Stroje na sezon 2015/16 od adidasa

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 13:09

Cabrini_idol pisze:289 zl bez numera nazwiska i tarczy. dolicz ponad stowe za to .

Zrozum ze koszulka pilkarska adidasa jest warta max 130 zl a wyprodukowanie jej to koszt 10 zl. adidas sprzedaje ja od 80 euro a ceny koncza sie na 140 euro. To jest oszustwo i dojenie z ludzi siana. Jeszcze jakby ceny zamykaly sie w 200 zl to bym ja kupil ale x2 tyle to zlodziejstwo.
Pierdzielisz jak potłuczony. Jakie oszustwo? Jakie złodziejstwo? Jakie "warta max 130zł"? Wiesz w ogóle co to jest wartość rynkowa, czy typowe "nie znam się, ale się wypowiem" odstawiasz? :doh:

Kupuj co chcesz, ale nie rób z siebie jedynego rozsądnego/mądrego, który nie daje się dymać Adidasowi... :|

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 13:13

Napisalrm, ze jak ktos chce to niech kupuje oryginal, stac kogos to jego sprawa tak samo jak moja, ze kupuja tansza wersje. Kto zaczal szydere z tego? Nie ja.

Tak tak koszulka Adidasa z numerkiem jest warta 470 zl :prochno: .

Obrazek
singer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 13:24

Cabrini_idol pisze:Tak samo jak moje swiete prawo kupic koszulke Adidasa w Chinach na legalnej stronie aukcyjnej. pokoj.
Tak, przy czym to nie jest koszulka Adidasa i to nie jest legalne.

I tak ludzie oglądający transmisje w necie też zachowują się niemoralnie (no chyba że transmisji danego meczu nie można obejrzeć legalnie w Polsce). Bo oglądają 'na koszt' tych, którzy płacą abonament.

Oczywiście, okradanie jest w cudzysłowie bo nie idziesz do kasy klubu i nie zabierasz 30e ale zamiast dać zarobić swojemu(?) klubowi dajesz zarobić cwaniakom, którzy z klubem nie mają nic wspólnego.

I nie mów ze kupujesz tańszą wersję bo kupujesz podróbę, zupełnie inny produkt, niezwiązany z Juve. Tańszą wersją są koszulki z linku, który przesłałem Ci kilka postów temu.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 13:28

No to kupuj tam gdzie chcesz, jaki masz problem? Ja mam gdzies gdzie kupujesz czy wloski, wiec wy tez powinniscie miec to w dupie. Na uj to komentowac.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 13:29

Stary brniesz ciągle w to samo. Podróbka to podróbka. Porównanie Mercedesa do Opla mija się z celem. Raczej gdybyś porównał kupno jakiegoś europejskiego samochodu do chińskiego odpowiednika (Chińczycy kopiują od Range Roverów po Fiata Pandy) to obciach. Kupienie solidnego Opla, bo mnie nie stać na Merca to znak rozsądku. Kupowanie podróbki za 130 zł to wspieranie czarnego rynku.

Mam nadzieję, że tą dyskusję nie przerwą moderatorzy, dlatego że:

a) nie warto wspierać rynku podróbek,
b) warto dać zarobić producentowi, dystrybucji i sklepom,
c) gdy zarabiają legalnie działające firmy zyskuje na tym rynek gospodarczy, pieniądze z podróbek idą do nielegalnie istniejących firm,
d) warto uświadamiać młodych ponieważ czym skorupka za młodu...

To że koszulka Adidasa kosztuje 400 zł to dlatego, że w niej ukryte są technologie których wprowadzenie kosztowało producenta paręnaście milionów, to, że podróbka jest niemal identyczna kończy się tylko na grafice, reszta to jest chłam.

Wyśmiałeś mnie kolego, że jestem buciarzem. No tak pewnie myślisz, że zbieram trampki z Zary. Nie, zbieram topowe modele Nike, Jordan, Adidasa itp. Lubię to co robię, prowadzę na ten temat stronę i zawsze o każdej porze dnia i nocy odpowiadam na tematy podróbek. Piszą do mnie ludzie, pytają co i jak. Odpowiadam, bo moim celem nadrzędnym jest ŚWIADOMOŚĆ LUDZKA NA TAKIE COŚ. Ty będziesz ciągle wmawiał, że fajnie mieć podróbkę, bo resztę przeznaczę na lot do Turynu. Przeznacz całą kasę na lot do Turynu i nie kupuj podróbki.

namelessKING

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 13:31

Niech każdy sobie kupuje co chce, gdzie chce. Przestępstwem, czy przewiną, może być produkowanie takiej odzieży, niekoniecznie kupno. Ci co kupują podróbkę wiedzą, że kasa nie idzie do klubu. Ale jeśli inaczej by nie kupili koszulki, to też klub na tym fakcie nic nie traci.

Sam uważam, że lepiej kupować jest oryginalne rzeczy, ale za dużo chyba w tym temacie emocji i przerzucania się odpowiedzialnością. Wszyscy wytłumaczyli co o tym myślą i na tym pozostańmy.

Nie zgodzę się tylko kompletnie z hasłem kolegi Cabrini_idol, który stwierdził, że sprzedaż koszulek Adidasa po tej cenie jaką widzimy w sklepach jest oszustwem ("To jest oszustwo i dojenie z ludzi siana."). Miejsce takich hasełek jest na mównicy sejmowej. Nie przystoi ich wypowiadać w szanowanych miejscach jak to.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 13:36

Przede wszystkim cena w dniu premiery zawsze będzie taka a nie inna, a po wakacjach nieco spadnie. Dlatego też nie ma co się rzucać na czas premiery tylko poczekać i zachować zimną głowę. Ja również lubię kupić taniej koszulkę (oryginalną) i nie rzucam się na pierwszy sort, bo też nie jest to moja pierwsza koszulka, żebym nie wiem jak się podpalał. Kwestia tego, że ktoś śmieje się, że jak on kupi koszulkę fejkową to klub nie straci jest brnięciem w ślepy zaułek. Bo Ty kupisz fejka, sasiąd, kolega z forum i nagle robi się milion sprzedanych fejków, zamiast miliona kupionych oryginałów. Producent prócz stałego kontraktu zapewnia też dochody pośrednie i jest to m.in. sprzedaż koszulek i gadżetów, ktoś kto nie rozumie rynku detalicznego i konsumpcyjnego innych będzie wyzywał od idiotów, głupków. Uwielbiam jak ktoś stara się udowodnić swoje racje, mimo że ich nie ma. A najlepsze są teorie spiskowe. Zaraz Cabrini mi wyjedzie, że jakby brzoza w Smoleńsku była podróbką to by wszyscy przeżyli, a tak Ci los. Prawdziwa.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 13:44

Dla Ciebie koszulka z krotkim rekawem z kilkoma naszywkami i wg Twojej teorii ,, kosmicznymi technologiami prosto z nasa" jest warta 80 euro ( bez dodatkow). Cena za numerek i nazwisko to 20 euro dodatkowe, czyli 80 zl ponad za kawalek gumy naprasowanej na materiale. Wg mnie nie. Zakonczmy ten temat, bo zrobil sie offtop. Niech kazdy robi i kupuje co chce. Wyplewmy w koncu ta mentalnosc patrzenia sie na innych, co kto robi, co kupuje, gdzie kupuje, to jest straszna mentalnosc Polakow.

Chyba duzo osob jednak nie zgadza sie co do ceny podyktowana przez Adidasa, sadzac po tym ile privow dostalem z checia zakupienia koszulki na rynku Chinskim.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 13:49

Chyba sobie żartujesz, że odważne decyzje to straszna mentalność Polaków, bo w bardziej cywilizowanych krajach sądzi się tak samo (co sugerują ogromne ilości forów i tematów na temat fake/real).

W tym co robisz jesteś niestety monotematyczny, bo patrzysz przez pryzmat tego, że paru chłopaków napisało do Ciebie w sprawie podróbek, a przecież jak masz stwierdzić ile osób chciałoby oryginał? Bardzo subiektywna ocena.
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2015, 13:58 przez wloski, łącznie zmieniany 2 razy.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 13:53

Wloski chodzi mi bardziej o mentalnosc ogolna . Zawisci, ciekawosci co sasiad, kolega ma jakie auto jak sie ubiera itd. Ja tego nie doswiadczylem ani w Anglii ani w Holandii. Nikogo nie interesuje co kto robi i jak zyje.

Ja wiem, ze bardzo duzo osob kupi oryginal. Nikogo za to nie krytykuje nie osadzam , Ty za to odrazu pocisles beke. Jaki masz w tym interes?

Sorry za pisownie pisze z komorki w pracy.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 13:58

Wiesz co jest najgorsze w Twoim zachowaniu? Że postawa prawego człowieka jest przez Ciebie wyśmiewana. Że nie negujesz, że fake to zło tylko, że fake to odpowiedź na to jak kupić taniej koszulkę. Mniejsza cena, podobna jakość to wykręcanie się od tego, zamiast jasno i klarownie powiedzieć: chłopaki biorę fejka, wiem, że to złe, ale nie stać mnie, nieeee Ty mówisz: chłopaki biorę fejka, bo producent przesadził z ceną.

Wczoraj oglądałem filmik porównawczy z Samsung Galaxy S3. Laska kupiła taniej telefon (no masz Ci to), dziś się sądzi, że została oszukana, bo kupiła fejka. Niestety kupiła przez swoją słabą wiedzę, ale również przez ufność, że telefon może kosztować taniej. Dziś sprawa jest w prokuraturze, bo parędziesiąt osób uważa, ze zostało oszukanych przez sprzedawcę na allegro.

Jaki mam interes. Kolejna Twoja teoria spiskowa. Namawiam do kupowania oryginalnych rzeczy (nie tylko koszulki Juventusu, ale też butów, torebek, czegokolwiek). Uważasz za interes. Nie mam w tym interesu. Po prostu nie chciałbym być producentem, który jest oszukiwany i okradany. Ty też byś nie chciał być. Dajmy na to, jesteś dystrybutorem Adidasa, a nawet właścicielem. I patrzysz na rynek fejków jak się rozrasta, mocno by Cie to bolało. Mocno byłem zainteresowany sprawą podrabianych koszulek przed Euro 2012 (była strona, która chamsko reklamowała się nawet na onecie czy gadu-gadu). Sprawa poszła do sądu, niestety prawo jest ułomne i ciężko dosięgnąć sprawiedliwości. Jednak walczyć trzeba z tym.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 14:03

Nikt nie wysmiewa ze kto kupil/kupi oryginal, sam kupywalem i czasem kupuje np ostatnio kupilem bluze nike w przecenie za 129 zl, jak chcesz kupywac oryginaly tylko to kupuj, Twoja sprawa.

Ty pocisles beke , ze ktos fejk kupi z Chin. Po co? zachowaj to dla siebie i tyle.
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2015, 14:05 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 14:05

Tym bardziej że z prawnego punktu widzenia jeżeli wiesz że kupujesz podróbkę to jest to po prostu przestępstwo. To co robisz jest uczestniczeniem w oszustwie, a jeszcze się z tego cieszysz i wyśmiewasz innych co mają zdanie zgodne z prawem.

Koszt wyprodukowania koszulki też nie ma nic do rzeczy, bo Adidas w odróżnieniu od Chinola musi utrzymywać ogromną liczbę ludzi, wcale bym się nie zdziwił jakby taki Chinol więcej % na takiej koszulce zarabiał niż ten demonizowany Adidas.

Dokładnie nie stać mnie na coś nie kupuje i jak ktoś zauważył jak Cię nie stać na Bali to Cię nie stać i jedziesz na Majorkę, ale innych i siebie samego nie oszukujesz że na Bali jedziesz.

Chociaż widziałem takich jak Ty, kupują Mitsubishi Lancera, montują spojler, felgi i tablicę z boku rozkręcaja tłumik i mówią że Evo jeżdzą.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 14:09

Gowno widziales i mnie nie znasz. Kazdy wie ze moje niektore koszulki sa z Chin. Nie musze swiecic drogimi rzeczami zeby czuc sie lepiej lub udawac ze je mam. ja po prostu ccce miec fajna koszulke w barwach klubu, i moim zdaniem 130 zl za podrobke ktora niczym sie nie rozni w praktyce to dobra cena.

Obrazek
singer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 14:11

@Cabrini_idol a jaki masz interes w tym żeby pomagać innym ludziom kupować podróby z Chin? Zarabiasz na tym? Jesteś Chińczykiem? Lubisz ryż?

Jak już pisałem nie interesuje mnie to czy nosisz oryginały czy podróby, chciałbym tylko żebyś nie gloryfikował podrób i nie wmawiał innym, że podróba to to samo co oryginał tylko w lepszej cenie.

ODPOWIEDZ