Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 14:25

Garreat pisze:
vitoo pisze:Oczywiście, jeżeli faktycznie coś takiego powiedział to mało to eleganckie zachowanie, powiedziałbym nawet, że takie... w stylu Romanistów :prochno: ale jest w tym trochę racji.
W czym racji? Burak nie potrafi się zachować i tyle w temacie. Wielki pan piłkarz w wieku Vidala bez żadnych osiągnięć. Trochę pokory i schodzimy na ziemię, u nas mógłby najwyżej powalczyć o miejsce z Khedirą, Pereyrą i Sturaro.
W tym, że pod względem piłkarskim Nainggolan bardziej zasługuje na porównania z takim Pogbą niż z Padoinem. Z tym chyba się zgodzisz. Przypominam, że większość forum widziała go jako zastępcę Vidala.

Tak, poziom buractwa jego wypowiedzi maksymalny. Temu nie przeczę, takich rzeczy nie mówi się publicznie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 15:02

Rummenigge przekazał, że Mario jest not for sale, tak przynajmniej footballitalia.
http://www.football-italia.net/69781/%E ... n%E2%80%99

A do tego CalcioNews24 donosi o pewnych problemach z transferem Draxlera.

zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 15:23

Robaku pisze:Rummenigge przekazał, że Mario jest not for sale, tak przynajmniej footballitalia.
http://www.football-italia.net/69781/%E ... n%E2%80%99

A do tego CalcioNews24 donosi o pewnych problemach z transferem Draxlera.
Może sie okazać ze skończymy z Saponara bez LO bo akcja z Draxlerem i Mario trwa już za długo a zezol zazwyczaj jak się dogadywał to 2-3 dni i piłkarz był nasz.Takie sagi nigdy sie dla nas dobrze nie kończyły,Aguero,Alexis itd.
I wygląda na to ze możemy zacząć sezon ze słabsza kadra niż rok temu ale wyraźnie młodsza.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 15:24

Jesli chodzi o Draxlera, to Agresti napisal wczoraj, ze caly deal Juventus chce dograc do konca tego tygodnia. Z innych zrodel na VS: jak tylko skonczymy sprawe z trequartista, mamy sie wziac za kolejne transfery. Chodzi tutaj przede wszystkim o lewego obronce (sa rozne opcje, Siqueira, Kurzawa, Sandro) oraz jest takze mowa, od dluzszego czasu juz, o zmienniku Marchisio. Wydawalo mi sie do tej pory, ze bedzie te role pelnil Khedira ale niektore zrodla informuja, ze bedziemy chcieli dokoptowac do druzyny jeszcze jednego srodkowego pomocnika. Wymienia sie dwa nazwiska: Emre Can oraz Rabiot. O pomocniku Liverpoolu mowi sie od dluzszego czasu. Pisal o nim takze pare razy Agresti.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 15:41

jakku1 pisze:Jesli chodzi o Draxlera, to Agresti napisal wczoraj, ze caly deal Juventus chce dograc do konca tego tygodnia. Z innych zrodel na VS: jak tylko skonczymy sprawe z trequartista, mamy sie wziac za kolejne transfery. Chodzi tutaj przede wszystkim o lewego obronce (sa rozne opcje, Siqueira, Kurzawa, Sandro) oraz jest takze mowa, od dluzszego czasu juz, o zmienniku Marchisio. Wydawalo mi sie do tej pory, ze bedzie te role pelnil Khedira ale niektore zrodla informuja, ze bedziemy chcieli dokoptowac do druzyny jeszcze jednego srodkowego pomocnika. Wymienia sie dwa nazwiska: Emre Can oraz Rabiot. O pomocniku Liverpoolu mowi sie od dluzszego czasu. Pisal o nim takze pare razy Agresti.

Emre Can by mi się widział. Młody zawodnik o wielkim potencjale. oby okienko zakończyło się transferami Draxler-Sandro-Can i będzie megaaa !
Co do Dybaly to ja bym nie panikował. Chłopak się rozegra podobnie jak cała kadra Juve - nie oceniajmy wszystkich przez pryzmat bardzo słabego meczu sparingowego z silnym BVB.

Ps. Na stronie Lazio znalazłem taki o to News : http://www.sslazio.pl/index.php?s=news&id=3352
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2015, 15:45 przez kamil-8853, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 15:45

Meczu nie widziałem, ale my przygotowania zaczęlismy w poniedziałek/wtorek. W okropnym skwarze, jak codziennie anonsowała strona Juve, więc spokojnie bo BVB na treningach od początku lipca.
My musimy być w miarę przygotowani na 8.08 i potem chyba dopiero na 23 sierpnia. Borussia rozpoczyna sezon już w ten weekend? Bodajże.

Co do Rabiotta to jestem na tak, mam nadzieję, że uda się nam go podebrać. Kurcze ale liczę na minuty dla Comana, bo chłopak widać, że nie jest do końca cierpliwy, a wierze, że z takimi teamami jak Carpi, Frosinone przy dobrej kompozycji składu, da radę.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 15:55

Z matką Rabiota (i jednocześnie jego agentem) mamy ponoć jakąś umowę (od zimy). Wtedy też Adrien przedłużył kontrakt z PSG. Jednak znajomy, interesujący się conieco, powiedział mi, że właśnie matka namawia go do odejścia i szuka mu klubu. Co w połączeniu z plotkami o umowie słownej z Sz.P.Rabiot łączy się w jedną całość. Osobiście wolałbym Rabiota od Cana.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 16:01

Nocchi i Beltrame ( pamiętacie jeszcze jak zdarzało mu się pykać w pierwszej drużynie?) wypożyczeni do ProVercelli.

Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 16:15

Robaku pisze:Nocchi i Beltrame ( pamiętacie jeszcze jak zdarzało mu się pykać w pierwszej drużynie?) wypożyczeni do ProVercelli.
I to jest przykre, że gracze Primavery, uznani za jednych z lepszych potem trafiają do Serie B, a większość nawet nie reprezentuje tego poziomu. Wiem, że w tamtym sezonie też kilku młodych graczy Juve poszło do tego klubu. Bardzo ubolewam, że poza Claudio nie ma żadnego wychowanka na poziomie nawet ligowym. Podobno wg prawa UEFA takim zawodnikiem w LM może być Coman. Wiadomo, że wychowankowie są dobierani do kadry poza limitem co powiększa możliwości drużyny. Czy ktoś, kto może mieć okazję na zagranie, a nie bycie parodystą (patrz de Ceglie)? Z młodych to byli jeszcze Matiello i Vitale. Matiello poszedł na wypożyczenie i jak się wykuruje to żeby grał jak najwięcej. Coś więcej wiadomo o Vitale?

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 16:46

Robaku pisze:Nocchi i Beltrame (pamiętacie jeszcze jak zdarzało mu się pykać w pierwszej drużynie?) wypożyczeni do ProVercelli.
Jak oddaliśmy Nocchiego to i Luperiniego. A czy Penny też tam nie sprzedaliśmy?
Tobor pisze:I to jest przykre, że gracze Primavery, uznani za jednych z lepszych potem trafiają do Serie B, a większość nawet nie reprezentuje tego poziomu. Wiem, że w tamtym sezonie też kilku młodych graczy Juve poszło do tego klubu. Bardzo ubolewam, że poza Claudio nie ma żadnego wychowanka na poziomie nawet ligowym. Podobno wg prawa UEFA takim zawodnikiem w LM może być Coman.
Jeśli Coman jest naszym wychowankiem to tym bardziej nie powinien być nim Rugani? Z Empoli kupiliśmy go jak chyba formalnie nie zaczął kariery seniorskiej(grał w młodzieżowych - Primaverze?). Przez pierwszy rok grał u nas w Primce(z 5-tką. Zdziwiłem się, że teraz jej nie wziął), a potem wypożyczyliśmy i sprzedaliśmy połówkę Empoli.
Najgorsze jest właśnie to, że sporo naszych młodych nie wybija się nawet w klubach, do których są wypożyczeni. Przykładowo Soumah, który nie był nawet w kadrze ze swoim Videotonem w eliminacjach do LM, czy tak samo Branescu z Omonią(tak, tą co grała z Jagą) w LE.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 17:21

Włosi nie mają problemu ze zdolną młodzieżą, a wdrożeniem jej do silnych już kadr pierwszych drużyn. Beton na stołkach tylko temu sprzyja. Wiadomo nie od dziś, że Juventus mocno zabiega o wprowadzenie drużyn rezerw mogących grać nawet na poziomie Serie B, ale układy i układziki powodują, że pewnym osobom jest to nie na rękę.

Mattiello zapowiadał się naprawdę zacnie, dokładnie taki zawodnik jakiego widziałbym w naszym składzie. U nas wyglądał obiecująco, w Chievo też zdążył się przebić i teraz ta kontuzja. Oby nie skończył jak Bouy, który zanim się połamał to wymiatał w Serie B.
sebatiaen pisze:Najgorsze w nim było to że jak zagrał dobrze to był to mecz 1 na 10, wiem że taki napastnik jak on ma określone zadania w destrukcji/obronie ale bez przesady:(
Dlatego przyszedł Mandzukic, który od niego jest w tym względzie lepszy. Zresztą nie tylko tym. Dziwne, że Ferdek sam chce zostać. W walce o pierwszy skład nie ma szans ani z Chorwatem, ani tym bardziej z Moratą i Dybalą. Możliwe, że nawet Zaza będzie faworyzowany kosztem jego pozycji w drużynie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 19:02

Dziennikarz niemieckiego SKY własnie napisal na TT, że według jego informacji Schalke odrzuciło "konkretes" ofertę ze strony Juve. via Drik Schlarmann.
Dziennikarza nie znam, co się kryje za slowem konretes? Nikt tego nie wiem, ale tłumaczy się to tak samo jak w PL,więc konkretne oferta to moze coś ok. 30 mln bo podobno tyle Niemcy chcą.
Smuteczek.
Zenit powiedział, ze przyjme ofertę ze Witsela w wysokosci 100mln, mniemam, ze Belg skacze z radości.

Zaś Agresti podał, że kontkty się zintensyfikowaly i będą dalej prowadzone miedzy Schalke a Juve.

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 19:05

Wiedza ze mamy kasę i chcemy właśnie Juliana ... Pozycja do negocjacji średnia

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 209 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 19:18

Było już o tym nie raz...błędem jest sprzedać ważnego zawodnika za duże pieniądze nie mając już kogoś dogadanego...teraz będą próbowali nas dymać na maksa ale jak już wspomniałem...fiasko transferowe i brak Draxlera w Juve w ogóle mnie nie zmartwi a dlaczego to już uzasadniłem...

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 19:26

Podobno oferta za gracza Schalke opiewała na 22 mln, więc jesli Schalke chce 30 mln to dogadamy się i stanie na 25 mln, 26 mln, pytanie wypożyczenie czy od razu

Zablokowany