Mercato (Lato 2015)
- Shadow Marshall
- Juventino

A ja bym wolał by Zaza i np Ogbonna byli obiecani Lazio w zamian za Andersona.Hypeman pisze:Oszalałbym z radości gdyby Zaza przeszedł jako element np. wymiany z Monaco za Martiala...
- Arbuzini
- Juventino

Wiem. Mimo wszystko stara miłość nie rdzewieje. Jak udzielał wywiadów grając w Realu to deklarował chęć zakończenia kariery w tym klubie. Póki istnieje ta uwłaczająca nam klauzula, póty sprawa jest śliska.Jacky pisze:Watpliwe. W ostatnim wywiadzie Morata (znowu) podkreslal, jak dobrze sie czuje w Juve i jak ogromna szanse Juve mu dalo.Arbuzini pisze:Chyba, że Morata i Real dość szybko wyleczą nas z tego problemu :?
Anderson? Nie. To skrzydłowy, a ja jestem przekonany, że 433 nie stanie się naszą podstawową formacją. Za pieniądze, które trzeba było na niego przeznaczyć lepiej kupić trequartistę. Tym bardziej, że po odejściu Teveza potrzebujemy kogoś z doświadczeniem w LM.
Cały czas nie mam przekonania do Mandzukicia, ale chyba warto przypomnieć sobie jak grał w Bayernie:
To nie jest taka typowa wieża w stylu Ferdka. Bardziej zawodnik pomiędzy Llorente a Cavanim. Biorąc pod uwagę, że w cenie piłkarza PSG możemy mieć Chorwata i Oscara to taki pakiet wydaje mi się godnym odświeżeniem formacji ofensywnej po pożegnaniu Carlitosa. Tym bardziej, że sam Allegri nie wygląda na zasmuconego taką propozycją zarządu.
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 52 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ja pierdziele po co nam trzy 9tki ?! Zamiast zwiększać kreatywność w zespole i kupować zawodników, którzy potrafią zrobić różnice to będziemy mieli w składzie Zazę i Mario. Nawet jak przyjdzie taki Oscar to trochę mało. Nie można w 100% liczyć ze Dybala nas bedzie ciągnął. Jeszcze Berardiego nie wykupią i Dybala bedzie jedynym zawodnikiem z ataku który sobie i kolegą może cos wykreowac. Z całym szacunkiem dla Moraty ale to jest jednak nadal 9tka. Mandzukic nie przekroczył, a nawet nigdy sie nie zbliżył do 20 strzelonych bramek w lidze...
- Arbuzini
- Juventino

Morata, Llorente, Matri. Po coś chyba są... to nie ja jestem trenerem, który był bliski zdobycia potrójnej korony więc uzasadnienia się nie podejmuję.Alexinhio-10 pisze:Ja pierdziele po co nam trzy 9tki ?!
Zresztą tak przez wszystkich pożądany Cavani to niby na jakiej pozycji gra? Nie zapominajmy o Dybali i Berardim. Mało nie kosztują i raczej nie przychodzą w charakterze statystów. We wcześniejszym poście napisałem, jak wyglądała formacja ofensywna Juventusu w sezonie 1995/1996 i wcale nie składała się ona z doświadczonych zawodników, a tamta drużyna triumfowała w Lidze Mistrzów. Po sprzedaży Baggio. W kolejnym sezonie także grali w finale LM, z Zizu w składzie, który miał raczej małe doświadczenie w pucharach, a Del Piero w fazie pucharowej zagrał dopiero w samym finale.
Zarząd głupi nie jest, a wszystko wskazuje na to, że zastępstwem dla Teveza będą Dybala i Berardi.
- zoff
- Qualità Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Cavani? Jest skrzydłowym w 4-3-3. Na 9 gra tylko wtedy, kiedy nie ma Ibry. Choć i tak pewnie się świetnie orientujesz.Arbuzini pisze: Zresztą tak przez wszystkich pożądany Cavani to niby na jakiej pozycji gra? Nie zapominajmy o Dybali i Berardim.
Generalnie odkąd Cavani poszedł do PSG to mam wrażenie, że jest to taka połowa gracza jakiego obserwowaliśmy we Włoszech. Jakiś niedokarmiony czy coś.
- Alexinhio-10
- Juventino

Cavani mówił że jest środkowym napastnikiem i źle czuję się na skrzydle stąd też gorsze staty niż w SerieA. Nie zmienia to jednak faktu, że gość sam sobie może wypracować sytuacje, czy huknąć z dystansu.zoff pisze:Cavani? Jest skrzydłowym w 4-3-3. Na 9 gra tylko wtedy, kiedy nie ma Ibry. Choć i tak pewnie się świetnie orientujesz.Arbuzini pisze: Zresztą tak przez wszystkich pożądany Cavani to niby na jakiej pozycji gra? Nie zapominajmy o Dybali i Berardim.
Generalnie odkąd Cavani poszedł do PSG to mam wrażenie, że jest to taka połowa gracza jakiego obserwowaliśmy we Włoszech. Jakiś niedokarmiony czy coś.
Arbuz Ok ale ile wydalismy na Matriego i Llorente, a ile wydany na Za że i Mandzukica ? Z Berardim nie wiadomo, nie zdziwilbym sie jakby go zostawili jeszcze w Sassuolo. Liczenie na to że Dybala i ewentualnie Berardi nas będą ciągnęli w przyszłym sezonie jest naiwne. W finale zbrakło Teveza (formy) i nie było zawodnika, który by coś ogarnął z przodu.
- jpjp5
- Juventino

Naiwne to jest liczenie że jeden zawodnik będzie nam ciągnął grę. To jest piłka nożna tu ma grać zespół, a nie jeden piłkarz, dlatego ważna jest wyrównana dobra kadra, nawet dla mnie dobrze że odejdzie Tevez bo za dużo było uwarunkowanego od jego formy, a tak może każdy coś doda od siebie.Liczenie na to że Dybala i ewentualnie Berardi nas będą ciągnęli w przyszłym sezonie jest naiwne. W finale zbrakło Teveza (formy) i nie było zawodnika, który by coś ogarnął z przodu.
- Cabrini_idol
- Juventino

Poza tym wszyscy panikuja, ze po odejsciu Teveza wrovimy poziomem ataku do czasow Matriego i leniwca. Ludzie nasz atak wspierany przez pomoc przy zostaniu Pogby i Vidala plus Marchisio na regiscie i Oscarze na trequa bedzie jednym z najlepszych w europie. Atak zlozony z Moraty Dybaly to 2 klasy wyzej niz Matri i leniwiec. Nawet jesli bedzie jakis spadek skutecznosci czy formy do skladu wskakuje Mandzukic czy Zaza lub jeden i drugi a byc moze i Berardi. Gdzie widzicie tu slabosci?. Poza bokami obrony a raczej braku zmiennikow ja nie widze slabych punktow. Bo srodek obrony to klasa sama w sobie przy dodatkowym wsparciu Ruganiego.

- Alexinhio-10
- Juventino

Nie rozumiesz. Potrzeba więcej zawodników, którzy robią różnice. Ja wiem że gra zespół, ale jak nie idzie muszą być zawodnicy ktorzy wezma ciężar gry na siebie. Finał pokazał, że gdy jeden mabgorszy dzień (Tevez) nie ma kto ciągnąć gry. Dybala+Oscar+Berardi ok, ale nie Dybala, Zaza, Mandzukic.jpjp5 pisze:Naiwne to jest liczenie że jeden zawodnik będzie nam ciągnął grę. To jest piłka nożna tu ma grać zespół, a nie jeden piłkarz, dlatego ważna jest wyrównana dobra kadra, nawet dla mnie dobrze że odejdzie Tevez bo za dużo było uwarunkowanego od jego formy, a tak może każdy coś doda od siebie.Liczenie na to że Dybala i ewentualnie Berardi nas będą ciągnęli w przyszłym sezonie jest naiwne. W finale zbrakło Teveza (formy) i nie było zawodnika, który by coś ogarnął z przodu.
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
Coś nie chce mi się wierzyć, że na wszystkich starczy kasy. Oscar, Mandzukic, Berardi - to kolejne 50-60 mln, nie wiem skąd my tyle wytrzaśniemy.Alexinhio-10 pisze:Nie rozumiesz. Potrzeba więcej zawodników, którzy robią różnice. Ja wiem że gra zespół, ale jak nie idzie muszą być zawodnicy ktorzy wezma ciężar gry na siebie. Finał pokazał, że gdy jeden mabgorszy dzień (Tevez) nie ma kto ciągnąć gry. Dybala+Oscar+Berardi ok, ale nie Dybala, Zaza, Mandzukic.jpjp5 pisze:Naiwne to jest liczenie że jeden zawodnik będzie nam ciągnął grę. To jest piłka nożna tu ma grać zespół, a nie jeden piłkarz, dlatego ważna jest wyrównana dobra kadra, nawet dla mnie dobrze że odejdzie Tevez bo za dużo było uwarunkowanego od jego formy, a tak może każdy coś doda od siebie.Liczenie na to że Dybala i ewentualnie Berardi nas będą ciągnęli w przyszłym sezonie jest naiwne. W finale zbrakło Teveza (formy) i nie było zawodnika, który by coś ogarnął z przodu.
Żeby nie skończyło się na Mandzukiciu i wypożyczeniu Matriego (lub jakiejś jego odmiany), nie zapominajmy, że wydaliśmy już rekordowe 32 mln, a pewnie wykupimy Pereyre...
- Beben
- Juventino

Z kolei w obozie Barcelony wszyscy są przekonani, że Pogba przejdzie do nich po obecnym sezonie, już dzielą skórę na niedźwiedziu i już mają problem do rozwiązania
Widzę o dziwo Juventus fajnie się zabezpieczył, widać że naprawdę mozna wyciągnać fajną sumkę za naszego "Cracka" (wg Mundo Deportivo
).
Chyba trzeba oswajać się z myślą, że Pogba po tym sezonie odejdzie. Jeżeli chodzi o obecne okienko martwi mnie brak info o bocznych obrońcah - ten sezon pokazał, że jakiś przebojowy gracz jest nam bardzo potrzebny - zawłaszcza na prawej stornie.
Kod: Zaznacz cały
Pogba wypoczywa, a jego przedstawiciel prężnie działa, aby odzyskać kontrolę nad prawami do wizerunku gracza. Są one zapisane w kontrakcie Francuza z Juventusem, który wygasa w 2019 roku. Wartość rynkową Pogby szacuje się na 50 milionów euro.
Prawa te są niezbędne do negocjowania przyszłości Paula. Obecnie nie należą one do 22-letniego zawodnika, a do jego byłego doradcy i kolegi z początków kariery piłkarskiej Oualida Tanazeftiego, który w 2014 roku stworzył w Luksemburgu firmę w celu pełnego zarządzania nimi.Chyba trzeba oswajać się z myślą, że Pogba po tym sezonie odejdzie. Jeżeli chodzi o obecne okienko martwi mnie brak info o bocznych obrońcah - ten sezon pokazał, że jakiś przebojowy gracz jest nam bardzo potrzebny - zawłaszcza na prawej stornie.
- jpjp5
- Juventino

Urbi27 ma rację kasę mamy ograniczoną może nie starczyć na Oscara.
A druga rzecz jakos nie jestem przekonany żeby Oscar ciągnął grę w trudnych momentach, nie przekonuje mnie, no ale każdy ma inne zdanie.
Ja to widzę inaczej co roku powoli wzmacniamy nasz atak o półkę wyżej, ale nie chodzi tu o jednego gracza lecz o całą piatkę. Ten sezon to byli: Morata, Tevez, LLorente, Matri, Coman. W przyszłym może być tak: Morata, Zaza, Berardi, Dybala, Mandzukic. Wydaje mi się że jest to lepsza 5 od tej z tego sezonu a ty jak oceniasz Alexinhio-10?
A druga rzecz jakos nie jestem przekonany żeby Oscar ciągnął grę w trudnych momentach, nie przekonuje mnie, no ale każdy ma inne zdanie.
Ja to widzę inaczej co roku powoli wzmacniamy nasz atak o półkę wyżej, ale nie chodzi tu o jednego gracza lecz o całą piatkę. Ten sezon to byli: Morata, Tevez, LLorente, Matri, Coman. W przyszłym może być tak: Morata, Zaza, Berardi, Dybala, Mandzukic. Wydaje mi się że jest to lepsza 5 od tej z tego sezonu a ty jak oceniasz Alexinhio-10?
- Alexinhio-10
- Juventino

Oczywiście ze lepsza ale nie mogę zrozumieć tego pędu na 9tki. Jeżeli nie sprzedamy Pogby to nie kupimy Oscara i w tym momencie nie rozumiem ewentualnego zakupu Mario. Mnie tez Oscar do końca nie przekonuje, wolałbym Isco.jpjp5 pisze:Urbi27 ma rację kasę mamy ograniczoną może nie starczyć na Oscara.