Serie A: Mercato - zima 2016
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Z tego co mi wiadomo to ani Mirana, ani Bacca nie są jeszcze oficjalnie potwierdzeni.gucio_juve pisze:Murillo? To już chyba Miranda jest bardziej medialnym nazwiskiem, a kilku z listy na pewno przebija Carlos Bacca - co by nie mówić, porządny gracz, który przyszedł z klubu, który wygrał LE.
Luiz Adriano z Szachtaru, oficjalnie piłkarzem Rossonerich.
- Milano1910
- Milanista
Bacca już jest przed klub. Oczywiście chyba, że obleje testy ale małe prawdopodobieństwo. A Miranda już chyba po całej procedurze jest.
- Cabrini_idol
- Juventino
Bacca - 29 lat - 30 mln euro - 5 lat kontrakt
Mandzukic - 29 lat - 18 mln euro - 4 lata kontrakt
Oczywiście, że lepiej na tym wyszliśmy my, bo Bacca dla mnie to ta sama półka co Mandzu.
Milan oficjalnie sprowadził Bacce i Luiza Adriano(8 mln) i też na 5!!! lat.
Kurde chciałbym, ale nie przekonują mnie ruchy transferowe Milanu w porównaniu z interem.
Bacca, Adriano, Ely, Bartolacci - wygląda to średnio.
Oczywiście, że lepiej na tym wyszliśmy my, bo Bacca dla mnie to ta sama półka co Mandzu.
Milan oficjalnie sprowadził Bacce i Luiza Adriano(8 mln) i też na 5!!! lat.
Kurde chciałbym, ale nie przekonują mnie ruchy transferowe Milanu w porównaniu z interem.
Bacca, Adriano, Ely, Bartolacci - wygląda to średnio.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nie przesadzaj....Inter żadnych imponujących ruchów nie poczynił bo Miranda oraz Kondogbia na kolana nie powalają...
Uważam, że jednak Bacca plus Luiz Adriano to lepsze nabytki ale bez wzmocnienia pomocy Milan nie wykorzysta ich potencjału...
Uważam, że jednak Bacca plus Luiz Adriano to lepsze nabytki ale bez wzmocnienia pomocy Milan nie wykorzysta ich potencjału...

- Dizzee
- Interista
Wiadomo, kapitan reprezentacji Brazylii, czołowa postać klubu z europejskiego topu faktycznie nie powala. A w ostatnim sezonie zaliczył taki zjazd, że Cholo w meczach z Barceloną, Realem i w LM wystawiał w parze z Godinem Gimeneza. Jak to mówią: "nie toleruję znafców, którzy znają się na fszystkim".alessandro1977 pisze:Nie przesadzaj....Inter żadnych imponujących ruchów nie poczynił bo Miranda oraz Kondogbia na kolana nie powalają...
Milan transferem Luiza Adriano wykorzystał ostatnie miejsce dla gracza NON-UE. Ciekawe, w kontekście wzmocnień obrony.
Javier Pastore, 42 miliony- #przepłacony
Eric Lamela, 30 milionów- 2 tragiczne sezonu w średniaku Premiership #niewypał
Juan Iturbe, 25 milionów-katastrofalny sezon w AS Roma #niewypał
Paolo Dybala, 40 milionów- TBA
Eric Lamela, 30 milionów- 2 tragiczne sezonu w średniaku Premiership #niewypał
Juan Iturbe, 25 milionów-katastrofalny sezon w AS Roma #niewypał
Paolo Dybala, 40 milionów- TBA
- wagner
- Juventino
Mam nieodparte wrażenie, że Bacca wypełni kontrakt z AC Milan, a Chorwat niekoniecznie, daje mu 2 lata maksymalnie, bez względu jak będzie się prezentował.Cabrini_idol pisze:Bacca - 29 lat - 30 mln euro - 5 lat kontrakt
Kondogbia i Miranda to bardzo dobry start okienka. Nazwiska które mogą przekonywać, tyle tylko że to na teraz nazwiska, zobaczymy jak będą się prezentować. Szczególnie Miranda.alessandro1977 pisze:Nie przesadzaj....Inter żadnych imponujących ruchów nie poczynił bo Miranda oraz Kondogbia na kolana nie powalają...
Co do AC Milan to nic dziwnego, że mimo wszystko zaczynają od pozyskania napastnika, który ma ręce i nogi. Inter ma Icardiego (jego skuteczność to zupełnie inna kwestia, ale te 20 kilka bramek nastrzelał) Milan miał Pazziniego i Destro. Ok ok jest Menez, ale to typowy skrzydłowy, szybki, kontrola piłki, akcje 1 na 1 nie są mu obce, ale egzekutorem nigdy nie był i nie będzie.
- Robaku
- Juventino
Ale tak naprawdę mają zawodników w ataku w wieku:wagner pisze:Mam nieodparte wrażenie, że Bacca wypełni kontrakt z AC Milan, a Chorwat niekoniecznie, daje mu 2 lata maksymalnie, bez względu jak będzie się prezentował.Cabrini_idol pisze:Bacca - 29 lat - 30 mln euro - 5 lat kontrakt
.
19 - Coman,
21 - Dybala,
22 - Morata,
23 - Zaza,
ew.
20 - Berardi
potrzebujemy 29 letniego zawodnika, który wypełni kontrakt? Niekoniecznie, chcemy zeby wniósł pewną jakość, spokój, wyrachowanie ze względu na doświadczenie. Pogra 2 lata i jeśli zostanie z nami Morata to on przejmie za chwilę pałeczkę tego zawodnika ciągnącego zespoł.\
A Bacca jednak przy 5 letnim kontrakcie i obecnym ataku Mediolanu jest predystynowany i wskazany do wypełnienia kontraktu.
My tego wcale nie oczekuje od Mario, a taki kontrakt zapewne miał mu tylko pokazać, że wierzymy w niego. Zapewne jak za 2 lata będzie chciał odejść to jesli wszystko będzie się rozwijało zgodnie z planem nikt mu przeszkód robić nie będzie.
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie ma to znaczenia, jeśli Mandzu zrobi swoje i strzeli kilkanaście/kilkadziesiąt bramek przez 2 lata to płakać nie będę, bo kasa 18 mln sie pewnie zwróci a chętnych na niego nigdy nie brakuje.wagner pisze: Mam nieodparte wrażenie, że Bacca wypełni kontrakt z AC Milan, a Chorwat niekoniecznie, daje mu 2 lata maksymalnie, bez względu jak będzie się prezentował.
A taki Bacca, życze mu dobrze, ale może nic nie grać i pasać się 4-5 lat na 3,5-4 mln kontrakcie

- Eric6666
- Juventino
Luiz Adriano został nowym zawodnikiem AC Milan.
Ciekawie Milan zaczął przód budować. Chyba dobrze, że odpuścili sobie poprzednie transfery. Wszystko fajnie, pięknie, ale jak do środka nie kupią kogoś konkretnego + obrona, to znowu sezon może zakończyć się wtopą.
Serie A łapie napastników jak szalona.
Luiz Adriano, Bacca, Mandzu, teraz podobno Roma zaczyna walczyć o Dzeko, wcześniej mówiło się o Lukaku. Toni się starzeje i ktoś musi przejąć pałeczkę króla strzelców?
Ciekawie Milan zaczął przód budować. Chyba dobrze, że odpuścili sobie poprzednie transfery. Wszystko fajnie, pięknie, ale jak do środka nie kupią kogoś konkretnego + obrona, to znowu sezon może zakończyć się wtopą.
Serie A łapie napastników jak szalona.
Luiz Adriano, Bacca, Mandzu, teraz podobno Roma zaczyna walczyć o Dzeko, wcześniej mówiło się o Lukaku. Toni się starzeje i ktoś musi przejąć pałeczkę króla strzelców?

- Axel
- Juventino
Za te 6-8 mln euro to świetny ruch. Jedna z jaśniejszych postaci Szachtara.Eric6666 pisze:Luiz Adriano został nowym zawodnikiem AC Milan.
Milan mocno przebudowuje linię ataku. Jeszcze po jednym solidnym grajku do pomocy i obrony - może coś niecoś powalczą o puchary. Trzymam w sumie kciuki za Milan (nie bijcie!)...brakuje mi dreszczowców, wielkich meczów, derbów Włoch z udziałem Juve, Milanu czy Interu

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Genoa to taki nadzwyczajny klub, w którym ogólnie sporo pieniędzy się przewaliło przez ostatnie lata i zwykle szły one w błoto, a kiedy wreszcie zebrali niezłą paczkę i jakoś zaczęło to wyglądać, połowę zawodników już sprzedaliRobaku pisze:Genua po Bertolaccim traci Falque, wygląda na to, że ich pomoc mocno zostanie osłabiona. Do tego Perin wyleciał chyba do końca roku, z tego co mi się wydaje Kucka, albo już sprzedany albo blisko sprzedazy, więc Gaspariniemu może być trudno załapać się do 10.

Już kupili Bertolacciego i przedłużyli kontrakt z De Jongiem. Są Montolivo i Poli, nie wiem czy budżet im udźwignie jeszcze jakiegoś konkretnego pomocnika. Raczej dojdzie jakiś średniak do rotacji (albo już doszedł - NocerinoEric6666 pisze:Wszystko fajnie, pięknie, ale jak do środka nie kupią kogoś konkretnego + obrona, to znowu sezon może zakończyć się wtopą.

Kluby Serie A ze skrajności w skrajność. Dopiero co w lutym pisano o żenująco słabym mercato, gdzie poza jednym czy dwoma wyskokami przerzucano między sobą zawodników niechcianych (Matri odpalony z Milanu do Genoi, potem oddany bez żalu przez Genoę do Juve), a teraz ile transferów już dokonanych, ile pieniędzy wydanych.
- Axel
- Juventino
Pod newsami odnośnie dotychczasowych transferów Milanu 3/4 kibiców uważa, że gonią Juventus pod względem udanych transakcji :rotfl: i że w ogóle wszystko jest git. Specyficzne z nich grono, mają wyjątkowe poczucie humoru.
"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
- Robaku
- Juventino
Dimarzio własnie podał dwie informacje:
1) odnosnie Gersona zaoferowaliśmy Fluminense 17 mln + 3 mln bonusu,
2) Pogba nie jest na sprzedaż.
A w ogole śmiesznie, smiesznie, bo to co robi Watford, to mnie zastanawia:
Wzięli Holebasa za 3 mln z Romy, do tego własnie złożyli propozycje Napoli za Britosa i Inlera, wcześniej chcieli Santona i Kuzmanovicia. Co oni tak się uparli na ligę wloską. No tak Pozzo własciciel Udine jest i włascicielem watfordu, wiec dlatego oczy na Serie A.
A Neapol blisko Allana za 11 baniek.
1) odnosnie Gersona zaoferowaliśmy Fluminense 17 mln + 3 mln bonusu,
2) Pogba nie jest na sprzedaż.
A w ogole śmiesznie, smiesznie, bo to co robi Watford, to mnie zastanawia:
Wzięli Holebasa za 3 mln z Romy, do tego własnie złożyli propozycje Napoli za Britosa i Inlera, wcześniej chcieli Santona i Kuzmanovicia. Co oni tak się uparli na ligę wloską. No tak Pozzo własciciel Udine jest i włascicielem watfordu, wiec dlatego oczy na Serie A.
A Neapol blisko Allana za 11 baniek.
Ostatnio zmieniony 02 lipca 2015, 23:27 przez Robaku, łącznie zmieniany 2 razy.
- Cabrini_idol
- Juventino
20 mln ? SZOK ! :shock:
Nigdy nie widziałem chłopa ani nie słyszałem o nim, ale 20 mln to chyba jednak coś jest na rzeczy.
Nigdy nie widziałem chłopa ani nie słyszałem o nim, ale 20 mln to chyba jednak coś jest na rzeczy.

- wagner
- Juventino
Właściciel Watfordu i Udinese to ta sama osoba.Robaku pisze:Co oni tak się uparli na ligę wloską.
https://en.wikipedia.org/wiki/Giampaolo_Pozzo
Do wspomnianej dwójki należy jeszcze dodać Grenade - tutaj szczególnie widać współprace miedzy Udine, a klubem z Hiszpanii.