Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 12:49

fazzik8 pisze:Ja tylko chciałem pozdrowić wszystkich tych, którzy szydzili ze mnie końcem maja i początkiem czerwca kiedy mówiłem, że Vidal odejdzie:). Jednak miałem racje.
Brawo Jasiu. Zasłużyłeś na 5 w koronie.

Vidala w środku pomocy zastąpią zawodnicy, których już mamy w kadrze. Tego jestem akurat niemal pewien. Po finale LM, kiedy na ekranie pojawił się Sturaro, powiedziałem do kolegów, że jeszcze usłyszą o tym piłkarzu i będzie się im podobał tak jak Marchisio. Liczę na to. Del Piero i Trezeguet swoje poważne szanse dostali też dopiero po odejściu Baggio i Inzaghiego, a przecież teraz w składzie mamy jeszcze Pereyrę, Kwadwo i nowy nabytek - Khedirę więc jego wprowadzenie do składu może odbyć się dużo łagodniej.

Zastanawiałem się też co Max może szykować w środku pola. Moim zdaniem Asamoah jest szykowany do przesunięcia na tę pozycję. W ramach eksperymentu trener może chcieć go nawet ustawić bliżej prawej strony tak jak robi się to ze skrzydłowymi. Wbrew temu co twierdzi zahor, Allegri wcale nie ogranicza swoich pomocników do jednego typu zadań. Przeczy temu fantastyczna postawa Markiza w finale LM, jak i cała gra Pogby. W tym sezonie najbardziej spolaryzowanym w stronę defensywną pomocnikiem był akurat Arturo. Nawet jeśli grał jako ofensywny pomocnik, choć w jego przypadku to określenie jest totalnie niedorzeczne. Odpowiednie byłoby pomocnik pressingowy.

Jak nie dostaniemy w miejsce Vidala jakiegoś kasztana, tylko pełnowartościowego zawodnika, a do tego wzmocnimy lewą obronę żeby móc przesunąć Asę do środka pola to ten ruch ma szanse się obronić. Cholernie boli, wątpliwości są poważne, ale Marotta ma swoje metody, które przeważnie świetnie działają i ściskam z niego kciuki żeby mu ten szalony twist wyszedł elegancko. Ja myślę, że Sturaro i Rugani nie zostali sprowadzeni po to żeby ładnie wyglądać na ławce, ale docelowo za rok lub dwa być dla tej drużyny tak istotni, jak Barzagli, czy Vidal.
Robaku pisze:ALe w takim wypadku, w przypadku zakupu Sandro, Sime i ew. jakieś10, przesuniecie Asy do pomocy, to serio Padoin robi się zupełnie zbytczeny.
Biorąc pod uwagę, że ma 31 lat i tylko rok kontraktu trzeba było się liczyć z tym, że trzeba jakoś przemodelować kadrę przed odejściem uniwersalnej zapchajdziury, która jest naszym najlepszym rezerwowym.

Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 12:50

Kurde naprawde nie rozumiem Waszego marudzenia, a to z racji tego, że Bundeslige oglądam regularnie i Draxler to mega zawodnik a ma dopiero 21 lat. Gość ma wszystko, świetne warunki, technike, drybling, lewą i prawą nogę. Zawodnik świetny, gdzie grając z lepszymi zawodnikami niż w Gelsenkirchen może jeszcze bardziej się rozwinąć i jestem przekonany, że tak się stanie. Wraz z Pogbą (gdzie w tym momencie jestem pewny, ze Paul nie odejdzie) mogą stworzyć kapitalną pomoc, dodając do tego Khedire (w formie klasa zawodnik) i na rotacje Asa. Dodatkowo uzupełniamy a wręcz wzmacniamy i to bardzo mocno lewą strone Sandro, a czy przecież kilkanaście stron wcześniej połowa z Was nie marudziła, że nie mamy boków obrony ?

Pomyślmy, że to był ostatni dzwonek by zarobić naprawde dobre pieniądze za Vidala, sam zawodnik miał przeciętny zeszły sezon, wyskok podczas CA na który niewiadomo jak zareagował Max i Beppe i w końcu może sama chęć zmiany otoczenia przez Arturo, to wszystko powoduje, że odchodzi. Też ubolewam bo naprawde gościa polubiłem cholernie, ale takie jest życie, taki jest football.

Ja wierze Beppe, myśle, że wiedzą co robią, to nie są ludzie z przypadku o czym juz nie raz nas przekonali. Vidal do nas przychodząc, też nie był gwiazdą, ba, nawet w połowie nie posiadał talentu Draxlera, a kim się dla nas stał każdy widział. PO 4 scudettach z rzędu wiadome było, że przyjdzie czas na zmiany i ten czas nadszedł. Każdy psioczył i na wybory Beppe i na Allegriego przed przyjściem, jak było, pokazały sezony. Tak będzie też teraz. Bo jesteśmy Juventusem.

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 12:51

My tu gadu gadu o Vidalu, a tymczasem Vadala już trenuje z 1 zespołem, co widać na załączonym obrazku :wink:

Astarot

Juventino
Juventino

Alexinhio-10 pisze:
Kucharius1 pisze:To nie jest tak że zarząd nie rozważa Isco. Ale można mieć nawet 100 mln na jego transfer a i tak go nie kupimy, jeśli nie ma do tego woli piłkarza i Realu.
Jedyna nadzieja w tym że Benitez będzie grał swoim 4231 i Isco do podstawy się znów nie załapie, plus pewnie kogoś ofensywnego jeszcze kupią. CO do De Bruyne to jeśli Marotta ma 50-60mln na treque i chce je rozdysponować, dodatkowo budżet płacowy sporo uszczuplał to czemu nie ? Myślę że po tym sezonie można nas stawiać na równi z P$G i Bayernem.
Zrobiłem sobie zestawienie, żeby sprawdzić jak to jest z naszymi płacami. Dodałem też łączonych z nami ostatnio zawodników oraz ich pensje (pi razy drzwi):
Cuadrado - 3,0 mln
Draxler - 2,5 mln
Sandro - 2,5 mln
Vrslajko - 1,3 mln

uwzględniłem też podwyżki naszych piłkarzy
Pogba z 1,5 do 4,5
Bonu z 2 do 3,5
Marchisio z 3,5 do 4
Licht z 2 do 3 (albo 2,5)
Caceres z 1,8 do 2,1
(+ podwyższa Allegro z 2,4 do 3,5)

Oczywiście odjąłem już pensje LLorka (chociaż dalej nie wiem czy on zarabiał 3,5 mln czy 4,5 bo różne źródła różnie podają), Isle (ok. 2 mln)

Wyszło mi, że w stosunku do zeszłego roku (56,5 mln netto + 2,4 mln netto dla Allegro) w tym roku przeznaczymy 51,8 mln netto + ok. 9- 10 mln na pensje nowych graczy i ponad 1 mln podwyżki Allegro co stanowić będzie ok. 129-132 mln euro brutto na pensje piłkarzy i trenera w stosunku do 118 mln w zeszłym roku.

Zhx123

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Krystek pisze: Jeśli jest kasa, to można kupić Reus'a, z tego co mi się kojarzy, to on ma klauzulę 40 mln euro.
Kontrakt na 4 lata, klauzuli brak ;p

Marco Reus: Die Borussia ist einfach mein Verein.
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 12:54

@Zhx123 Jako człowiek obeznany w Bundeslidze co napiszesz o Draxlerze ?

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 12:57

Zhx123 pisze:
Krystek pisze: Jeśli jest kasa, to można kupić Reus'a, z tego co mi się kojarzy, to on ma klauzulę 40 mln euro.
Kontrakt na 4 lata, klauzuli brak ;p
Szkoda :(

Forza Juve!
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 12:58

Gałcio pisze:Kurde naprawde nie rozumiem Waszego marudzenia, a to z racji tego, że Bundeslige oglądam regularnie i Draxler to mega zawodnik a ma dopiero 21 lat. Gość ma wszystko, świetne warunki, technike, drybling, lewą i prawą nogę.
Wiesz, w ostatnim czasie zniknął z radarów, ale faktem jest, że obserwujemy go od jakiś dwóch lat, bo co jakiś czas pojawiały się o nim newsy. Po prostu nie było go na nas stać. Na tej wrzuconej kompilacji to co robi to jest miazga moszny, ale to dalej duża niewiadoma.

Najpoważniejsze wątpliwości dotyczą tego, ile zajmie drużynie stworzenie na nowo tak silnego kolektywu jakim dysponowaliśmy do tej pory. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że to właśnie team spirit jest tym czynnikiem, dzięki któremu Juventus zawsze wyróżniał się na arenie europejskiej, nawet jeśli w kadrze były jakieś braki.

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 13:02

Jak podaje Di Marzio: agent Sime Vrsaljko jest teraz w Vinovo.

Forza Juve!
Boogey96

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 13:03

My tu gadu gadu o Vidalu, a tymczasem Vadala już trenuje z 1 zespołem, co widać na załączonym obrazku

A tam z tyłu to czasem nie jest Cerri? Dobrze, że chłopaki potrenują z pierwszym zespołem ale raczej nie znaczy to jakiejś nie wiadomo jak ważnej roli dla nie w zespole. Napastnik z Parmy odejdzie na wypożyczenie, a Vadala pewnie będzie grał jak Vitale i Matiello w tamtym sezonie.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 13:06

Jak dla mnie Draxler jest całkiem spoko opcją, 21 lat, nawet jeśli miał ostatnio zastój, to właśnie zmiana otoczenia mogłaby mu pomóc rozwinąć skrzydła. A że talent chłopak ma, to już potwierdzone info.

Jeśli Vidal odejdzie, to ja to rozumiem, niemniej poniżej pewnej kwoty ten transfer nie ma prawa się zamknąć. Jak czytam o tych 35 milionach plus łaskawe bonusy, to ręce mi opadają. Zawsze Marotta powtarzał, że każdy zawodnik może odejść, jeśli tylko o to poprosi, ale nie wspominał nic o tym, że będziemy ich sprzedawać po cenach rodem z biedronki. Złego słowa nie powiem, jeśli to będzie kwota od 40 milionów.

Martwi mnie natomiast inna rzecz. Po finale była mowa, że na następny sezon mierzymy równie wysoko i będziemy się w tym celu wzmacniać. Może i na papierze wygląda to dobrze, ale jak tak dalej pójdzie, to Juventus, który wyjdzie na murawę w pierwszym meczu przyszłego sezonu, nie będzie miał wiele wspólnego z tym, który doszedł do finału w Berlinie. Dużo zmian, naprawdę dużo zmian, dużo nowych twarzy, dużo niewiadomych :think:

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 13:12

Arbuzini pisze:Wbrew temu co twierdzi zahor, Allegri wcale nie ogranicza swoich pomocników do jednego typu zadań.
Ale ja nie napisalem ze ogranicza (chociaz taki Vidal mial mniej swobody niz za Conte, Pogba natomiast mniej pracowal w obronie), tylko ze preferuje wyspecjalizowanych i spodziewam sie ze takowych bedzie sprowadzac. Z tego tez powodu nie zdziwi mnie za rok sprzedaz Pogby, ktory zagral zreszta dosc przecietny sezon, zwlaszcza jego gra w odbiorze wygladala czesto dosc przecietnie. Obstawiam ze dazyc bedziemy do gry czworka stricte ofensywnych graczy i dwojka defensywnie usposobionych pomocnikow za ich plecami (pewnie jakies 4-2-3-1, chociaz cyferki sa tutaj najmniej istotne). Wtedy sens maja te plotki o Cuadrado, a kto wie, moze i dla Berardiego znajdzie sie za rok miejsce.
jakku1 pisze:Draxler za caly sezon 13/14 w Bundeslidze mial srednia 7.70 na whoscored.
:prochno:
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 13:15 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 13:13

Draxler, Sandro i Vrsaljko to uzupełnienia których potrzebujemy

Jeśli koniecznie będziemy chcieli jeszcze uzupełnić środkową formację to żadnym Witselem, Rabiotem tylko Veretout ! :pray:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 13:14

Ostro idziemy od Sandro, pressing totale Juve jak to napisał Pedulla.
Ostatniecznie Gotze nie będzie włączony w transakcje Vidala.
36 mln +bonusy za Vidala tak wedługDiMarzio.
Według Pedulla - 40 baniek.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 13:15

B@rt pisze: Martwi mnie natomiast inna rzecz. Po finale była mowa, że na następny sezon mierzymy równie wysoko i będziemy się w tym celu wzmacniać. Może i na papierze wygląda to dobrze, ale jak tak dalej pójdzie, to Juventus, który wyjdzie na murawę w pierwszym meczu przyszłego sezonu, nie będzie miał wiele wspólnego z tym, który doszedł do finału w Berlinie. Dużo zmian, naprawdę dużo zmian, dużo nowych twarzy, dużo niewiadomych :think:
To jest standardowa gadka-szmatka. Przecież właściciele klubu nie mogli powiedzieć: "mamy świadomość, że ten finał LM to coś, czego nie zakładaliśmy w realistycznych planach na najbliższe kilka lat, co więcej, nie przewidujemy, że podobna historia powtórzy się w najbliższym sezonie."

Zmiany nie są złe, o ile są przeprowadzone z głową. Niestety, jak słusznie zauważyłeś sporo w tej nowej układance niewiadomych.

W przypadku niektórych nazwisk musimy ciągle dodawać zastrzeżenie "jeżeli wypali".

Jestem zaskoczony tymi newsami o Vidalu - chyba jak większość kibiców. Nie mam jednak zamiaru rozdzierać szat. Na to przyjdzie czas za kilka miesięcy jeżeli okaże się, że nasze nowe gwiazdy nie spełniły pokładanych w nich nadziei.

Zablokowany