Serie A: Mercato - zima 2016
- Cabrini_idol
- Juventino
Pogrzeb Milanu - ciąg dalszy.
Ibra - 34 lata 7,5 mln na kontrakcie 3 lata, Alex Mexes CB for the end. Amen.
Nic się nie uczą na błędach niccc.
Ibra - 34 lata 7,5 mln na kontrakcie 3 lata, Alex Mexes CB for the end. Amen.
Nic się nie uczą na błędach niccc.

- Piti
- Juventino
juz nie rob z tego Ibry drugiego Messiego ktory co mecz bedzie wam gre robił i strzelal, Ibra powoli staje sie klockowaty, juz nie ta motoryka co kiedyś, wiek daje sie we znaki, wiem co mowie bo ogladalem ostatnio PSG wiec takiego cudotworcy nie ma co z niego robić juz, owszem to nadal pilkarz klasowy, ale bez odpowiednich asystentów z gówna bata nie ukręci.Milano1910 pisze:Ibra podobno pewny. 1 sierpnia ma rozwiązać kontrakt z PSG po Superpucharze Francji. Kto mu będzie podawał? Z Ibrą jest ten luksus, że nie trzeba mu podawać, bo on to robi sam dla siebie doskonale. Ja jestem niemal pewny, że Ibra to 15 bramek spokojnie a pewnie i więcej + zapewnia on punkty z ogórkami, a to jest kluczowe w sezonie.
- Milano1910
- Milanista
Wiem, że zaraz pewnie posypie się las hejtów, ale Ibra za miejsca stałby się prawdopodobnie najlepszym napastnikiem ligi. Oczywiście, że wiek ma znaczenie, ale w Serie A gdzie poziom i szybkość rozgrywek jest ślimacza dynamika nie ma największego znaczenia.
Alex na dniach w turcji. Mexes i tak nie będzie podstawowym obrońcą więc nie widzę problemu. Oczywiście obronę trzeba wzmocnić i to nie ulega wątpliwości.
Alex na dniach w turcji. Mexes i tak nie będzie podstawowym obrońcą więc nie widzę problemu. Oczywiście obronę trzeba wzmocnić i to nie ulega wątpliwości.
- pandecybel
- Juventino
No dobra, ale czy problemem Milanu jest brak napastnika? Jak patrzę na formację pomocy albo obrony to robi mi się słabo. To trochę tak jakby malować ściany w domu i wstawiać drogie meble przy dziurawym dachu.Milano1910 pisze:Wiem, że zaraz pewnie posypie się las hejtów, ale Ibra za miejsca stałby się prawdopodobnie najlepszym napastnikiem ligi. Oczywiście, że wiek ma znaczenie, ale w Serie A gdzie poziom i szybkość rozgrywek jest ślimacza dynamika nie ma największego znaczenia.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Hehe. Fajny transfer Napoli. Milan teoretycznie ma ogrom pomocników, aczkolwiek żaden nie daje gwarancji dobrej gry.Ouh_yeah pisze:Ten cały Allan chyba wpadł na grilla do De Laurentiisa i przy okazji podpisał kontraktCiekawe co w tym roku świętowali. Zwolnienie Beniteza?
- Hypeman
- Juventino
Faktem jest że ściąganie trzech napastników w momencie gdy ma się takie braki w innych formacjach to jakiś żart. Jeżeli są w stanie kupić trzech klasowych snajperów a pomoc wzmacniają Bertolaccim to powątpiewam w zdrowie umysłowe decydentów.
- annihilator1988
- Juventino
Pasuje tam ze swoją mentalnością. Sprzedaż Vidala rozbudziła marzenia romanistów o ScudettoTarnos15 pisze:Di Marzio pisał, że zostały detale do ustalenia i Wojtek trafi na Olimpicozobaczymy

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Tobor
- Juventino
Może administratorzy i redaktorzy JuvePoland pokuszą się o stworzenie nowej sondy. Oczywiście z nagrodami. Proponuje pytania:annihilator1988 pisze:Pasuje tam ze swoją mentalnością. Sprzedaż Vidala rozbudziła marzenia romanistów o ScudettoTarnos15 pisze:Di Marzio pisał, że zostały detale do ustalenia i Wojtek trafi na Olimpicozobaczymy
De Rossi, Pjanić, teraz Cole snują, planują, obiecują
1) podaj datę/kolejkę, w której Garcia, albo Totti wypowiedzą się, że Juve gra we własnej lidze
2) do kiedy piłkarze romaniści będą wierzyli w scudetto
3) do kiedy kibice romaniści będą wierzyli w scudetto
4) kiedy zaczną się hejty kibiców na piłkarzy/działaczy Romy
5) kiedy oficjele (trener, kapitan, członkowie zarządu) zaczną mówić, że koncentrują się na obronie danego miejsca na koniec sezonu.

Mam nadzieję, że dorzucicie swoje pytania i uda się z tego zrobić jakiś fajny konkurs.
Osobiście nie wiem, kto będzie próbował walczyć o Scudetto z Juve. Dopóki jako jedyni (Udine nie liczę, bo to za mały klub) mamy własny stadion, największe zyski z LM i Serie A musiałby się stać kataklizm, żeby nie wygrać Serie A. Na chwilę obecną jest ogrooooooooomna dziura między Juve a resztą stawki, ktokowliek by tam nie był. Stety/niestety taka prawda o Serie A.
Inter chyba na chwilę obecną się najbardziej wzmacnia. Co do Romy, to jej piłkarze są jacyś tacy...niewyraźni...ani nikt superdobry, ani nikt nie ma perspektyw na zrobienie róźnicy jak Vidal po przyjściu. Wszyscy piłkarze w Romie są tylko nieźli. Do tego kilku emerytów, których nikt nie chce pożegnać i odciążyć budżetu/zwolnić miejsca dla młodych gniewnych (de Rossi, Totti, Maicon, Cole, de Sanctis). Nie zdziwię się jak polecą z top 3 na koniec sezonu.
Co do de Laurentisa to podoba mi się, że zrobił z drużyny Serie B ekipę, która jest w stanie konkurować o top 3 we Włoszech. Szkoda, że w tak krótkim czasie nie da się zmienić mentalności kibiców i piłkarzy

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Mi osobiście najbardziej do gustu przypadł ostatni wywiadzik De Rossiego, w którym najpierw mówi, że mistrzostwo w ciągu 2-3 lat, a zaraz po tym, że jemu zostały dwa sezony w Romie.
I w sumie racja, bo jak mu wygaśnie kontrakt, w wieku 34 lat będzie mógł liczyć najwyżej na połowę tych bajecznych 6,5 mln, które zarabia teraz. Pewnie poleci do Stanów.
A rynek transferowy jest niezbadany. Arsenal zapłacił 11 mln funtów za Cecha, a Wojtek ma iść do Romy na wypożyczenie z wykupem za 5 mln. W dodatku Roma próbuje jeszcze załatwić, żeby Arsenal pokrył część pensji na wypożyczeniu. Taka sytuacja.
Higuain poszarpał się z jakimś kibicem, który śmiał się z niego, że nie strzela nawet z karnych :lol:
I w sumie racja, bo jak mu wygaśnie kontrakt, w wieku 34 lat będzie mógł liczyć najwyżej na połowę tych bajecznych 6,5 mln, które zarabia teraz. Pewnie poleci do Stanów.
A rynek transferowy jest niezbadany. Arsenal zapłacił 11 mln funtów za Cecha, a Wojtek ma iść do Romy na wypożyczenie z wykupem za 5 mln. W dodatku Roma próbuje jeszcze załatwić, żeby Arsenal pokrył część pensji na wypożyczeniu. Taka sytuacja.
Higuain poszarpał się z jakimś kibicem, który śmiał się z niego, że nie strzela nawet z karnych :lol:
- Robaku
- Juventino
Chelsea podobno zgodziła się na kwotę za Salaha i Egipcjanin leci do Romy. Zaś Napoli zaoferowało 7 mln + ElKoudarri za Sime, ale Sassuolo chce 10 baniek, wiec albo trzymają na Vrslijko, albo chłopaka stracimy. Kurcze niech się Napoli skupi na Widmerze.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Jovetić w Interze, Salah jedną nogą w Romie. Paradoksalnie to powinno nas uspokoić w kwestii wzmacniania ofensywy. W takiej sytuacji chyba nawet najwięksi przeciwnicy Marotty nie są sobie w stanie wyobrazić scenariusza kiedy odpuszczamy wymienioną dwójkę i jednocześnie paląc transfery z Niemiec, z sakiewką pełną pieniędzy spoglądamy na graczy Sassuolo i Empoli.