Mercato (Lato 2015)
- AVE JUVE!!!
- Juventino
aras pisze:Szkoda mi Allegriego. Po zwycięskim sezonie w Milanie, też klub sprzedał mu 2 najlepszych piłkarzy, a potem Milan grał coraz gorzej.
Kolego co Ty porównujesz ? Milan sie rozprzedał i nie zastąpił godnie odchodzących piłkarzy . My za Teveza mamy Mandzu , Zaze i Dybale . Jeśli chodzi o Pirlo to większość chciała go przed chwila sprzedać a teraz wielki zal . Oczywiście najbardziej szkoda transferu Vidala , ale może za pol roku dowiemy się więcej o tych okolicznościach
Moje koszulki Juve sa bez nazwisk ( poza jedna z podpisem ) , ponieważ zawsze powtarzałem ze piłkarze odchodzą i przychodzą a tradycja , historia , nasze barwy i herb nigdy nie zagina

- jpjp5
- Juventino
No to stara dama zostaje bez serca.
Widze ze skonczyla sie era kiedy pilkarze zostaja w jednym klubie przez wiekszosc kariery. Smutne ze teraz wszystko kreci sie wokol kasy.
Juve chcialo 45 mln bayern dawal 30 a skonczylo sie na 36. Takze brak slow. Wyglada na to ze to my chcielismy opchnac arturo
Widze ze skonczyla sie era kiedy pilkarze zostaja w jednym klubie przez wiekszosc kariery. Smutne ze teraz wszystko kreci sie wokol kasy.
Juve chcialo 45 mln bayern dawal 30 a skonczylo sie na 36. Takze brak slow. Wyglada na to ze to my chcielismy opchnac arturo
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
aras
Dziennikarze od początku pisali że za Vidala dostaniemy maksymalnie 40mln więc nie rozumiem zdziwienia. Moim zdaniem i tak dobrze wyszliśmy na tym transferze, bo Vidal miał bardzo słaby sezon.
Nie rozumiem poważaniem funkcjonowania całego klubu przez sprzedaż Vidala. Rok temu było to samo i jakoś klub ma się dobrze a nawet lepiej
Dziennikarze od początku pisali że za Vidala dostaniemy maksymalnie 40mln więc nie rozumiem zdziwienia. Moim zdaniem i tak dobrze wyszliśmy na tym transferze, bo Vidal miał bardzo słaby sezon.
Nie rozumiem poważaniem funkcjonowania całego klubu przez sprzedaż Vidala. Rok temu było to samo i jakoś klub ma się dobrze a nawet lepiej
- aras
- Juventino
Dokładnie , to Marotta chciał sprzedać go.
Sama kwota mówi wszystko.
A co do Teveza, to fajnie że mamy Zaze, Dybale i Mandzu. Ale co z tego. Ilu bedzie za niego grało na boisku? Tylko jeden. I ani jeden nie zastąpi Teveza. Nie liczy się ilość ale jakość. Zamiast tych trzech wolałbym Cavaniego.
Powtórzę, w te mercato zmieniamy garnitur na bardziej ubogi, bliższy serie a niż europy.
Sama kwota mówi wszystko.
A co do Teveza, to fajnie że mamy Zaze, Dybale i Mandzu. Ale co z tego. Ilu bedzie za niego grało na boisku? Tylko jeden. I ani jeden nie zastąpi Teveza. Nie liczy się ilość ale jakość. Zamiast tych trzech wolałbym Cavaniego.
Powtórzę, w te mercato zmieniamy garnitur na bardziej ubogi, bliższy serie a niż europy.
- wagner
- Juventino
Z informacji które do nas docierają wynika, że transfer Vidala jest z tych nieplanowanych. Przenosiny do Bayernu zamknięte w 2 dni. Wątpię, że za kolejne 3/4 dni my kupimy kogoś kto go zastąpi. Raczej jestem w grupie tych, którzy twierdzą że te pieniądze pójdą na jakieś inne pozycje. Pomoc Marchisio, Pogba, Khedira ew. Pereyra nie wygląda wcale źle. Heloł.CavAllano pisze:Mam tylko nadzieję, że Marotta ma już kogoś nagranego na tę pozycję nr 10, bo jeśli sprzedaje Vidala licząc po prostu na pieniądze, nie będąc jeszcze po słowie z którymś z zawodników oraz jego klubem, może być tragikomicznie. Nagle się może okazać, że żaden z naszych transferowych celów nie jest do wyciągnięcia.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Sky Sport poinformowało, że nie będziemy rozmawiać z Bayernem o Götze. Zarówno Niemiec, jak i Oscar oraz Isco mieliby kosztować przeszło 40 mln i raczej nas nie stać na takie wzmocnienie. W związku z tym właśnie szukamy kogoś na bardziej korzystnych z naszej perspektywy warunkach, stąd zainteresowanie Draxlerem...
Brak słów... Oddajemy Vidala, jednego z kluczowych graczy, a i tak w dalszym ciągu nas nie stać na topa...
Aż tak bardzo dziadujemy?
Brak słów... Oddajemy Vidala, jednego z kluczowych graczy, a i tak w dalszym ciągu nas nie stać na topa...

- aras
- Juventino
I o tym mówię. Nikogo nie kupimy w miejsce Vidala.
Na pewno nikogo klasowego, bo kasa Juve jest pusta. Nawet po sprzedaży Vidala nas nie stać.
Co do pomocy, to Allegri chciał jednego-dwóch pomocników więcej na wypadek kontuzji.
Teraz pozbyliśmy się trzech pomocników ( z Pepe, który też grał często w rotacji) , a sprowadziliśmy jednego Khedirę.
Na logikę potrzebujemy teraz co najmniej dwóch klasowych pomocników. Ofensywnego i środkowego. 5 pomocników to dużo za mało.
Zobaczycie, że skończy się na Saponarze i jakimś wypożyczeniu z serie B.
Od tego sezonu spadamy w dół, tak jak Milan z Allegrim, kiedy wysprzedali mu pół składu, a nakupili szrotu.
Na pewno nikogo klasowego, bo kasa Juve jest pusta. Nawet po sprzedaży Vidala nas nie stać.
Co do pomocy, to Allegri chciał jednego-dwóch pomocników więcej na wypadek kontuzji.
Teraz pozbyliśmy się trzech pomocników ( z Pepe, który też grał często w rotacji) , a sprowadziliśmy jednego Khedirę.
Na logikę potrzebujemy teraz co najmniej dwóch klasowych pomocników. Ofensywnego i środkowego. 5 pomocników to dużo za mało.
Zobaczycie, że skończy się na Saponarze i jakimś wypożyczeniu z serie B.
Od tego sezonu spadamy w dół, tak jak Milan z Allegrim, kiedy wysprzedali mu pół składu, a nakupili szrotu.
- Virgil
- Juventino
I tutaj jest problem jeżeli Dybala nagle okaże się niewypałem, albo nie będzie wcale regularny to jesteś w czarnej d.
jeżeli chodzi o formacje ofensywną bo 3 graczy którzy ciągnęli ją : Pirlo, Tevez i Vidal już w Juve nie ma
jeżeli chodzi o formacje ofensywną bo 3 graczy którzy ciągnęli ją : Pirlo, Tevez i Vidal już w Juve nie ma
- szymken
- Juventino
To ja się pytam, po co tyle wydaliśmy na Dybale, jak był dostępny Domenico za dużo mniejsze pieniądze? Oczywiście może Paolo to będzie drugi Kun( nie w sensie pozycji, ale talentu), ale jak nas nie stać na dodatkowe wzmocnienia innych pozycji, to nie lepiej byłoby iść w kierunku Barardiego? Moim zdaniem bylibyśmy w lepszej sytuacji, jeśli chodzi o balans kasy na wzmocnienia potrzebne na teraz ( nawet biorąc pod uwagę kasę za Arturo). Pozostaje ufać Beppe, ale sprzedaż Vidala jest bardzo bolesna dla mnie jako kibica, a może się zdarzyć tak, że nie przyjdzie za to gość który realnie na teraz zwiększy poziom naszego składu. Draxler dla mnie taki nie jest. Perspektywiczny tak, ale pewności nie mam. I jako główny cel po sprzedaży jak dla mnie nie bardzo. Pastore, Eriksen?
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
wagner, czasy że coś "nie wygląda tak źle" powinny się skończyć, a teraz powinniśmy iść w stronę "wygląda <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>....", "mamy jedną z najlepszych formacji". Motto "nie wygląda tak źle" do niczego nie doprowadzi, a finał ligi mistrzów będzie dla nas tak częsty jak ostatnio -raz na 12 lat, jak losowanie będzie sprzyjało, jak przeciwnik akurat będzie osłabiony, bez formy, z dużą ilością kontuzji. Inaczej nie wyobrażam sobie częstych powtórek z tegorocznego sezonu.
TO nie Juventus powinien mieć takie motto. Sami widzicie, sprzedajemy na tę chwilę jednego z najlepszych naszych piłkarzy i w zamian za niego nie stać nas na nikogo konkretnego. Czy to ma sens? nie kupuję agrumentów, że Isco, Goetze są młodsi, bo tak na dobrą spawę to Goetze oprócz gola w finale MŚ wiele nie pokazał, Isco też gdyby nie kontuzje piłkarzy Realu wiele by nie pograł. A Oezil? rok młodszy od Vidala, a rolę w klubie na podobną o ile nie gorszą od Arturo, do tego sukcesy jednego i drugiego w tym sezonie...
My kibice i zarząd musimy trochę zmienić mentalność i zacząć wreszcie myśleć jak wielki klub który już jest topowy a nie taki który dopiero nieśmiało puka do drzwi topów.
A jak już mówimy o sprzedażach i bawimy się w wyprzedaże to chodzi mi po głowie diabelska myśl, pewnie zostanę zjechany ale jakby teraz sprzedać Chielliniego (którego bardzo lubię) i kupić Benatię, skoro nasze kontakty z klubem z krainy śmiesznych krótkich spodenek z szelkami i kapeluszy z piórkiem się ociepliły ?
aras czy oprócz forumowych ekonomistów słyszałeś argument, że nie mamy pieniędzy? Teza wyssana z palca, którą większość łyka jak pelikany. Ale ja się więcej nie odzywam bo znow będę persona non grata.
TO nie Juventus powinien mieć takie motto. Sami widzicie, sprzedajemy na tę chwilę jednego z najlepszych naszych piłkarzy i w zamian za niego nie stać nas na nikogo konkretnego. Czy to ma sens? nie kupuję agrumentów, że Isco, Goetze są młodsi, bo tak na dobrą spawę to Goetze oprócz gola w finale MŚ wiele nie pokazał, Isco też gdyby nie kontuzje piłkarzy Realu wiele by nie pograł. A Oezil? rok młodszy od Vidala, a rolę w klubie na podobną o ile nie gorszą od Arturo, do tego sukcesy jednego i drugiego w tym sezonie...
My kibice i zarząd musimy trochę zmienić mentalność i zacząć wreszcie myśleć jak wielki klub który już jest topowy a nie taki który dopiero nieśmiało puka do drzwi topów.
A jak już mówimy o sprzedażach i bawimy się w wyprzedaże to chodzi mi po głowie diabelska myśl, pewnie zostanę zjechany ale jakby teraz sprzedać Chielliniego (którego bardzo lubię) i kupić Benatię, skoro nasze kontakty z klubem z krainy śmiesznych krótkich spodenek z szelkami i kapeluszy z piórkiem się ociepliły ?
aras czy oprócz forumowych ekonomistów słyszałeś argument, że nie mamy pieniędzy? Teza wyssana z palca, którą większość łyka jak pelikany. Ale ja się więcej nie odzywam bo znow będę persona non grata.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 19:01 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- aras
- Juventino
Najbardziej frustrujące jest to, że Juve zarabia od kilku lat: Na stadionie, najwięcej w LM, w każde mercato wychodzi na niewielkim minusie. Ma bogatych właścicieli miliarderów.
A ciągle nie ma kasy i trzeba kogoś sprzedawać, żeby kupić. Ewenement.
A ciągle nie ma kasy i trzeba kogoś sprzedawać, żeby kupić. Ewenement.
- pandecybel
- Juventino
Nie przesadzaj z tymi sprzedażami, ostatnia taka była 5 lat temu gdy odszedł zawodnik pierwszego składu.
- Kamex22
- Juventino
Aras chyba ma wyrzut hormonów. Zmień podpaskę i ogarnij się.
Sprzedajemy Vidala a ten wieszcz ludowy śpiewa ballady o końcu Juventusu. Najpewniej w ciągu roku rozwiążemy klub i koniec Starej Damy.
RIP Juve 1897 - 2016... [*]
Kurde też mi smutno i jestem zły, ale ludzie ogarnijcie się.
Sprzedajemy Vidala a ten wieszcz ludowy śpiewa ballady o końcu Juventusu. Najpewniej w ciągu roku rozwiążemy klub i koniec Starej Damy.
RIP Juve 1897 - 2016... [*]
Kurde też mi smutno i jestem zły, ale ludzie ogarnijcie się.
- AVE JUVE!!!
- Juventino
szymken pisze:To ja się pytam, po co tyle wydaliśmy na Dybale, jak był dostępny Domenico za dużo mniejsze pieniądze? Oczywiście może Paolo to będzie drugi Kun( nie w sensie pozycji, ale talentu), ale jak nas nie stać na dodatkowe wzmocnienia innych pozycji, to nie lepiej byłoby iść w kierunku Barardiego?
Po pierwsze to Berardi nie Barardi , po drugie pewnie dlatego do nas nie przyszedl poniewaz chcial zostac jeszcze rok w Sassuolo
- meda11
- Juventino
Pirlo gra piach. Źle, bo przecież nie należy wystawiać graczy za samo nazwisko i zasługi. Vidal przez większość sezonu maści doskonałe sytuacje wypracowane przez kolegów (a których nie miał tak wiele ze względu na zmianę zadań na boisku więc tym bardziej boli) i nie daje z tyłu tyle samo co w latach ubiegłych, a nie raz i nie dwa ma problemy z czystym wejściem w piłkę tylko wpada minimalnie spóźniony na rywala. Dla obu tych graczy laurką zostaje finał LM, gdzie Pirlo prochu nie wymyślił + podarował za free parę piłek Barcelonie, a Arturo był spóźniony nie o jedno, a o dwa tempa, a kiedy już się opanował w drugiej połowie i przy bocznej linii wygarnął piłkę rywalowi (pół-wślizgiem jak stary Vidal) to sekundę później podał do Teveza na 10m tak, że piłkę przejął rywal. Goście wypaleni, bez formy. Ale trzon zespołu... Z jednym się zgadzam. Wraz z odejściem Teveza, Vidala czy też Storariego straciliśmy sporo z charakteru i ekspresywności. Został tak naprawdę Lichy wymachujący przeszczepami i drewniany Chiellini. Szkoda Arturo, bo to symbol odradzającego się Juventusu i jeszcze nie tak dawno kapitalny piłkarz ale Juve istniało przed nim i będzie też istnieć bez niego.