Mercato (Lato 2015)
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Wczoraj na wieczór nie miałem dostępu do internetu, o całej sprawie dowiedziałem się dopiero dziś.
Tak własnie sobie pomyślałem, że na JP pewnie przybyło kilkadziesiąt stron, ogólnie wielka drama, rozdzieranie szat, co poniektórzy linczują już Marottę ( norma, jak co roku, potem jest przepraszanie ), inni blisko popełnienia samobójstwa
Na prawdę można się uśmiać.
Na pewno jest to smutna wiadomość, bo Arturo u wielu z nas awansował do grona najbardziej lubianych graczy Juventusu jakich mieliśmy okazję oglądać przez te wszystkie lata. Ja nie jestem wyjątkiem.
Mnie jednak przekonuje argumentacja o tym, że to ostatnia chwila by na nim zarobić przyzwoite pieniądze. Tak po prawdzie już w trakcie tego sezonu zastanawiałem się, czy on jednak nie stracił trochę motywacji, czy nie potrzebuje zmiany otoczenia.
Owszem, jest to duża strata jakościowa, ale rozumiem, że zarząd zamierza to nadrobić piłkarzem, który doda jakości w innym sektorze boiska, tam gdzie do tej pory było jej mniej w minionych sezonach ( treq ). Tymczasem na pozycje Arturo są przecież gracze, nawet jeżeli nie top 3 b2b na świecie, to na pewno są to zawodnicy na wysokim poziomie. Khedira, Pereyra ( wbrew temu co ktoś tu pisał na ostatnich stronach, gość w defensywie umie grać ), w razie zakupu lewego obrońcy, Asamoah może wrócić na swoją nominalną pozycję i oczywiście jest jeszcze Sturaro.
Podchodzę do tego wszystkiego ze spokojem i daje czas zarządowi, tak jak rok temu po roszadach trenerskich. Zobaczymy kogo Marotta kupi, jak ta ekipa będzie grać w pierwszych miesiącach. Wtedy dopiero będzie można wystawić ocenę.
Na koniec tylko cytat z głównej, z Zulianiego. Te słowa najlepiej podsumowują całą sprawę.
Tak własnie sobie pomyślałem, że na JP pewnie przybyło kilkadziesiąt stron, ogólnie wielka drama, rozdzieranie szat, co poniektórzy linczują już Marottę ( norma, jak co roku, potem jest przepraszanie ), inni blisko popełnienia samobójstwa

Na pewno jest to smutna wiadomość, bo Arturo u wielu z nas awansował do grona najbardziej lubianych graczy Juventusu jakich mieliśmy okazję oglądać przez te wszystkie lata. Ja nie jestem wyjątkiem.
Mnie jednak przekonuje argumentacja o tym, że to ostatnia chwila by na nim zarobić przyzwoite pieniądze. Tak po prawdzie już w trakcie tego sezonu zastanawiałem się, czy on jednak nie stracił trochę motywacji, czy nie potrzebuje zmiany otoczenia.
Owszem, jest to duża strata jakościowa, ale rozumiem, że zarząd zamierza to nadrobić piłkarzem, który doda jakości w innym sektorze boiska, tam gdzie do tej pory było jej mniej w minionych sezonach ( treq ). Tymczasem na pozycje Arturo są przecież gracze, nawet jeżeli nie top 3 b2b na świecie, to na pewno są to zawodnicy na wysokim poziomie. Khedira, Pereyra ( wbrew temu co ktoś tu pisał na ostatnich stronach, gość w defensywie umie grać ), w razie zakupu lewego obrońcy, Asamoah może wrócić na swoją nominalną pozycję i oczywiście jest jeszcze Sturaro.
Podchodzę do tego wszystkiego ze spokojem i daje czas zarządowi, tak jak rok temu po roszadach trenerskich. Zobaczymy kogo Marotta kupi, jak ta ekipa będzie grać w pierwszych miesiącach. Wtedy dopiero będzie można wystawić ocenę.
Na koniec tylko cytat z głównej, z Zulianiego. Te słowa najlepiej podsumowują całą sprawę.
A to co najważniejsze podkreślone. Dobrze, że zarząd planuje w perspektywie dłuższego czasu, a nie tylko na tu i teraz, tak jak niektórzy kibice.W 1995 roku zdobyliśmy scudetto i sprzedaliśmy Baggio. Rok później wygraliśmy Ligę Mistrzów i pozwoliliśmy odejść Viallemu, Ravanellemu i Paulo Sousie. Później znów zdobyliśmy scudetto i sprzedaliśmy Vieriego, następnie Zidane'a i Inzaghiego... dziś historia się powtarza. Z drużyny odchodzą ważni piłkarze, ale być może w ich miejsce przychodzą inni, jeszcze bardziej zmotywowani. Kibice drużyn przeciwnych dzisiaj śmieją się i uważają, że się osłabiamy, tymczasem ci sami kibice na koniec sezonu boją się spojrzeć nam w oczy. Zawsze było, będzie i jest tak samo, a wiecie dlaczego? Ponieważ w Juventusie to drużyna liczy się najbardziej, a zwycięstwa planuje się nie tylko na najbliższy rok, a na wiele lat naprzód. Z takim podejściem w latach naszej świetności, przed aferą farsopoli, nigdy nie spadliśmy z podium!
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Cóż zobaczymy kogo teraz Beppe ściągnie w zamian, oby to byli jacyś konkretni gracze a nie np duet Vrsaljiko-Cuardado. No i ta kwota jest jednak bardzo promocyjna.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Panie nawet Biedronka już się ceni, to już nie te czasyB@rt pisze:Jak dla mnie Draxler jest całkiem spoko opcją, 21 lat, nawet jeśli miał ostatnio zastój, to właśnie zmiana otoczenia mogłaby mu pomóc rozwinąć skrzydła. A że talent chłopak ma, to już potwierdzone info.
Jeśli Vidal odejdzie, to ja to rozumiem, niemniej poniżej pewnej kwoty ten transfer nie ma prawa się zamknąć. Jak czytam o tych 35 milionach plus łaskawe bonusy, to ręce mi opadają. Zawsze Marotta powtarzał, że każdy zawodnik może odejść, jeśli tylko o to poprosi, ale nie wspominał nic o tym, że będziemy ich sprzedawać po cenach rodem z biedronki. Złego słowa nie powiem, jeśli to będzie kwota od 40 milionów.
Martwi mnie natomiast inna rzecz. Po finale była mowa, że na następny sezon mierzymy równie wysoko i będziemy się w tym celu wzmacniać. Może i na papierze wygląda to dobrze, ale jak tak dalej pójdzie, to Juventus, który wyjdzie na murawę w pierwszym meczu przyszłego sezonu, nie będzie miał wiele wspólnego z tym, który doszedł do finału w Berlinie. Dużo zmian, naprawdę dużo zmian, dużo nowych twarzy, dużo niewiadomych

P.S Orientujecie się który z proponowanym trequa ma kontrakt z Adidasem ?

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Była już dawno mowa o tym, że odrzuciliśmy oferty 30-40 mln Bayernu za Vidala, więc coś się musiało ostatnio zmienić. Albo zawodnik stracił w oczach sztabu szkoleniowego i dyrektorów, albo sam poprosił o transfer. Zresztą, on zawsze miał problemy z powrotem do klubu po wylocie do Chile 8)
- Kucharius1
- Juventino
Goze/ Isco - Nike
Ozil/ Oscar - nie ma info
Draxler - Adidas
@up
Dokładnie! Vidal (a w szczególności jego agent) już sezon temu ostro nasz klub by go puścić po wypłatę w Man U, w tym roku sytuacja się powtórzyła i go puścili po prostu. Poza tym w większych miastach jest więcej okazji do balang, a w nowych klubach mogą na to aż tak krzywo nie patrzeć jak u nas.
Draxler - Adidas
@up
Dokładnie! Vidal (a w szczególności jego agent) już sezon temu ostro nasz klub by go puścić po wypłatę w Man U, w tym roku sytuacja się powtórzyła i go puścili po prostu. Poza tym w większych miastach jest więcej okazji do balang, a w nowych klubach mogą na to aż tak krzywo nie patrzeć jak u nas.
- Alexinhio-10
- Juventino
Zerkłem na zdjęcia. Oscar i Oezil też mają Adidasa...hmm. Co do Vrslajko to lepszym wyborem był chyba Zapacosta. Wydaje mi się że Vrslajko z ofensywnych zagrań potrafi tylko dośrodkować.Kucharius1 pisze:Goze/ Isco - Nike
Draxler - Adidas
@up
Naprawdę masakrycznie wygląda to 40mln

Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 13:41 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kucharius1
- Juventino
Zappacota niestety już w Toro, poza tym nasi byli chyba do niego nie przekonani.
Chorwat bardzo dobrze oskrzydla akcję i ma większą kontrolę nad tym co robi niż Lichy
Chorwat bardzo dobrze oskrzydla akcję i ma większą kontrolę nad tym co robi niż Lichy

- Robaku
- Juventino
Mirko Graziano podał, że zainicjowaliśmy kontakt z ekipą Mario G. Zaś angielskie media poinformowały, że o Sandro stoczymy bój z City. Ile w tym prawdy nie wiadomo. Najpewniejszą informacją jest to co na głównej, agent Sime w Vinovo.
Llorente podobno tylko przelotem w Vinovo i zmierza do Realu.
Llorente podobno tylko przelotem w Vinovo i zmierza do Realu.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 14:01 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alexinhio-10
- Juventino
Czyli po Alexie Sandro... Na głównej kwota 35mln plus bonusy. Rzesz ku... mać !Robaku pisze:Mirko Graziano podał, że zainicjowaliśmy kontakt z ekipą Mario G. Zaś angielskie media poinformowały, że o Sandro stoczymy bój z City. Ile w tym prawdy nie wiadomo. Najpewniejszą informacją jest to co na głównej, agent Sime w Vinovo.
- Arbuzini
- Juventino
Zahor, weź nie wciskaj kitów. Przecież tu wcale nie chodzi o grę obronną Pogby.zahor pisze:Ale ja nie napisalem ze ogranicza (chociaz taki Vidal mial mniej swobody niz za Conte, Pogba natomiast mniej pracowal w obronie), tylko ze preferuje wyspecjalizowanych i spodziewam sie ze takowych bedzie sprowadzac. Z tego tez powodu nie zdziwi mnie za rok sprzedaz Pogby, ktory zagral zreszta dosc przecietny sezon, zwlaszcza jego gra w odbiorze wygladala czesto dosc przecietnie.Arbuzini pisze:Wbrew temu co twierdzi zahor, Allegri wcale nie ogranicza swoich pomocników do jednego typu zadań.
Vidal może i został bardziej ograniczony do gry obronnej, ale miało to racjonalny sens bez względu na preferencje trenera. Po prostu to mu wychodziło, a pod bramką przeciwnika często zawodził, a i jego podania straciły na błyskotliwości. Przecież Allegri nie zakazał mu dobrze podawać.
W Juventusie nikt nie zdecyduje się na sprzedaż Pogby, bo Allegriemu się tak podoba. To jest jakaś abstrakcja. Jego odejście jest kwestią tylko i wyłącznie pieniędzy. Zarówno dla klubu, jak i samego zawodnika. Raiola też smutny chodzić nie będzie. Jakby inne kluby dawały za niego 40 mln E, a Paul zadowalał pensją rzędu 4 baniek rocznie to byłby nietykalny. Maks uwielbia w zawodnikach umiejętności techniczne oraz umiejętność rozstrzygania o losach meczów, co podkreśla w praktycznie każdym wywiadzie.
- Morgesztern
- Juventino
http://www.juvepoland.com/news.php?id=32205
Prawidłowo.
Zobaczcie też co piszę na końcu newsa:
Sportmediaset podaje również, że pieniądze uzyskane z pozyskania Arturo Vidala oraz Fernando Llorente mają zostać przeznaczone na zakup Isco.
Próbuje uwierzyć, ale jakoś nie bardzo to idzie.
Prawidłowo.

Sportmediaset podaje również, że pieniądze uzyskane z pozyskania Arturo Vidala oraz Fernando Llorente mają zostać przeznaczone na zakup Isco.

- Alexinhio-10
- Juventino
Vidal sprzedany za tanio, Llorente za drogo, ciekawe. Nie wydaję mi się jednak żeby przyszedł Isco. Zapewne skupią się na Draxlerze, Sandro i Cuadrado, czyli jeżeli chodzi o ofensywne pozycje ilość, a nie jakość.Morgesztern pisze:http://www.juvepoland.com/news.php?id=32205
Prawidłowo.