ME U-21: FORZA AZZURRINI
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Podobno Baselli był w kręgu zainteresowań naszych działaczy.Sqvara pisze:Czy może jeszcze ktoś z tej kadry jest w kręgu naszych zainteresowań?
Capo di tutti capi
- Il Fenomeno
- Juventino
I mamy ostateczną 23-osobową listę powołanych piłkarzy na ME U21, które zaczynają się za 9 dni w Czechach.
Bramkarze: Bardi (Chievo Verona), Leali (Cesena), Sportiello (Atalanta)
Obrońcy: Barba (Empoli), Bianchetti (Spezia), Biraghi (Chievo Verona), Izzo (Genoa), Romagnoli (Sampdoria), Rugani (Empoli), Sabelli (Bari), Zappacosta (Atalanta)
Pomocnicy: Baselli (Atalanta), Battocchio (Virtus Entella), Benassi (Torino), Cataldi (Lazio), Crisetig (Cagliari), Sturaro (Juventus), Viviani (Latina)
Napastnicy: Belotti (Palermo), Berardi (Sassuolo), Bernardeschi (Fiorentina), Trotta (Avellino), Verdi (Empoli)
Odpadli: Murru, Dezi, Verre i Longo.
Włosi pierwszy mecz zagrają ze Szwecją 18 czerwca o godzinie 18. Sam nie wiem jaki kanał pokazuje mecze.
Bramkarze: Bardi (Chievo Verona), Leali (Cesena), Sportiello (Atalanta)
Obrońcy: Barba (Empoli), Bianchetti (Spezia), Biraghi (Chievo Verona), Izzo (Genoa), Romagnoli (Sampdoria), Rugani (Empoli), Sabelli (Bari), Zappacosta (Atalanta)
Pomocnicy: Baselli (Atalanta), Battocchio (Virtus Entella), Benassi (Torino), Cataldi (Lazio), Crisetig (Cagliari), Sturaro (Juventus), Viviani (Latina)
Napastnicy: Belotti (Palermo), Berardi (Sassuolo), Bernardeschi (Fiorentina), Trotta (Avellino), Verdi (Empoli)
Odpadli: Murru, Dezi, Verre i Longo.
Włosi pierwszy mecz zagrają ze Szwecją 18 czerwca o godzinie 18. Sam nie wiem jaki kanał pokazuje mecze.

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Czy dobrze mi się wydaje, że nie będzie okazji, żeby pooglądać sobie młodych Włochów w tv na jakimś eurosporcie?
Szkoda by było, ta reprezentacja wygląda ciekawiej niż ta prowadzona przez Conte.
Szkoda by było, ta reprezentacja wygląda ciekawiej niż ta prowadzona przez Conte.
- Kucharius1
- Juventino
Ta generacja Włochów zapowiada się nieźle. Mam jednak pewne wątpliwości co do trenera kadry.
- Bardi jest pierwszym bramkarzem. Wydaje mi się że na ławce zasiądą jednak lepsi specjaliści od rezerwowego Chievo. Wiadomo że Perin by go posadził, ale niestety kontuzja
- Duża słabość do Bianchettiego. Według trenera prezentuje się niemal tak dobrze co Romagnoli, a Izzo czy Barba (grający w Serie A) mają dużo dalej do pierwszej 11.
-Z trójki Baselli, Benassi i Viviani, jednak nie stawiał bym najwyżej tego ostatniego.
- Bernardeschi to lepszy piłkarz od Battocchio, dla obojga lewe skrzydło nie jest naturalne, więc powinien zagrać gracz Violi.
- Nie przyłączam się do hejtu na Trottę (przypomina Pelle w jego wieku), ale w pierwszym składzie powienien grać Belotti.
- Bardi jest pierwszym bramkarzem. Wydaje mi się że na ławce zasiądą jednak lepsi specjaliści od rezerwowego Chievo. Wiadomo że Perin by go posadził, ale niestety kontuzja

- Duża słabość do Bianchettiego. Według trenera prezentuje się niemal tak dobrze co Romagnoli, a Izzo czy Barba (grający w Serie A) mają dużo dalej do pierwszej 11.
-Z trójki Baselli, Benassi i Viviani, jednak nie stawiał bym najwyżej tego ostatniego.
- Bernardeschi to lepszy piłkarz od Battocchio, dla obojga lewe skrzydło nie jest naturalne, więc powinien zagrać gracz Violi.
- Nie przyłączam się do hejtu na Trottę (przypomina Pelle w jego wieku), ale w pierwszym składzie powienien grać Belotti.
- Il Fenomeno
- Juventino
Trener ten 2 lata temu zdobył wicemistrzostwo Europy z poprzednią kadrą, więc mu ufam, mimo, że mam wątpliwości co do Bianchettiego.Kucharius1 pisze:Ta generacja Włochów zapowiada się nieźle. Mam jednak pewne wątpliwości co do trenera kadry.
Perin by go nie posadził, bo i tak by nie jechał, a Bardi to gracz, który rozegrał w U21 najwięcej meczów (34).Kucharius1 pisze:Bardi jest pierwszym bramkarzem. Wydaje mi się że na ławce zasiądą jednak lepsi specjaliści od rezerwowego Chievo. Wiadomo że Perin by go posadził, ale niestety kontuzja
Bianchetti przesiedział najpierw pół roku w Empoli na ławce, a potem zagrał 13 meczów w Serie B. Wiadomo, że Matteo cały czas w eliminacjach był kapitanem tej reprezentacji, ale mam nadzieję, że Di Bagio nie będzie na to patrzył.Kucharius1 pisze:Duża słabość do Bianchettiego. Według trenera prezentuje się niemal tak dobrze co Romagnoli, a Izzo czy Barba (grający w Serie A) mają dużo dalej do pierwszej 11.
To są inni gracze. Benassi jest defensywnym pomocnikiem, a Viviani registą. Federico rozegrał bardzo dobry sezon w Serie B i na pewno będzie grał w środku pomocy. Benassi czy Baselli walczą o miejsce obok niego.Kucharius1 pisze:-Z trójki Baselli, Benassi i Viviani, jednak nie stawiał bym najwyżej tego ostatniego.

- Kucharius1
- Juventino
@up
Fajnie że ktoś jeszcze interesuje się tą kadrą.
Wiem że Bardi zagrał najwięcej meczów w U21. Jestem przekonany że jednak powinno się stawiać na zawodników w najlepszej formie.
Co do obrony - Bianchettiego powinien posadzić którykolwiek z powołanych, sportowo (póki co) prezentuje się najgorzej.
Baselli i Benassi też dobrze rozgrywają, nie powinno być tak że gracz niższej jakości (jak na ten moment) sadza na ławce lepszych zawodników, tylko dlatego że jest typowym registą (podobną sytuacje mamy z resztą w Juve). Poza tym nie nazwałbym Baselliego typem b2b. Ja jestem wielkim fanem Benassiego, mam nadziej że w trakcie euro wskoczy do pierwszej 11. Vivianiego pamiętam z występów w Romie gdzie odznaczał się podaniami do najbliższego partnera.
Fajnie że ktoś jeszcze interesuje się tą kadrą.
Wiem że Bardi zagrał najwięcej meczów w U21. Jestem przekonany że jednak powinno się stawiać na zawodników w najlepszej formie.
Co do obrony - Bianchettiego powinien posadzić którykolwiek z powołanych, sportowo (póki co) prezentuje się najgorzej.
Baselli i Benassi też dobrze rozgrywają, nie powinno być tak że gracz niższej jakości (jak na ten moment) sadza na ławce lepszych zawodników, tylko dlatego że jest typowym registą (podobną sytuacje mamy z resztą w Juve). Poza tym nie nazwałbym Baselliego typem b2b. Ja jestem wielkim fanem Benassiego, mam nadziej że w trakcie euro wskoczy do pierwszej 11. Vivianiego pamiętam z występów w Romie gdzie odznaczał się podaniami do najbliższego partnera.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Wyjściowy skład 4-3-3: Bardi, Zappacosta, Rugani, Bianchetti, Sabelli, Sturaro, Viviani, Baselli, Berardi, Belotti, Battocchio.
Liczę na 3 pkt. Włochów i dobrą grę "naszych".
Liczę na 3 pkt. Włochów i dobrą grę "naszych".
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
http://www.rojadirecta.me/goto/paiper20 ... p/dos.html
Elegancko śmiga.
//1-0 Italia! Berardi, oczywiście rzut karny 8)
Sędzia chyba troszkę przesadził z czerwoną. Zółtko i karny by wystarczyło. Kto dał prostopadłe podanie do Belottiego?
Elegancko śmiga.
//1-0 Italia! Berardi, oczywiście rzut karny 8)
Sędzia chyba troszkę przesadził z czerwoną. Zółtko i karny by wystarczyło. Kto dał prostopadłe podanie do Belottiego?
- Kucharius1
- Juventino
Berardi odebrał i zagrał.
- Juventino13
- Juventino