Mercato (Lato 2015)
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dokladnie. Te argumenty niektorych co do slusznosci sprzedazy za taka kwote sa absurdalne. Napisze ze Luiz z rocznika Vidala, obronca poszedl za 50-60 rok temu to zaraz ktos wyskoczy ze PSG lubi przeplacac...Cabrini_idol pisze:Ok rozumiem, jak chce odejsc to wtedy w interesie Juve jest sprzedac go za dobra kwote, a nie za 37 mln marne euro, gdzie na rynku płaci sie teraz np dzisiaj za Bentake 47 mln. TO JEST KUR> logiczne.
Jak mógł podpisac kontrakt za plecami Juve. Wyjdz z FM -a
Rok temu zastanawialem sie, czy nie bedzie sytuacji ze Marotta odrzuca wszystkie oferty, a za rok sprzeda na promocji. To co Pogba ten sezon zjazdl w dol i za rok 60mln?
A co tam z Goetze ? Mario dalby jakosc na juz, ale to Draxler bardziej pasuje na treque i chyba jest bardziej utalentowany.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2015, 21:34 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.
- Yaro417
- Juventino
Tych teorii o tym, że rzekomo piłkarze z Ameryki Południowej "grają słabiej" po 28 roku życia - po prostu nie kupuję. :snooty:
To po jakiego licha chcieliśmy kupić (na tym forum oczywiście
) takiego Cavaniego, który jest 3 miesiące starszy od Vidala
Rozumiem, że niektórzy starają się jakoś wytłumaczyć sprzedaż Vidala (głównie sobie i szastającymi ich emocjami), ale panowie bez przesady....powody są inne - wola piłkarza, jego styl bycia, sytuacja zdrowotna, lekka obniżka formy w ostatnim sezonie (w pierwszej połowie sezonu rzecz jasna), czy też ostatnia możliwość zarobienia na nim godziwych pieniędzy (nie wiadomo, czy Vidal chciałby w ogóle przedłużyć z nami kontrakt). Ja po przeanalizowaniu tej sytuacji, podzielam w pełni argumentację jakku1 zaprezentowaną dwa dni temu, choć serce oczywiście i tak dalej krwawi :płaczę:
To po jakiego licha chcieliśmy kupić (na tym forum oczywiście

Rozumiem, że niektórzy starają się jakoś wytłumaczyć sprzedaż Vidala (głównie sobie i szastającymi ich emocjami), ale panowie bez przesady....powody są inne - wola piłkarza, jego styl bycia, sytuacja zdrowotna, lekka obniżka formy w ostatnim sezonie (w pierwszej połowie sezonu rzecz jasna), czy też ostatnia możliwość zarobienia na nim godziwych pieniędzy (nie wiadomo, czy Vidal chciałby w ogóle przedłużyć z nami kontrakt). Ja po przeanalizowaniu tej sytuacji, podzielam w pełni argumentację jakku1 zaprezentowaną dwa dni temu, choć serce oczywiście i tak dalej krwawi :płaczę:
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2015, 21:39 przez Yaro417, łącznie zmieniany 2 razy.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Niby logiczne, ale niekoniecznie w tym kontekście.Cabrini_idol pisze:Ok rozumiem, jak chce odejsc to wtedy w interesie Juve jest sprzedac go za dobra kwote, a nie za 37 mln marne euro, gdzie na rynku płaci sie teraz np dzisiaj za Bentake 47 mln. TO JEST KUR> logiczne.
- blackadder
- Juventino
Nie rozumiem trochę tego płaczu o tę kwotę. Vidal najwyraźniej chciał iść do Bayernu i tylko tam więc Bayern był w lepszej pozycji w negocjacjach. Udało się wyciągnąć 40 mln więc nie jest źle.
Najbardziej martwiło mnie jednak nie to że odchodzi czołowy piłkarz, a jeden z ważnych elementów szatni. Juventus cały czas idzie do przodu i nikt nie chciałby żeby coś tu teraz zgasło. I tutaj jeśli Vidal nie czuł już motywacji do gry, to należało mu pozwolić odejść.
Szczerze przyznam że zacząłem czuć pewne obawy przed nadchodzącym sezonem. Głównie z powodu tego że zawodników z olbrzymim wpływem na grę zastąpią bardzo młodzi gracze. Morata, Dybala, Pogba, Sturaro.. Wielkie wyzwanie przed nimi.
No ale przed nami jeszcze co najmniej jeden dobry transfer. Czekam z niecierpliwością.
Najbardziej martwiło mnie jednak nie to że odchodzi czołowy piłkarz, a jeden z ważnych elementów szatni. Juventus cały czas idzie do przodu i nikt nie chciałby żeby coś tu teraz zgasło. I tutaj jeśli Vidal nie czuł już motywacji do gry, to należało mu pozwolić odejść.
Szczerze przyznam że zacząłem czuć pewne obawy przed nadchodzącym sezonem. Głównie z powodu tego że zawodników z olbrzymim wpływem na grę zastąpią bardzo młodzi gracze. Morata, Dybala, Pogba, Sturaro.. Wielkie wyzwanie przed nimi.
No ale przed nami jeszcze co najmniej jeden dobry transfer. Czekam z niecierpliwością.

- Haris
- Juventino
Jak na moje oko kolejna cisza przed burzą i nie sądzę, żeby coś przez weekend się zmieniło.Poprostu pisze:Ogarnia ktos czemu tak ucichło na temat tego transferu? Pierwsze info pojawiło się jak grom z jasnego nieba, a teraz drugi dzień cisza.
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dogrywamy, ustalamy, omawiamy. Jak dla mnie to ewidentnie cisza przed burzą, bo Sky w dalszym ciągu podaje te same, odgrzewane informacje - bardzo chcemy jednego z dwójki Götze-Draxler. Niektórzy twierdzą, że bardzo zależy nam na tym pierwszym (i kombinujemy przy okazji transferu Vidala), inni upatrują faworyta w zawodniku Schalke, który lepiej czuje się w roli 3/4. Swoją drogą jest weekend i raczej należałoby się spodziewać, że czegoś naprawdę konkretnego dowiemy się na początku przyszłego tygodnia. Albo dzisiaj w nocy.Poprostu pisze:Ogarnia ktos czemu tak ucichło na temat tego transferu? Pierwsze info pojawiło się jak grom z jasnego nieba, a teraz drugi dzień cisza.
- annihilator1988
- Juventino
W razie takiego obrotu, to w Monachium na zabraniu włodarzy panowałaby taka sytuacjastf pisze:Usmialbym sie gdyby sie okazalo, ze to tylko gra Marotty na podbicie ceny Vidala. Ponoc Real i Arsenal sa sklonne przebic oferte Bayernu. Byc moze stad brak potwierdzenia.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
W takim razie nie wyobrazam sobie, aby promocja na arturo nie miala zwiazku goetze.[/b]stf pisze:Usmialbym sie gdyby sie okazalo, ze to tylko gra Marotty na podbicie ceny Vidala. Ponoc Real i Arsenal sa sklonne przebic oferte Bayernu. Byc moze stad brak potwierdzenia.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Przegladam sobie statystyki laczonych z nami 10tek na whooscored ,bo tak niektorzy pisali ze Goetze przereklamowany i :
Gotze mecze: 188 bramki: 52 asysty: 44 srednia : 7,40
Isco. 177. 35. 24. 7,25
Oscar. 136. 27. 23. 7,08
De Bruyne. 108 29 43 7,63
Draxler 140. 21. 15. 7,15
Wychodzi ze od Goetze "lepszy" jest tylko De Bruyne. Moze Bayern zechce sobie "wymienic" Mario na Kevina ?
Gotze mecze: 188 bramki: 52 asysty: 44 srednia : 7,40
Isco. 177. 35. 24. 7,25
Oscar. 136. 27. 23. 7,08
De Bruyne. 108 29 43 7,63
Draxler 140. 21. 15. 7,15
Wychodzi ze od Goetze "lepszy" jest tylko De Bruyne. Moze Bayern zechce sobie "wymienic" Mario na Kevina ?