Mercato (Lato 2015)
- jpjp5
- Juventino
Ja tez tego nie rozumiem tyle zarabiamy na lm a zawsze mercato na minus z pieniedzmi no sorry to ile my musimy zarobic zeby miec jakis budzet na mercato? W tamtym roku nie mielismy kasy bo odpadlismy z lm a w tym jaka wymowka ze bilety za samolot byly za drogie?
Dla mnie odejscie vidala boli bardziej niz porazka z barcelona. Pamietam jak gralismy w cwiercfinale z bayernem to jako jedyny z naszych zawodnikow mogl sie rownac z nim . Szkoda
Dla mnie odejscie vidala boli bardziej niz porazka z barcelona. Pamietam jak gralismy w cwiercfinale z bayernem to jako jedyny z naszych zawodnikow mogl sie rownac z nim . Szkoda
- AVE JUVE!!!
- Juventino
Jeszcze kilka dni temu można było przeczytać jaka super robotę zrobił Marotta przy sprzedaży Ogbonny i jak sporo utargował za rezerwowego , mało tego jak sprzeda Ll za 15 baniek to będzie kolejny dobry deal przy sprzedaży ( o ile tak będzie ) ośmieszył wręcz Milan przy sprzedaży i późniejszym wypożyczeniu Matriego . Tak jak pisałem wcześniej za pol roku , trzy miesiące albo rok możemy się dowiedzieć jakie były motywacje tego transferuMishaAveJuve pisze:aras raczej wskazuje, że nasz geniusz zakupów jest bardzo ograniczony jeżeli chodzi o sprzedaże. umie tanio kupować, ale niestety też tanio sprzedawać. I skoro Vidala sprzedał za drobne (w stosunku do umiejętności chilijczyka) to tak samo może być z Pogbą, co z resztą nie jest pierwszą sprzedażą tego typu.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Chyba Ci coś umknęło, mianowicie wydano już latem 32 za Dybale, 19 za Mandżu,18 za Zaze i chyba 14 za Peryerę, jakieś tam bonusy szczególnie u Dybali i Mandżu dają kolejne 10mln czyli w sumie blisko 100mln. Sprzedano łącznie 22mln. Żeby dalej być na rynku trzeba kogoś sprzedać.jpjp5 pisze:Ja tez tego nie rozumiem tyle zarabiamy na lm a zawsze mercato na minus z pieniedzmi no sorry to ile my musimy zarobic zeby miec jakis budzet na mercato? W tamtym roku nie mielismy kasy bo odpadlismy z lm a w tym jaka wymowka ze bilety za samolot byly za drogie?
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Tutaj chcialem zadac pytanie (niekoniecznie Tobie) wszystkim tym, ktorzy... jak by to powiedziec... nie sraja po gaciach ze strachu, ze Vidal odszedl, bo "na pewno kogos kupimy na 10", otoz: na 10 mozemy kupic i Swietego Piotra, ale co to da, jak zostaje nam ogromna wyrwa w defensywnej (o ile tak to mozna nazwac) pomocy? Wiem, ze Vidal pogrywal w ub. sezonie na trequ, ale kazdy z nas wie, ze jego miejsce jest w trojce w srodku, jako b2b. Przyszedl Khedira, spoko gosciu i w ogole, ale to niestety nie Vidal. Kompletnie nie rozumiem tego ruchu i gleboko zastanawiam sie nad tym, kto jest za ten transfer odpowiedzialny: sam Arturo, bo chcial odejsc? Marotta, bo nagle sie okazalo, ze nie ma hajsow w skarbcu i trzeba gasic pozar byle jak i byle szybko? Trener Allegri, bo ma jakas wizje gry, w ktorej Vidal jest zbedny? Nie mam pojecia...wagner pisze:Pomoc Marchisio, Pogba, Khedira ew. Pereyra nie wygląda wcale źle. Heloł.
A i jeszcze: w jedno mercato pozbywamy sie dwoch (trzech, choc ja tam za Pirlo nie bede plakal) niezwykle waznych dla nas pilkarzy, ktorzy to pilkarze zaciagneli nas w poprzednim sezonie do Berlina i do kolejnego z rzedu scudetto. Ja tam nie jestem zadnym dyrektorem sportowym czy prezydentem klubu, ale TAK SIE PO PROSTU NIE ROBI. Takimi ruchami cofamy sie, zamiast napier...ać do przodu.
Spokojnie, gdzie tam plan Z, ktorym to bedzie jakis wloski kmiot...CavAllano pisze:Sky Sport poinformowało, że nie będziemy rozmawiać z Bayernem o Götze. Zarówno Niemiec, jak i Oscar oraz Isco mieliby kosztować przeszło 40 mln i raczej nas nie stać na takie wzmocnienie. W związku z tym właśnie szukamy kogoś na bardziej korzystnych z naszej perspektywy warunkach, stąd zainteresowanie Draxlerem...
Źle mi

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Osgiliath
- Juventino
Agent Draxlera we Włoszech.
http://www.football-italia.net/69292/dr ... 6%E2%80%99
Oczywiście nic nie wie o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Juve w stronę jego klienta, aaale...
Oczywiście nic nie wie o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Juve w stronę jego klienta, aaale...
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Spokojnie, żaden włoski kmiot, tylko ShaquiriJacky pisze:Spokojnie, gdzie tam plan Z, ktorym to bedzie jakis wloski kmiot...

A Draxler w formie to kocur, spokojnie będziemy za niego wołać 60 baniek za 2-3 lata, jeśli dojdzie do takiego transferu.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 19:55 przez Mehehehe, łącznie zmieniany 1 raz.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Agent Draxlera we Włoszech,ale nie został tu Marotty bo ten w Monachium i tak oto obaj panowie się minęli nici z transferu:DOsgiliath pisze:Agent Draxlera we Włoszech.
A tak serio to chyba trzeba się szykować,ze to właśnie Draxler dołączy kosztem Vidala bo Isco,Oscar czy Goetze są zbyt drodzy.
- aras
- Juventino
Ja po tym mercato spodziewałem się paru zmian , a właściwie wzmocnień. Jak na razie się osłabiamy, a sprzedaliśmy już połowę składu. A to dopiero połowa lipca.
Nie sądziłem, że tak drastycznie zmienimy skład, w dodatku go osłabiając. I to w najlepszym dla klubu momencie.
Juventus zawsze było drużyną a nie grupą indywidualistów. Tylko czy teraz nie burzy się tej drużyny i czy nie będzie potrzebował dwóch sezonów, aby znowu wygrywać?
Spodziewałem się bardziej płynnego przejścia międzypokoleniowego. A tu mamy rewolucję.
Przyszły sezon będzie albo genialny albo całkowitą katastrofą.
Nie sądziłem, że tak drastycznie zmienimy skład, w dodatku go osłabiając. I to w najlepszym dla klubu momencie.
Juventus zawsze było drużyną a nie grupą indywidualistów. Tylko czy teraz nie burzy się tej drużyny i czy nie będzie potrzebował dwóch sezonów, aby znowu wygrywać?
Spodziewałem się bardziej płynnego przejścia międzypokoleniowego. A tu mamy rewolucję.
Przyszły sezon będzie albo genialny albo całkowitą katastrofą.
- Gałcio
- Juventino
Pamiętajmy że we Włoszech jest Paratici i Max, którzy mogą rozmawiać z agentem. Ludzie, zaprawdę powiadam Wam,cieszcie się jak to będzie Draxler a nie Oscar bo na Isco szans nie ma. JULIAN zrobi robotę. Amen
Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
- aras
- Juventino
Mówicie, że jak Draxler zastąpi Vidala, to będzie sukces. Ale ja się pytam co ma jeden do drugiego. To dwóch różnych graczy na różne pozycje.
Ofensywny pomocnik i tak miał przyjść, to aż się rzucało w oczy w poprzednim sezonie. Sam Pereyra nie wystarczy. Allegri sam chciał rozgrywającego.
Natomiast zachodzi pytanie: kto zastąpi Vidala? Czy Sturaro to ta półka, albo Khedira po kontuzji?
Mnie by usatysfakcjonował Radja, ale to już utopia.
Ofensywny pomocnik i tak miał przyjść, to aż się rzucało w oczy w poprzednim sezonie. Sam Pereyra nie wystarczy. Allegri sam chciał rozgrywającego.
Natomiast zachodzi pytanie: kto zastąpi Vidala? Czy Sturaro to ta półka, albo Khedira po kontuzji?
Mnie by usatysfakcjonował Radja, ale to już utopia.
- pandecybel
- Juventino
3 z 11 to nie połowa.aras pisze:Jak na razie się osłabiamy, a sprzedaliśmy już połowę składu. A to dopiero połowa lipca.
- pumex
- Juventino
Zauważ proszę, że nie porównuje potencjałów obydwu zawodników, lecz piszę o ich stopniu rozwoju, który jest całkiem podobny, jeśli wziąć pod uwagę początkowe oczekiwania wobec jednego i wobec drugiego. Wiadomo, że Draxler jest w zupełnie innym punkcie niż Leali (jak wspomniałeś zdążył jakoś zaistnieć w reprezentacji, LM i tak dalej), ale lata mijają (już bodaj 3), a dalej mówi się o nim wyłącznie jako o talencie, a nie jak o gotowym graczu. Fakt, ma raptem 21 lat i całą karierę przed sobą, nie neguję jego talentu, aczkolwiek nie wiem skąd to zdziwienie, że wyczekuję kogoś na już, zwłaszcza po sprzedaży Vidala.Bazyliszek pisze:jak można Draxlera porownywać do Lealiego? Draxler czyms sie musiał jednak wykazać kiedyś że zapraszaja go do reklam, rozegral 14 meczów w seniorskiej reprezentacji, Draxlera w Europie każdy zna BO CZYMŚ SIE MUSIAL WYKAZAĆ, a Lealiego kto zna prócz zagorzałych fanów Calcio? poza tym Draxler ma 21 lat.
:shock: Kto, gdzie i kiedy kogoś bluzgał? Spokojnie. Po prostu nie trafia do mnie pomysł z aż takimi roszadami, z aż taką ilością niewiadomych. Kogo z dostępnych bym wziął? Po pierwsze nie wiem kto jest dostępny, nie jestem dyrektorem sportowym i nie mam w swoim telefonie kontaktów do poszczególnych DS'ów innych klubów, jednakże jakichś tam podstaw matematyki swego czasu zaczerpnąłem i zauważyłem (zresztą nie jako jedyny), że z finansowego punktu widzenia nie stoimy źle, a wręcz przeciwnie, toteż nie trafia do mnie argument o braku funduszy czy braku dostępności kandydatów. Vidal też ponoć nie był dostępny, ale woreczek z brzęczącymi monetami szybko zmienił rzeczywistość. Czyli da sięOsgiliath pisze:dlatego poczekaj przed bluzganiem mnie czy tam polityki klubu

mrowka423 pisze:W ogóle nie jestem fanem Cuadrado. Za mało myślenia, za dużo chaosu.

Ten komentarz wynagrodził mi przekopywanie się przez tony postów, które pojawiły się w ciągu minionych kilku godzin :-DAdiJuve pisze:Agent Draxlera we Włoszech,ale nie został tu Marotty bo ten w Monachium i tak oto obaj panowie się minęli nici z transferu:DOsgiliath pisze:Agent Draxlera we Włoszech.
Jeszcze a propos Draxlera, nie zastanawia Was podawana przez media kwota? Być może ominąłem, ale chyba nikt tej kwestii nie poruszył, a warto. Swego czasu Schalke w ogóle nie chciało myśleć o sprzedaży swojej '10-tki', Niemcy odrzucali każdą ofertę, nawet taką gwarantującą naprawdę sowitą zapłatę. A tu nagle informacje o 20 milionach..

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Pumi Krzyczeli wiecej bo gral i byl w formie, dodatkowo teraz im sie Meyer objawil. Ciekawe jak yo sie wszysyko potoczy.
- aras
- Juventino
Storari, Pepe, Pirlo,Ogbonna, Vidal, Tevez, pewnie Llorente, Matri i Cegła odeszli z wypożyczenia, Marrone też został sprzedany. Wiem że szrot, ale jednak wielu odeszło. I może jeszcze Pogba odejdzie.
Po sprzedaży Vidala liczę na dwóch klasowych pomocników, choć czuje że już nikt nie przyjdzie.
Allegri chciał rozgrywającego, zanim Vidal odszedł. Teraz przynajmniej jeden pomocnik to mus.
Po sprzedaży Vidala liczę na dwóch klasowych pomocników, choć czuje że już nikt nie przyjdzie.
Allegri chciał rozgrywającego, zanim Vidal odszedł. Teraz przynajmniej jeden pomocnik to mus.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Wyluzujcie z tą połową składu i rozbiorem :naughty:
Widać, że mamy mega ciśnienie na odmładzanie składu. W trakcie zeszłego sezonu było wiadome, że Pirlo i Tevez mogą nas opuścić w każdej chwili. Nie było sensu ich trzymać na siłę, jeśli bardzo chcieli odejść. Llorente po tym, jak przegrał rywalizację z Moratą, był praktycznie zbędny. Podobnie Ogbonna po przyjściu Ruganiego. Za Storarim i Pepe przemawiał głównie sentyment. Jedyny ryzykowny ruch to ten z Vidalem, ale póki co nie znamy kulis. Póki co podoba mi się odmładzanie składu po bardzo udanym sezonie. Dobrze, że interesujemy się młodymi graczami (Isco, Draxler, Oscar, Cuadrado, Alex Sandro).
Średnia wieku Storariego, Ogbonny, Pirlo, Vidala, Pepe, Teveza i Llorente: 31,6 lat
Średnia wieku Neto, Ruganiego, Khediry, Pereyry, Dybali, Zazy i Mandżukica: 24,4 lat
Dodam, że moim wymarzonym graczem za napastnikami w 4-3-1-2 jest Mesut Özil. Bardzo lubię tego gracza. Jest niesamowicie inteligentny na boisku.
Widać, że mamy mega ciśnienie na odmładzanie składu. W trakcie zeszłego sezonu było wiadome, że Pirlo i Tevez mogą nas opuścić w każdej chwili. Nie było sensu ich trzymać na siłę, jeśli bardzo chcieli odejść. Llorente po tym, jak przegrał rywalizację z Moratą, był praktycznie zbędny. Podobnie Ogbonna po przyjściu Ruganiego. Za Storarim i Pepe przemawiał głównie sentyment. Jedyny ryzykowny ruch to ten z Vidalem, ale póki co nie znamy kulis. Póki co podoba mi się odmładzanie składu po bardzo udanym sezonie. Dobrze, że interesujemy się młodymi graczami (Isco, Draxler, Oscar, Cuadrado, Alex Sandro).
Średnia wieku Storariego, Ogbonny, Pirlo, Vidala, Pepe, Teveza i Llorente: 31,6 lat
Średnia wieku Neto, Ruganiego, Khediry, Pereyry, Dybali, Zazy i Mandżukica: 24,4 lat
Dodam, że moim wymarzonym graczem za napastnikami w 4-3-1-2 jest Mesut Özil. Bardzo lubię tego gracza. Jest niesamowicie inteligentny na boisku.