Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 23:48

GDM również mówi, że padło zapytanie o KDB. Wolfsburg wycenia go na 60 mln, co sprawia, że Juventus będzie szukać gdzie indziej :prochno: czego oni się spodziewali ?, że wycenia go na 37 mln jak my Vidala ?

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 23:52

Cabrini i widzisz, to samo jest z Isco;)
nie chciałeś się wytłumaczyć;)

Draxler chciał 5mln euro za sezon netto, przyparł nas do muru.
Nie to nie, nasi sobie pomyślą że gówniarzowi za młody pała odbija to odpuścimy.
Ja jestem za, niech poszukają skrzydłowego i przechodzimy na 4-3-3, nie dałbym tylu pieniędzy za Draxlera i aż tak ogromnej gaży, chodzi mi tylko o to że jak damy mu tyle to za rok będzie chciał 6,7
bez sensu

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 00:03

Pytanie, czy te 5 mln chciał agent, czy sam piłkarz. Agencina zwęszył krew i teraz będzie stawiać żądania, ale myślę, że na taki deal byśmy nie poszli mimo wszystko. Rzecz w tym, że Goetze z wynagrodzeniem też nie zejdzie do czapki gruszek i spokojnie możemy liczyć się z faktem, że zażąda tych 6.

Pozostaje Isco - naprawdę sprzedając Lorka (tak wg ostatnich wieści) nie można podpytać o niego? Niemiec w Bayernie rozmyśla nad swoją przyszłością, Niemiec w Schalke jest niepewny zdrowotnie i tu ten kwiatek z wynagrodzeniem. Może więc hiszpan?

Pytając się o KDB nasi chyba chcieli poprawić Niemcom w VLF humor... :doh:

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 00:06

Ale lipa się robi z tym transferem AMF-a. Skoro już to okienko wygląda na zasadzie: albo się sprawdzi, albo nie, to spróbujmy z Fekirem z Lyonu. Tani też nie będzie, ale na pewno nie zażąda 5 baniek do ręki. Coś mi się widzi, że faktycznie możemy skończyć z Saponarą.

prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 00:17

Vidal w Bayernie a wy żadnego newsa?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 192 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 00:21

Wiecie co...jak tak to ma wyglądać to ja nie kumam po co te sukcesy i tak dalej skoro dalej jesteśmy dziadami albo dziadów z siebie robimy...sprzedajemy jeden z filarów Juve za kopiejki, nie mamy czym uderzyć po byle ogórka Draxlera ( wcale mnie to zresztą nie martwi ) to dajmy sobie spokój z transferami...sprzedajmy jeszcze Pogbę i będzie na 7 wafli z Atalanty...może teraz dramatyzuję ale już mnie to zaczyna irytować...o ile w poprzednich latach czytanie o topach to była humorystyczna lektura o ile teraz czytanie o topach w obliczu sukcesów w ostatnich latach może być brane na serio...okazuje się, że niewiele się zmieniło...bierzemy Dybalę za gruby hajs a potem startujemy z ochłapami do tych na których powinien być wydany hajs przeznaczony na Dybalę...czy znowu dojdziemy do planu "j" 9 skończymy z Saponarą ? Wszystko na to wskazuje bo byle wafle manipulują nami na potęgę...

Miałem nie pisać wypocin ale jak czytam od dwóch dni to co się tutaj pisze to palce same w plastik trzaskają...dalej pozostają nam ogryzki, których nikt nie chce ?
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2015, 00:23 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 00:21

prezes3c pisze:Vidal w Bayernie a wy żadnego newsa?
Wchodzę na strony Bayernu w PL i cisza :), więc nie wiem skąd news, na Eurosporcie również. Przy okazji wyczytałem, że po odejściach Pirlo, Vidala i Teveza Juventus nie zajdzie daleko w LM :płaczę:

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 00:31

wloski pisze:
prezes3c pisze:Vidal w Bayernie a wy żadnego newsa?
Wchodzę na strony Bayernu w PL i cisza :), więc nie wiem skąd news, na Eurosporcie również. Przy okazji wyczytałem, że po odejściach Pirlo, Vidala i Teveza Juventus nie zajdzie daleko w LM :płaczę:
Przypomnij sobie co było jak przyszedł nowy trener :prochno: Mi osobiście Vidal na ofensywnym pomocniku w Juventusie się nie podobał (nie chodzi o to, że odchodzi) i na swojej nominalnej pozycji dawał zespołowi o wiele więcej. Paradoksalnie było jak z Lichym, gdzie lekkie go cofnięcie i danie mu defensywnych zadań kończyło się tym, że dawał z siebie więcej w ofensywie :prochno: Za Draxlera dwa lata temu bym zabił, teraz? 30 mln za zawodnika, który się kojarzy tylko z kontuzją? Goetze jakby osiągnął poziom z BvB mógłby być wzmocnieniem na miarę numeru 10.

Ten rok może być ciekawy, ponieważ dawno nie mieliśmy takiego przetasowania w zespole. Odeszło kilku kluczowych zawodników i przyszło kilka niewiadomych... Dawać Sandro i Goetze/Draxlera/Isco i będzie ekstra. :prochno:

Storari - Neto
Tevez - Dybala
Matri - Zaza
Evra - Sandro
Vidal - Goetze/Draxler
Pirlo - Khedira
Ogbonna - Rugani

Nie no skład odmładzamy :prochno:

PS. Allegri na konferencji powiedział jak ważne jest pozostanie kluczowych zawodników jak Gianluigi Buffon, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Claudio Marchisio i Simone Padoin :prochno:
Bobeknaklo pisze:
alessandro1977 pisze:jesteśmy dziadami albo dziadów z siebie robimy...sprzedajemy jeden z filarów Juve za kopiejki
Nie wiem, czy pomyliły ci się kluby czy co? Dybala to najdroższy transfer ery i chyba nie oczekujesz, że jeszcze w tym okienku ten rekord pobijemy? Jeśli tak, to serio coś ci się pomieszało. Nie kupimy zawodnika klasy Vidala za tą samą kasę. Vidal to promocja, ale uzasadniona. Czy ty chcesz trzymać pozaboiskowego idiotę, który jawnie mówi, że nie chce dla nas grać? Tak nisko się cenisz? Jak nie chce grać u nas to niech spada. Nie chcę bandy najemników w Juve.
źródła? bo nie podoba mi się to ciągłe najeżdżanie na Vidala po tym wszystkim co nam dał. Jeszcze nie widziałem jego ani jednej wypowiedzi o Bayernie. Może po prostu poczuł, że chce spróbować czegoś nowego? Nie ma do tego prawa :angry: ?
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2015, 00:36 przez Eric6666, łącznie zmieniany 2 razy.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 00:33

alessandro1977 pisze:jesteśmy dziadami albo dziadów z siebie robimy...sprzedajemy jeden z filarów Juve za kopiejki
Nie wiem, czy pomyliły ci się kluby czy co? Dybala to najdroższy transfer ery i chyba nie oczekujesz, że jeszcze w tym okienku ten rekord pobijemy? Jeśli tak, to serio coś ci się pomieszało. Nie kupimy zawodnika klasy Vidala za tą samą kasę. Vidal to promocja, ale uzasadniona. Czy ty chcesz trzymać pozaboiskowego idiotę, który jawnie mówi, że nie chce dla nas grać? Tak nisko się cenisz? Jak nie chce grać u nas to niech spada. Nie chcę bandy najemników w Juve.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 00:40

sebatiaen pisze:Cabrini i widzisz, to samo jest z Isco;)
nie chciałeś się wytłumaczyć;)
Z czego tu się tłumaczyć. Isco > Draxler, Gece, Uzil, Oscar tak bardzo, że nawet ślepy by zauważył. Do Rudego z VFL ciężko mi się odnieść, jako że obecnie ma kosmiczne liczby, nie oglądałem go zbyt często w akcji, to jego pierwszy sezon na tym poziomie - w Śmelsi jak już zagrał raz od wielkiego dzwonu to szału nie robił podobnie jak teraz Cuadrado.

Cabrini podszedł dość optymistycznie poleciał z tymi 50 milionami, ale można mu to wybaczyć :)

Co przemawia za transferem Hiszpana:
- super niska pensja, tylko jemu i Draxlerowi moglibyśmy dać podwyżkę nie naruszając hierarchii płac;
- chęć gry; od półtora roku Isco wyraźnie daje do zrozumienia, że chce być podstawowym zawodnikiem drużyny; gość zgarnia minuty na boisku głównie przez kontuzje innych graczy;
- za Carlo nie było, a za Benka nie ma tam systemu, w którym mógłby wychodzić w pierwszej 11stce;
- stały i stabilny progress; oglądałem go już w Maladze i chłop z rundy na rundę, z sezonu na sezon zalicza ciągły postęp. Jego umiejętności i doświadczenie idą w górę. Jeśli tylko dostaje szansę, zazwyczaj nie zawodzi. Nie miał przestojów związanych z kontuzjami; mimo bycia rezerwowym utrzymuje statystyki zarówno goli i asyst na dobrym poziomie;
- zna się już z Moratą i Khedirą. Nie tyle chodzi mi o namawianie do transferu przez kolegów, co wdrożenie się do zespołu mimo zmiany ligi.

Podsumowując, Isco to jeden z tych piłkarzy (tak jak Pogba, czy Veratti) za których chętnie bym przepłacił, jeśli Real nie oczekiwałby 75 mln (cena za Di Marię) i wzwyż. Rozkminiając jego kandydaturę doszedłem do wniosku, że chyba nie ma na świecie zawodnika, którego bardziej chciałbym widzieć za plecami naszych napastników.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 00:46

Juve chcąc takiego gracza musi oddać kogoś od nas, dlatego opcja z Goetze była przez moment realna ale skończyło się:(
Gdyby Real zawalczył o Vidala to była by szansa ale tak to możemy sobie pożartować i nic więcej.

Jak jest taki gracz jak Goetze/Isco/Modric/Neymar/i paru innych to jedyne wyrwanie takiego gracza to rzucić sumę ponad 70 mln na co nas nie stać albo kombinować przy wymianie graczy inaczej tego w naszym przypadk nie widzę a nawet w europie od jakiegoś czasu jak kogoś chcesz musisz kogoś poświęcić no albo jak pisałem wczesniej wykładasz ponad 70 mln.
Najwięksi nie muszą pozbywać się gwiazd mają ogromne przychody i jest za duża dysproporcja pomiędzy Juve top finansowo klubami.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 01:03

Czy ja wiem czy najwięksi nie muszą pozbywać się gwiazd żeby inne gwiazdy kupować? Real (Ozil, Di Maria), Barca (Alexis, Cesc) czy Chelsea (Mata, David Luiz, Schurrle) np jednak sprzedawały żeby kupować innych.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 01:30

Najwięksi nie muszą sprzedawać ale jeżeli mogą wzmocnić to robią.
Albo zostawiasz skład jaki jest i kupujesz kogoś o normalnej cenie albo sprzedajesz kogoś i szastasz sianem.
O to mi chodziło.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 192 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 07:36

Bobeknaklo pisze:Czy ty chcesz trzymać pozaboiskowego idiotę, który jawnie mówi, że nie chce dla nas grać? Tak nisko się cenisz? Jak nie chce grać u nas to niech spada. Nie chcę bandy najemników w Juve.
:stop: ...przyhamuj nieco kolego...nie nazywaj zawodników Juve idiotami bez względu na to kto by to nie był, o ile jesteś kibicem Juve naturalnie...a skąd wiesz, że Vidal nie chce u nas grać ? Marotta powiedział dyplomatycznie, że Vidal szuka nowych wyzwań ale równie dobrze zarząd może mieć dosyć jego pozaboiskowych czynów bo w Juve nigdy nie było miejsca dla tego typu zawodników...
Arturo najemnikiem ? Arturo to jeden z tych, który na boisku zostawiał serce i zdrowie, nigdy nie cofał nogi a głowę wtykał tam gdzie niektórzy bali się wsadzić nogi...za to należy się mu szacunek bo zrobił wiele a hejtowanie go tylko dlatego, że odchodzi nie przystoi prawdziwemu kibicowi Juve... :naughty:

Obrazek
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 07:46

Dlaczego nie mogę byc obiektywny wobec kogoś, tylko dlatego, że jest zawodnikiem Juve? Mam założyć klapki na oczy? Niezależnie od tego kim jest i co robi? Zawsze myślałem, że tak zachowują się gimnazjaliści kibicujący Barcelonie.

Nie ma dla mnie innego określenia. Jak ktoś notorycznie odstawia numery poza boiskiem a na końcu siada za kółko mając promil we krwi to jest dla mnie idiotą i tyle. Niezależnie co zrobił dla klubu, nie ma usprawiedliwienia! Takie mam standardy. Jestem kibicem na poważnie, ale ty nie jesteś poważny jeśli uważasz, że dwa lata dobrej gry świadczą o człowieku a jazda po pijaku nie!

Nie mam powodu, żeby nie wierzyć naszemu dyrektorowi, że tak właśnie było.

Zablokowany