Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2015, 14:25

kamil-8853 pisze:Daily oraz Tutto szaleją - najpierw info o Kovaciciu teraz o Lameli. Temat Oscara i Isco trzeba odłożyć na bok i szukać alternatyw. Ciekawy jestem czy Marotta zrobi "dobrze" Maxowi i ściągnie ofensywnego pomocnika czy jednak nasze mercato powoli się kończy a teraz skupimy się tylko na kosmetycznym uzupełnieniu składu.
Muszą coś pisać, żeby nakład im schodził i się zwracało. Czy za papierową gazetę czy to za kliknięcia w necie. :wink:

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2015, 14:29

Kovacić albo Eriksen to byłyby ciekawe alternatywy w przypadku braku możliwości pozyskania Oscara lub Isco. Tylko, czy w tych doniesieniach jest choć ziarenko prawdy?

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2015, 14:31

Bez sensu finalizować transfer w tym okienku z oficjalnym przejściem do Barcy w 2016 roku.

Sytuacja podobna jak z Tottenhamem. Sprzedali Bale za tira zielonych a później mieli problem z zakontraktowaniem jakiegoś dobrego nazwiska. Kluby wiedząc, że Spursi maja wagon kasy dyktowali horrendalne ceny. Taki Soldado np :smile: .

Po 2 Pogba wiedząc, że za rok odchodzi do Barcy, wydaje mi się, że na boisku nie poświęcał by się na 100% (wiem wiem profesjonaliści itd). A to jest nie do przyjęcia w naszym klubie.

Sprzedając Pogbe, najpierw zapewnić sobie usługi TOPA na pozycje 10 i TOPA do napadu a dopiero wtedy ogłaszać całemu światu o 100 mln na koncie za Francuza.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2015, 14:35

Yaro417 pisze:Kovacić albo Eriksen to byłyby ciekawe alternatywy w przypadku braku możliwości pozyskania Oscara lub Isco. Tylko, czy w tych doniesieniach jest choć ziarenko prawdy?
Fajne alternatywy, ale chyba tylko Eriksen na już mógłby podnieść poziom zespołu i grać w pierwszym składzie.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2015, 14:45

Dokładnie jakiś zakup na sezon 2016 to ze strony Barcy jakiś chory wymysł nie tylko Barca dam na 80mln za Pogbę więc co fajnego w tej ofercie ?

Co do Oscara, Isco itd
- oferta za Kovacica idiotyczna za 30mln to na serio możemy mieć Oscara (plus/minus 2mln) nie sądzę aby Chelsea taka oferta nie satysfakcjonowała podobno zaoferowaliśmy 18mln a teraz za Chorwata niby dajemy 30mln ? Bez sesnu
- podobnie z Isco, zawodnik jest na pewno do kupienia bo żadnym ważnym ogniwem Realu nie jest, po świetnym początku mocno opadł z tonu i raczej Perez który lubi kupować by chętnie go sprzedał (szczególnie że wraca Modric). Kwestia jest taka że Real już nie sprzedaje w promocji, więc pewnie trzeba by było za Hiszpana wyłożyć z 38-45mln i wątpię czy taką kasę damy a wręcz jestem pewien że nie, tym bardziej kwota za Kovacica wydaje się z kosmosu

Eriksen to w ogóle nie realny, bo kosztowałby więcej niż Oscar....
Ja zgadzam się z Pumexem tak atak nie ma żadnej gwarancji jakości w ataku
- Morata jeżeli się rozwinie i Mandzukic świetnie tam pozycje "9" zabezpieczają, Zaza jest na rezerwę dodatkowo, ale nie mogą grać raczej efektywnie razem w 4-3-3 czy 3-5-2 od biedy w 4-3-1-2 ale wtedy musieliby mieć pod sobą jakiegoś gracza jak właśnie Isco/Oscar (ale mniej bo Oscar to nie jest ofensywnie taki magik, ale haruje na całym boisku i jest świetny wręcz idealny do grania pressigniem razem z Mandzu moglibyśmy naprawdę być wtedy jedną z najlepiej grających pressingiem drużyn na świecie jak nie najlepszą) a kogoś takiego nie ma
- Dybala to nie jest projekt na już i teraz, talent na pewno ma ogromny inaczej Marotta nie dawałbym bez wahania 32 mln za niego, ale plan zarządu był że ma jeszcze rok rozwijać się przy Tevezie, a teraz niby sam ma ciągnąć kreatywnie cały atak przecież Pereyra, Vidal czy Pogba to od biedy mogą tylko zagrać pod napastnikami. Dodatkowo Dybala nie ma zmiennika żadnego ( Coman za młody i nie daje jakości i chyba na 100% odchodzi)
I nie chce żadnego Joveticia też człowiek to szklanka i żadna gwarancja nie wart na tą chwilę ryzykowania więcej niż 15mln (a i to dużo, jedyna opcja to wypożyczenie bez wykupu obowiązkowego albo z możliwości braku wykupu w razie kontuzji ale nie wiem czy w ogóle takie klauzule się zawiera)

Dempsej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2015, 14:55

Cabrini_idol pisze:Po 2 Pogba wiedząc, że za rok odchodzi do Barcy, wydaje mi się, że na boisku nie poświęcał by się na 100% (wiem wiem profesjonaliści itd). A to jest nie do przyjęcia w naszym klubie.
Nie można zapominać o ME w następnym roku, we Francji dla Pogby powinna być to wystarczająca motywacja z resztą niejednokrotnie wspominał o swojej wdzięczności do Juve. Nie mniej bardzo wątpię w taki rozwiązane, z resztą główny faworyt do stanowiska prezydenta Barcelony zaprzeczył o jakimkolwiek kontakcie w sprawie Pogby, jednie o zainteresowaniu. Mam nadzieję że Paul zostanie do ME i tam jego cena wywinduje jeszcze w górę, on nie uprze się na Barcelonę i wtedy będzie rekord transferowy. :D
Odejście Vidala, ciężko uwierzyć że za takie pieniądze.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2015, 14:57

Tak wracając do tematu plotek o rzekomym transferze Vidala, to mógłby ktoś nakreślić jego sytuację z obecnym kontraktem. Z tego co mi się wydaje, to Vidal ma kontrakt do 2017 roku, ale zastanawiające jest to, że nic nie mówi się o jego przedłużeniu. Może w tych plotkach jest coś prawdy, bo np. Vidal nie che renegocjowaniu nowej umowy i nasi chcą na nim zarobić jakiś konkretny has, niż za rok sprzedać go za 15/20 melonów. Ale to tylko takie moje lekkie przemyślenia, nie poparte żadnym info w tym temacie. Zresztą Marottą zapewniał, że Vidal nas nie opuści, więc musi być dobrze :think:

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2015, 14:59

Eriksen jest dość chimerycznym zawodnikiem, kto lubi oglądać Spurs w BPL ten wie. To fajny element układanki, ale z pewnością nie jest zawodnikiem który ciągnąłby poczynania całego zespołu.

Na liście Cabrari_idol jest mój osobisty faworyt, który kosztowałby relatywnie mało. Nie piszę tu o "10" ale zastępcy dla Pirlo, a raczej partnera do rotacji dla Markiza. Jordan Veretout to naprawdę świetny gracz, a przytoczone statystyki to potwierdzają.

Poza Isco i Oscarem, pewnymi inwestycjami byli by Mata, Hamsik, Pastore. Zawodnikami na dorobku są Fekir, Wijnaldum, Praet, Saponara. Wystrzelić mogą - Bruno Fernandes, Sanson, Bernardeschi, Gerson, Ziyech.

Pytanie tylko czy będziemy do któregoś na tyle przekonani , by zapłacić fortunę/ postawić na niego.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2015, 15:05

Yaro417 pisze:Tak wracając do tematu plotek o rzekomym transferze Vidala, to mógłby ktoś nakreślić jego sytuację z obecnym kontraktem. Z tego co mi się wydaje, to Vidal ma kontrakt do 2017 roku, ale zastanawiające jest to, że nic nie mówi się o jego przedłużeniu. Może w tych plotkach jest coś prawdy, bo np. Vidal nie che renegocjowaniu nowej umowy i nasi chcą na nim zarobić jakiś konkretny has, niż za rok sprzedać go za 15/20 melonów. Ale to tylko takie moje lekkie przemyślenia, nie poparte żadnym info w tym temacie. Zresztą Marottą zapewniał, że Vidal nas nie opuści, więc musi być dobrze :think:
Z Vidalem to chyba jest opcja przedłużenia z automatu o rok. Zresztą o jakim hajsie jest mowa? 30mln? To kiepski żarcik, ostatnio fakt,że gracz ma krótki kontrakt nie ma aż takiego znaczenia, pierwszy przebił to Persie ok 30 baniek z rocznym kontraktem,teraz Dybala, być może De Gea stanie się najdroższym bramkarzem także mając tylko rok kontraktu, także to już wcale nie takie ważne się staje.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2015, 16:05

Kucharius1 pisze:Poza Isco i Oscarem, pewnymi inwestycjami byli by Mata, Hamsik, Pastore. Zawodnikami na dorobku są Fekir, Wijnaldum, Praet, Saponara. Wystrzelić mogą - Bruno Fernandes, Sanson, Bernardeschi, Gerson, Ziyech.

Pytanie tylko czy będziemy do któregoś na tyle przekonani , by zapłacić fortunę/ postawić na niego.
No i to tak się mniej więcej rozkłada, że ci "pewni" kosztują koło 40 mln (jeśli w ogóle są na sprzedaż), ci na dorobku z 15, a ci od wystrzału kilka mln mniej.

btw - jesteś masochistą, że lubisz oglądać Koguty? To chyba najbardziej gamoniowaty klub ostatniej dekady PL. Wielkie nadzieje i wielkie mecze przeplatane kompletnymi wtopami :P

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2015, 16:06

Di Marzio zapewnil, ze para Vidal-Pogba jest nie na sprzedaz. Za Arturo nie otrzymalismy zadnych ofert (mimo tego, ze jakies zainteresowanie ze strony Arsenalu bylo), a sami nie chcemy sie z nim rozstawac. :ok: TO jest wiarygodne zrodlo (Sky), a nie te angielskie, hiszpanskie czy chilijskie szmatlawce.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2015, 16:26

Ouh_yeah pisze:
Kucharius1 pisze:Poza Isco i Oscarem, pewnymi inwestycjami byli by Mata, Hamsik, Pastore. Zawodnikami na dorobku są Fekir, Wijnaldum, Praet, Saponara. Wystrzelić mogą - Bruno Fernandes, Sanson, Bernardeschi, Gerson, Ziyech.

No i to tak się mniej więcej rozkłada, że ci "pewni" kosztują koło 40 mln (jeśli w ogóle są na sprzedaż), ci na dorobku z 15, a ci od wystrzału kilka mln mniej.

btw - jesteś masochistą, że lubisz oglądać Koguty? To chyba najbardziej gamoniowaty klub ostatniej dekady PL. Wielkie nadzieje i wielkie mecze przeplatane kompletnymi wtopami :P
Poza Spurs jeszcze West Ham ;) Dawno temu Chelsea, ale drużyn Mou nie da się oglądać z przyjemnością. Lubię Spurs własnie za to że z nimi nigdy nie wiadomo. Na swój sposób Erkisen bardzo pasuje do tego klubu. Koguty to fajna odskocznia od Juve, zespołu totalnego. Pomaga też docenić to co Beppe robi z pieniędzmi.

Z wymienionych wyżej piłkarzy pewnie pozyskamy obydwu Włochów.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2015, 16:56

kamil-8853 pisze:Daily oraz Tutto szaleją - najpierw info o Kovaciciu teraz o Lameli.
;-).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2015, 16:56

mrozzi pisze:Di Marzio zapewnil, ze para Vidal-Pogba jest nie na sprzedaz. Za Arturo nie otrzymalismy zadnych ofert (mimo tego, ze jakies zainteresowanie ze strony Arsenalu bylo), a sami nie chcemy sie z nim rozstawac. :ok: TO jest wiarygodne zrodlo (Sky), a nie te angielskie, hiszpanskie czy chilijskie szmatlawce.
Ufam zarządowi, który parę tygodni temu zapewnił, że Vidal i Pogba są poza okienkiem. Wiadomo, od każdej reguły są odstępstwa (a w tym wypadku musiałby to być absurdalnie gruby hajs). Toteż news ze strony SKY nie tyle mnie uspokoił, co ucieszył bo być może dzięki niemu będzie troszkę mniej śmieci, bezwartościowych plotek.

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2015, 17:00

mrozzi pisze:Di Marzio zapewnil, ze para Vidal-Pogba jest nie na sprzedaz. Za Arturo nie otrzymalismy zadnych ofert (mimo tego, ze jakies zainteresowanie ze strony Arsenalu bylo), a sami nie chcemy sie z nim rozstawac. :ok: TO jest wiarygodne zrodlo (Sky), a nie te angielskie, hiszpanskie czy chilijskie szmatlawce.
A już na forach Arsenalu dało się czytać o szansach z Chilijczykiem na mistrzostwo Anglii :lol: Odnośnie wzmocnień to o Joveticia Juventusowi przyjdzie zmierzyć się z romą i interem. Wszystkie kluby wysłały zapytanie. Media cały czas zgodnie podają, że jego cena wynosiłaby ok 20 mln euro
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2015, 17:03 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany