Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 09:26

Ouh_yeah pisze:
zahor pisze:W takim razie moge tylko zadac pytanie dlaczego mimo tak fantastycznego wystapu Sturaro pozniej juz na niego nie stawiano. Przywiazanie Allegriego do nazwisk?
Bo Pogba sie wykurował. Jezu, zahor, wybudziłeś się ze śpiączki czy jak... :D
Skoro Sturaro od Vidala gral lepiej, to w takim razie po powrocie Francuza na lawce powinien usiasc Chilijczyk, a nie Wloch. Mimo tego Allegri zadecydowal inaczej, chcialbym sie dowiedziec czemu.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 09:28

zahor pisze:
Ouh_yeah pisze:
zahor pisze:W takim razie moge tylko zadac pytanie dlaczego mimo tak fantastycznego wystapu Sturaro pozniej juz na niego nie stawiano. Przywiazanie Allegriego do nazwisk?
Skoro Sturaro od Vidala gral lepiej, to w takim razie po powrocie Francuza na lawce powinien usiasc Chilijczyk, a nie Wloch. Mimo tego Allegri zadecydowal inaczej, chcialbym sie dowiedziec czemu.
Sturaro to melodia przyszłości, a Vidal był piłkarzem na tu i teraz z uznaną już renomą i marką ? :-D

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 09:30

Allegri przez cały sezon wystawiał mizernego Pirlo, Llorente w obecnej formie rozegrał 25 meczów w pierwszym składzie, a Ty chcesz udowodnić, że Sturaro jest słaby, bo nie wygryzł Vidala? Że nie ma szans zostać niebawem pomocnikiem na podobnym poziomie, bo Allegri go nie wystawił na rewanż 1/2 LM i na finał?
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 09:31 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 09:31

zahor pisze: Skoro Sturaro od Vidala gral lepiej, to w takim razie po powrocie Francuza na lawce powinien usiasc Chilijczyk, a nie Wloch. Mimo tego Allegri zadecydowal inaczej, chcialbym sie dowiedziec czemu.
Ale Sturaro jest typowym b2b, a Vidala Allegri wystawial na pozycji pseudo-trequartisty.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 09:32

Sila Spokoju pisze: Sturaro to melodia przyszłości, a Vidal był piłkarzem na tu i teraz z uznaną już renomą i marką ? :-D
A co ma do tego renoma? Jezeli w ostatnich miesiacach Sturaro prezentowal sie lepiej niz Vidal, w tym w kluczowych meczach z topowym rywalem, to powinien byl grac jego kosztem.
Ouh_yeah pisze:Ty chcesz udowodnić, że Sturaro jest słaby, bo nie wygryzł Vidala? Że nie ma szans zostać niebawem pomocnikiem na podobnym poziomie, bo Allegri go nie wystawił na rewanż 1/2 LM i na finał?
Mozesz zacytowac fragmenty, w ktorych tak stwierdzilem?
jakku1 pisze:Ale Sturaro jest typowym b2b, a Vidala Allegri wystawial na pozycji pseudo-trequartisty.
Dla mnie predzej Vidal byl wolnym elektronem, caly czas z wieksza iloscia zadan defensywnych niz ofensywnych. Nie wiem gdzies Ty u Chilijczyka dostrzegl pierwiastek trequartisty ktory nakazalby go wystawiac w pierwszym skladzie kosztem lepszego Sturaro.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 09:34 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 09:32

zahor pisze:
Ouh_yeah pisze:
Pirlo kasztanił jeszcze mocniej a grał zawsze w pierwszej 11, więc Twój wywód niczego nie dowodzi.

Bardzo prawdopodobne jest to że Vidal, Pirlo i Tevez poprosili o transfer już kilka miesięcy temu, więc po prostu grali swoje ostatnie spotkania w brawach Juve. Inaczej obecności Pirlo w wielu spotkaniach nie jestem sobie w stanie wytłumaczyć. Każdy z nich miał motywacje by się ładnie pożegnać.

Lepek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 09:33

Po przeczytaniu newsa na temat odejścia Vidala, również poczułem lekki niepokój o zbliżający się sezon. Oddanie dwóch walczaków, którzy mieli odpowiednią mentalność, to sporo ryzyko, że drużyna straci charakter. Dobrze, że w szatni jest Buffon czy Chiellini, bo inaczej byłoby naprawdę nieciekawie.

Do tego ten Khedira... jak niemal każdy w tym miejscu, miałem okazję obejrzeć kilka spotkań w jego wykonaniu i nie przypadł mi on do gustu. Te nieskoordynowane ruchy, niecelne podania, kompletny brak błyskotliwości i boiskowej inteligencji... ten transfer broni się tylko faktem, że jest darmowy.

Mandżukić - to by był dobry wybór, gdybyśmy mieli świetnych skrzydłowych. Faktycznie jest on gwarantem ok 20 bramek w sezonie, ale jakoś nie lubię piłkarzy tego typu. Brak Teveza na pewno będzie odczuwalny w meczach, w których nam nie idzie, gdyż Mario nie jest zawodnikiem, który zrobi coś z niczego. Mam nadzieję, że Dybala i Morata uzupełnią lukę "kreatywności", choć charakteru Teveza nie ma żaden z nich.

Pewne jest, że kupimy teraz jakiegoś pomocnika. Marzeniem byłby Veratti, ale właśnie ...marzeniem! Byleby nie był to Oscar, gdyż jest on zwyczajnie za miękki i za wolny. Isco byłby na pewno ciekawym wyborem, choć wątpliwe, że Real go puści, po zeszłorocznej wpadce z Moratą. Draxler - przyznam szczerze, że nie znam go zbyt dobrze, ale na pewno ma sporą dynamikę i niezłą technikę, a biorąc pod uwagę jego wiek oraz fakt, że brany jest pod uwagę w kontekście reprezentacji, to byłbym przychylny temu transferowi. Warto pamiętać, że mamy perspektywicznego Sturaro oraz niezłego Pereyre, więc warto zachować optymizm panowie. Będzie dobrze! Pamiętajcie, że mamy najlepszego dyrektora sportowego we Włoszech, który nie raz udowodnił, że zna się na rzeczy.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 09:36

Lepek pisze:Do tego ten Khedira... jak niemal każdy w tym miejscu, miałem okazję obejrzeć kilka spotkań w jego wykonaniu i nie przypadł mi on do gustu. Te nieskoordynowane ruchy, niecelne podania, kompletny brak błyskotliwości i boiskowej inteligencji...
Normalnie piłkarski nieudacznik... :prochno:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Klorel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 09:39

Normalnie piłkarski nieudacznik...
Śmiechłem.

Ogarnijcie dupy, bo żal czytać normalnie. Jedyne chyba sensowne i zdrowo-rozsądkowe podejście do tematu ma Jakku.

Poza tym, jeśli uważacie że Marotta i spółka się nie zna na tym co robią, wysyłajcie CV do Turynu.

Ludzie, dajcie im pracować i trochę więcej zaufania w to co robią.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 09:40

zahor pisze: Dla mnie predzej Vidal byl wolnym elektronem, caly czas z wieksza iloscia zadan defensywnych niz ofensywnych. Nie wiem gdzies Ty u Chilijczyka dostrzegl pierwiastek trequartisty ktory nakazalby go wystawiac w pierwszym skladzie kosztem lepszego Sturaro.
Zahor... Czytaj ze zrozumieniem. Ja u Vidala nie widze tego "pierwiastka" trequartisty, ale z braku laku, to on wystepowal de facto troche w tej roli. Moze nie klasycznego rozgrywajacego, ale pilkarza, ktory gra troche wyzej niz cala reszta pomocy i podlacza sie czesto w akcje ofensywne.

I teraz pytanie, widzisz Sturaro w tej roli? Bo ja zupelnie nie. Allegri wyszedl pewnie z podobnego zalozenia, dlatego po powrocie Pogby Wloch wyladowal na lawce. I teraz kolejne pytanie, czy rozsadnym wyjsciem jest, majac Pogbe, Marchisio, Sturaro, a nie posiadajac trequartisty, sprzedac pilkarza, ktory od dwoch lat gra w kratke i za zarobione pieniadze zakupic rozgrywajacego z prawdziwego zdarzenia?

Moim zdaniem tak. Ale czy postapilismy slusznie, jak zwykle pokaze czas.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 09:41

Wchodzę dziś na przegląd prasówki bo wczoraj wieczorem nie było jak i takie info.
Wg. mnie decyzja o odejściu Pirlo słuszna, na Teveza nie mieliśmy wpływu,ale odejście Vidala to wg mnie za dużo.Nawet jak grał słabo przez kontuzje to nigdy nie zachodził poniżej pewnego poziomu,a jak był w formie do której widać po coppa wrócił to było nasze serce jak kiedyś Nedved i to w dodatku min 4 sezony w primie miał przed sobą.
Nie wiem kim i jak chcą zastąpić takie straty?
I weźmy pod uwagę jedno o którym chyba wszyscy zapominają zezol zbudował ze zgliszczy wielkie Juve ale teraz przed nim wydaje sie ze najcięższe mercato bo ma zastępować liderów osobami które będą gotowe na już a to chyba jego debiut w takiej roli.
Wszyscy wspominają sprzedażne wielkich Baggio, Vieri, czy Zidane ale na ich miejsce przychodzili piłkarze ograni, królowie strzelców(Inzagi) z bagażem doświadczeń(Treze,Nedved), liderzy(Nedved,Buffon,Thuram) i Moggi robił to co rok.A teraz Dybala nieopierzony talent,Khedira po kontuzji jedynie Mandzukic wpisuje sie w fajny transfer jesli faktycznie zastapi Lorente. Moze sie okazać ze przyszły sezon skonczymy bez tytułów jak Marottcie powinie sie noga albo faktycznie okaże sie geniuszem i nie stracimy na jakosci.
Czasem mysle ze Lucek dalej działa i podpowiada Zezolowi... ;)
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 09:42 przez zabekmj23, łącznie zmieniany 1 raz.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 09:41

Jak co roku płacze że to koniec Juventusu. Prawda jest taka że Vidal przez ostatni sezon grał słabo. To dobry moment na jego sprzedaż i kupno ofensywnego pomocnika.

Lepek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 09:49

wojczech7 pisze:
Lepek pisze:Do tego ten Khedira... jak niemal każdy w tym miejscu, miałem okazję obejrzeć kilka spotkań w jego wykonaniu i nie przypadł mi on do gustu. Te nieskoordynowane ruchy, niecelne podania, kompletny brak błyskotliwości i boiskowej inteligencji...
Normalnie piłkarski nieudacznik... :prochno:
Poniekąd ;) Nie jestem fanem jego (braku)talentu i tyle. Zawodnik, który nie potrafi biegać jak człowiek, tylko giba się jak małpa, jest u mnie skreślony już na wstępie. Oczywiście dostanie pewien kredyt zaufania, ale w Realu nieprzypadkowo siedział tyle na ławce.

Klorel - kiedy ja im ufam, co nie znaczy, że podobają mi się wszystkie ruchy transferowe. Jestem przekonany, że marotta zbuduje na tyle silną ekipę, że o scudetto martwić się nie musimy, a jeżeli do tego dojdzie półfinał LM, to będę bardzo, bardzo zadowolony.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 09:50

Za stroną Bayernu "Chilijczyk jest już podobno dogadany z Bayernem ws. indywidualnego kontraktu na mocy którego ma zarabiać 10-12 milionów euro rocznie."

Tajemnica transferu chyba rozwiązana.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 09:59

Kucharius1 pisze:Za stroną Bayernu "Chilijczyk jest już podobno dogadany z Bayernem ws. indywidualnego kontraktu na mocy którego ma zarabiać 10-12 milionów euro rocznie."

Tajemnica transferu chyba rozwiązana.
Zapominasz, że Niemcy zawsze podają kwotę brutto.

onliforpipul
Zablokowany