Wszystko o AS Roma
- zbysioJuve
- Juventino
Ciekawe jaką rolę w Romie będzie pełnił Szczęsny? Czy idzie tam grać jako pierwszy bramkarz czy znowu taki zmiennik De Sanctisa jak to było w przypadku Skorupskiego? Bo tak na moje oko jeśli zostają w Romie tacy zawodnicy jak Totti i De Rossi to mi się wydaje, że i De Sanctis (mimo masy błędów w poprzednim sezonie) ma się dobrze i to on nadal będzie tym pierwszym w Rzymie a Szczęsnemu będą pozostawały mecze te o mniejszej randze w tym te w Pucharze Włoch, choć myślę, że tych meczy powinno być sporo.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@zbysioJuve: musisz przestać ćpać ;] jakby chciał siedzieć robiłby to w Londynie i to powinno być oczywiste dla każdego homo sapiens (chyba, że uważasz, że z Wojtkiem coś jest nie tak)
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- zbysioJuve
- Juventino
No mercyMaly pisze:@zbysioJuve: musisz przestać ćpać ;] jakby chciał siedzieć robiłby to w Londynie i to powinno być oczywiste dla każdego homo sapiens (chyba, że uważasz, że z Wojtkiem coś jest nie tak)

A tak swoją drogą to wiadomo dokładnie jak to z nim ma być? Nie jednemu już obiecywano to i to a później już inna gadka była (ot choćby przykład pierwszy lepszy z brzegu z Poldim).. Tak samo może być i z Wojtkiem. Może i mu na obiecywali nie wiem co, jak później zagra w jednym czy w dwóch meczach, puści ze dwa babole może nawet przy wymiernej pomocy swoich kolegów z obrony i miejsce już ma załatwione

A tak swoją drogą ciekawe kto mógł go polecić do Romy, może był to sam Zibi Boniek i mi się wydaje, ze lepszy od Szczęsnego dla rzymian byłby już Romero (o którym swego czasu czytałem na ich stronie) niż Wojtek.
EDIT:
A tak swoją drogą do Arsenalu chyba przyszedł P.Ceh, to którym bramkarzem w takim przypadku byłby Szczęsny? Chyba trzecim co powodowałoby już całkowite odstawienie jego osoby na bok. Co też mogłoby zamykać mu drogę do przyszłorocznych ME, gdzie najprawdopodobniej zagra Polska. A w Romie najprawdopodobniej będzie miał gwarancję tych co najmniej myślę, że 10 - 15 meczy w sezonie podobnie jak to było ze Skorupskim. Nie wiem pożyjemy, zobaczymy, ale przynajmniej takie jest moje zdanie.
EDIT 2:
Poniżej dla ciekawych mały felietonik R.Steca o naszym rodaku:
http://www.msn.com/pl-pl/sport/pilka-no ... ar-AAdlRyZ
- Maly
- Juventino
wiadomo, że gwarancji nikt nikomu nie da i jak będzie puszczał babole to w końcu miarka się przebierze ale nikt kto ma olej w głowie nie pożycza bramkarza na ławkę bo za 0.5mln nie licząc pensji mogliby mieć jakiegoś pewnego 30-latka na własność (choćby wspomnianego przez ciebie Romero), jeśli pożyczasz go to dlatego, że ma grać - inaczej nie przekonasz się po roku czy warto go wykupować a to jest w tym najważniejsze - jeśli nie planujesz wykupić pożyczanego bramkarza to zwyczajnie wyrzucasz kasę w błoto ;]
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- zbysioJuve
- Juventino
@ Maly na pewno masz rację, jednak wszystko ładne i piękne by było gdyby nie jeden szkopuł. A mianowicie obecność w drużynie takich zawodników jak Totti i De Sanctis, którzy wiadomo jakim poważaniem mogą czuć się w drużynie. I nie wydaje mi się żeby De Sanctis tak łatwo pogodził się z rolą rezerwowego bramkarza dlatego uważam, że Wojtkowi (przyznam nie jestem jego zbytnim fanem) może być naprawdę ciężko zaistnieć w jakimś większym wymiarze czasowym w Romie i myślę, że tylko na wypożyczeniu może się to zakończyć. Jednak wiadomo jak każdy mogę się mylić.
- Maly
- Juventino
toż on tam gra dopiero 2 lata to jakie może mieć poważanie? szczególnie u trenera? nie zdziwię się jak go odpalą jeszcze w to lato...
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- zbysioJuve
- Juventino
Tak tylko dwa lata jednak mu to nie przeszkodziło aby w poprzednim sezonie zaliczyć 35 meczy w Serie A i to mimo nie jednokrotnie słabej gry i popełnianych błędów. Chyba nie pamiętasz już jak go i tutaj niejednokrotnie nazywaliśmy parodystą, klaunem a nie zawodnikiem, który powinien stać na bramce w czołowym zespole
Także mi się wydaje, że jako zawodnik z tak zwanej "starszyzny" w zespole musi mieć coś do powiedzenia i z tego powodu też Garcia nie chciał ryzykować i na dłużej odstawiać go od bronienia w pierwszym składzie. Może i Szczęsnemu obiecują grę w pierwszym składzie jednak zobaczymy jak to będzie już niedługo. Zobaczymy wtedy Maly kto miał rację
choć też uważam, że w rywalizacji z De Sanctisem to Szczęsny powinien bronić w Rzymie.

- D-Rose
- Juventino
Wojtuś ma doswiadczenie w puszczaniu osmiu bramek w meczu wiec nie widze problemukrystiank pisze:To teraz Romie będzie ciężko strzelić 4 gole na naszym stadionie jak to ostatnio się zdarzało ileś razy pod rząd

- Maly
- Juventino
@zbysioJuve: a kto miał zastąpić tego parodystę powiedz mi jeszcze... ;]
on tam jest taką samą starszyzną jak u nas Evra
dyskusja kompletnie bez sensu, jak Wojtek będzie chciał to będzie bronił i tak to widzę ;]
on tam jest taką samą starszyzną jak u nas Evra
dyskusja kompletnie bez sensu, jak Wojtek będzie chciał to będzie bronił i tak to widzę ;]
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- zbysioJuve
- Juventino
@Maly
Jak na moje oko Skorupski na pewno nie byłby gorszy od niego. Do 3/4 poprzedniego sezonu oglądałem większość spotkań rzymian i wiem jak bronił De Sanctis a jak Skorupski kiedy dostawał szansę. W odróżnieniu od Morgana nie przypominam sobie żeby popełniał aż takie babole ( z tego co pamiętam to tylko w którymś z meczy CI miał jakąś wpadkę bodajże w meczu z Empoli) i dlatego myślę, że Skorup mógł też z powodzeniem bronić zamiast De Sanctisa. Ale i tak Garcia wolał dla świętego spokoju stawiać na starego Włocha niż na mało znanego chłopaka, który przyszedł nie wiadomo skąd i nie miał nic do powiedzenia w drużynie. To tak coś jakby na zasadzie gry w drużynie Tottiego, jest już stary, mało daje drużynie a mimo to występuje w pierwszym składzie. Także i w powyższym przypadku mogło to tak działać i może też tak być w przypadku Szczęsnego.
Ale naprawdę już nie ma sensu tego wątku w tej chwili tego dalej rozkminiać
a i jeszcze z tym Szczęsnym chyba wszystko jest przesądzone wszak nic oficjalnie jeszcze nie jest potwierdzone. W każdym razie gdyby jednak przyszedł do Rzymu i grał tam pierwsze skrzypce w bramce to nie miał bym na pewno nic przeciwko temu a tylko po prostu chciałem zwrócić uwagę, ze jednak nie było by mu tam tak łatwo jak to się może to niektórym wydawać.
Jak na moje oko Skorupski na pewno nie byłby gorszy od niego. Do 3/4 poprzedniego sezonu oglądałem większość spotkań rzymian i wiem jak bronił De Sanctis a jak Skorupski kiedy dostawał szansę. W odróżnieniu od Morgana nie przypominam sobie żeby popełniał aż takie babole ( z tego co pamiętam to tylko w którymś z meczy CI miał jakąś wpadkę bodajże w meczu z Empoli) i dlatego myślę, że Skorup mógł też z powodzeniem bronić zamiast De Sanctisa. Ale i tak Garcia wolał dla świętego spokoju stawiać na starego Włocha niż na mało znanego chłopaka, który przyszedł nie wiadomo skąd i nie miał nic do powiedzenia w drużynie. To tak coś jakby na zasadzie gry w drużynie Tottiego, jest już stary, mało daje drużynie a mimo to występuje w pierwszym składzie. Także i w powyższym przypadku mogło to tak działać i może też tak być w przypadku Szczęsnego.
Ale naprawdę już nie ma sensu tego wątku w tej chwili tego dalej rozkminiać

- annihilator1988
- Juventino
"Za dużo z przodu mamy, trzeba sprzedać Destro, Dumbe Dumbe i kupić Dżeko i LO i mamy mistrza. Juve nie takie mocne po sprzedażach, Milan się buduje, Napoli, Lazio, Inter nie ten poziom" przemyślenia z polskiego forum romy
Jeśli miałbym wskazać rywala Juve w walce o mistrzostwo, to byłby to właśnie inter. roma ze swoją badziewatą obroną może się w ##### pocałować

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Moim zdaniem to Roma będzie naszym największym rywalem. Już mają mocny skład a dodatkowo wzmacniają się tam gdzie mieli największe problemy.
Inter to jedna wielka niewiadoma i to że robią medialne transfery nie zwalnia z myślenia o tych transferach i całym zespole.
Inter to jedna wielka niewiadoma i to że robią medialne transfery nie zwalnia z myślenia o tych transferach i całym zespole.