Mercato (Lato 2016)
- blackadder
- Juventino
Goetze może przyjść, chłopak mimo 23 lat ma bardzo duże doświadczenie, fajnie prowadzi grę, nie mam nic przeciwko.
Swoją drogą, ja rozumiem wietrzenie szatni i odmładzanie, ale mam pewne obawy gdy widzę że w przyszłym sezonie o sile Juventusu mają stanowić gracze 22-23 letni. Morata, Dybala, Pogba, Sturaro, może właśnie Goetze, na ławie do tego Zaza, w obronie Rugani, na lewej może Sandro. Taką zmianę na pewno odczujemy w LM, choć i tak wyjdziemy na tym dobrze.
Swoją drogą, ja rozumiem wietrzenie szatni i odmładzanie, ale mam pewne obawy gdy widzę że w przyszłym sezonie o sile Juventusu mają stanowić gracze 22-23 letni. Morata, Dybala, Pogba, Sturaro, może właśnie Goetze, na ławie do tego Zaza, w obronie Rugani, na lewej może Sandro. Taką zmianę na pewno odczujemy w LM, choć i tak wyjdziemy na tym dobrze.

- jakku1
- Juventino
Ale dlaczego absurdów?Kucharius1 pisze:jakku1 nie można dopisywać takich stwierdzeń, bo można dojść do niezłych absurdów. Równie dobrze ktoś zaraz napiszę " Mario grałby mnie jeśli w poprzednim sezonie to Bayern by kupił Di Marię.".
Ja z grubsza od pewnego czasu zmierzam do tego, ze Gotze to nie jest jakas super wazna postac w Bayernie, po odejsciu ktorej swiat im sie zawali. Owszem to dobry pilkarz, ale Bayern ma o tyle fajnie, ze w skladzie takze posiadaja Mullera, Robbena, Ribery'ego czy Lewandowskiego, ktorzy robia im gre. Zwlaszcza mam tutaj na mysli Francuza i Holendra. Rola Gotze byla troche zmarginalizowana, co zreszta przyznal sam Effe.
Jesli chcemy sie oszukiwac, ze wezmiemy jeden z filarow Bayernu - w porzadku. Dla mnie jednak, kupimy pilkarza stanowiacego tlo dla Mullera, Robbena czy Ribery'ego. A gdy ta ostatnia dwojka jest zdrowa - potencjalnego rezerwowego. Tez nie ma sie co ludzic - Gotze to nie klasa Ribery'ego ani Robbena.
Dokladajac do tego moje watpliwosci co do charakterystyki Mario w kontekscie wystawienia go na pozycji trequartisty, nie ma sie co dziwic, ze jestem mocno sceptyczny

Z tym ze pytanie teraz brzmi: skoro Ribery i Robben sa juz starzy i ciagle kontuzjowani, dlaczego Bayern pozbywa sie Gotze i chce kupic Di Marie?Ouh_yeah pisze: Albo raczej: Bayern w ogóle nie kupowałby Goetze, gdyby Ribery i Robben mieli po 25 lat i się prawie wcale nie łamali.
Zresztą, w swoim pierwszym sezonie w Bayernie Goetze zagrał w 20 meczach w Bundeslidze od początku i w 6 w LM, to są praktycznie takie same liczby jak wtedy u nas Marchisio (nawet pod względem minut).
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2015, 15:14 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Razem z Buffonem, Bonuccim, Chiellinim, Lichtsteinerem, Evrą, Marchisio i Mandzukiciem (do tego na ławce bardzo mocny Barzagli). Jednak jest przewaga doświadczenia, a Pogbę też trudno traktować jako młodziana (choć faktycznie wciąż nim jest)blackadder pisze:Swoją drogą, ja rozumiem wietrzenie szatni i odmładzanie, ale mam pewne obawy gdy widzę że w przyszłym sezonie o sile Juventusu mają stanowić gracze 22-23 letni.

Przesadzasz jakku. Goetze to klasa zawodnik, typowy 3/4tista, pasowalby jak malo kto na playmakera. Jest bardzo kreatywny, dobrze podaje, duzo widzi, swietny technicznie, czego chciec wiecej na ta pozycje? Inna sprawa ze pewnie i tak nie damy rady go sciagnac 

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Robaku
- Juventino
Ale Jakku nie sądzisz, ze Pep jednak w pewnych sytuacjach jest tak oderwany od rzeczywistości, ze aż to boli. Ma 30 latków ( odpowiednio 31 i 32 lata) polamańców, z wysokimi kontraktami, którzy są na takiej pozycji, która wymaga takiej wydolności, że nie da się dobrze grać człapiąc, a mimo wszystko w nich inwestuje, podobnie jak przesuwając starego Lahma, kosztem młodych gniewnych, którym trzeba zaufać.jakku1 pisze:Z tym ze pytanie teraz brzmi: skoro Ribery i Robben sa juz starzy i ciagle kontuzjowani, dlaczego Bayern pozbywa sie Gotze i chce kupic Di Marie?
Marzeniem Mario była gra dla Bayernu, chłop wszystko chciał zrobić,zeby trafić do drużyny z Bawarii, a dzisiaj mówie - chętnie poznam, nowy jężyk, nową kulutrę, jestem młody. Gdyby takim tekstem pojechał Markiz, wiedzialbym jedno- on się tutaj źle czuje, ta organizacja go nie docenia, i jest niewykorzystany odpowiednio.
Jeśli Mario trafi w otoczenie, które wykorzysta jego potencjał, które mu zaufa będzie fantasttycznie, a wydaje się, że Max ma do tego nieprawdopodobną smykałke.
- Axel
- Juventino
Nie mogę zrozumieć tych którzy uważają Goetze za gracza przereklamowanego, ba! wręcz słabego. Chyba w myśl zasady, że Polakowi po prostu nie dogodzisz.
Jeśli o mnie chodzi to ktokolwiek z grupy Goetze, Draxler, Isco + Benatia, Sandro, Vrsaljko do nas dojdzie, to będę szczęśliwy.
Marzy mi się Isco + Sandro...ale to by chyba było zbyt dużo szczęścia na raz
Jeśli o mnie chodzi to ktokolwiek z grupy Goetze, Draxler, Isco + Benatia, Sandro, Vrsaljko do nas dojdzie, to będę szczęśliwy.
Marzy mi się Isco + Sandro...ale to by chyba było zbyt dużo szczęścia na raz

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
- jakku1
- Juventino
Moze przesadzam, zwyczajnie wydaje mi sie, ze Gotze u nas nie zrobilby wielkiej kariery
. Ok, lepiej skonczmy ten temat.
Sky informuje, ze sciagniecie Gotze bedzie bardzo trudne a gdyby pojawila sie taka mozliwosc, rowniez inne kluby beda zainteresowane uslugami Niemca.

Sky informuje, ze sciagniecie Gotze bedzie bardzo trudne a gdyby pojawila sie taka mozliwosc, rowniez inne kluby beda zainteresowane uslugami Niemca.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Robaku
- Juventino
Zaproponowaliśmy wypożyczenie Mario za dwuletnie wypożyczenie z opcja do wykupu za 30 mln.
Nie bardzo to rozumiem, mamy opcje wykupu olblig po dwóch latach? A Bayern co? Może sćiągnąc go wczesniej? Moze zablokować wykup?
za footballitalia
Zaś ESPN podal, ze Juventus przyspieszył ruchy, po tym jak Gotze dał do zrozumienia, że chętnie zmieniłby otoczenie.
Nie bardzo to rozumiem, mamy opcje wykupu olblig po dwóch latach? A Bayern co? Może sćiągnąc go wczesniej? Moze zablokować wykup?
za footballitalia
Zaś ESPN podal, ze Juventus przyspieszył ruchy, po tym jak Gotze dał do zrozumienia, że chętnie zmieniłby otoczenie.
- sebatiaen
- Juventino
Po co my się bawimy w te wałki z odkupem zawodnika?
za rok/2 połowe składu nam pozabierają Real/Bayern i itp.
Daliśmy Vidala więc ściągnijmy tego Goetze na normalnych warunkach albo czekajmy na Real, niech oni biorą Artka i odpuszczą klauzule Moraty.
To było by lepsze rozwiązanie.
za rok/2 połowe składu nam pozabierają Real/Bayern i itp.
Daliśmy Vidala więc ściągnijmy tego Goetze na normalnych warunkach albo czekajmy na Real, niech oni biorą Artka i odpuszczą klauzule Moraty.
To było by lepsze rozwiązanie.
- Hypeman
- Juventino
Deal z wypożyczeniem Gotze i jednoczesnym sprowadzeniu Draxlera rozwaliłby mi łeb. Mario jak najbardziej piłkarz na teraz, moglibyśmy w te dwa lata pozwolić się Julianowi spokojnie wprowadzić do zespołu i odbudować kondycyjnie. Beppe działaj!

Chciałeś sprowadzenia do nas Shaqiriego? Jeżeli tak to chciałeś zawodnika któremu Gotze nawet nie dał szans na gręjakku1 pisze:A czy to nie jest przypadkowo tak, ze Gotze nabil tych minut sporo, ze wzgledu na to, ze polowe sezonu pauzował Ribery? Gdyby Francuz byl na chodzie nie zagralby tylko parunastu spotkan w barwach swojej druzyny, zagralby duzo wiecej, w duzej czesci kosztem Gotze.

- lenor
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Z Marketingowego pkt widzenia MArio byłby świetny, młody, a już doświadczony, My nie potrzebujemy topora na 10tce, a inteligentnego playmakera. Wydaję mi się, że fajnie uzupełnialiby się z Dybałą...
A btw.. Vidala mieli oficjalnie już 2 dni temu ogłaszać...
A btw.. Vidala mieli oficjalnie już 2 dni temu ogłaszać...