Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2015, 13:31

Hypeman pisze:Sprzedaż Teveza to też bardzo dobry ruch w perspektywie możliwych fochów gracza. W City zasłynął z tego że zniszczenie nastrojów w szatni to dla niego żaden problem.
Akurat strata Teveza najbardziej boli, bo gość wygrał nam masę meczy w sezonie, jedynie szkoda, że w najważniejszych nie błysnął bardziej.

Obrazek
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2015, 13:36

deszczowy pisze:
Hypeman pisze:Sprzedaż Teveza to też bardzo dobry ruch w perspektywie możliwych fochów gracza. W City zasłynął z tego że zniszczenie nastrojów w szatni to dla niego żaden problem.
No. Zasłynął. U nas przez dwa lata szczególnie to uwidocznił.
Bo nie miał powodu do wszczynania buntu a takim z pewnością byłoby odmówienie mu powrotu do kraju :)

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2015, 13:39

Zupełnie macie racje, jedynie brak Teveza powinien być bardzo widoczny. Ja też tęsknie za Vidalem którego znaliśmy dwa lata temu, ale jestem pewien że u nas już nie wszedłby na taki poziom, zupełnie jak Pirlo gdyby został w Milanie.

W pierwszym składzie możemy mieć aż czterech graczy którzy potrafią zrobić dryblingiem różnicę - Dybala, Pogba, Morata, Draxler/Goetze, plus Markiza potrafiącego wszystko zmienić jednym podaniem. Na ławie jest jeszcze Roberto i Coman...

... przecież to będzie techniczny gwałt na defensywach w Serie A. Wystarczy sobie zobaczyć co sam Pogba potrafił czasem zademonstrować z obroną takiego Interu.

Jeśli dojdzie do tego dobrze operujący piłką boczny obrońca, to tylko zwielokrotni ten efekt.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2015, 13:43

Dobra mi ta sprzedaż za 0€... :ok:

Obrazek
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2015, 13:58

Morgesztern pisze:Dobra mi ta sprzedaż za 0€... :ok:
Raczej taka sprzedaż, że to jeszcze my będziemy musieli dopłacać za zawodników, których nam zaoferowali w zamian. :prochno:

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 lipca 2015, 14:01

Haris pisze:
Morgesztern pisze:Dobra mi ta sprzedaż za 0&#8364;... :ok:
Raczej taka sprzedaż, że to jeszcze my będziemy musieli dopłacać za zawodników, których nam zaoferowali w zamian. :prochno:
Jak będziemy chcieli, nic nie musimy.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2015, 14:03

Haris pisze:
Morgesztern pisze:Dobra mi ta sprzedaż za 0&#8364;... :ok:
Marotta a la Secco style :prochno:

W zasadzie to w tym okienku mamy do czynienia z praktycznie całkowitym odejściem od dotychczasowego duszenia grosza a la "Marotta style" hmmm w zasadzie to zupełnie nowy styl który nawiązuje nieco do Secco (brawura, ryzyko - jak zastąpienie Dybali Tevezem) tyle, że jak ściąga młodych to w swoim stylu z SerieA..... Marotta + Secco = "Seccotta style"? :rotfl:

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2015, 14:15

Ciężko uwierzyć chociaż w jednego, a widzę tutaj co niektórzy odlecieli, ustawienie rodem z PESa... :)

Kogut87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2015, 15:22

Liczę, że przyjdzie jednak Mario. Który jeśli przyjdzie z miejsca stanie się ważnym ogniwem i otrzyma nr 10 !!!! Marotta działaj chłopie :C

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2015, 15:54

Co tam Pany, nic się nie plotkuje ? :) Chyba trzeba czekać na powrót Bayernu z tournee.

Kogut87 Ja również wolę Mario bo jest niezwykle doświadczony (mimo młodego wieku) i z miejsca podniesie poziom, nawet jeżeli warunki nie byłyby do końca dobre (wypożyczenie, odkup itp). Dawać 25-30mln za Draxlera po kontuzjach to głupota.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2015, 16:02

Eee tam, kot w worku Draxler?
Jak dla mnie bajka;)
Koleś jest super, reszta seriea może sobie pomarzyć o Julianie.
Kot w worku to jest Julian ale ten z Pingwinów z Madagaskaru napewno nie Draxler;)
Ale będzie zamieć jak się zgrają z Dybalą, pierwszy raz widzę Juventus aż tak technicznie przysposobiony, nie graliśmy aż tak technicznej piłki jak to prawdopodobnie będzie miało miejsce.
Ofensywa z Draxlerem, Moratą, Dybalą wygląda naprawdę dobrze a do tego jeszcze Mandzu i Zaza i młodziutki Coman który ma się od kogo uczyć.
Nie przyjdzie dwóch czyli Goetze i Draxler, przyjdzie jeden i lewy obrońca a i tak jest super.

Co do Draxlera to wydaje mi się że to nie jest przypadek że o niego teraz zabiegamy, on był na naszym radarze naprawdę długo i teraz kiedy klauzula straciła na ważności dokładnie 30 czerwca to nasi zabrali się do pracy bo cena spadła, nasi chcą ugrać jak najwięcej, jak najmniej wydać ale wiedzą tak naprawdę że z niego będzie kocur, bo śledzili jego karierę i tacy biznesmeni jak Paratici mają informację napewno na temat kontuzji Draxlera, co było problemem i jak przebiegała rekonwalescencja, to nie jest tak że w ciemno się kupuje za ogromną kasę piłkarzy, jest teraz szansa wyciągnąć więc nasi zjeżdżają z ceny bo wiedzą co robić

BENatie nam zaoferowano, on się nie sprawdza w Bayernie i chce odejść, kwota około 25 mln euro.
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2015, 16:09 przez sebatiaen, łącznie zmieniany 1 raz.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2015, 16:07

Alexinhio-10 pisze:Co tam Pany, nic się nie plotkuje ? :) Chyba trzeba czekać na powrót Bayernu z tournee.

Kogut87 Ja również wolę Mario bo jest niezwykle doświadczony (mimo młodego wieku) i z miejsca podniesie poziom, nawet jeżeli warunki nie byłyby do końca dobre (wypożyczenie, odkup itp). Dawać 25-30mln za Draxlera po kontuzjach to głupota.
Jakiekolwiek prawo odkupu byłoby dla Juve po prostu uwłaczające. Nie jesteśmy ogrywalnią piłkarzy i nie możemy się do takiej roli sprowadzać.

Sebkovič

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2015, 17:01

Według LGDS Draxler porozumiał sie z Juve w sprawie transferu. Kwota 25 mln ojro oraz zarobki 2,7 mln za sezon.

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:🏆🏆🏆🏆🏆
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2015, 17:34

Zaczynam się lekko niepokoić bo coraz głośniej jest o tym, że na trequartiste możemy wydać jedynie... 6 mln &#8364;, a ma być nim Wesley Sneijder :angry: :angry: :angry: Mam nadzieję, że to tylko niesmaczne żarty. :angry:

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2015, 17:37

No negocjowaliśmy z Draxlerem i Goetze tylko po to żeby z siebie cymbałów zrobić co?
Nasi byli pewni że mamy pieniądze i negocjujemy z takimi kocurami jak Draxler i Goetze i nagle po otworzeniu świnki tam nic nie ma co?;)
:C

Zablokowany