Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 21:45

Nie rozumiem Was. Pogba miał średni sezon, już nie walczy nie stara się jak na początku, plus zaczyna gwiazdorzyć. Ze sprzedaży można kupić takiego Isco, De Bruyne, czy Pastore którzy podniosą poziom, a z zarobionej kasy starczyłoby na kogoś jeszcze. Wartość już diametralnie nie wzrośnie i oferty od 80mln wzwyż powinni brać z pocałowaniem ręki

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 21:50

Tak tylko stary porównaj jakie znaczenie miał Suarez w Liverpoolu a Pogba w Juve.
Pogba nie ma powalającej formy od jakiegoś czasu, napisałbym że w destrukcji jest świetny ale z przodu ma poprostu przebłyski, może to Allegri go tak ogranicza w ofensywie może nie ale jedno jest pewne, porównania z Liverpoolem i Suarezem są conajmniej śmieszne.
Gdyby nasi wymienili Pogbe za De Bruyne i Falcao/Cavani to byłby deal perfekcyjny.

Pojawiaja się kolejna plota o Asie, Arsenal niby złożył ofertę 33 mln euro za Kwadwo.

Berardi coraz bliżej nas a Tevez jeszcze bliżej odejścia.

Llorente niby na oku Beniteza a my nie odpuszczamy Gersona.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 22:10

MishaAveJuve pisze:Pogba to obok Marchisio jedyny piłkarz który ptrafi strzelić zza pola karnego. To właśnie na nim i w okół niego powinniśmy budować drużynę mając taką perełkę w składzie.
Skład, a właściwie środek pola, będzie budowany wokół Marchisio i nie ważne co sądzisz o nim jako piłkarzu. Claudio to nasza unowocześniona wersja registy, a tacy zawodnicy zawsze grają pod zespół. Pogba jest typowym indywidualistą i jestem pewien, że nikt w Juventusie nie umieści go jako centralnego punktu drużyny i nie mam tutaj na myśli pozycji na boisku. Nie ma takiej potrzeby, potencjał Francuza jest wykorzystywany w pełni przez rolę jaką pełni obecnie.

Suarez? Liverpool to był Suarez. Juventus to nie Pogba, choć jak miał świetny okres to ciągnął ten zespół, ale to samo można powiedzieć o Moracie w styczniu, czy Tevezie przez większość sezonu. Odejście Bale'a z Tottenhamu też nie odbiło im się tak wielką czkawką, jak tutaj niektórzy sugerują, bo z tego co widzę to w lidze są obecnie na swojej standardowej pozycji. Moggi dał radę zastąpić zdecydowanie bardziej kluczowego Zidane'a, to dlaczego ma się to nie udać Marottcie? Od podstaw zbudował ten zespół nie mając jakiś wielkich środków, a z piłkarzy, którzy byli tutaj przed jego przyjściem zostali Buffon, Chiellini i Marchisio.

old faithful

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 22:17

MishaAveJuve pisze:Nie jestem w stanie rozumieć czemu tak wszyscy, albo zdecydowana większość chętnie żegna Pogbę.
Przykład chociażby Liverpoolu czy Manchesteru United pokazuje, że wydane pieniądze na transfery nie gwarantują sukcesu, chociaż w trakcie zakupu wydało się inaczej.
Pogba to bardzo młody piłkarz, wciąż się rozwijający, mający same atuty. Właśnie takich piłkarzy powinniśmy trzymać jak najdłużej, a nie tak chętnie się pozbywać. Widać że chłopak się u nas odnalazł.
To właśnie na nim i w okół niego powinniśmy budować drużynę mając taką perełkę w składzie.
Według mnie tutaj jest sedno sprawy. Niestety, coraz częściej pisze się o tym co to Pogba potrafi lub jaki ma potencjał niż go demonstruje. Oczywiście chodzi mi tutaj o regularność i grę na taką na jaką niby go stać przez dłuższy okres czasu. Póki co ma jedynie przebłyski tego geniuszu o którym się mówi w jego przypadku.

To co napisałeś o budowaniu składu wokół Pogby ... moim zdaniem ważne jest, aby się nie pogubić, bo czym innym jest budowanie zespół wokół niego (jeśli na to zasłuży), a nie pod niego. Jeśli budujemy zespół pod zawodnika, to wychodzi moim zdaniem tak jak w przypadku Realu Madryt i C. Ronaldo. On zdobywa sobie tytuły króla strzelców, a drużyna nic. Tego w Juventusie nie chciałbym oglądać.

Jeśli Pogba zostanie, a Pirlo odejdzie to ten sezon będzie moim zdaniem przełomowym w jego karierze w Juve. Może stać się bowiem prawdziwym liderem i sercem drużyny na lata, ale aby tego dokonać musi porzucić gwiazdorskie zagrywki, stawiać na efektywność, a nie efektowność, a także wykazać się jakąś motywacją w połączeniu z długofalowym utrzymywaniem dobrej dyspozycji.

Jeśli spełni te warunki i będzie grał na miarę talentu o którym wszyscy piszą że posiada to jak najbardziej będę za tym, żeby został. Zwłaszcza jak będzie tak grał większość czasu. Jeśli nie i ma to wyglądać to tak jak ostatnimi czasy (nie liczę kontuzji, bo wiadomo że trzeba po niej dojść do siebie), to ja nie mam żadnych oporów w posłaniu go gdziekolwiek za te "tylko" 80 milionów euro, bo i tak moim zdaniem nie jest tyle wart, a na pewno nie daje tyle drużynie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 23:28

Mandzukic chyba blisko Juventusu. Buffon zatrzymuje autokar Chorwatów, wchodzi do niego i pozdrawia/wita się >salutare> z Mario...

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 23:31

Robaku pisze:Mandzukic chyba blisko Juventusu. Buffon zatrzymuje autokar Chorwatów, wchodzi do niego i pozdrawia/wita się >salutare> z Mario...
Jeśli to się sprawdzi, to trochę nie rozumiem tych ruchów. Nawet jakby odszedł Llorente to przy zakupie Zazy mamy trzy 9tki...

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 23:37

Heheszki Maxiu dzwoni do Radji i mówi jak go chce. takie są ostatnie info.
Też mnie to dziwi, ze mamy 3x9. No cóz widocznie jakoś będziemy grali tym ostrym diamentem i uważam, że każdy dla sieibe czas znajdzie. Zobaczymy. MArio 29 lat, 5 baniek gazy sporo.

Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 23:38

Alexinhio-10 pisze:
Robaku pisze:Mandzukic chyba blisko Juventusu. Buffon zatrzymuje autokar Chorwatów, wchodzi do niego i pozdrawia/wita się >salutare> z Mario...
Jeśli to się sprawdzi, to trochę nie rozumiem tych ruchów. Nawet jakby odszedł Llorente to przy zakupie Zazy mamy trzy 9tki...
Odwrotność 666 czyli będziemy boscy - mi to pasuje :D
Rozumiem że jako trzecią 9tkę liczysz Trezeguet siedzącego w swoim biurze? Bo ja widzę tylko Zazę i Madzukica
Morata jedyne w czym przypomina tych dwóch to wzrost

TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 23:38

Jeśli nie i ma to wyglądać to tak jak ostatnimi czasy (nie liczę kontuzji, bo wiadomo że trzeba po niej dojść do siebie), to ja nie mam żadnych oporów w posłaniu go gdziekolwiek za te "tylko" 80 milionów euro, bo i tak moim zdaniem nie jest tyle wart, a na pewno nie daje tyle drużynie.
Zgadzam się,że nie daje drużynie tyle ile by mógł,natomiast nie jestem przekonany czy nie jest wart 80mln czy też nawet więcej.
Pamiętaj,że Pogba to wciąż bardzo młody zawodnik,który najlepsze lata ma dopiero przed sobą,a potencjał na to by być najlepszym środkowym pomocnikiem na świecie.
Wymień zawodnika który łączy tak znakomite umiejętności techniczne z niesamowitą siłą fizyczną.Ze świecą szukać kogoś takiego zarówno wśród jego równieśników jak i piłkarzy już w pełni ukształtowanych.
Może ktoś wymienić Kongdobie...Francuz może fizycznie nie odstaje od Pogby,w obronie pewnie jest ciut lepszy,natomiast jego walory ofensywne są zdecydowanie słabsze.
Myślę,że tak astronomicze sumy,które są podawane odnośnie ewentualnego transferu Pogby są głównie tym,że każdy widzi jak przeogromny potencjał ma ten chłopak i jednocześnie grając wg mnie do tej pory na mniej więcej jego 60-80% możliwości jak świetnym już jest pomocnikiem.

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 23:44

A może ma to związek z faktem, że Buffon obronił jego strzał z jedenastu metrów? :think: Może chciał zażartować na ten temat. Przynajmniej mam taką nadzieję, bo...

Uważam, że to nie jest gracz dla nas. Fakt faktem samemu Mandżukiciowi nie można odmówić umiejętności, ale widziałbym go u nas TYLKO jako następcę Llorente. Wówczas mówilibyśmy o progresie oraz podniesieniu jakości w taku. Jeśli jednak jego przybycie ma związek z odejściem Teveza, to jestem zdecydowanie na "nie". Dlaczego? Może się powtórzę, ale przy naszym nowym ustawieniu absolutnie nie ma miejsca w składzie dla kogoś grającego w ten sposób. Nam potrzeba graczy technicznych, zdolnych do gry kombinacyjnej.

- Zdaniem redaktorów calciomercato.com (wiem, wiem - źródło mówi samo za siebie...) jesteśmy bardzo bliscy pozyskania Saponary. Miałby on nas kosztować... około 8 mln €. :doh: Zdecydowanie dużo jak na rezerwowego, bo nie wierzę, że na tym etapie budowania zespołu ktoś taki miałby być przymierzany do pierwszej jedenastki.
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2015, 23:47 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 23:46

ja wiem, ze teraz próbujemy jakoś tlumaczyć to zachowanie. ( do tego Mandzu chyba rozciął kolano Gigiemu), ale to by było dziwne ze strony Buffona. Powiedzmy sobie szczerze to nasz capitano i na pewno dba o szatnie, gdyby Mandzu przyszedl jednak do nas, to taki gest robi od razu robote jesli chodzi o aklimatyzacje Chorwata.
Saponara, czyli kolejny pomocnk. a z drugiej strony Maxiu dzowni do Belga. No będą zawirowania.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 00:00

Prokson pisze:
Alexinhio-10 pisze:
Odwrotność 666 czyli będziemy boscy - mi to pasuje :D
Rozumiem że jako trzecią 9tkę liczysz Trezeguet siedzącego w swoim biurze? Bo ja widzę tylko Zazę i Madzukica
Morata jedyne w czym przypomina tych dwóch to wzrost
Chyba nie uważasz że przy grze dwoma napastnikami Morata będzie robił za takiego który cofnie się i rozgrywa (coś jak Tevezbw tym sezonie). To że jest dobry technicznie, szybki to nie znaczy, że nie jest 9tką, po prostu nowoczesną która może też grać na skrzydle. Jak ma ktoś przyjść do ataku prócz Zazy i Berardiego to jakiś top, czy to w formie, czy bez. Mam nadzieję że jeśli nie sprowadzony ofensywnego pomocnika to zagrany 433. Tak pomyślałem jeszcze dzisiaj o Vasquezie.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 00:07

Alexinhio-10 pisze:
zoff pisze:
Jacky pisze:Zalozmy, ze Tevez zostanie (a moze i przedluzy kontrakt oraz powiekszy gaze). Tak czy siak, chcesz goscia z taka placa sadzac na lawie? Watpliwe. Argentynczyk nadal bedzie gral pierwsze skrzypce, zreszta nie ma powodow, zeby mu to utrudniac. Nie mamy lepszego czlowieka w ataku, niz on.
Ok. Ale mam wrażenie, że Tevez co raz gorzej znosi trudy grania co trzy dni. Im dalej w sezon tym Teve mniej błyszczy. Potwierdza to zresztą i ten sezon jak i poprzedni. Nie chcę go sadzać na ławkę, ale prawda jest taka, że w poprzednich latach Tevez nawet nie miał prawa poczuć oddechu konkurenta. Teraz się to zmieni.
Tu się nie zgidzę bo gdy Tevez grał co mecz to ciągnął zespół, a wystarczyło trochę rotacji pod koniec sezonu, brak rytmu meczowego i w najważniejszej części sezonu nie istniał.
Mam wlasnie takie zdanie, jak Alexinho. Brak rytmu meczowego - Tevez gaśnie.
Prokson pisze:
Alexinhio-10 pisze: Ten którego wszyscy by się najchętniej pozbyli, zostaje, a Tevez pewnie odejdzie.
mów w swoim imieniu. Większość raczej chce żeby nie był podstawowym zawodnikiem
No prosze Cie... Wiekszosc chce, zeby jego rola byla w przyszlym sezonie ograniczona do lawki rezerwowych (o ile w ogole z nami zostanie).

Oscar - z poczatku bylem podniecony tym zawodnikiem. Teraz widze, ze dajacie ciekawe alternatywy. Gdyby tak jednak zostal Tevez, to mozna by grac "choinka" i zadne Oscary nie bylyby potrzebne.
Mandzu - to raczej wole Van Persila lub zamieszac jakies darmowe wypozyczenie i zmniejszenie pensji z Falcao.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 00:20

jacky I to by było najlepsze rozwiązanie dla wszystkich z Tevezem. Zostaje i on, lub Dybała gra na pozycji ofensywnego pomocnika, bez żadnych kombinacji i wszyscy są zadowoleni. Jeżeli jednak odejdzie to potrzeba kogoś na pozycję ofensywnego pomocnika lub cofniętego napastnika bo nie wyobrażam sobie znów sytuacji gdzie kreatywnych zawodników jest jak na lekarstwo i w przodzie gra np Morata i Mandzukic, czy Zaza, a za nimi Dybala. Od Mandzukica tez wolałbym wypożyczenie Falcao, a nóż się obudzi, bo gdy jest w formie jak ktoś wspomniał ma to magic touch. Vasquez ciekawy zawodnik ale kolejny lewonożny po Dybale, Zazie i Berardim o ile przyjdą, więc raczej odpada. Oj będzie ciekawie :D

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 00:24

mrozzi pisze:Zdaniem redaktorów calciomercato.com (wiem, wiem - źródło mówi samo za siebie...) jesteśmy bardzo bliscy pozyskania Saponary. Miałby on nas kosztować... około 8 mln €. :doh: Zdecydowanie dużo jak na rezerwowego
Pamiętaj, że na ławce rezerwowych nie mają siedzieć zawodnicy, którzy tylko uzupełniają kadrę, a piłkarze, którzy coś wniosą po wejściu na boisko.
8 baniek to wcale nie tak dużo. Jeżeli chcemy na stałe zamieścić w czołówce europejskiej, to potrzebujemy jakości wśród rezerwowych. Nie mogą się oni składać z samych Padoinów(z całym szacunkiem dla niego. Gwarantuje on jakiś poziom, ale nie jest to zawodnik, który odmieni losy meczu)
A sam Saponara miał udaną rundę rewanżową i kiedyś wróżyło się mu całkiem przyjazną karierę. Kto wie, może to jeden z tych talentów z opóźnionym zapłonem.

Obrazek
Zablokowany