Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 13:19

Właśnie, na razie odchodzi Pirlo, strata żadna. Co do Teveza no to już ciężko będzie, transfer Mandzukica nie wiem jak ma zastąpić Teveza, typowa 9, która bez skrzydeł nie strzela bramek... Z tych wszystkich doniesień piłkarzami, którzy mogliby zastąpić Teveza to Oscar i Cavani. Co do ofert za Pogbe, z tym można się było liczyć, za 80 mln+ nawet bym się nie zastanawiał bo za takie pieniądze można kupić naprawdę 2-3 dobrych grajków, którzy podniosą jakość drużyny. Np. pakiet z AS Monaco Kondogbia, Kurzawa, Fabinho:P i jeszcze pewnie zostanie.

Ogólnie nie widzę ataku Morata, Mandzukic i Marotta pewnie też nie. Plotki związane z przyjściem Chorwata do nas są pewnie związane z tym, że chce odejść z Atletico a Atletico chce Teveza. Te plotki o nim to wydaje mi się coś pokroju Cavaniego, niby już jest w Juve a Marotta mówi, że nawet rozmów nie było. W każdym razie gdyby doszło do transferu Chorwata w miejsce Teveza to było by spore osłabienie i wtedy można liczyć tylko na Dybale. Ja nadal stawiam na atak w przyszłym sezonie Oscar, Dybala, Morata zwłaszcza, że Allegri sam o Oscara podobno poprosił i pojechał na urlop:D.

Dlaczego transfer Oscara jest realny. Mało gra w Chelsea, poza tym Chelsea chce kupić Griezmanna, koszt 60 mln euro, ze względu na FFP będą musieli kogoś sprzedać, po przyjściu Griezmanna Oscar może całkowicie stracić miejsce i myślę, że sam sobie zdaje z tego sprawę
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2015, 13:23 przez fazzik8, łącznie zmieniany 3 razy.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 13:20

Push3k pisze:
andrzejkosik pisze:
Vincitore pisze:
Mam wrażenie, że łatwiej się buduje zespół, niż utrzymuje go na najwyższym poziomie po dobrym sezonie.
Vide - zwycięskie Inter, Monaco, Porto, Borussia. Też mnie to martwi, bo myślałem, że jesteśmy już taką marką, że piłkarze chcą przychodzić do nas, tak jak do Barcelony, czy Bayernu, a tymczasem wygląda na to, że promujemy dobrych graczy i później ich sprzedajemy...
Jeszcze do tego nie doszło.
Kogo sprzedajemy? Niektórzy to mają jakieś uronione sytuacje.

andrzejkosik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 13:24

Zaza na wakacjach, dostał telefon z Juve i ma zjawić się na testach medycznych. Berardi na 99% zostaje w Sassuolo jeszcze przez rok, a w przyszlym sezonie trafia do nas. Sprawa jego karty ma się rozwiązać do 25 czerwca, a nie 10-go, jak pisało tu kilka osób wcześniej.

Nainggolan: "Juve? Wielki zespół, ale jest mi dobrze w Rzymie. Wszyscy znają moje intencje, chcę zostać w Romie, ale podczas mercato wszystko może się zdarzyć..." - z paska na Sky Italia.

Manchester Utd. chce pozbyć się Falcao (Chelsea?) i Van Persiego (Juve?) żeby zrobić miejsce dla Mandzukicia.

Bernardeschi z Fiorentiny podobno zaklepany przez Juve, sytuacja identyczna jak z Neto.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 13:43

andrzejkosik pisze:
Zaza na wakacjach, dostał telefon z Juve i ma zjawić się na testach medycznych. Berardi na 99% zostaje w Sassuolo jeszcze przez rok, a w przyszlym sezonie trafia do nas. Sprawa jego karty ma się rozwiązać do 25 czerwca, a nie 10-go, jak pisało tu kilka osób wcześniej.

Nainggolan: "Juve? Wielki zespół, ale jest mi dobrze w Rzymie. Wszyscy znają moje intencje, chcę zostać w Romie, ale podczas mercato wszystko może się zdarzyć..." - z paska na Sky Italia.

Manchester Utd. chce pozbyć się Falcao (Chelsea?) i Van Persiego (Juve?) żeby zrobić miejsce dla Mandzukicia.

Bernardeschi z Fiorentiny podobno zaklepany przez Juve, sytuacja identyczna jak z Neto.
A jakie jest zrodlo pierwszej i ostatniej wiadomosci?;-)

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 13:47

Pozbyć się dwóch szrotów, by kupić jeden? Pewnie to tylko ploty bo nawet obecny zarząd United nie może być tak głupi. :prochno:
Inna sprawa jeśli naprawdę sfrajerzymy i kupimy Van Persiego... :angry: to jest ruch na miarę Liverpoolu, nie Juve. :prochno:

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 13:49

Van Persie na jeden rok to znowu nie takie złe posunięcie. Owszem jest pod formą i lubią się go czepić kontuzje, ale my będziemy mieli bardzo ciekawy personalnie atak i po prostu potrzebujemy kogoś z doświadczeniem na jeden sezon. Dla mnie z wszystkich wymienianych opcji on jest najlepszym pomysłem, bo Cavani to raczej drogi interes i jest poza konkurencją. Dziwi mnie też, że tak dużo mówi się o odejściu Ibry do Milanu, a w naszym kontekście nie ma żadnych plotek.

andrzejkosik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 14:00

jakku1 pisze:A jakie jest zrodlo pierwszej i ostatniej wiadomosci?;-)
Obrazek

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 14:01

Arbuzini pisze:Van Persie na jeden rok to znowu nie takie złe posunięcie. Owszem jest pod formą i lubią się go czepić kontuzje, ale my będziemy mieli bardzo ciekawy personalnie atak i po prostu potrzebujemy kogoś z doświadczeniem na jeden sezon. Dla mnie z wszystkich wymienianych opcji on jest najlepszym pomysłem, bo Cavani to raczej drogi interes i jest poza konkurencją. Dziwi mnie też, że tak dużo mówi się o odejściu Ibry do Milanu, a w naszym kontekście nie ma żadnych plotek.
Dokładnie :ok: Mandżu jest dobry, ale ma inną charakterystykę piłkarską, Holendrowi znacznie bliżej stylem gry do Teveza. Jakość niepodważalna, problemem są kontuzje i wiek, ale na okres przejściowy byłby to chyba najlepszy wybór, biorąc pod uwagę fakt, że sporą bańkę już wydaliśmy na Dybalę, a i kolejne wydatki są widoczne na horyzoncie. Van Persie nie powinien być drogi, 32 lata, rok kontraktu i ogólnie chyba nie zanosi się, żeby w ManU po nim płakali.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 14:07

B@rt pisze:
Arbuzini pisze:Van Persie na jeden rok to znowu nie takie złe posunięcie. Owszem jest pod formą i lubią się go czepić kontuzje, ale my będziemy mieli bardzo ciekawy personalnie atak i po prostu potrzebujemy kogoś z doświadczeniem na jeden sezon. Dla mnie z wszystkich wymienianych opcji on jest najlepszym pomysłem, bo Cavani to raczej drogi interes i jest poza konkurencją. Dziwi mnie też, że tak dużo mówi się o odejściu Ibry do Milanu, a w naszym kontekście nie ma żadnych plotek.
Dokładnie :ok: Mandżu jest dobry, ale ma inną charakterystykę piłkarską, Holendrowi znacznie bliżej stylem gry do Teveza. Jakość niepodważalna, problemem są kontuzje i wiek, ale na okres przejściowy byłby to chyba najlepszy wybór, biorąc pod uwagę fakt, że sporą bańkę już wydaliśmy na Dybalę, a i kolejne wydatki są widoczne na horyzoncie. Van Persie nie powinien być drogi, 32 lata, rok kontraktu i ogólnie chyba nie zanosi się, żeby w ManU po nim płakali.
Myślę, że Robin będzie szukał klubu, który zaoferuje mu dłuższy kontrakt, nawet kosztem troszkę niższej pensji. Ma już swoje lata i z pewnością chciałby mieć większą stabilizację niż walka w Juve o pierwszy skład z widmem szukania sobie za rok nowego miejsca.

Burq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 14:07

andrzejkosik pisze:
jakku1 pisze:A jakie jest zrodlo pierwszej i ostatniej wiadomosci?;-)
Obrazek
To.. to jest dobre źródło :prochno:

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 14:15

Van Persie...nawet nie chce myśleć jakiego on kontraktu może zażądać. Jeśli ktoś myśli, że Robinowi wystarczy 2-3-4 mln by posiedzieć cicho na ławce to ten ktoś chyba z ... spadł. Wolę Mandzukica, który spokojnie może pograć 3-4 lata na przyzwoitym poziomie poza tym Chorwat ostro pracuje w obronie. Sytuacja z Berardim to jakiś żart. Wolałbym już pozbyć się Pereyry by mieć Domenico w składzie. Cała ta sytuacja, że bierzemy Zaze a nie Domenico brzmi jak jakiś niesmaczny żart. Kompletnie to dla mnie niezrozumiałe. Jeśli tak bardzo zależy im na rozwoju młodych-zdolnych to proszę bardzo...niech klepią Perina i zostawią w Genoi. Co ten chłopak wyprawia na bramce to ludzie...prawie jak Buffon w Parmie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 14:21

Wiele rzeczy jest niezrozumiałych ale nie mamy na to żadnego wpływu...jak by nie było, dla mnie najbardziej niezrozumiałe jest zachowanie Teveza o ile wszystko co napisano jest prawdziwe bo facet nagle zmienił się nie do poznania ale mam tutaj na myśli zachowanie od momentu przyjścia do nas...ogólne cały Tevez ale odkąd jest w Juve to stanowi wzór pełnego profesjonalizmu, godny naśladowania...nie ogarniam tego po tym wszystkim bo ma tutaj wszystko to czego nie miał w poprzednich klubach...
Martwi mnie to o czym piszą pozostali, że możemy podzielić los innych niespodziewanych finalistów i zamiast po udanych rozgrywkach się wzmacniać, będziemy się osłabiać...

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 14:25

Myślę, że Van Persie u szczytu swojej kariery był lepszy niż Tevez w analogicznym momencie. Nawet jeśli chciałby dłuższego kontraktu to w zależności od zarobków można pomyśleć o umowie na dwa lata. Najprawdopodobniej odchodzi Llorente więc atak i tak byłby odmłodzony. Oczywiście wszystko zależy od oceny klubu, oni wiedzą lepiej i mają informacje do, których my nigdy nie będziemy mieli wglądu.

Ani trochę nie jaram się tym transferem. To nie jest ruch, do którego powinien być zmuszany Juventus, ale jak się gasi pożar to nieraz ciężko przebierać w środkach. Mamy już Dybale, do którego najprawdopodobniej dojdzie Berardi. Dwójka najlepszych asystentów Serie A to całkiem klawe transfery. Domenico w klasyfikacji kanadyjskiej jest ledwo dwa oczka niżej niż Tevez. Dołóżmy do tego niezbędne doświadczenie potwierdzone wysokimi umiejętnościami i jakoś przeżyjemy to ewentualne odejście Carlitosa.

Cieszy mnie, że wreszcie mówi się o konkretnych kwotach za Argentyńczyka. 15 mln E to dobry pieniądz i trzymajmy się tego.

Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 14:39

andrzejkosik pisze:Vide - zwycięskie Inter, Monaco, Porto, Borussia. Też mnie to martwi, bo myślałem, że jesteśmy już taką marką, że piłkarze chcą przychodzić do nas, tak jak do Barcelony, czy Bayernu, a tymczasem wygląda na to, że promujemy dobrych graczy i później ich sprzedajemy...
a kogo my sprzedalismy? kogo sprzedajemy? to co pisza media to czesto bajki.
Rok temu tez slyszalem od kumpla "Vidal ma odejsc, bo tak sie mówi" i co? nic!
teraz ponoc chce odejsc Tevez, nie jest tak, ze my kogos spredajemy, Marotta to podkreslał, więc z kąd te żale?
Jesli Tevez odejdzie to tylko Cavani :prochno:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 14:46

Burq pisze:
To.. to jest dobre źródło :prochno:
;-)

Sky to z reguly bardzo dobre zrodlo, aczkolwiek Bernardeschi ma kontrakt do 2016 roku, wiec niestety nie mozemy teraz z nim zrobic tego samego, co z Neto, a transfer Berardiego jest podobno uzalezniony od "woli" Teveza. Przynajmniej tak sugeruja ostatnie raporty, bo wczesniej byla tez mowa o tym, ze Allegri chce Mimmo sprobowac na trequartiscie. Aha, no i jeszcze jedno. Nie nelezy tez wszystkiego przyjmowac bezkrytycznie, nawet ze Sky. Co sie stalo z Embolo, ktory wg GDM mial byc przez nas dopiety za 15m juz dwa tygodnie temu?

W ogole, o ile przez ostatnie dwa, trzy okienka Di Marzio faktycznie wiedzial sporo i sporo z tych rzeczy sie sprawdzalo, tak ostatnio strzela slepakami. Zobaczymy, czy to po prostu "spadek formy" czy zwyczajnie jakies zrodelko umarło.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany