Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2015, 23:22

Trzymając się funtów, City wydało na niego 49 mln. 39 mln idzie do The Reds i jestem ciekawy, czy znów zacznie się festiwal przepłacania za średniaków.

Zdecydowanym wygranym tego transferu, poza samym Anglikiem (200tyś.£/tydzień) jest QPR, którego jest wychowankiem. Z tego tytułu otrzymają 10 mln :whistle:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2015, 00:08

Robaku pisze: trzeba mocno namówic Pogbe na powrót do ManCity :) mysle że ze 120 to ukulamy :D
A kiedy to Pogba miał coś wspólnego z City? ;) Kwota za młodego Jamajczyka jest... przerażająca. Wygląda na to, że odejście Jojo z Manchesteru przesądzone.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2015, 00:23

Małe przejezyczenie do powrotu do Manchasteru :)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2015, 03:54

Darmian za 20 mln E w United, a Cavanda za 2 mln E idzie do Trabzonsporu. Powala mnie ta różnica zarówno w cenie, jak i poziomie sportowym.

Belga kojarzę raczej z dobrej strony, szczególnie przeciwko nam grywał solidne zawody. Do Turcji idzie chyba dla kasy, bo niby po co Lazio miałoby sprzedawać dobrego zawodnika za mniej więcej tyle ile my podobno skasowaliśmy za Sorensena?

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2015, 14:32

a widzieliście kiedyś jak gra Sterling, że jesteście tak zaskoczeni ceną? młodszy od Pogby, gra na ważniejszej pozycji z marketingowego i cenowego punktu widzenia (bo bardziej z przodu) więc 70mln to wcale nie jakiś wielki szok ;] jego jedynym minusem może być wzrost ale to w zasadzie tyle...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2015, 15:45

Oczywiście, że widziałem jak gra Sterling, inaczej bym się nie wypowiadał ;)

70 mln baniek za drugiego Aarona Lennona, ew. Jamajski odpowiednik Cuadrado ze statami gorszymi od Dybali (52m. 11g/10a) i problemami z głową.

Nigdy nie był liderem drużyny; w 13/14 Suarez & Sturridge dali v-ce mistrzostwo, w poprzednim sezonie zdecydowanie najlepiej prezentował się Coutinho.

Bilans w reprezentacji U21 8/3 w dorosłej kadrze 16/1.

Ja rozumiem +15 bo Anglik, +10 bo młody, +10 bo City i +5 bo Premier League, no ale bicz please... :roll:

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2015, 18:06

Pogba też nie był nigdy naszym liderem a wołacie 100 8)

poza tym Coutinho prezentował się najlepiej i owszem ale w 2 części sezonu, w 1 był to właśnie Sterling a w jego wieku ciężko o sezon na równym poziomie więc nie ma się co dziwić, że szło mu gorzej szczególnie, że jak zauważyłeś nie miał nawet z kim pograć bo Suarez odszedł a Sturridge był połamany cały sezon, póki grał dobrze Liverpool łapał się do LM i tak bym oceniał jego poprzedni sezon

oczywiście mogę się zgodzić, że 70 to przesada i wystarczyłoby 55-60 ale wy tu płaczecie jakby 30 nie był warty a 70 wzięło się z tego co napisałeś - "+15 bo Anglik, +10 bo młody, +10 bo City i +5 bo Premier League" a sorry ale to nie prawda ;]

A Dybala w jego wieku to grał gdzie przypomnij mi?? bo chyba nie na MŚ, nie w LM i nawet nie w najwyższej lidze w kraju także nie mam pojęcia co ty porównujesz

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2015, 20:19

Pogba, panie kochany, to przyszedł do nas za darmo i nikomu nie przyszło do głowy by po 1 niezłym sezonie wołać za niego 100 mln. Przy okazji przejrzyj sobie jego sukcesy drużynowe i nagrody indywidualne, a później porównaj z niewyróżniającym się Anglikiem.

60-70 mln to już jest półka cenowa takich zawodników jak Di Maria i Sanchez, do których Sterling nie ma nawet startu. Także sorry, ale bądź ekspertem gdzie indziej ;)
Maly pisze:A Dybala w jego wieku to grał gdzie przypomnij mi?? bo chyba nie na MŚ, nie w LM i nawet nie w najwyższej lidze w kraju także nie mam pojęcia co ty porównujesz
A czy ja gdzieś napisałem, że cena za Dybale mi odpowiada? Dla mnie jest on totalnie przepłaconym gościem wartym może ze 20 mln biorąc pod uwagę koniec kontraktu.

Nie zmienia to faktu, że Sterling to przepłacona była gwiazdka klubu, który obecnie jest mocno średni. Trochę się już takowych w PL naoglądałem i na razie to zawodnik kalibru Lennona(28 ), Wallcota(26) Townsenda (23) i Oxlada-Chamberlaina(21). Jak widać co jakiś czas pojawia się w Premier League zawodnik typu szybki niski skrzydłowy i żaden do tej pory nie zrobił kariery wartej 70 baniek.

---

Morgan Sznederlę w United za 27 mln funtów. Pierwszy raz od dawien dawna Czerwone Diabły mogą mieć znakomity środek pomocy.

Obrazek
krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2015, 21:14

najciekawszy transfer w Leicester, nasz byly trener Ranieri :D Wiec zacznie się tam gadka o DNA (dnie) :)

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2015, 22:32

czyli Sterling słaby bo Lennon okazał się słaby... to nic, że Lennon w jego wieku grał w drugiej lidze a nie na MŚ w pierwszym składzie i nigdy nie miał takich statystyk w całej swojej karierze ;)

Oxlade był kupiony z ligi niżej więc to strzał, to samo Walcott chociaż w jego przypadku jakby nie kontuzje... Sterling to gość który w wieku 20 lat ma za sobą 16 meczów w reprezentacji i 2 i pół sezonu w PL, zrozum to - nie masz go z kim porównywać ;]
Messi, Eden Hazard and Arjen Robben have much better records for goals and assists during the early stages of their career, Sterling’s total competes with, or betters, the rest.
http://www.empireofthekop.com/2015/05/2 ... -same-age/

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2015, 22:53

jackop pisze:Pogba, panie kochany, to przyszedł do nas za darmo i nikomu nie przyszło do głowy by po 1 niezłym sezonie wołać za niego 100 mln. Przy okazji przejrzyj sobie jego sukcesy drużynowe i nagrody indywidualne, a później porównaj z niewyróżniającym się Anglikiem.

60-70 mln to już jest półka cenowa takich zawodników jak Di Maria i Sanchez, do których Sterling nie ma nawet startu. Także sorry, ale bądź ekspertem gdzie indziej ;)
Maly pisze:A Dybala w jego wieku to grał gdzie przypomnij mi?? bo chyba nie na MŚ, nie w LM i nawet nie w najwyższej lidze w kraju także nie mam pojęcia co ty porównujesz
A czy ja gdzieś napisałem, że cena za Dybale mi odpowiada? Dla mnie jest on totalnie przepłaconym gościem wartym może ze 20 mln biorąc pod uwagę koniec kontraktu.

Nie zmienia to faktu, że Sterling to przepłacona była gwiazdka klubu, który obecnie jest mocno średni. Trochę się już takowych w PL naoglądałem i na razie to zawodnik kalibru Lennona(28 ), Wallcota(26) Townsenda (23) i Oxlada-Chamberlaina(21). Jak widać co jakiś czas pojawia się w Premier League zawodnik typu szybki niski skrzydłowy i żaden do tej pory nie zrobił kariery wartej 70 baniek.

---

Morgan Sznederlę w United za 27 mln funtów. Pierwszy raz od dawien dawna Czerwone Diabły mogą mieć znakomity środek pomocy.
W pełni się zgadzam. Toż to jakaś masakra. Gdzie Sterlingowi do Di Marii, a cena podobna. W Anglii dawno poszło im na mózgi z tymi transferami.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2015, 23:32

Ehh...
Maly pisze:czyli Sterling słaby bo Lennon okazał się słaby... to nic, że Lennon w jego wieku grał w drugiej lidze a nie na MŚ w pierwszym składzie i nigdy nie miał takich statystyk w całej swojej karierze ;)
Nie moja wina, że Anglicy mają tak mierną reprezentację :P Poza tym w jego wieku Lennon grał już w Premiership w Leeds. Początek mieli podobny, ale Aaron w swoim okresie gry w Totkach nie dorównał hype'owi, jaki wtedy panował w ogół niego.

Przytocz mi cytat w którym napisałem, że Sterling jest słaby ;) Wyraźnie stwierdziłem, że kwota 70 mln € nie odpowiada na razie skali jego talentu, statystykom i ogólnie temu co prezentuje sobą na boisku (z obserwacji własnej) i poza nim.

Podałem ci przykłady innych graczy, tej samej narodowości, grających na podobnej pozycji, posiadających podobne warunki fizyczne, którzy na początku swojej przygody z poważną piłką prezentowali podobną skalę talentu, a którzy nie byli i nie są warci 70 mln.

To chyba lepsze argumenty niż "on jest wart 70 mln bo tak".
Maly pisze:zrozum to - nie masz go z kim porównywać ;]
Nowy nabytek Czerwonych Diabłów Memphis Depay. 30 spotkań 22 gole, 6 asyst. Cena - 25 mln£

Obrazek
Artykuł z fanowskiej strony Liverpoolu... taaaaa.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2015, 09:23

sugerujesz, że "fanowska" strona Liverpoolu spreparowała te statystyki? :D sorry ale takie właśnie ma i jeśli piszesz, że jego statystyki nie są tyle warte to jesteś w błędzie i to ogromnym ;) na pocieszenie masz coś nie fanowksiego:
http://www.theguardian.com/football/blo ... ssi-age-20
http://www.caughtoffside.com/2015/05/24 ... -same-age/

oczywiście MC mogło poczekać rok czy dwa i kupić go za 100 albo nie mieć na to szans bo ubiegłaby go np Barcelona albo inny Real ale widocznie obliczyli, że lepiej dać za niego 70 niż 100 za Pogbe

Depay oczywiście zapowiada się świetnie ale to inna liga, my też Zlatana nie kupowaliśmy za 40 chciałem ci przypomnieć i nawet Suarez nie kosztował tak dużo ani żaden inny piłkarz kupowany z tej miernej ligi bo nie jest ona żadnym wyznacznikiem, chyba nie myślisz, że włodarze PSV są durniami i oddali gościa za pół darmo?

ps. Lennon to grał w Leeds ale w The Championship, z którym wcześniej spadł z PL a nie awansował do LM ;) taka jest właśnie między nimi różnica...

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2015, 13:47

@ Maly mam do Ciebie pytanie. Czy potrafisz przyjąć na klatę to, że nie masz racji i skończyć dyskusję ? Bo wiedz, że nie masz racji :)

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lipca 2015, 13:56

Alexinhio-10 pisze:@ Maly mam do Ciebie pytanie. Czy potrafisz przyjąć na klatę to, że nie masz racji i skończyć dyskusję ? Bo wiedz, że nie masz racji :)
Mysle ze przyszloby mu to latwiej gdyby ktos w koncu przedstawil mu chociaz pol konkretnego argumentu. Ja tam ligi angielskiej nie ogladam na tyle czesto, zeby ocenic skale jego talentu i oszacowac czy facet jest wart 30, 50 czy 70 baniek, ale jak czytam te wyceny oparte na jakichs naciaganych analogiach do pilkarzy z sufitu to dochodze do wniosku ze pozostali uczestnicy dyskusji wiedza na ten temat rownie malo co ja. W przeciwnym razie nie rzucaliby argumentami typu "ten i ten mlody i utalentowany, a mimo tego jeden polowe drozszy - bez sensu".

ODPOWIEDZ