Mercato (Lato 2015)
- gregor_g4
- Juventino
jeśli za Pogbe mamy dostać Oscara i kilkadziesiąt baniek, to mimo całej mojej sympati do murzynka - jestem na tak!
- Kucharius1
- Juventino
Oscar jest w słabej formie, oraz jest zbyt drogi. Firmino w podobnym wieku , z lepszymi umiejętnościami kosztuje dwa razy mniej.gregor_g4 pisze:jeśli za Pogbe mamy dostać Oscara i kilkadziesiąt baniek, to mimo całej mojej sympati do murzynka - jestem na tak!
Oscar to póki co wymysł prasy, dużo bardziej prawdopodobny jest Saponara.
- Virgil
- Juventino
Ja ufam naszemu Dyrektorowi
Ale JEŻELI odejdzie Tevez i Pirlo to koniecznie potrzebujemy kogoś kto coś kreauje czy to będzie Saponara, Oskar, Isco czy inny wymysł. Ktoś taki będzie nam niezbędnie potrzebny i doda nam dodatkowej taktycznej elastyczności, nawet jeżeli skład zostanie bez zmian.
Ale JEŻELI odejdzie Tevez i Pirlo to koniecznie potrzebujemy kogoś kto coś kreauje czy to będzie Saponara, Oskar, Isco czy inny wymysł. Ktoś taki będzie nam niezbędnie potrzebny i doda nam dodatkowej taktycznej elastyczności, nawet jeżeli skład zostanie bez zmian.
- fazzik8
- Juventino
Za Pirlo pewnie przyszedł Khedira, za Teveza też kogoś ściągnął. Trzeba kogoś kto z przodu będzie ciągnął grę jak robił to Tevez. Też mi się wydaje jak ktoś już tam wcześniej napisał, że zarząd wiedział, że Ci dwaj odejdą i dlatego były szybkie transfery Khediry i Dybali, ale ktoś do przodu by się jeszcze przydał i ten nieszczęsne boki obrony...
- Robaku
- Juventino
Dzisiaj też pojawiło się info, o zainteresowani Angoli Asą, ale zupelnie nie wkrecalem się w temat, wiec nie wiem kto za ile, po co i jakie jest nasze nastawienie. Teraz bez sensu byłoby sprzedawać Ghańczyka, ale też nie można wykluczyć, iż za rok, półtora to się może zdarzyć.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Prezes Sassuolo powiedział, że Juve jest zdeterminowane żeby ściągnąć Zaze, a co do Berardiego to zrobią wszystko żeby go zatrzymać 

- Alexinhio-10
- Juventino
Ten którego wszyscy by się najchętniej pozbyli, zostaje, a Tevez pewnie odejdzie.Robaku pisze:Ostatnie newsy mówią o tym, że Pirlo zostaje do 2016 , dokładnie do 1 stycznia i potem idzie do NYC, ciekawi mnie powód takiego rozstrzygniecia.
- Tobor
- Juventino
Pirlo zostanie najprawdopodobniej na takiej samej zasadzie jak Lampard w Man City. Sezon w MLS zaczyna się od nowego roku kalendarzowego i pewnie Pirlo chciałby coś pograć/potrenować z profesjonalistami. Poza tym gdyby się dogadać, że to Amerykańce płacą gażę Pirlo, albo jego sporą część to mamy legende z niesamowitą wiedzą i doświadczeniem za darmo/pół darmo. Samą obecnością na treningu może pomóc i jeszcze podszkolić kogoś z reszty drużyny. Dla mnie bombaRobaku pisze:Ostatnie newsy mówią o tym, że Pirlo zostaje do 2016 , dokładnie do 1 stycznia i potem idzie do NYC, ciekawi mnie powód takiego rozstrzygniecia.

- Alexinhio-10
- Juventino
Gorzej jak będzie na siłę wciskany do pierwszego składu jak w tym sezonie i będzie blokował rozwój Sturaro i Pereyry.Prokson pisze:mów w swoim imieniu. Większość raczej chce żeby nie był podstawowym zawodnikiemAlexinhio-10 pisze: Ten którego wszyscy by się najchętniej pozbyli, zostaje, a Tevez pewnie odejdzie.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Oni mogą sobie chcieć go zatrzymać. Dostaną kasę i jazda. To oczywiste, że nie chcą się pozbywać gościa, który zapewnił im tak wiele punktów, ale takie jest już jego przeznaczenie.Alexinhio-10 pisze:Prezes Sassuolo powiedział, że Juve jest zdeterminowane żeby ściągnąć Zaze, a co do Berardiego to zrobią wszystko żeby go zatrzymać
- Alexinhio-10
- Juventino
Wiadomo, wszystko zależy od tego jak bardzo zdeterminowany jest Marotta i Max, żeby Berardi dołączył już teraz. Trochę dziwne byłoby wydanie ponad 30 mln na Dybale, a facet który jest na tym samym poziomie albo i lepszym, w dodatku Włoch, zostanie w Sassuolo.mrozzi pisze:Oni mogą sobie chcieć go zatrzymać. Dostaną kasę i jazda. To oczywiste, że nie chcą się pozbywać gościa, który zapewnił im tak wiele punktów, ale takie jest już jego przeznaczenie.Alexinhio-10 pisze:Prezes Sassuolo powiedział, że Juve jest zdeterminowane żeby ściągnąć Zaze, a co do Berardiego to zrobią wszystko żeby go zatrzymać
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pamiętajmy, że po tym sezonie kończy się eldorado związane z współwłasnościami. Sassuolo nie byłoby stać na to, by wykupić drugą połówkę Berardiego, a my nie damy sporych pieniędzy po to, by mógł sobie nadal grać w tym klubie. Przypomnijmy, że piłkarza chce u nas sam Allegri - wszystko w temacie. JEŚLI piłkarz się naszemu trenerowi nie spodoba (szansa jedna na milion), dopiero wówczas oddamy go na wypożyczenie. Wszystko jest w naszych rękach.Alexinhio-10 pisze: Wiadomo, wszystko zależy od tego jak bardzo zdeterminowany jest Marotta i Max, żeby Berardi dołączył już teraz. Trochę dziwne byłoby wydanie ponad 30 mln na Dybale, a facet który jest na tym samym poziomie albo i lepszym, w dodatku Włoch, zostanie w Sassuolo.
- Kamex22
- Juventino
Pewnie dostaną od nas jakiś zawodników. Może Comana i tego grajka z Cagliari (o ile o nim to prawda)? Może kogoś jeszcze. Niech się nie martwią, Sassuolo w Serie A to dla nas skarb i będziemy ich wspierać czym się da