Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 13:24

pumex pisze:PS. Mam nadzieję, że nie przekierujemy swojego zainteresowania z Alexa Sandro na tego Babę, bo jestem wręcz przekonany, że to byłaby transferowa wtopa. Jeśli nie gracz Porto, to już prędzej Vrsaljko. Wprawdzie Chorwat nie jest do końca tym, kogo wyobrażałbym sobie w roli porządnego konkurenta dla Evry, ale tym bardziej nie jest nim Afrykanin.
Powiesz mi dlaczego uważasz Chorwata za lewego obrońcę?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 13:26

pumex pisze:Poza tym z wywiadem Gotze jest trochę nieścisłości i nie wiadomo, w które doniesienia wierzyć. Bo jedni mówią, że Mario faktycznie mówił tak, jakby wyraźnie coś sugerował, aczkolwiek inni mówią o części wypowiedzi wyrwanej z kontekstu bez znajomości konkretnie zadanego pytania przez dziennikarza, zaś jeszcze inni raczej są zdania, że wypowiedź Gotze była bardziej ostrzeżeniem dla Bayernu niż okiem puszczonym do Juve, gdyż piłkarz najchętniej zostałby w Bawarii.
Nawet jesli to tylko fragment wypowiedzi, to przekaz jest jasny. Gdyby chcial zostac w obecnym klubie, absolutnie odcialby sie od tych doniesien rzucajac od niechcenia - jestem tu szczesliwy, nie chce odchodzic. On zdaje sobie sprawe z faktu, ze nie gra w Bawarii pierwszych skrzypiec i nic tego nie zmieni, bo po prostu nie uklada sie mu z Guardiola, dodatkowo ma spora konkurencje. Zreszta musi byc swiadomy tego, ze takie podejmowanie tematu innego klubu mogloby tylko zaognic jego obecna sytuacje. W jego wywiadzie pojawia sie slowo momentan (obecnie), ktore jest tutaj kluczowe. Odpowiedz w stylu: nie chce komentowac, nic wam do tego, OBECNIE nie ma o czym mowic jest jednoznaczna. Dziennikarz ponowil pytanie i Götze odpowiedzial dokladnie tak samo, wyraznie kwitujac to dwuznacznym usmiechem.

Niemcy bagatelizuja cala sprawe, ale oni byli tez przekonani, ze taki Schweinsteiger pozostanie w klubie.

Marotty dlugo nie bylo w Turynie, osobiscie pofatygowal sie do Monachium, konkretne warunki przenosin (cos w stylu Moraty byloby czyms, czego sie spodziewam) w mediach, wypowiedz Götze, jego sytuacja = szanse na jego pozyskanie sa zdaje sie spore. Oczywiscie moze byc tak, ze nagle zglosi sie klub, ktory bedzie chcial powalczyc o Mario, ale licze na to, ze majac asa w rekawie w postaci Vidala mamy spora przewage. Samo Sky informuje, ze skupilismy sie na parze Götze-Draxler. Jedno ze zrodel podalo z kolei, ze chcemy w pierwszej kolejnosci gracza Bayernu, a w przypadku niepowodzenia uderzymy po Juliana.

Obecnie nie pisze sie nic konkretnego o Draxlerze.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 13:30

wloski pisze:Powiesz mi dlaczego uważasz Chorwata za lewego obrońcę?
W reprezentacji grał na lewej obronie, pewnie dlatego.
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2015, 13:33 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 13:31

Ponoć Gotze nie pojawi się na konfie w Szanghaju, a wcześniej miał być, więc :whistle:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 13:40

sebatiaen pisze:Tak zgadza się tylko dla Bayernu kwota 45/50 mln euro za którą mogli by wykupić Mario po 2 latach była by bezproblemowa a my nic z tym nie zrobimy.
Zobaczymy jak to się rozwiążę ale uważam że bezpieczniejszą opcją jest Draxler.
Nie rozumiesz, ze my nie chcemy teraz placic? Pamietajmy o tym, ze mamy tez na celu pozyskanie obroncy. Chcielismy Draxlera na wypozyczenie z wykupem po sezonie, ale Schalke woli pieniadze teraz. Nam sie to zbytnio nie podoba. Dlaczego niby wykup Juliana jest bezpieczniejszy? Götze jest na chwile obecna zawodnikiem bardziej uksztaltowanym, a Draxler jest dodatkowo po trudnym sezonie. Z ta opcja odkupu moze byc tak jak w przypadku Moraty - jesli sam zawodnik zaprotestuje, nic z tego nie bedzie. Wcale nie jestem przekonany, czy Mario bedzie chcial wrocic do ojczyzny, jesli sie u nas sprawdzi - pierwszoplanowa rola w czolowym europejskim klubie moze byc dla niego priorytetem. Mi sie tez takie ustalenia w umowie nie podobaja, ale jezeli to jedyny sposob, by pozyskac kogos tak dobrego, to jestem na "tak". Ludzie narzekajacy na opcje z Götze mnie zaskakuja - to absolutny swiatowy top i zalecam obejrzenie statystyk.

Kibice innych druzyn wloskich smiali sie z nas po odejsciu Pirlo, Teveza i Vidala, cieszac sie z takich tuzow jak Bacca. Nagle okazaloby sie, ze robimy najlepszy transfer do Wloch od lat. W ogole.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 13:54

CavAllano pisze:
sebatiaen pisze:Tak zgadza się tylko dla Bayernu kwota 45/50 mln euro za którą mogli by wykupić Mario po 2 latach była by bezproblemowa a my nic z tym nie zrobimy.
Zobaczymy jak to się rozwiążę ale uważam że bezpieczniejszą opcją jest Draxler.
Nie rozumiesz, ze my nie chcemy teraz placic? Pamietajmy o tym, ze mamy tez na celu pozyskanie obroncy. Chcielismy Draxlera na wypozyczenie z wykupem po sezonie, ale Schalke woli pieniadze teraz. Nam sie to zbytnio nie podoba. Dlaczego niby wykup Juliana jest bezpieczniejszy? Götze jest na chwile obecna zawodnikiem bardziej uksztaltowanym, a Draxler jest dodatkowo po trudnym sezonie. Z ta opcja odkupu moze byc tak jak w przypadku Moraty - jesli sam zawodnik zaprotestuje, nic z tego nie bedzie. Wcale nie jestem przekonany, czy Mario bedzie chcial wrocic do ojczyzny, jesli sie u nas sprawdzi - pierwszoplanowa rola w czolowym europejskim klubie moze byc dla niego priorytetem. Mi sie tez takie ustalenia w umowie nie podobaja, ale jezeli to jedyny sposob, by pozyskac kogos tak dobrego, to jestem na "tak". Ludzie narzekajacy na opcje z Götze mnie zaskakuja - to absolutny swiatowy top i zalecam obejrzenie statystyk.

Kibice innych druzyn wloskich smiali sie z nas po odejsciu Pirlo, Teveza i Vidala, cieszac sie z takich tuzow jak Bacca. Nagle okazaloby sie, ze robimy najlepszy transfer do Wloch od lat. W ogole.
Wystarczy że Guardiola odejdzie i będzie chciał wracać do ojczyzny. Mrzy mi się ten Goetze, ale to jest uwałaczające... te opcje kontrwykupu... Przecież będziemy dla niech Realu/Bayernu kimś, jak Sassuolo dla nas. ( z całym szacunkiem dla nich :prochno: ).

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 14:02

Klauzule zawsze można likwidować, dopłacając. W przypadku Moraty mówiono o 8 mln euro, u Niemca będzie to pewnie nieco ponad 10 mln. Jeśli to jest sposób Szalonookiego na sprowadzanie topów z Europy, to ok, ale max. 2 zawodników z aktywnymi klauzulami powinno być w kadrze. Na dobrą sprawę już tego lata zarząd powinien dogadać się z Realem co do ceny odstąpienia od zapisów.
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2015, 14:04 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 14:03

Zaś Pep na konfie zapewnia, że Mario zostaje u nich na rok i nie było kontaktów z innymi klubami. Zabawy ciąg dalszy :D

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 14:10

Tengen pisze:Zaś Pep na konfie zapewnia, że Mario zostaje u nich na rok i nie było kontaktów z innymi klubami. Zabawy ciąg dalszy :D
Pewnych faktow sie nie da zaprzeczyc, bo doskonale wiemy, ze kontakt w sprawie pilkarza byl i jest konkretny. :wink:

No zobaczymy. :wink:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 14:11

Tengen pisze:Zaś Pep na konfie zapewnia, że Mario zostaje u nich na rok i nie było kontaktów z innymi klubami. Zabawy ciąg dalszy :D
To tak samo jak Marotta zapewniał, że mercato jest skończone, a za parę dni sprzedaż Vidala i zabawa na nowo :D

Gotze będzie nasz! :ok:

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 14:11

Standardowa odpowiedz na takie pytania.

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 14:36

alessandro1977 pisze:
wojczech7 pisze: Gdzieś przeczytał, że Vidala - oficjalnie - sprzedaliśmy? :think:
Zapomniałem, że jednak zostaje a to były tylko plotki... :wink:
Dobrze wiesz, że nie to miałem na myśli.

Zaczekajcie z jęczeniem na oficjalne komunikaty, bo póki co jesteśmy karmieni plotkami. Jedne są bardziej wiarygodne (jak to o pożegnaniu Vidala), inne mniej (Gotze), ale to wciąż - póki co - doniesienia prasowe.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 14:39

annihilator1988 pisze:Klauzule zawsze można likwidować, dopłacając. W przypadku Moraty mówiono o 8 mln euro, u Niemca będzie to pewnie nieco ponad 10 mln. Jeśli to jest sposób Szalonookiego na sprowadzanie topów z Europy, to ok, ale max. 2 zawodników z aktywnymi klauzulami powinno być w kadrze. Na dobrą sprawę już tego lata zarząd powinien dogadać się z Realem co do ceny odstąpienia od zapisów.
Tylko,że nie ma żadnych zapisów odnośnie likwidacji tek klauzuli, zawsze druga strona może się na taki zabieg nie zgodzić.

Eh niech Marotta nie robi z Juve jakiegoś podrzędnego klubu idącego na opcje z odkupem, niestety sytuacja z Morata sprawia, że teraz każdy z lepszych klubów będzie chciał takich warunków w sprawach młodych graczy.

No i nie tak dawno grupka osób tak chwaliła kupno na raty przez Marotte i wręcz była pewna, że jeszcze przyjdzie "10" bo przecież tak mało wydano a tutaj się okazuje, że nawet po sprzedaży Vidala jest ciężko szarpnąć się tymi 30-40mln na Goetze. Z finansami wcale nie jest tak różowo jak co poniektórzy twierdzą ale wszystko idzie w dobrym kierunku i może za kilka lat będzie Juve stać na więcej jak się obecny trend utrzyma.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 14:46

Nerozzi z DiMarzio zartują sobie z wypowiedzi Pepa, rzucając tekstami o Pinokio, długim nosie itp.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 14:53

A tak z innej beczki....przy okazji wyborów prezentacja Barcy przeprowadzono ankietę wśród socios na temat ewentualnego zakupu Pogby za 80 mln. 70% kibiców była temu przeciwna, tak więc może niekoniecznie pożegnamy Paula za rok (Barca to mimo wszystko najpoważniejszy kandydat po naszego zawodnika) i zostanie on na dłużej z nami :wink: bo wątpię, by chciał się przenieść do któregoś z petrodolarowych klubów.

Zablokowany