Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 23:40

RICTOR pisze:Ludzie, litości. Z jednej strony teksty "30 mln za połamańca, który nic wielkiego w piłce jeszcze nie osiągnął? co ten Marotta robi, sprzedaje Vidala za marne pieniądze żeby potem po kota w worku uderzać" a z drugiej "15 mln za Draxlera? 20? dajta spokój, to wiadomo, że wyśmiali taką ofertę, ośmieszamy się tylko, rzucać te 30 mln i niech się nowy zgrywa z resztą drużyny już". Serio nikt nie widzi jakie to idiotyczne?
Owszem idiotyczne, ale z drugiej strony najpierw w czerwcu szastamy kasą na lewo i prawo, a teraz nagle się okazuje, że mimo sprzedaży Vidala, nie ma kasy na treka. I nie chodzi mi tu o Draxlera, bo to taka sama niewiadoma jak Dybala. Ale mam wrażenie, że znowu idziemy w ilość a nie w jakość.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 23:43

Nie będę udawał, że się znam, ale wydaje mi się, że łatwiej nam wysupłać kasę na transfery wewnątrz ligi gdzie normą jest milion rat, bonusów itd. niż na transfery międzypaństwowe, gdzie przeważnie za swoje gwiazdy kluby życzą sobie natychmiast całą sumę.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 23:45

Naprawdę Pumi nie widzisz różnicy pomiędzy zawodnikiem, który gra chaotycznie i nie potrafi strzelić gola, a piłkarzem, który jak tylko ma piłkę przy nodze to czuć, że zaraz może pójść jakaś kontra albo zdobywa taką bramkę jak przeciwko Hellasowi? Oczywiście nie ma mowy o spektakularnym rozwoju, ale postępy poczynione przez Pereyrę są widoczne, ale najpierw trzeba chcieć je dostrzec.

Zresztą ja go wcale nie porównuję do Chilijczyka, a podkreślam fakt, że Roberto rokuje, że w przyszłym sezonie będzie silniejszy niż w tym minionym. Charakterystyką i walecznością do Vidala zdecydowanie bardziej zbliżony jest Sturaro. Jednak moim zdaniem jeśli mówimy o piłkarzach, którzy mają załatać wyrwę po odejściu Arturo to nie na tych dwóch zawodnikach powinniśmy się skupiać, a na Khedirze i Asamoahu.

Skąd porównanie do Vidala? Ano stąd, że jak przychodził Arturo to był obiecującym 24-latkiem, a nie zawodnikiem, któremu w kolejnej rundzie będzie leciał 26. rok życia. To jest wciąż młody piłkarz i naprawdę ma duże szanse na poprawę. Nie ma sensu manipulować liczbami.
pumex pisze:Arturo robił furorę w Bundeslidze zdobywając na pozycji box-to-boxa 20 pkt w klasyfikacji kanadyjskiej, starał się o niego Bayern
Tak było, ale znowu trochę koloryzujesz. Te 20 punktów zdobył licząc strzelone oraz wywalczone karne, co w przepisach ligowych nie jest uznawane za asystę. Jego przybyciu też nie towarzyszył na tym forum wybuch entuzjazmu, w końcu zastępował Melo, który jako jeden z nielicznych coś grał w tej beznadziejnej ekipie i zostawiał serce na boisku. Zarzucano mu właśnie m. in. to, że z gry zdobył tylko kilka goli (3? jakoś tak, nie była to powalająca liczba), a reszta to tylko karne. Mam odszukać posty jak psioczysz na ten transfer? Znając Ciebie, na pewno natrafię na jakiegoś haka ;)

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 23:46

RICTOR pisze:Nie będę udawał, że się znam, ale wydaje mi się, że łatwiej nam wysupłać kasę na transfery wewnątrz ligi gdzie normą jest milion rat, bonusów itd. niż na transfery międzypaństwowe, gdzie przeważnie za swoje gwiazdy kluby życzą sobie natychmiast całą sumę.
A Tevez, Jovetić, Shaqiri?

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 23:49

rufi8 pisze: Owszem idiotyczne, ale z drugiej strony najpierw w czerwcu szastamy kasą na lewo i prawo, a teraz nagle się okazuje, że mimo sprzedaży Vidala, nie ma kasy na treka. I nie chodzi mi tu o Draxlera, bo to taka sama niewiadoma jak Dybala. Ale mam wrażenie, że znowu idziemy w ilość a nie w jakość.
Te transfery, ktore przeprowadzilismy do tej pory to mielismy dograne juz duzo, duzo wczesniej ;-).

Myslalem, ze czeka nas spokojny wieczor, jesli chodzi o mercato, wiec wlaczylem Wiedzmina. Troche pogralem, wylaczylem... a tutaj taki zonk :D. Ciekaw jestem kogo Marotta teraz wyciagnie z kapelusza? Swoja droga, wypowiedz przedstawiciela Schalke sugeruje, ze Draxler zwyczajnie chcial i chce do nas dolaczyc, inaczej by tak paniczne nie zabranial nam kontaktow z graczem, z ktorym zreszta juz sie dogadalismy :prochno:. Nie zdziwie sie jak tutaj nastapi jeszcze jakis zwrot akcji.

Szkoda byloby Niemca, pasuje nam bardzo do taktyki. Tak na pierwszy, januszowy rzut oka przynajmniej.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 23:54

Kupując Dybale i sprzedając Vidala wyszliśmy na zero,pomijac te ruchy i tak wydaliśmy już dobre 50 mln w tym oknie,pewnie troche poszło na spłatę długów i inne bieżące wydatki. Ja nie bedę wybrzydzał i płakał,żę nie potrafimy wydać kolejne drugie tyle, które poszły na te okno transferowe. Nie tak zbudowaliśmy nasz silny zespół. Wystarczyłby mi nawet Shaqiri(u którego dalej widze potencjał) i nowy lewy,najlepiej młody, który mógłby uczyć się od Evry. Jestem pewny,że w przyszłości będziemy wydawać takie wielkie sumy na zawodników(w tym oknie nawet tak było), ale wtedy gdy bedziemy mieć podobne przychody jak Real, Barca czy Bayern, na razie,rok w rok zmniejszamy do nich dystans. Mamy nowy stadion, wybudujemy ośrodek treningowy,spłacimy swoje długi. Przyszłość naprawdę należy do Juve. Skończcie więc biadolić, bo za rządów Agnelliego i Marotty listę sprowadzonych niewypałów można by policzyć na palcach jednej ręki.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 23:54

Podbijam. W tamto mercato mówiło się, że naszym głównym celem do pomocy był Inler. Jestem prawie pewien, że gdy przychodził jednak Vidal to było sporo głosów w tonie "znowu kupujemy alternatywę alternatywy" itp.
rufi8 pisze:A Tevez, Jovetić, Shaqiri?
Nie wiem o co dokładnie koledze chodzi. Że ci piłkarze jednak zostali sprzedani na korzystnych warunkach czy w ratach? Oprócz Teveza to żadne gwiazdy obecnych drużyn, zawodnicy rezerw. A sam Carlos wiadomo, trudny charakter to główny powód czemu tak mało kosztował. Jeśli zaś o to, że po nich uderzaliśmy w ogóle. Za każdego składaliśmy oferty w stylu tej pierwszej za Draxlera. Mało, raty, bonusy itd.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 209 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2015, 00:00

sebatiaen pisze:Nie piszcie tych głupot o tym że Draxler nie jest wart 30 mln euro bo tylko siebie ośmieszacie, gość jest od 3,4 lat na ustach wszystkich, wiele klubów go chce
Tak ? Gdyby był na ustach wszystkich i wiele klubów chciałoby go to byłby już w Realu, Barcelonie, Chelsea...z tego co czytam od kilku dni to na Niemca nie ma zbyt wielu chętnych a konkretnie tylko dwa kluby wyrażają zainteresowanie nim czyli Juve oraz Wolfsburg...więc przestań wypisywać bajki i wynosić tego Draxlera na ołtarze...
Jeżeli komuś nie podoba się to, że ktoś neguje przydatność do zespołu tego fantastycznego grajka to może sam pokusiłby się o argumentację ( poza kompilacją YouTube ) dlaczego akurat on miałby podnieść tak znacznie jakość drużyny ? Póki co tych argumentów brak, chyba, że argumentem jest - "a bo dwa sezony temu Draxler był kozakiem"...

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2015, 00:04

Jeżeli cenisz Marotte i doceniasz to co dla nas razem z Paraticim zrobili to argumentem może być właśnie ich zainsteresowanie i fakt że oni właśnie postawili na Draxlera w kwestii sprowadzenia of. pomocnika.
Myśl sobie co chcesz, to jest klasowy gracz a my mamy klasowych scoutów i dyrektorów, oni wiedzą kogo chcą sprowadzić.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2015, 00:08

Nie zauważyliście przez ostatnie 2 sezony, że Serie A zdominujemy niezależnie od tego czy za napastnikami będzie biegał Dybala, Pereyra czy Pogba?

Dziwię się, że nagle wszyscy zwątpili w nos duetu Marotty&Patriaci. Po tym, co Ci panowie odwalili w ostatnich latach, jestem przekonany, że minimum 3 z 5: Rugani, Khedira, Dybala, Zaza, Mandżukić stanie się naszymi TOP-ami i to już w tym sezonie. Zapomnieliście jak było z Evrą, Sturaro, Pereyrą i Moratą? Sam szrot, a dziś 2 z nich jest naszymi podstawowymi graczami i byli jednymi z najlepszych w LM. Sturaro i Pereyra okazali się bardzo dobrymi rezerwowymi. Nie inaczej będzie teraz. Zupełnie nie rozumiem, jak można ogłaszać żałobę, bo nie udało nam się jeszcze pozyskać OPŚ.

Uwierzcie, że ludzie, którzy zarządzają tym klubem i objęli go parę lat temu nie są <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i nie chcą rozwalić tego klubu (Pirlo, Vidal i Tevez odeszli, bo chcieli). Powiem więcej, są bardzo dobrzy w swojej robocie, bo w ciągu 4 ostatnich sezonów osiągnęli:
- Serie A: 4 sezony i 4 zwycięstwa,
- Europa: pierwszy pauza, ale potem 1/4 LM, 1/2 LE i finał LM,
- do tego Puchar Włoch i 2/3x Superpuchar.

Jak ktoś przyjdzie - super. Jak uznają, że nie potrzebujemy nikogo i nie warto płacić więcej za Draxlera - ufam im.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2015, 00:30

gucio_juve pisze:Marotta: - Słuchaj Vidal, grałeś lux w Copa America, ale niestety - pora na Ciebie. Nie wiążemy z Tobą nadziei, oferujemy Cię Bayernowi, bo sprzedali Szwajsztajngera i akurat mają wolny wakat. Znasz ligę, dasz se rade.
Vidal: - Ale Giuseppe, jak to?! Kocham Juventus, chcę tutaj zostać mimo wszystko. Kibice, stadion, triumfy. Fakt, w ostatnim sezonie dałem dupy po całości, a w finale mój mózg wszedł na tryb OFF, ale proszę! Nie róbcie tego!
Marotta: - Vidal, postanowione. Wszystko dogadane Bayern daje 37 patoli. Dogadaj się z nimi. My chcemy za Ciebie Draxlera, Goetze albo De Bruyne. Allegri potrzebuje of. pomocnika. Klamka zapadła.
:prochno:

Po co nam ten Zaza? Prosze mi to logicznie i sensownie wylozyc.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2015, 00:41

Umowa ustalona już w tamto lato a w zimie tylko dalej potwierdzona? Innego wytłumaczenia nie ma i nie będzie raczej.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2015, 00:44

Nie rozumiem trochę tych ostatnich narzekań, czy to na Vidala, Draxlera, czy teraz na Pereyrę. Pereyra to solidny rezerwowy z zeszłego sezonu (klasa światowa to nie jest, ale Poulsena też nie przypomina). Zobaczymy co z tej mąki będzie, ale na razie jest wart tych zainwestowanych 15 mln. Z kolei Vidal to mimo wszystko gracz na poziomie światowym (ostatnio zaliczył mały regres, ale klasy raczej nikt mu ująć nie może - co potwierdziło np. Copa America). Za Vidalem płakać nie zamierzam, ale przyznać trzeba, że jego odejście trochę zabolało. Vidal to jednak już przeszłość i nie ma co męczyć tematu. Jeśli zaś chodzi o Draxlera, to jest to niewątpliwie młody i zdolny gracz (21 lat, 160 meczy w BL, 30 goli i tyleż samo asyst) i w dodatku z dużymi możliwościami rozwoju. Iinfo dla forumowych malkontentów - porównajcie sobie jego statsy z dotychczasowymi osiągnięciami Dybali i ceną za kartę zawodniczą naszego nowego nabytku. Już tylko z tego porównania wynika, że Draxler jest wart tych 30 mln, jakich za niego żąda Schalke. Osobiście uważam, że za mniej do nas nie przejdzie. Dlatego Giuseppe, złóż rzesz za niego tę "konkretną" ofertę i niech Julian w końcu wbija do Vinovo na trening :smile: Jak dla mnie to Draxler jest chyba najlepszą okazją (w porównaniu do ceny) na obecnym rynku. Kontuzje - ok, ale nie przesadzajmy. Przecież każdy może złapać kontuzje z naszego obecnego składu (patrz Barzagli, LLorente i Khedira w ostatnim tygodniu). Inter sprowadził dużo większą niewiadomą w postaci Jo-Jo. Draxler jest młody i na 99% kwestię powrotu do zdrowia ma już za sobą, my tylko po prostu dalej skąpimy każdego grosza. Czas to zmienić, zwłaszcza że cena za młodego Niemca nie jest wzięta z kosmosu i w obecnych realiach rynkowych to swoista promocja, z której grzech byłoby nie skorzystać :pray:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2015, 01:06

Wloskie media w ogole nie panikuja. Ba, nie robia z tego rzekomego zerwania negocjacji przez Schalke wielkiej sprawy. Kilku specjalistow od mercato zgodnie twierdzi, ze to jedynie swego rodzaju zagrywka ze strony S04, by ugrac jak najwiecej. Ich zdaniem, majac na uwadze nasze porozumienie z Julianem, klub z Gelsenkirchen rachej nie zdecydowalby sie na tak drastyczny krok jak zerwanie kontaktow. Zwlaszcza, ze to byla dopiero pierwsza oficjalna oferta wystosowana przez Juventus. Niemcom sie najzwyczajniej w swiecie spieszy, bo chcieliby juz miec klarowna sytuacje przed rozpoczeciem sezonu.

Oby rzeczywiscie sie okazalo, ze nad wszystkim mamy jeszcze kontrole, a my kibice dalismy sie po prostu podejsc.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2015, 01:12

Co więcej, żaden poważny włoski dziennikarz nie robi z tego wielkiej afery, po prostu zwyczajnie negocjacje są w toku i każdy chce ugrać jak najwięcej. Według większości źródeł pierwsza oferta była 15+5. Według Mirko Graziano podwyższymy ją do 25 mln. Poczekamy zobaczymy.

Zablokowany