Mercato (Lato 2016)
- Sorek21
- Juventino
Jeśli nie uda się sprzedać Llorente to będzie fatalnie.Będziemy mieli trzech graczy w stylu podaj a dobiję do pustej.Mogli się wstrzymać z tym Zazą dopóki nie sprzedadzą Hiszpana.
W poprzednim sezonie bywały mecze że grała rezerwa i w ataku gra się nie kleiła.Było wtedy to uczucie że to nie jest full skład i jak coś zawsze wejdzie Tevez i zrobi robote.
Dziś było podobnie ale niestety już nie mamy Carlitosa. I taki będzie początek nowego sezonu.Będzie grał pierwszy skład a brak topa aż będzie raził w oczy.
W poprzednim sezonie bywały mecze że grała rezerwa i w ataku gra się nie kleiła.Było wtedy to uczucie że to nie jest full skład i jak coś zawsze wejdzie Tevez i zrobi robote.
Dziś było podobnie ale niestety już nie mamy Carlitosa. I taki będzie początek nowego sezonu.Będzie grał pierwszy skład a brak topa aż będzie raził w oczy.
- evilboy
- Juventino
Taki Matri, Quagliarella czy Vucinić na Serie A starczali, ale na Ligę Mistrzów to było za mało. Myślisz, że czemu Conte wtedy tak ustawiał taktykę, żeby większość goli zdobywali pomocnicy? Wiedział jaką mizerią w ataku dysponujemy i używał napastników jedynie do odciągania uwagi i odgrywania piłek.wagner pisze:Mieliśmy Vucinica, Matriego, Quagiarelle, Giovinco, a po drodze byli jeszcze Osvaldo, Anelka, Borriello, Bendtnera (!) a i tak mistrz był u nas.Alexinhio-10 pisze:rydwadydwa ma racje. W ataku nikt nam nie daje gwarancji i powinien przyjsc ktos mega kreatywny, kto da gwarancje, jak Tevez.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Otóż to. Ja tam czekam na wyniki, bo może to zatrybić. Ale naturalnym jest niepokój, bo może równie dobrze NIE zatrybić. Spójrzmy, na chwilę obecną:rydwadydwa pisze:Hmm, poczekaj...Ibrahimović? Suarez? Czym się różnią...może ilością bramek, techniką, ogólną jakością gry?
Nie chcę przez to powiedzieć, że mieliśmy kupować Ibrę, ja tylko stwierdzam fakt, że obecny atak po odejściu Teveza nie daje żadnych gwarancji.
- Morata
- Mandzukic
- Dybala
- Zaza
- Coman
- Llorente.
Z powyższej szóstki, dwóch jest w stanie samodzielnie stworzyć zagrożenie. To i tak na wyrost, bo liczę Dybale, a Morate i Comana 'za pół'. Reszta to typowi wpychacze, dobrzy do gry skrzydłami, których nie mamy. A tak szczerze, to Zaza, Llorente i Coman mogą jedynie pozytywnie zaskoczyć, bo chyba nikt nie ma wobec nich specjalnych oczekiwań (na ten sezon).
Co gorsza, wydaje się, że każde sensowne zestawienie dwójki z przodu MUSI uwzględniać Dybale. Tego samego Dybale, który sam jest niewiadomą! Morate już znamy, super szybkość, ale nie jest to typ cofniętego napastnika. Mandzukic, Zaza, Llorente (dzięki Fernando, czas odejść) okupują to samo miejsce. Być może to miejsce to ławka. Być może na konkurencję dla Paulo potrzebny nam jest Coman. 19latek bez ogrania

Jeśli chodzi o mnie, to mocno liczę na defensywne skille Mandzu. Oglądałem masę spotkań Bayernu Heynckesa i wysoki pressing Chorwata to było coś pięknego. Tym - oprócz bramek - wyrobił sobie markę. Oby Allegri nie ograniczył go do czekania na piłkę, tak się już nie gra. Czekam, kurde, na ten 'kolektyw' również w grze ofensywnej. Bo 'graj do Teveza, może akurat' się skończyło. Właśnie tak często to wyglądało ostatnie 2 lata.
I właśnie stąd... kluczem do układanki może okazać się treq z prawdziwego zdarzenia. Tacy kosztują... Jeśli chodzi o moje odczucia, to zdecydowanie NIE podzielam podniety nad Draxlerem. Czy potrzebujemy kolejnego dzieciaka w składzie? Nie. Czy mamy już wystarczająco znaków zapytania? Tak. Czy ten gość cokolwiek osiągnął, wykręcił jakieś super liczby? Nie. Czy jest stabliny, zdrowy etc? Nie. Czy stać nas, po dokonanych transferach, na kolejne ryzyko za 30 baniek? Nie wiem. Pytając wprost o te modne kompilacje na YT - gdzie widzicie na nich jakieś mega skille Niemca? Ja widzę że na 8-minutowe materiały składa się kilka wybranych (tych samych), rozciągnietych na max z powtórkami zagrań z kilku sezonów. Jeśli chodzi o YT fejm, to taki Dybala wciąga go nosem... sorry, ale imo tu potrzeba liderów! nie dzieci.
...no chyba że wypali 8)
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Garreat W pelni sie ze wszystkim co napisales zgadzam. Nie mozemy sobie pozwolic na kolejna niewiadoma. Wszyscy mysleli ze jak sprzedamy Vidala to ta kasa bedzie do rozdysponowania, a tu zonk. Szkoda ze raczej nie przyjdzie top (Gotze/Isco)
- rydwadydwa
- Juventino
Temat Gotze w Juve już oficjalnie zamknięty?Alexinhio-10 pisze:Garreat W pelni sie ze wszystkim co napisales zgadzam. Nie mozemy sobie pozwolic na kolejna niewiadoma. Wszyscy mysleli ze jak sprzedamy Vidala to ta kasa bedzie do rozdysponowania, a tu zonk. Szkoda ze raczej nie przyjdzie top (Gotze/Isco)
Edit: A, przepraszam, nie dostrzegłem tego "raczej" w Twojej wypowiedzi.
- Eric6666
- Juventino
Podobno zawodnik i Juve już się dogadały (3,7 mln za sezon) i teraz czas na zakończenie transakcji z samym klubem. Podobno oni chcą 35 mln, my oferujemy 25 mln, więc koło 30 + bonusy pewnie się skończy.Haris pisze:Draxler już podobno nasz, ktoś coś więcej?
TuttoSport znowu coś pisze o naszym zainteresowaniu Cuadrado.
Osobiście lubię tego zawodnika i kiedyś widziałem w nim ogromny talent, ale płacić tyle pieniędzy + kontrakt za zawodnika, który rok temu siedział tak długo w szpitalu to jakaś parodia.
No nic, trzeba mieć nadzieję, że wypali, bo ten ofensywny pomocnik jest nam bardzo potrzebny.
Ps. co do Goetze to podobno chciał więcej czasu na podjęcie decyzji i zobaczenie, czy znajduje się w planach. Zgaduję, że Marotta i Allegri nie chcą tyle czekać i znowu będą chcieli jak najszybciej skompletować skład.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Z tego co można było ostatnio przeczytać, M&P nie zamierzają Mario pośpieszać. Forma transferu od początku miała obejmować wypożyczenie z opcjąwykupu i kontrwykupu, więc finansowo nic nie zmieni w mercato Juve czy Bayernu. Dlatego też Gotze może przyjść do nas nawet w ostatnich dniach okienka (to samo z Cuadrado).Eric6666 pisze:Ps. co do Goetze to podobno chciał więcej czasu na podjęcie decyzji i zobaczenie, czy znajduje się w planach. Zgaduję, że Marotta i Allegri nie chcą tyle czekać i znowu będą chcieli jak najszybciej skompletować skład.
- annihilator1988
- Juventino
Strasznie wygląda to okienko. Połamańce i dzieciaki :?
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Wolę ich nazywać utalentowanymi młodymi zawodnikami, którzy w ciągu roku, dwóch mogą wskoczyć na top poziom. To lepiej brzmi. I w sumie jest prawdą.annihilator1988 pisze:Strasznie wygląda to okienko. Połamańce i dzieciaki :?

- rydwadydwa
- Juventino
No, jedna osoba myśli to samo co ja...annihilator1988 pisze:Strasznie wygląda to okienko. Połamańce i dzieciaki :?
Ale trzeba dać wszystkim szansę i nie rozpaczać jeszcze przed sezonem - to do tych ze strony JP, którzy mają depresję po wczorajszym sparingu
Jeśli zależałoby to ode mnie to poczekałbym na Mario tak długo jak tylko on tego chce bo na tą chwilę jest o poziom wyżej od Draxlera.
- krystiank
- Juventino
I również ja też tak myślę .... Juve poszło na ilość a nie na jakość. Marotta to powinien się ...rydwadydwa pisze:No, jedna osoba myśli to samo co ja...annihilator1988 pisze:Strasznie wygląda to okienko. Połamańce i dzieciaki :?
Ale trzeba dać wszystkim szansę i nie rozpaczać jeszcze przed sezonem - to do tych ze strony JP, którzy mają depresję po wczorajszym sparingu![]()
Jeśli zależałoby to ode mnie to poczekałbym na Mario tak długo jak tylko on tego chce bo na tą chwilę jest o poziom wyżej od Draxlera.

- Zizou_1989
- Juventino
ehh... ale lament. jak dobrze że nie my decydujemy o tym wielkim klubie
teraz wszyscy płaczą po Pirlo i Vidalu a jak szło im gorzej to każdy sprzedawał ich za czapke gruszek. Jedyne szkoda Teveza bo to był facet który dawał znaczną różnice ale chcial wrócić do swojego domu więc nie wolno było mu w tym przeszkadzać. Więcej optymizmu panowie bez płaczu.