Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
whitesignus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:31

Baja... Odejscie Teveza, Vidala oraz Pirlo w jedno okienko. 2 bardzo wazne postacie Juve i podstarzaly geniusz, który jednak dawal cos tej drużynie.Z dawnego napadu zostanie Morata, ktrory musialby utrzymac forme z najlepszych okresow gry w Juve i liczyc na szybkie wkomponowanie sie reszty. W pomocy tracimy najwiekszego wojownika i rozgrywajacego. Zostaje zelazny Marchisio i wciaz chimeryczny Pogba. Dochodzi szklany Khedira i zobaczymy co z Roberto bedzie w nowym sezonie.

O ile do tej pory mozna bylo mowic o wzmocnieniach, zakladajac szybke rozkrecenie sie napadu tak teraz, nasza pomoc mocno siadzie. Toz to rozwalenie naszego najwiekszego atutu :płaczę:

Zobaczymy czym nam to zezowaty wynagrodzi. Bo jak Cuadrado, to buba a nie wynagrodzenie straty. On moglby dojsc, jako uzupelnienie, podniesienie walorow w ataku, a nie jako zamiennik za naszego wojownika.

Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.
Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Osgiliath pisze:Co raz więcej się mówi o Draxlerze, Sandro i Cuadrado... Oby się udało ten hajs tak wydać.

Niby zasadna ekonomicznie jest sprzedaż Arturo, ale jakoś tak mimo wszystko cholernie smutno.
Tak i w tym okienku żadnego zawodnika, który gwarantuje mega kreatywność i jakość na już. Draxler przez dwa sezony zagrał tyle meczy co taki Vidal w jednym sezonie samej SerieA, nie wspominając o statystykach. Po takich roszadach w składzie i odmłodzeniu, boję się że te sezon będzie mega ciężki.

Mefisto

Juventino
Juventino

Wszystko wskazuje na to, że zakontraktowany Khedira stanie się naturalnym następcą Vidala. Szkoda to za mało powiedziane, jak już kiedyś pisałem, rozumiem, że może chce odejść, ale zastępcą miał być Radja a nie Sami :angry: . 40 baniek to grosze, nie ważne, czy będzie lepszy, czy będzie młodszy. Gościu jest w najlepszym wieku dla piłkarza, jest po fantastycznym turnieju. W dzisiejszych czasach taka Chelsea od takiej kwoty zaczyna negocjacje dotyczące rezerwowych :angry: . Jeszcze jako zadośćuczynienie za Vidala ma przyjść Cuardrado? Dziękuję, pamiętam Krasicia za dobrze.

To jest... niepojęte jakieś :|. Tevez, Pirlo, Vidal, może jeszcze Bonucci? :| Widocznie idziemy drogą Borussi, gadanie o tym, że Juve nie będzie sprzedawało najlepszych graczy było kłamstwem. Myślałem, że na stałe wróciliśmy do europejskiej czołówki. Okazuje się, że jesteśmy wciąż klubem, który musi sprzedawać za dobry hajs.

Czemu nie można było sprzedać Pogby? On za rok odejdzie i tak i zostaniemy bez jednego i bez drugiego. Totalny brak logiki.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:35

Di MARZIO podał , że startujemy po Draxlera. Niemiec ma 45 mln klauzule ale transfer ma nas wynieść między 15 a 20 mln euro. W najbliższych godzinach rozmowy mają przybrać tempa.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:35

Mefisto pisze:Wszystko wskazuje na to, że zakontraktowany Khedira stanie się naturalnym następcą Vidala. Szkoda to za mało powiedziane, jak już kiedyś pisałem, rozumiem, że może chce odejść, ale zastępcą miał być Radja a nie Sami :angry: . 40 baniek to grosze, nie ważne, czy będzie lepszy, czy będzie młodszy. Gościu jest w najlepszym wieku dla piłkarza, jest po fantastycznym turnieju. W dzisiejszych czasach taka Chelsea od takiej kwoty zaczyna negocjacje dotyczące rezerwowych :angry: . Jeszcze jako zadośćuczynienie za Vidala ma przyjść Cuardrado? Dziękuję, pamiętam Krasicia za dobrze.

To jest... niepojęte jakieś :|. Tevez, Pirlo, Vidal, może jeszcze Bonucci? :| Widocznie idziemy drogą Borussi, gadanie o tym, że Juve nie będzie sprzedawało najlepszych graczy było kłamstwem. Myślałem, że na stałe wróciliśmy do europejskiej czołówki. Okazuje się, że jesteśmy wciąż klubem, który musi sprzedawać za dobry hajs.

Czemu nie można było sprzedać Pogby? On za rok odejdzie i tak i zostaniemy bez jednego i bez drugiego. Totalny brak logiki.
No właśnie ten hajs nie taki dobry, co innego jakby była mowa o 60mln, ale nawet 40 ma nie być :evil:
Cabrini_idol pisze:Di MARZIO podał , że startujemy po Draxlera. Niemiec ma 45 mln klauzule ale transfer ma nas wynieść między 15 a 20 mln euro. W najbliższych godzinach rozmowy mają przybrać tempa.
Żeby się nie okazał,że Marotta musiał sprzedać Vidala by mieć 15-20mln na Draxlera bo to będzie kpina patrząc jak rozpierdzielił prawie 100mln bez żadnych gwarancji jakości.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:38

sebatiaen pisze:Czego wy nie rozumiecie?
Kwoty. To nie są dobre pieniądza jak na zawodnika tej klasy. Wyobrażasz sobie, że Real po takim sezonie (jakby nie było do finału LM dotarł grając jako podstawowy zawodnik) i turnieju sprzedaje nam porównywalnego piłkarza za 40 mln E licząc z bonusami?

Khedira miał przyjść w miejsce Pirlo, a nie Vidala. Naprawdę ciężko jest porównywać odejście trzech ważnych piłkarzy, w tym najlepszego napastnika, do rezygnacji Conte.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2015, 23:39 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Mefisto

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:38

AdiJuve pisze:
Mefisto pisze:Wszystko wskazuje na to, że zakontraktowany Khedira stanie się naturalnym następcą Vidala. Szkoda to za mało powiedziane, jak już kiedyś pisałem, rozumiem, że może chce odejść, ale zastępcą miał być Radja a nie Sami :angry: . 40 baniek to grosze, nie ważne, czy będzie lepszy, czy będzie młodszy. Gościu jest w najlepszym wieku dla piłkarza, jest po fantastycznym turnieju. W dzisiejszych czasach taka Chelsea od takiej kwoty zaczyna negocjacje dotyczące rezerwowych :angry: . Jeszcze jako zadośćuczynienie za Vidala ma przyjść Cuardrado? Dziękuję, pamiętam Krasicia za dobrze.

No właśnie ten hajs nie taki dobry, co innego jakby była mowa o 60mln, ale nawet 40 ma nie być :evil:
Tam powinienem postawić cudzysłów czy coś w tym stylu, to było takie półpoważne z tym dobrym hajsem ;).

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:40

Ja coś czuję że po transferze Vidala Marotta pokaże wszystkim jak się kupuje;)
Zobaczycie jeszcze;).
Raiola powiedział że Pogba chce LM, albo odejdzie albo zostanie ale Juve musi się bardzo wzmocnić.
Mieliśmy finał LM, już się wzmocniliśmy a zapowiada się na udaną końcówkę.
Odejdzie Vidal ale przyjdzie jeszcze trzech bardzo dobrych graczy którzy dadzą konkretnego kopniaka z przodu.[/list][/code]

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:43

sebatiaen pisze:Ja coś czuję że po transferze Vidala Marotta pokaże wszystkim jak się kupuje;)
Zobaczycie jeszcze;).
Raiola powiedział że Pogba chce LM, albo odejdzie albo zostanie ale Juve musi się bardzo wzmocnić.
Odejdzie Vidal ale przyjdzie jeszcze trzech bardzo dobrych graczy którzy dadzą konkretnego kopniaka z przodu.[/list][/code]
Połowę z uzbieranej kwoty wydamy na Draxlera, którzy może/nie może w treqa.
Część z reszty + Ferdka wydamy na Sandro.
Resztę wydamy na Cuadrado.

+może opchniemy Islę i koniec.
Tak bym to widział, obaczym, jak będzie :think:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:44

sebatiaen pisze:Ja coś czuję że po transferze Vidala Marotta pokaże wszystkim jak się kupuje;)
Zobaczycie jeszcze;).
Niby w którym momencie Juventus się wzmocnił ? Wymieniając Teveza na Dybale czy Vidala na Khedire? 3 nowych gracz z przodu? Gdy wydano już 90mln na Zaze,Mandżu,Dybale i Peryere? Zupełnie bez sensu w ataku to już jest tłok.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:45

Przecież gdyby nasi jeszcze za Artka kupili Cuadrado, Sandro i Draxlera to była by jakaś bajka, dosłownie.

Adi, to musiało być planowane od dawna, rok temu pojawiały się konkretne plotki o United a Arturo został, biorąc pod uwagę telenowelę sprzed roku jeżeli on teraz odejdzie to musiało to być przemyślane.
Tevez, Pirlo musieli pójść do wymiany ze wzgledu na wiek i ich chęci odejścia, Vidal musiał mieć obiecany rok temu transfer w to lato.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2015, 23:48 przez sebatiaen, łącznie zmieniany 1 raz.

qurter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:46

Hmm powiem wam tyle Marotta jakby nie musiał to nie sprzedały by Vidala tak było rok temu na przykład i zawsze powtarzał ze nie sprzeda chyba że zawodnik to i to poprosi. Moim zdaniem Vidal sam poprosił o transfer na spokojnie przenalizujcie wszystko w tym sezonie Vidal nie identyfikowal się tak z Juve jak sezon czy dwa tenu. Nie widziałem w nim także tego Vidala sprzed kontuzji i nie chodzi mi tutaj także o formę. Po prostu coś się skończyło i trzeba podziękować i w jego zastępstwie sprowadzić kogoś kto to godnie zastapi. Pamiętajcie ludzie odchodzą a klub zostaje taki sam.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2015, 23:50 przez qurter, łącznie zmieniany 1 raz.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:46

Wracam do domu, a tu takie info. Na początku się uśmiecham i myślę "pf, fejk", a tu... Jestem w szoku, mój ulubiony piłkarz obecnego Juventusu, gośc odzwierciedlający wszystko, co w piłce lubię najbardziej: charakter, waleczność, zadziorność. Ogromna strata, przyjście Draxlera czy kogoś tam ani trochę tego nie rekompensuje.

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:47

Jeśli za tyle sprzedajemy Vidala to za ile Pogbe? 60mln euro?

Draxler? Serio?

Niektórzy sikaja kogo za to kupimy, ja tylko przypomnę ze najczęściej gra się na boisku w 11 i wtedy bardzo liczy się piłkarz klasy światowej. Za Vidala widziałbym Radje ale to nierealne teraz. Uwielbiałam Artura :(
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2015, 23:50 przez Machnes, łącznie zmieniany 1 raz.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 23:49

Odeszli Mistrzowie, przybyły dzieciaki i połamaniec :prochno: Strata Vidala jest nie do odrobienia

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany