Serie A: Mercato - zima 2016
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dokładnie. Chciałbym znów zobaczyć Juve i Milan bijące się o scudetto.alessandro1977 pisze:Abyś wiedział...smutne...wolałbym widzieć wzmacniający się Milan niż Inter, którego szczerze nie trawię...mam nadzieję, że Milan jeszcze kogoś wyrwie bo z tymi grajkami będą dalej dziadować i w nadchodzącym sezonie !
- Robaku
- Juventino
Inter blisko Montoyi z Barcy, Marsyli otwarta na negocjacje dot. Imbuli, Kuzmanowvic i Santon bardzo blisko Watfordu,a Kovacic podobno zalezy jest od Salaha, jesli uda się pozyskac Egipcjanina to wtedy Kovacic ma isc za 30 baniek do Liverpoolu.
Tak Kuzman i Santon praktycznie w Watfordzie, w zamian Montoya wypożyczenie z opcja kupna.
Kurcze tam się robi ciekawa ekipa. Firminio, Kovacic, ew. Llorente. No może być fajny team.
Tak Kuzman i Santon praktycznie w Watfordzie, w zamian Montoya wypożyczenie z opcja kupna.
Kurcze tam się robi ciekawa ekipa. Firminio, Kovacic, ew. Llorente. No może być fajny team.
- TURBOPAWEL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
:lol:
- Cabrini_idol
- Juventino
Napoli jest blisko Darmiana. Kwota ma się zamknąć na 20 mln . Trochę dużo.
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2015, 23:36 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Robaku
- Juventino
Glik też na wylocie. Serio nie zdziwie się Byki rzucą się na naszego Angelo. To w zasadzie byłby calkiem logiczny ruch ze wszystkich stron. Torino zyskuje obrońce pewnego, który zna środowisko i wszyscy znają jego umiejetnosci. Angelo zyskuje szanse na ME2016. Bo powiedzmy sobie szczerze, we Włoszech jest w praktyce 5 srodkowych obrońców i wszyscy grają w Juve. Conte będzie chciał zabrać napewno 3-4 z Juve i mimo wszystko z 1-2 ogranych i w rytmie meczowym. No i Juve robi sobie miejsce dla Daniele jak i troche hajsu odzyska.Cabrini_idol pisze:Napoli jest blisko Darmiana. Kwota ma się zamknąć na 20 mln . Trochę dużo.
Win Win.
Dołozymy im DeCeglie w ramach utraconego Darmiana i jest pyknie

- annihilator1988
- Juventino
Fascynuje mnie polityka romy. Nie mają kompletnej "jedenastki", a czas spędzając na kupowaniu 18 - letnich cudaków. I to nie jest ich pierwsze okienko w takim wydaniu (dziś mówi się o inwestycjach w Sobhę i Krafthę (???:| ). Patrząc na wydatki interu i plany Milanu, to nie spodziewałbym się, aby obronili drugie miejsca w nadchodzącym sezonie. Lista grzechów zarządu jest długa, a otwiera ją stary Totti
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Dokładnie. Brak bramkarza, brak obrony poza Manolasem i Romagnolim, w pomocy również bieda. Oprócz Radji, nie mają nikogo kto gwarantuje wysoki poziom. Strootman to niewiadoma po kontuzji, Pjanicia powinni sprzedać póki ma jeszcze jako taką marke, De Rossi bez formy, Keita powinien być uzupełnieniem, a nie podstawowym graczem, Florenzi jest rzucany po wszystkich pozycjach, gdzie dziury są jeszcze większe, zaś bardzo solidnego Bertolacciego chcą opylić Milanowi. Najgorzej jest jednak w ataku, bo tam tak na prawde w tej chwili nie ma żadnego zawodnika prezentującego poziom odpowiedni dla wicemistrza Wloch.
Jeśli sie nic nie zmieni, to w przyszłym sezonie nie tylko Inter i Milan mogą ich przeskoczyć, ale również Lazio, Fiorentina i Napoli.
Jeśli sie nic nie zmieni, to w przyszłym sezonie nie tylko Inter i Milan mogą ich przeskoczyć, ale również Lazio, Fiorentina i Napoli.

- Knursen
- Romanista
Albo i do Serie B spadniemy. 
Roma na pewno dokona transferów do pierwszego składu. Najpierw jednak zajmuje się fair play, czyli sprzedażą Gervinho i pewnie jeszcze Bertolacciego by wraz z wydatkami na Nainngolana jakoś to wszystko zbilansować do lipca. Potem pewnie jeszcze Destro pójdzie w diably i kto wie czy nie Doumbia, choć pozbycie się obu wymagałoby kupna dwóch napastników. W każdym razie na atak powinien przyjść jakiś konkretniejszy gracz z tego co się mówi, choć Roma odkąd pamiętam ma pozyskać prawdziwą ,,9" i nigdy tego nie mogę doczekać. Wszystko wskazuje jednak na to że atak będzie mocno przemeblowany. Totti, Ibarbo, Iturbe, Falque - tych czterech wydaje się być pewnymi na dzień dzisiejszy, czyli jak widać niezbędny jest napastnik i skrzydłowy na lewą stronę z prawdziwego zdarzenia do pierwszej jedenastki, bo inaczej znowu strzelanie bramek będzie szło jak krew z nosa.
Florenzi robiony jest już właściwie na prawego obrońcę, ale do niego akurat zastrzeżeń żadnych nie można mieć, po Nainggolanie chyba najjaśniejszy punkt zespołu w tamtym sezonie.
Co do pomocy, to nie zgodzę się że jest bieda. Nainggolan i Keita gwarantują pewien poziom poniżej którego nie schodzą. Wraca Strootman po kontuzji, myślę że trudno oczekiwać po tym zawodniku żeby kopał się po czole, może grać gorzej, ale nie sądzę żeby miał kaleczyć. DDR jak wiadomo to nie ten zawodnik co kiedyś, choć ja cały czas trzymam się zdania że to w dużej mierze dzięki niemu Roma traci mało goli, gdyż on gra w zasadzie często jako piąty obrońca, a im dalej od pola karnego tym gorzej mu idzie.
A Pjanic to Pjanic, zachce mu się raz na pięć meczy, ja bym również najchętniej go sprzedał, bo można dobry pieniądz wziąć za niego i kupić kogoś lepszego. To nie jest chyba liga dla niego, bo potencjał ma, ale za nic nie może go tu pokazać.
A co do bramkarza to podobno trwają poszukiwania, choć ja szczerze powiem że nie miałbym żadnego problemu jakby w tym roku dalej miał bronić Morgan, bo mimo słabszych meczy na jesieni, ostatnio grał znowu pewnie i nie czułem żadnej niepewności z jego powodu. Jak go zmieniać to już na kogoś dobrego, a nie byle kmiotka.
I takie pytanie, skoro Roma nie miała obrony poza Manolasem, bramkarz kiepski itd., to dlaczego straciliśmy tylko 31 goli i uważacie że np. Milan może Romę przeskoczyć, skoro tam jest dopiero cyrk na obronie? Milan ma plany - fajnie, ja też mogę mieć, tylko póki co to z tych planów zupełnie nic nie wychodzi. Na pewno kogoś kupią, ale myślicie że Roma to już nie?
Pamiętajmy że wraca Castan, wraz z Romagnollim i Manolasem dobrze powinni zabezpieczyć środek. Na czwartego Mapou, Astori ma wrócić do Cagliari, prawa obrona Florenzi/Torosidis, a lewej nie ma wcale i tu zakup jest konieczny. Nie jest wcale źle w tej formacji.
Największy problem moim zdaniem to atak i zanosi się (i słusznie) że tam też największe zmiany zajdą.
A co do Tottiego, to moim zdaniem nie on sam jest problemem, tylko to że nie ma praktycznie konkurencji. Nawet jak był sadzany na ławcę, to grał Doumbia który pokazywał jeszcze mniej niż Franek. Zresztą Totti chyba jest świadomy ile ma lat, bo był dosyć często zdejmowany, czasem zaczynał z ławki i nie było widać żeby miał z tym jakiś problem, co w przeszłości się zdarzało. Myślę że jakby przyszedł prawdziwy snajper, to Franek nie byłby wcale na siłę do składu wpychany. Wiadomo że gdyby to był ktokolwiek inny, to wieku 39 lat były już gdzieś sprzedany, a że to Totti to być w klubie musi, ale jak pisałem jestem zdania że jak Roma kupi do przodu kogoś naprawdę dobrego, to Totti będzie po prostu więcej siedział.
Kto wie czy najważniejszy nie będzie jednak w tym wszystkim Garcia. Po jego bezradności w rundzie wiosennej i braku taktycznych alternatyw, boję się że kto by nie doszedł do składu to znowu będziemy się kopać po czole.

Roma na pewno dokona transferów do pierwszego składu. Najpierw jednak zajmuje się fair play, czyli sprzedażą Gervinho i pewnie jeszcze Bertolacciego by wraz z wydatkami na Nainngolana jakoś to wszystko zbilansować do lipca. Potem pewnie jeszcze Destro pójdzie w diably i kto wie czy nie Doumbia, choć pozbycie się obu wymagałoby kupna dwóch napastników. W każdym razie na atak powinien przyjść jakiś konkretniejszy gracz z tego co się mówi, choć Roma odkąd pamiętam ma pozyskać prawdziwą ,,9" i nigdy tego nie mogę doczekać. Wszystko wskazuje jednak na to że atak będzie mocno przemeblowany. Totti, Ibarbo, Iturbe, Falque - tych czterech wydaje się być pewnymi na dzień dzisiejszy, czyli jak widać niezbędny jest napastnik i skrzydłowy na lewą stronę z prawdziwego zdarzenia do pierwszej jedenastki, bo inaczej znowu strzelanie bramek będzie szło jak krew z nosa.
Florenzi robiony jest już właściwie na prawego obrońcę, ale do niego akurat zastrzeżeń żadnych nie można mieć, po Nainggolanie chyba najjaśniejszy punkt zespołu w tamtym sezonie.
Co do pomocy, to nie zgodzę się że jest bieda. Nainggolan i Keita gwarantują pewien poziom poniżej którego nie schodzą. Wraca Strootman po kontuzji, myślę że trudno oczekiwać po tym zawodniku żeby kopał się po czole, może grać gorzej, ale nie sądzę żeby miał kaleczyć. DDR jak wiadomo to nie ten zawodnik co kiedyś, choć ja cały czas trzymam się zdania że to w dużej mierze dzięki niemu Roma traci mało goli, gdyż on gra w zasadzie często jako piąty obrońca, a im dalej od pola karnego tym gorzej mu idzie.
A Pjanic to Pjanic, zachce mu się raz na pięć meczy, ja bym również najchętniej go sprzedał, bo można dobry pieniądz wziąć za niego i kupić kogoś lepszego. To nie jest chyba liga dla niego, bo potencjał ma, ale za nic nie może go tu pokazać.
A co do bramkarza to podobno trwają poszukiwania, choć ja szczerze powiem że nie miałbym żadnego problemu jakby w tym roku dalej miał bronić Morgan, bo mimo słabszych meczy na jesieni, ostatnio grał znowu pewnie i nie czułem żadnej niepewności z jego powodu. Jak go zmieniać to już na kogoś dobrego, a nie byle kmiotka.
I takie pytanie, skoro Roma nie miała obrony poza Manolasem, bramkarz kiepski itd., to dlaczego straciliśmy tylko 31 goli i uważacie że np. Milan może Romę przeskoczyć, skoro tam jest dopiero cyrk na obronie? Milan ma plany - fajnie, ja też mogę mieć, tylko póki co to z tych planów zupełnie nic nie wychodzi. Na pewno kogoś kupią, ale myślicie że Roma to już nie?
Pamiętajmy że wraca Castan, wraz z Romagnollim i Manolasem dobrze powinni zabezpieczyć środek. Na czwartego Mapou, Astori ma wrócić do Cagliari, prawa obrona Florenzi/Torosidis, a lewej nie ma wcale i tu zakup jest konieczny. Nie jest wcale źle w tej formacji.
Największy problem moim zdaniem to atak i zanosi się (i słusznie) że tam też największe zmiany zajdą.
A co do Tottiego, to moim zdaniem nie on sam jest problemem, tylko to że nie ma praktycznie konkurencji. Nawet jak był sadzany na ławcę, to grał Doumbia który pokazywał jeszcze mniej niż Franek. Zresztą Totti chyba jest świadomy ile ma lat, bo był dosyć często zdejmowany, czasem zaczynał z ławki i nie było widać żeby miał z tym jakiś problem, co w przeszłości się zdarzało. Myślę że jakby przyszedł prawdziwy snajper, to Franek nie byłby wcale na siłę do składu wpychany. Wiadomo że gdyby to był ktokolwiek inny, to wieku 39 lat były już gdzieś sprzedany, a że to Totti to być w klubie musi, ale jak pisałem jestem zdania że jak Roma kupi do przodu kogoś naprawdę dobrego, to Totti będzie po prostu więcej siedział.
Kto wie czy najważniejszy nie będzie jednak w tym wszystkim Garcia. Po jego bezradności w rundzie wiosennej i braku taktycznych alternatyw, boję się że kto by nie doszedł do składu to znowu będziemy się kopać po czole.
- annihilator1988
- Juventino
. Z tego co piszesz, to roma ma bardzo niskie oczekiwania względem swoich piłkarzy. Widzę tu starca, murzyna pozbawionego instynktu napastnika, niespełniony talent i chłopka co zwiedził pół Europy, bo nigdzie nie mógł zagrzać miejsca. By podnieść jakość tej mizerii roma musiałaby ściągnąć piłkarza o jakości Teveza, prezentującego zmysł do rozgrywania akcji. Bez takiego kupno 9 mija się z celem, bo nie będzie miał kto jej dograć piłki.Knursen pisze: Totti, Ibarbo, Iturbe, Falque - tych czterech wydaje się być pewnymi na dzień dzisiejszy
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Robaku
- Juventino
Podobno Bacca ustalił warunki transferu z Milanem, teraz kluby mają się dogadać. Chodzi o 30 mln euro, więc możliwe, że Roma zostanie na lodzie, jeśli chodzi o Kolumbijczyka, choć ich nr 1 jest podobno Dzeko. Takie wyjście dla Juve też dobre, bo było wstępne zainteresowanie Ferdkiem ze strony Sevilli, wiec może to otworzy Llorente droge.
- Knursen
- Romanista
Dlatego pisałem że trzeba koniecznie lewego skrzydłowego i napastnika z prawdziwego zdarzenia do pierwszej jedenastki, bo czwórka Ibarbo, Totti, Iturbe, Falque wygląda jak atak jakiejś Sampdorii. Żeby to miał ręce i nogi to jedynie na prawe skrzydło do pierwszej jedenastki się od biedy nada Iturbe albo Falque, a pozostali mogą być tylko rezerwowymi jeśli Roma się nie chce cofać.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Wy tu gadu-gadu o Romi, a Duda w wywiadzie zapowiedział, że do końca tygodnia będzie graczem Interu
Kolejny wielki talent, obok Kondogbii, ląduje u Nerazzurich. Zaczynam się bać o 5. Scudetto.