Mercato (Lato 2015)
- Kucharius1
- Juventino
Pewnym jest że Vidal poprosił o ten transfer, to tyle było z jego " chciałbym grać tu do końca kariery".
Chyba nie wierzycie że wypychamy go na siłę ? :roll:
Chyba nie wierzycie że wypychamy go na siłę ? :roll:
- zahor
- Juventino
No to jest właśnie coś, czego nie rozumiem - czy Juventus jest klubem na tyle zamożnym, że może sobie pozwolić na luksus sprowadzania za prawie 20 baniek napastnika do głębokiej rezerwy, czy też na tyle ubogim, że sprzedaje swojego kluczowego gracza w trymiga jak tylko ktoś zaoferuje 35 baniek? Wygląda na to że i jedno, i drugie. Marotta właśnie założył klapki Kubota, wcisnął się w stary, pocerowany dres marki Sport z lumpeksu, przypiął do niego wysadzane diamentami spinki do mankietów z białego złota, na rękę założył Patka wartego sto tysięcy franków i tak wyszykowany poszedł się stołować za 10 euro do tej słynnej już restauracji, w której widziano van Gaala.jackop pisze:Dodam jeszcze, że jeśli ten ruch był planowany od początku, to wcześniejsze wydawanie jakichkolwiek pieniędzy na Mandzukicia, a przede wszystkim Zazę było idiotycznym posunięciem. Podobnie jak przepłacanie za Dybalę.
:shock:jakku1 pisze:(a w polfinale z Realem duzo lepiej zaprezentowal sie chociazby Sturaro).
Szybki rzut oka na whoscored czy mnie pamiec nie zawodzi: Total Tackles, Interceptions, Clearances, BlockedShots.
Vidal: 3,3,6,1.
Sturaro: 0,0,1,1.
Ja wiem ze facet uratowal nam tylek w tej jednej sytuacji z poprzeczka, ale jezeli chodzi o tyranie w odbiorze przez caly mecz to gdzie mu tam do Vidala?
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 08:06 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sorek21
- Juventino
Martwie się.Kluczem do sukcesu drużyny jest linia pomocy , jej uniwersalność, łączność między obroną a atakiem.Jest to serce drużyny a my właśnie sprzedajemy to serce i płuca w jednym.Do tego mózg się zestarzał i odszedł.
Miejmy nadzieję że dostaniemy 10 Oscara albo Isco.W sumie to logiczne - jest Marchisio,Pogba,Pereyra,Stutaro i Sami. Przed nimi zagra nowy.Oby tylko nie okazało się że Vidal odszedł bo trzeba było było za np Zaze zapłacić.
A najgorsze że Isla i Llorente nadal nie sprzedani.
Miejmy nadzieję że dostaniemy 10 Oscara albo Isco.W sumie to logiczne - jest Marchisio,Pogba,Pereyra,Stutaro i Sami. Przed nimi zagra nowy.Oby tylko nie okazało się że Vidal odszedł bo trzeba było było za np Zaze zapłacić.
A najgorsze że Isla i Llorente nadal nie sprzedani.
- Szilgu
- Juventino
Jesli by patrzec na argumenty jakku1 to mozna uwierzyc w sensownosc tego rozwiazania pod warunkiem, ze bedzie to kwota okolo 45mln. Jesli sprzedamy go za 35mln to nie usprawiedliwi tego ani chec odejscia vidala, ani chcec zainwestowania w Oscara.
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Po pierwsze to jeszcze nikt nikogo nie sprzedał a już na pewno nie za 25-30 mln, więc zluzujcie porty ci, którzy mają za ciasne. Zamiast się irytować niepotrzebnie się wymachiwać rękami poczekajmy na zakończenie dealu i officjalkę z wysokością kwoty - o ile taka będzie.
Ja też uwielbiam Vidala - symbol odrodzonego Juventusu, ale zawsze na końcu liczy się dobro drużyny. Nie wiem czy to Arturo chce zmienić otoczenia (+ lepszy hajs) czy to my sprzedajemy zawodnika, ale ufam naszemu kierownictwu.
To mercato przynosi nam bardzo dużo zmian personalnych, ale należy pamiętać historię Interu po wygranym pucharze LM - tam po zakończeniu sezonu nie nastąpiły odpowiednie zmiany personalne (pomijam tuo odejście Jose Mourinho) i klub ten leczy się z tego do dziś. Motywacja w piłce nożnej jest niezwykle ważna i kierownictwo doskonale wie, że po poprzednim sezonie w niezmienionym składzie nie będą wstanie osiągnąć podobnego rezultatu.
Odeszli mistrzowie, ale przyszli zawodnicy, którzy nie są anonimowi i coś znaczą we współczesnym futbolu, dlatego wierzę że w przyszłym sezonie nadal będzie oglądać zwycięskie Juve i życzę to samo wszystkim kibicom zatroskanym i tym spokojniejszym.
Ja też uwielbiam Vidala - symbol odrodzonego Juventusu, ale zawsze na końcu liczy się dobro drużyny. Nie wiem czy to Arturo chce zmienić otoczenia (+ lepszy hajs) czy to my sprzedajemy zawodnika, ale ufam naszemu kierownictwu.
To mercato przynosi nam bardzo dużo zmian personalnych, ale należy pamiętać historię Interu po wygranym pucharze LM - tam po zakończeniu sezonu nie nastąpiły odpowiednie zmiany personalne (pomijam tuo odejście Jose Mourinho) i klub ten leczy się z tego do dziś. Motywacja w piłce nożnej jest niezwykle ważna i kierownictwo doskonale wie, że po poprzednim sezonie w niezmienionym składzie nie będą wstanie osiągnąć podobnego rezultatu.
Odeszli mistrzowie, ale przyszli zawodnicy, którzy nie są anonimowi i coś znaczą we współczesnym futbolu, dlatego wierzę że w przyszłym sezonie nadal będzie oglądać zwycięskie Juve i życzę to samo wszystkim kibicom zatroskanym i tym spokojniejszym.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Samopoczucie dziś mam fatalne, rozpacz w sercu i złość na Marottę...sprzedajemy za kopiejki takiego zawodnika a dajemy gruby hajs za Zazę, który większej roli nie odegra...Marotta zapewniał, że nie musimy nikogo sprzedawać bo mamy się wzmacniać a nie osłabiać...sytuacja wygląda tak, że ci, którzy ciągnęli grę i zostawiali serducho na boisko odeszli ( w tym Vidal naturalnie ) a ci niechciani nadal tutaj są...bardzo łatwo oddajemy zawodników na których można zarobić, wręcz dajemy się wydymać...mam tutaj na myśli Vidala a wcześniej Diego czy Melo...ściągamy na rezerwę kolesia za duże pieniądze albo młode talenty, które nigdy nie eksplodują bo to nie jest odpowiednie do tego miejsce...ja wiem, że nasze sprzedaże zawsze były z korzyścią dla drużyny ale Marotta to nie Moggi...woli ilość od jakości dlatego słyszymy tutaj Draxlera, który zatrzymał się w rozwoju jakiś czas temu...czy my naprawdę nie możemy choć raz, po takim sezonie sprowadzić topa skoro oddajemy trzech topów ? Czy nadal musimy być salonem odnowy dla tych, którzy są niechciani w swoich klubach ? Wiem, że Marotta nikogo jeszcze nie sprowadził a już jest lament ale chyba nikt nie spodziewa się Goetze, Isco czy Oscara ? Skoro Bayern zainteresowany był Vidalem to dlaczego nie poszli na wymianę i nie sprowadzą przynajmniej Goetze, który jest młody i może tutaj się odnaleźć skoro i tak jesteśmy gabinetem odnowy biologicznej...co prawda nie jestem jego fanem ale wolałbym już jego niż jakiegoś śmiesznego Draxletra o którego nikt inny nie zabiega...nie kapuję tej polityki transferowej ale nie psioczę na Marottę bo to obiecałem...chciałbym nadal mu ufać ale za dużo tych nowych zawodników na raz, którzy mają podnieść jakość zespołu...myślę, że pierwsze mecze LM wszystko zweryfikują ale będziemy drżeć o awans do ostatniej kolejki...Bayern cichcem zabiera nam zawodnika z podstawowej jedenastki, Marotta potulnie bierze co mu dają a sam negocjuje miesiącami po czym wszystko okazuje się bezskuteczne bo strona przeciwna nie chce zejść z ceny...nie, no nie mogę...

- Kamex22
- Juventino
A Vidal wciąż na JuveStore
Mnie najbardziej ciekawi gdzie jest Marotta. Od kilku dni ani widu ani słychu. Coś musi być na rzeczy. Czytam sobie teraz książkę Pirlo z nudów i tam są fragmenty jak to jakiś duży transfer jest grany a za kurtyną... Oby było tak i tym razem...

Mnie najbardziej ciekawi gdzie jest Marotta. Od kilku dni ani widu ani słychu. Coś musi być na rzeczy. Czytam sobie teraz książkę Pirlo z nudów i tam są fragmenty jak to jakiś duży transfer jest grany a za kurtyną... Oby było tak i tym razem...
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Kamex22 pisze:Mnie najbardziej ciekawi gdzie jest Marotta. Od kilku dni ani widu ani słychu. Coś musi być na rzeczy. Czytam sobie teraz książkę Pirlo z nudów i tam są fragmenty jak to jakiś duży transfer jest grany a za kurtyną... Oby było tak i tym razem...
Czy poza wszystkimi włoskimi dziennikarzami ktoś jeszcze podaje informacje nt Vidala? Np. niemieckie, ale bez powoływania się na włoskie? Bo zawsze jest możliwość, że Di Marzio i resztą odstawiają tą szopkę na pokaz, jak kolega wyżej wspomniał

- Kucharius1
- Juventino
Ci co piszą że Beppe nie dotrzymał słowa niech jeszcze raz przeczytają wywiad z nim : " żaden z graczy nie odejdzie, CHYBA ŻE poprosi o transfer"
- Bandiera_Rossa
Widocznie bardziej dałby się pokroić za pensję rzędu 10 milionów euro w Bayernie.CavAllano pisze:Trudno sie nie zgodzic z bardzo sensownymi argumentami Jakku, ale z drugiej strony pamietajmy, jak wiele stracil juz ten zespol. Oddajemy kolejnego walczaka, pilkarza dajacego sie pokroic za druzyne.
Większość z Was płacze tak, jakby Marotta na siłę wypychał Vidala z drużyny, to przecież oczywiste że sam zawodnik chciał odejść, a zadaniem Marotty było wynegocjowanie jak najlepszych pieniędzy za niego i uważam, że mu się to udało.
Ja wiem, że jesteście romantyczni, biało-czarne serce i inne sentymenty, ale zejdźcie na ziemię.
- Basiek
- Juventino
Ja też nie chciałbym marudzić, dopóki nie będzie oficjalki. Jednakże zaistnaiała sytuacja zmusiła mnie(i pewnie zdecydowaną większość z Was) do przewartościowania oceny obecnego mercato. Bo, patrząc teraz na nasze poczynania, wygląda to naprawdę źle. Pozbyliśmy się kręgosłupa, a Marotta próbuje nam go uzupełnić plastikowymi elementami. Khedira nigdy nie osiągnie poziomu Arturo. Dybala to jedna wielka niewiadoma, może wypalić, ale może też być największą wtopą finansową ostatnich lat. Mandzukic to dobry gracz, ale sam sobie sytuacji nie wypracuje. Do tej pory postrzegałem te zakupy, jako uzupełnienie obecnej drużyny. Teraz wygląda na to, że byli rozpatrywani jako zastępcy ważnych części naszego składu, a to już nie prezentuje się tak dobrze. Do tego, kiedy słyszę w kontekście zakupu trequartisty nazwiska takie jak Draxler, Saponara(bo chyba nikt na poważnie już nie bierze plotek o Isco, Oscarze i Goetze), to ogarnia mnie wściekłość. Ja po prostu uważam, że ten transfer jest głupi, z kilku powodów. Po pierwsze-nie mieliśmy żadnego ciśnienia, żeby sprzedać Arturo. Finansowo w tym roku stoimy wyjątkowo dobrze. Po drugie, kwota jest śmiesznie niska. I nikt mi nie wmówi, że to dobra cena jak za takiego piłkarza. Kondogbia, gracz bez osiągnięć kosztował prawie tyle samo. Bacca kosztował 30 mln. Nasz Dybala przyszedł za podobną kwotę. Morgan Schneiderlin i Ander Herrera(piłkarze klasę niżej od Arturo), kosztowali po 36 mln. Po trzecie, co chyba najważniejsze-jestem niemal przekonany, że nie zainwestujemy tych środków w piłkarza światowej klasy, a dalej będziemy czekać na okazje. Argument, że to ostatni gwizdek, żeby wyciągnąć coś za Vidala też do mnie przemawia, z prostego powodu-on ma dopiero 28 lat, 5-6 lat gry na najwyższym poziomie przed nim. Dopiero co wracał do formy, został MVP Copa America. Vidal w formie to czołowy box-to-box świata. Wielokrotnie deklarował przywiązanie do barw. Takich piłkarzy nie trzyma się po to, żeby na nich zarobić, a po to żeby dawali przykład innym jak z dumą reprezentować barwy. Takie jest moje zdanie.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 08:34 przez Basiek, łącznie zmieniany 1 raz.
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- Kamex22
- Juventino
Raczej miałem na myśli, że Vidal poleci, a Beppe od razu da oficjalkę jakiegoś fajnego gracza.Mehehehe pisze:Kamex22 pisze:Mnie najbardziej ciekawi gdzie jest Marotta. Od kilku dni ani widu ani słychu. Coś musi być na rzeczy. Czytam sobie teraz książkę Pirlo z nudów i tam są fragmenty jak to jakiś duży transfer jest grany a za kurtyną... Oby było tak i tym razem...
Czy poza wszystkimi włoskimi dziennikarzami ktoś jeszcze podaje informacje nt Vidala? Np. niemieckie, ale bez powoływania się na włoskie? Bo zawsze jest możliwość, że Di Marzio i resztą odstawiają tą szopkę na pokaz, jak kolega wyżej wspomniał
No ale zobaczymy.
Ja również uważam, że jak coś to pewnie Vidal sam poprosił o transfer. No ale cóż zobaczymy.
- jakku1
- Juventino
I to jest jedyny, ale bardzo sensowny argument, ktory faktycznie moze powodowac jakis niepokoj po sprzedazy Vidala. Sprzedaz 2-3, nawet srednich pilkarzy, ale regularnie wystepujacych w pierwszej 11 powoduje pewna niestabilizacje i niepewnosc, zwlaszcza jesli na ich miejsce przychodza zawodnicy z zewnatrz, a nie wskakuje ktos z lawki.CavAllano pisze:Trudno sie nie zgodzic z bardzo sensownymi argumentami Jakku, ale z drugiej strony pamietajmy, jak wiele stracil juz ten zespol. Oddajemy kolejnego walczaka, pilkarza dajacego sie pokroic za druzyne. Strata 2 kluczowych graczy (plus doswiadczenie Pirlo) to wielce prawdopodobne destabilizacja, a na tym etapie budowania druzyny powinnismy robic wszystko, by jej uniknac.
Popatrzmy jeszcze raz na to wszystko na spokojnie:
1. Sprzedaz Vidala moze oznaczac i prawdopodobnie oznacza jedno: duzy transfer na pozycje trequartisty. Dokonalismy wyboru, moim zdaniem sensownego.
2. Pirlo ma... 37 lat! Przez ostatnie miesiace nie byl w stanie dac nam juz kompletnie nic, nie liczac rzutow wolnych. W finale LM zawiodl, tak samo jak Vidal. W przyszlym roku byloby jeszcze gorzej, biorac pod uwage plynacy czas oraz fakt, ze Andrea podchodzi juz po 40... a nie 30.
Wszystko zalezy od tego, kogo zakupimy za pieniadze uzyskane ze sprzedazy Vidala. Jesli przyjdzie zawodnik bardzo dobry, za duze pieniadze, a transfer bedzie wykonany z glowa, tylko zyskamy. Szczerze mowiac, logicznym wyjsciem przy takiej sprzedazy, byloby gdybysmy mieli w zanadrzu dogadanego juz jakiegos gracza. I nie zdziwie sie jesli faktycznie okaze sie, ze tak bedzie.
@Zahor
Jesli tak bardzo lubisz statystyki i whoscored to jak spojrzysz na zeszloroczne oceny wszystkich pilkarzy Juventusu to nagle okaze sie, ze Vidal mial gorszy sezon niz Chiellini. Kierowanie sie statystykami bez wglebiania sie w to, co tak naprawde zaszlo na boisku, jest bez sensu.
Ps. LGDS podaje, ze zeszlej nocy Marotta kontaktowal sie z Porto w sprawie Alexa Sandro. Mowi sie o 15m euro.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 08:41 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113