Wszystko o Interze
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
No tak oczywiście, że nie wykrzesasz, bo tak naprawdę ciężko się z nimi nie zgodzić.
Jeżeli twierdzisz, że De Ceglie posiada lepsze dośrodkowanie wolę zostawić tą dyskusje w tym miejscu.
Jeżeli twierdzisz, że De Ceglie posiada lepsze dośrodkowanie wolę zostawić tą dyskusje w tym miejscu.
- Kucharius1
- Juventino
De Ceglie ma niewiele dobrych elementów, ale dośrodkowanie ma całkiem niezłe.
- Hołek
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
Niepotrzebnie rzuciliście się na kolegę Wiciora (albo bronicie kolegi Pumexa), bo trochę racji ma. Chyba nie muszę przypominać jak grał Bonucci, Marchisio czy Chiellini za panowania Del Neriego, Zaccheroniego i tym podobnych. Beznadziejna gra zespołu= beznadziejna gra jednostek. Nie mówcie proszę, że mimo wszystko powinni (Guarin,Nagatomo) wyróżniać się na tle pozostałych, bo u nas dla przykładu wyróżniał się wtedy Krasić.. Różnie zresztą bywa z formą u piłkarzy z sezonu na sezon (np. Tevez w MC, a potem u nas). Faktem jest, że był czas podniecania się Nagatomo i Guarinem (bodaj skupiliśmy się na Caseresie, dlatego "oddaliśmy" go Interowi) i na pewno mogą obaj jeszcze coś pokazać.
Nie podzielam jednak opinii Wicoira, że można by na nich rzucić okiem, bo środek pomocy mamy uzupełniony a na lewą flankę przydał by się ktoś pewniejszy.
Z tym dośrodkowaniem u DC, to pamiętajcie z kim go porównywaliśmy. Wcześniej biegał tam niejaki Molinaro..
Nie podzielam jednak opinii Wicoira, że można by na nich rzucić okiem, bo środek pomocy mamy uzupełniony a na lewą flankę przydał by się ktoś pewniejszy.
Z tym dośrodkowaniem u DC, to pamiętajcie z kim go porównywaliśmy. Wcześniej biegał tam niejaki Molinaro..
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
- Wicior
- Juventino
Rozumiem, każdy ma swoje zdanie i to szanuje, ale jeżeli ktoś napisałby, że De Ceglie jest lepszym piłkarzem niż Nagatomo to zwyczajnie bym śmiechnął.Hołek pisze: Nie podzielam jednak opinii Wicoira, że można by na nich rzucić okiem, bo środek pomocy mamy uzupełniony a na lewą flankę przydał by się ktoś pewniejszy.
- zahor
- Juventino
Jeżeli chodzi o Guarina, to ja nigdzie nie napisałem że tego grajka należy omijać szerokim łukiem - jest to piłkarz posiadający pewne ograniczenia, ale również pewne plusy które w odpowiednim zespole pozwalałyby mu grać na naprawdę niezłym poziomie. Inna sprawa że drużyną tą nie jest Juventus. Natomiast co do Nagatomo zgodzić się nie mogę nijak, bo ten gość jest po prostu słaby. To jeździec bez głowy pozbawiony umiejętności czysto piłkarskich. Nie można mu odmówić jedynie tego, że dużo biega. Był taki moment, zdaje się dwa lata temu, że na tle nędznie grającego Interu Nagatomo prezentował się całkiem nieźle, strzelił nawet parę bramek i ogólnie zrobiło się o tym głośno, ale jak się weźmie pod lupę tamten okres to okaże się że wcale tak różowo nie było - bramki często przypadkowe, do tego cała masa błędów w obronie.Hołek pisze:Faktem jest, że był czas podniecania się Nagatomo i Guarinem (bodaj skupiliśmy się na Caseresie, dlatego "oddaliśmy" go Interowi) i na pewno mogą obaj jeszcze coś pokazać.
Jeżeli chodzi o dośrodkowania Żółtego, to przykładów takowych a la wspomniany tutaj Molinaro było mnóstwo, ale mi w pamięci najbardziej zapadł mecz sprzed jakiegoś pół roku. Nagatomo konsekwentnie przy każdej próbie dośrodkowania nabijał pierwszego obrońcę żeby pod koniec meczu odrobić to z nawiązką i wrzucić piłkę gdzieś na wysokość trzeciego pierścienia trybun San Siro, doprowadzając Osvaldo zdaje się do szewskiej pasji.
Co do DC, to jego dośrodkowania naprawdę nie są złe. Nie tylko w porównaniu do Molinaro, Asamoah też mógłby się od niego wiele nauczyć. Szkoda że tylko w tej dziedzinie.
Co rozumiesz przez sformułowanie "lepszy piłkarz?". Bardziej użyteczny niż Nagatomo nie jest, natomiast byłby, gdyby Japończyk nie był tak wybiegany i miał ten charakterystyczny dla PDC gen babolowatości.Wicior pisze: Rozumiem, każdy ma swoje zdanie i to szanuje, ale jeżeli ktoś napisałby, że De Ceglie jest lepszym piłkarzem niż Nagatomo to zwyczajnie bym śmiechnął.
- Wicior
- Juventino
Konkretnie - lepszy piłkarz biorąc pod uwagę umiejętności piłkarskie, które wymieniłem we wcześniejszej wypowiedzi. Ogólnie umiejętności Nagatomo przewyższają umiejętności De Ceglie.zahor pisze: Co rozumiesz przez sformułowanie "lepszy piłkarz?". Bardziej użyteczny niż Nagatomo nie jest, natomiast byłby, gdyby Japończyk nie był tak wybiegany i miał ten charakterystyczny dla PDC gen babolowatości.
- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Na lewej obronie był i jest tragiczny, ale na pomocy całkiem nieźle CZASAMI grał:Wicior pisze:Konkretnie - lepszy piłkarz biorąc pod uwagę umiejętności piłkarskie, które wymieniłem we wcześniejszej wypowiedzi. Ogólnie umiejętności Nagatomo przewyższają umiejętności De Ceglie.zahor pisze: Co rozumiesz przez sformułowanie "lepszy piłkarz?". Bardziej użyteczny niż Nagatomo nie jest, natomiast byłby, gdyby Japończyk nie był tak wybiegany i miał ten charakterystyczny dla PDC gen babolowatości.
W ogóle chcesz ściągać gościa na obronę, którego porównuje się do Cegły? Szczerze to już wolałbym żeby Evra grał do 40 :p
Do tych porównań brakuje tylko Zdenka:
- wojczech7
- Juventino
Widziałem kilka razy w akcji i był wyróżniającą się postacią w środku pola, zwłaszcza w destrukcji. Swoją drogą byłem przekonany, że to jakiś Francuz, czy inny Iworyjczyk. Tak czy inaczej dobry transfer.Robaku pisze:Podobno Inter nabył za 19 mln Imbulę. Czy ktoś kto ogląda L1 go kojarzy?> Młody belgijski pomocnik, ale 19 baniek, to sporo. warty czy nie warty?
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- jakku1
- Juventino
Przed chwilą czytałem, ze Imbula jest po słowie z Valencia i transfer ten ma wyniesc Nietoperzy 22m euro. To gdzie w koncu on idzie? Taka sama sytuacja jak z Kondogbią. Nic nie wiadomo. Proponowałbym poczekać na oficjalkę.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- orzeu
- Interista
Imbula odrzucił ofertę kontraktu od Valencii, zaakceptował natomiast Interu, ale Inter zwleka z finalizacją umowy. Dzisiaj pojawiły się doniesienia, że Olympique dało Interowi ultimatum - albo transfer zostanei sfinalizowany w 2 dni, albo z transferu nici.jakku1 pisze:Przed chwilą czytałem, ze Imbula jest po słowie z Valencia i transfer ten ma wyniesc Nietoperzy 22m euro. To gdzie w koncu on idzie? Taka sama sytuacja jak z Kondogbią. Nic nie wiadomo. Proponowałbym poczekać na oficjalkę.
A Inter natomiast obecnie skupił się na Kondogbii, o którego bije się z Milanem: oba kluby zaproponowały po 35 mln euro

- pumex
- Juventino
Aha. Rzekł Wicior, który porównuje zestawienie Nagatomo i De Ceglie do oceny szans zielonego 18-latka na przebicie się do pierwszego składu Juventusu mając za konkurentów Pirlo, Marchisio i VidalaWicior pisze:Porównanie Nagatomo do De Ceglie? - tu już podjeżdża ostrą gimbazą.

Powinienem zacząć od tego, że zupełnie nie wiem o co się tak spiąłeś? O to, że podważyłem klasę Nagatomo? Serio? Japończyk jest po prostu słaby, choć oczywiście masz prawo do zaklinania rzeczywistości, by wyjść na swoje, ale rób to jakoś sensownie, a nie mówiąc o dośrodkowaniach flankowego Interu w pozytywnym tonie, zwłaszcza gdy prześmiewczo określasz mnie mianem "eksperta" ;P

- Dizzee
- Interista
Na głównej CDS nagłówek 'Kondogbia è dell'Inter!", według gazety Inter zdecydowanie wyprzedził Milan w walce o francuskiego pomocnika. Jeśli to prawda, to jestem ciekawy ceny. Mówi się o ofercie dochodzącej do 40 milionów euro, a tyle Inter i chyba żaden klub we Włoszech nie płacił od czasów szaleństw Cragnottiego i Morattiego na przełomie wieków.
Di Marzio potwierdza, ze rozmowy są już bardzo zaawansowane.
Edit2: Na poniedziałek zaplanowano testy medyczne piłkarza
Kod: Zaznacz cały
Kondogbia will join Inter. They will pay Monaco €35M. Kondogbia will make €4M per season. The deal could be finalized soon. (via CdS)
Edit2: Na poniedziałek zaplanowano testy medyczne piłkarza
- Il Fenomeno
- Juventino
Napoli - Higuain.Dizzee pisze:40 milionów euro, a tyle Inter i chyba żaden klub we Włoszech nie płacił od czasów szaleństw Cragnottiego i Morattiego na przełomie wieków.

- kawek
- Juventino
ILe dni trwala umowa o nie wchodzenie sobie w droge w transferach?5? Teraz jestem pewien ze odejscie KOvacica albo innego Icardiego jest przesadzone. Na chwile obecna Inter wydał doliczajac spłate zimowych transferow najwiecej pieniedzy zaraz po nas a przeciez Uefa zabrała im pieniadze z pucharow za FFP. Gdzie tu logika?
Ahhh ten czar Manciniego jednak musi dzialac, ciekaw kto nastepny?
Ahhh ten czar Manciniego jednak musi dzialac, ciekaw kto nastepny?