjonuje calkowicie inaczej niz jakiejkolwiek innej nacji. Bo Toni i Di Natale - klawo, dwa przyklady. Ale jak wezme pod lupe najlepszych wloskich pilkarzy, ktorych mialem okazje ogladac, takich jak Baggio, Del Piero, Pirlo, Maldini, Buffon, De Rossi, Cannavaro, Totti, Nesta czy Zambrotta, to okazuje sie ze kazdy z nich w wieku 24 lat by juz na poziomie, o ktorym Zaza moze pomarzyc, mimo ze polowa z nich to gracze defensywni.Don Paolo pisze: O Luce Tonim i Antonio Di Natale też tak pewnie kiedyś mówiono...
Musicie zdać sobie sprawę, że niektórzy Włosi dojrzewają nieco później.
To akurat bierze sie bardziej z mizerii jezeli chodzi o zasoby ludzkie niz z jakiejs wielkiej ekspozji jego talentu. Wrzucilbym go do tego samego worka co Pellè czy inne tego rodzaju wynalazki.Don Paolo pisze: Weźmy np. Valdifioriego.
Gościa odkryto i powołano do reprezentacji kiedy za niedługo skończy 30 lat.
Takowym do niedawna byl rowniez Giovinco i wielu innych. Jezeli 35-letni Wloch moze dalej mieszkac z matka, to rownie dobrze 24-letni wloski pilkarz moze uchodzic za mlody talent, ale to nie powod zeby napalac sie ze przez najblizsze 5 lat bedzie sie jeszcze rozwijac i zostanie drugim Tonim.Don Paolo pisze: Z tego co się czyta to Zaza jest traktowany podobnie. Wciąż mówi się o nim "wielki talent"
- rydwadydwa
- Juventino
Na SoloJuve opublikowano wywiad z Marottą, w którym mówi o znaczeniu Włochów dla Juventusu, jako że łatwiej jest zdobyć Scudetto włoskimi graczami, bo ci ponoć mają lepiej rozumieć znaczenie gry dla Bianconerich.
Nie jestem naczelnym hejterem Beppe, ale to jest po prostu pitolenie. Jasne, że nie jest dobrze mieć samych najemników, ale Włochy to już nie jest naród pełen piłkarskich perełek i jeśli mamy składać drużynę z wiernych Padoinów to chyba ciężko będzie nawet z tym Scudetto.
Wspomniał też o Isco i Oscarze - "to dobrzy piłkarze, ale nigdy do nas nie przyjdą". Szok
Nie jestem naczelnym hejterem Beppe, ale to jest po prostu pitolenie. Jasne, że nie jest dobrze mieć samych najemników, ale Włochy to już nie jest naród pełen piłkarskich perełek i jeśli mamy składać drużynę z wiernych Padoinów to chyba ciężko będzie nawet z tym Scudetto.
Wspomniał też o Isco i Oscarze - "to dobrzy piłkarze, ale nigdy do nas nie przyjdą". Szok
- Osgiliath
- Juventino
Za FI:
- Odpuściliśmy Draxlera skupiając się na... Goetze
Ktoś z wtykami w bardziej wiarygodnych źródłach może to potwierdzić, albo dać więcej światła?
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie mogąc ściągnąć Draxlera, nagle mielibyśmy ściągnąć Goetze. Może choć wola samego zawodnika będzie większa, biorąc pod uwagę zachowanie Pepa? Hell knows.
- Sami odpada na co najmniej dwa miesiące z powodu kontuzji doznanej w meczu z OM
W kwestii kontuzji Khediry dobrze by było mieć takiego Macherano, ale wątpię, by był do wyjęcia, nawet uznając argumentację zahora wyżej w temacie.
- Odpuściliśmy Draxlera skupiając się na... Goetze

Ktoś z wtykami w bardziej wiarygodnych źródłach może to potwierdzić, albo dać więcej światła?
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie mogąc ściągnąć Draxlera, nagle mielibyśmy ściągnąć Goetze. Może choć wola samego zawodnika będzie większa, biorąc pod uwagę zachowanie Pepa? Hell knows.
- Sami odpada na co najmniej dwa miesiące z powodu kontuzji doznanej w meczu z OM

W kwestii kontuzji Khediry dobrze by było mieć takiego Macherano, ale wątpię, by był do wyjęcia, nawet uznając argumentację zahora wyżej w temacie.
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2015, 14:05 przez Osgiliath, łącznie zmieniany 1 raz.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Heh no wypowiedź Marotty dość... niesmaczna, rozumiem przekaz ale patrzmy na okoliczności. Aktywne piłkarsko pokolenia Włochów to przeciętność i trochę perełek. Juventus regularnie dostaje w dupę od FIGC. Tavecchio konfliktuje się z całym trzeźwo myślącym światem. Nierozwiązana pozostaje kwestia trzycyfrowej liczby milionów euro, które gdzieś tam podobno federacja ma zalegać.rydwadydwa pisze:Na SoloJuve opublikowano wywiad z Marottą, w którym mówi o znaczeniu Włochów dla Juventusu, jako że łatwiej jest zdobyć Scudetto włoskimi graczami, bo ci ponoć mają lepiej rozumieć znaczenie gry dla Bianconerich.
Tymczasem łysy będzie pomagać, a Juventus zapleczem reprezentacji blebleble. Ciekaw jestem w jaki sposób zaangażowanie Juventusu ma nadrobić brak podstawowych reform, o których głośno mowią od lat m. in. Agnelli, De Laurentis, Albertini... Poza tym wypowiedź dość komiczna w obliczu ruchów transferowych, gdzie Marotta z Paraticim sprowadzili dwóch Włochów, Chorwata, Niemca i Argentyńczyka. Aha - Włosi na ławę. Rozumiem wychować sobie zawodnika (Rugani)... tylko może niech najpierw cokolwiek pogra a potem lejmy patosem w mediach. Zazy nie skreślam ale mam obawy czy wniesie cokolwiek w ten skład. Jeśli większe nazwiska zatrybią, to obejrzymy go najwyżej w CI. A w jego byłym klubie biega taki jeden rokujący Włoch.
- jakku1
- Juventino
Bzdury.Osgiliath pisze:Za FI:
- Odpuściliśmy Draxlera skupiając się na... Goetze![]()
FI cytuje bezposrednio informacje ze sport mediaset

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- annihilator1988
- Juventino
Powtórzę to co wiadomo już od tygodnia. Juventus szykuje się, by "po okazji" ściągnąć Nasriego
Idealnie wypełni lukę po takim czołgu jak Tevez 

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- pandecybel
- Juventino
Pomysł wspaniały, ale trzeba dwóch skrzydłowych i cofniętego napastnika. Chyba, że wyobrażasz sobie tam śmigającego cienkiego jak sik pająka Comana.Alexinhio-10 pisze:Zamiast na siłę szukać defensywnego pomocnika przy takich brakach ( trequa i LO), mógłby zmienić ustawienie na 4231.
- Osgiliath
- Juventino
Wobec tego tyle dobrze, że to niby mediaset, ale nowych doniesień o Julianie brakjakku1 pisze:Bzdury.Osgiliath pisze:Za FI:
- Odpuściliśmy Draxlera skupiając się na... Goetze![]()
FI cytuje bezposrednio informacje ze sport mediaset.

- Virgil
- Juventino
Ja nie wiem na razie to mercato to jeden wielki bajzel
Straciliśmy
a) Pirlo - wiadomo nie grał już genialnie, może nie powinien non stop występować ale dawał dużo spokoju, świetnie bił wolne, doświadczenie
b) Vidala - nie bulwersuje się jego sprzedażą, gdyż forma była przeważnie średnia lub słaba ale nadal był to klasowy zawodnik, oprócz Pogby nasz najlepszy pomocnik w środku pola.
c) Teveza - najlepszego zawdonika Juve dwóch ostatnich sezonów, który kreował, strzelał masę bramek wygrywał spotkania
Przyszli
a) Khedira - ciężko powiedzieć dawno na wysokim poziomie nie grał a i teraz wypadł na 2 miesiące, równie dobrze może się już nie pozbierać
b) Mandzukic - fajny zawodnik, ale nie był jakoś super potrzebny ale transfer na plus
c) Dybala - na razie jeszcze nic nie pokazał, jak będzie dawał 50% tego co Tevez to będzie dobrze, ale w pierwszym sezonie wątpię
d) Rugani - bardzo podoba mi się ten zawodnik ale raczej w tym sezonie rezerwowy
e) Neto - do grzania ławki
Do tego nasze boki obrony są starsze a wcale nie były dobre. A Serie A się bardzo wzmocniła.
Straciliśmy
a) Pirlo - wiadomo nie grał już genialnie, może nie powinien non stop występować ale dawał dużo spokoju, świetnie bił wolne, doświadczenie
b) Vidala - nie bulwersuje się jego sprzedażą, gdyż forma była przeważnie średnia lub słaba ale nadal był to klasowy zawodnik, oprócz Pogby nasz najlepszy pomocnik w środku pola.
c) Teveza - najlepszego zawdonika Juve dwóch ostatnich sezonów, który kreował, strzelał masę bramek wygrywał spotkania
Przyszli
a) Khedira - ciężko powiedzieć dawno na wysokim poziomie nie grał a i teraz wypadł na 2 miesiące, równie dobrze może się już nie pozbierać
b) Mandzukic - fajny zawodnik, ale nie był jakoś super potrzebny ale transfer na plus
c) Dybala - na razie jeszcze nic nie pokazał, jak będzie dawał 50% tego co Tevez to będzie dobrze, ale w pierwszym sezonie wątpię
d) Rugani - bardzo podoba mi się ten zawodnik ale raczej w tym sezonie rezerwowy
e) Neto - do grzania ławki
Do tego nasze boki obrony są starsze a wcale nie były dobre. A Serie A się bardzo wzmocniła.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Roma się wzmocniła? Ja jestem ślepy czy co? Szczęsny, Iago, nie wiem czy Salaha mam liczyć bo chyba jeszcze nie jest oficjalnie. No Panie, jakby to Juventus takie transfery zrobił to by tu na forum conajmniej 2x tyle narzekania co jest teraz było, conjamniej.