Mercato (Lato 2015)
- Robaku
- Juventino
Carlo Laudisa własnie zakomunikowal, że City złożyło oferte opiewającą na 80 baniek. No tak, to nie trzeba już mówic za kogo, ale żesmy odrzucili ją. Poneiważ chcemy zawodnika zachować u siebie w składzie. To co jednak po ME2016?
A jednak GdS podalo, że tak naprawdę Juve oczekuje na aukcje pomiędzy City, Realem i PSG i naszym celem - rekord. 100 baniek.
DiMarzio jeszcze doniósł o zainteresowaniu Udinese naszym Simonem Pepe. Pewnie tak to się skończy. Chłop na pewno się odbuduje tam po całości. A jeszcze nie zdziwie sie jak za 2-3 lata dostanie opaske.
I jeszcze jedno info odnosnie Storariego - podobno odmówił Cagliari, ale kontaktować się maja z nim Fiorentina i beniaminek Bologna.
A jednak GdS podalo, że tak naprawdę Juve oczekuje na aukcje pomiędzy City, Realem i PSG i naszym celem - rekord. 100 baniek.
DiMarzio jeszcze doniósł o zainteresowaniu Udinese naszym Simonem Pepe. Pewnie tak to się skończy. Chłop na pewno się odbuduje tam po całości. A jeszcze nie zdziwie sie jak za 2-3 lata dostanie opaske.
I jeszcze jedno info odnosnie Storariego - podobno odmówił Cagliari, ale kontaktować się maja z nim Fiorentina i beniaminek Bologna.
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2015, 00:58 przez Robaku, łącznie zmieniany 4 razy.
- borysfcb
- Katalończyk
City? PSG? Przecież to degradacja pod względem sportowym. Jeszcze gotów byłbym uwierzyć, że pójdzie do Paryża, bo ojczyzna. Real? Z tego co wiem, to niezbyt mu leży ten klub. Jak dla mnie pójdzie najszybciej po ME2016 i to będzie Barca.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Nie widzę Go w tym klubie. Przejście do Barcy to kastracja. Pogba to indywiduum. Rajdy, strzały z dystansu, technika. W Barcy będzie miał proste zadanie. Będzie grał pod Messiego. Po prostu.
Nie traktuje tego jako jakieś zło. Broń Boże. Skoro przynosi efekt w postaci zwycięstwa to ok. Ale po prostu szkoda mi gościa w Barcie. Spójrz na Yaya Toure. Koleś w City gra kompletnie inaczej. Więcej swobody.
Nie traktuje tego jako jakieś zło. Broń Boże. Skoro przynosi efekt w postaci zwycięstwa to ok. Ale po prostu szkoda mi gościa w Barcie. Spójrz na Yaya Toure. Koleś w City gra kompletnie inaczej. Więcej swobody.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Te doniesienia o Pogbie są już nawet śmieszne.
Swego czasu odrzuciliśmy ofertę Barcy opiewająca na 80 baniek, a teraz mielibyśmy przyjąć taką samą od City? :rotfl: Swoją drogą - jeszcze jakiś czas temu pisało się przecież o przeszło 100 bańkach od tego klubu. 8) Niech się w końcu zdecydują.
Może to naiwne, ale w dalszym ciągu mam ogromną nadzieję, że Marotta jest z nami szczery i nie odda tych najlepszych graczy. Sam Vidal jeszcze kilka tygodni temu zapewnił, że czuje się u nas świetnie, podobnie jak jego rodzina i byłby nawet w stanie zakończyć u nas karierę... Skoro on chce zostać, a my się nie chcemy osłabiać...
Słowa Agnellego z konferencji nieco uspokajają, bo ten berliński finał ma być naszym punktem odniesienia i początkiem drogi po sukces w Europie. Martwi jedynie to realne zainteresowanie Nainggolanem, bo przecież nie byłoby dla niego miejsca przy dalszej grze pary Vidal-Pogba w Juve.
Może to naiwne, ale w dalszym ciągu mam ogromną nadzieję, że Marotta jest z nami szczery i nie odda tych najlepszych graczy. Sam Vidal jeszcze kilka tygodni temu zapewnił, że czuje się u nas świetnie, podobnie jak jego rodzina i byłby nawet w stanie zakończyć u nas karierę... Skoro on chce zostać, a my się nie chcemy osłabiać...

- borysfcb
- Katalończyk
Toure grał pod Guardiolą. Czasy w Barcelonie się zmieniły, ani Neymar ani Suarez nie grają pod Messiego tylko pod drużynę często popisując się solowymi akcjami i tak samo mógłby grać Pogba. Żelazną dyscyplinę trzymają w pomocy Rakitic i Sergio, Paul mógłby zająć miejsce czarodzieja Iniesty.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Juz wiem kogo bede hejtowal w przyszlym sezoniePatrol pisze:Jestem ciekaw, czy nasi rzeczywiście wierzą w Zazę, który moim zdaniem będzie kolejnym włoskim napastnikiem pokroju Pazziniego, Gilardino lub Boriello.
Zalozmy, ze Tevez zostanie (a moze i przedluzy kontrakt oraz powiekszy gaze). Tak czy siak, chcesz goscia z taka placa sadzac na lawie? Watpliwe. Argentynczyk nadal bedzie gral pierwsze skrzypce, zreszta nie ma powodow, zeby mu to utrudniac. Nie mamy lepszego czlowieka w ataku, niz on.zoff pisze:Bardzo realne podsumowanie. Po samym ataku widać, jego zestawieniu, że nawet jeśli Tevez zostanie to jego rola będzie systematycznie pomniejszana.Virgil pisze: Morata,Zaza,Berardi,Dybala
+Tevez/ktoś w jego miejsce.
Jako zastepce kogo (lub gdzie, jako zawodnika pierwszego skladu) widziecie Berardiego? Bo ani on cofniety, ani wysunietymrozzi pisze:Jeszcze tylko przekonać Teveza do gry w Juve w kolejnym sezonie, a atak mamy kompletny i pod względem jakości świetny.![]()
Tevez, Morata, Dybala, Berardi, Zaza

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Na Pogbę czekalibyście do Euro, a jego cena po mistrzostwach raczej na pewno skoczy w górę (zazwyczaj tak się dzieje w przypadku największych gwiazd). Wszystko jedno, gdzie pójdzie. Dajecie 100 baniek i jest wasz, a wszystkie strony będą zadowolone.borysfcb pisze:Toure grał pod Guardiolą. Czasy w Barcelonie się zmieniły, ani Neymar ani Suarez nie grają pod Messiego tylko pod drużynę często popisując się solowymi akcjami i tak samo mógłby grać Pogba. Żelazną dyscyplinę trzymają w pomocy Rakitic i Sergio, Paul mógłby zająć miejsce czarodzieja Iniesty.
- borysfcb
- Katalończyk
Mamy bana. Przecież to jest piłkarz takiej klasy, że nie poczeka pół roku na grę. Jak dla mnie jest tych 80 mln wart, a w naszej dramatycznej sytuacji w pomocy nawet tej stówy. Natomiast jakby miał zostać tutaj też bym nie płakałmrozzi pisze: Na Pogbę czekalibyście do Euro, a jego cena po mistrzostwach raczej na pewno skoczy w górę (zazwyczaj tak się dzieje w przypadku największych gwiazd). Wszystko jedno, gdzie pójdzie. Dajecie 100 baniek i jest wasz, a wszystkie strony będą zadowolone.

- zoff
- Qualità Juventino
Wybacz. Ale Iniesta to kompletnie inny gracz niż Pogba. Wystarczy popatrzyć na tych dwóch zawodników. Nie sposób ich porównać. Z całym szacunkiem do Polpo ale nigdy nie będzie miał takiego zmysłu do gry kombinacyjnej. Bazuje na fizyce. A z drugiej strony patrząc - Iniesta nigdy nie poradziłby sobie jako box to box a to właśnie rola Pogby w Juve. Za rozgrywanie tutaj jest ktoś inny odpowiedzialny.borysfcb pisze:Toure grał pod Guardiolą. Czasy w Barcelonie się zmieniły, ani Neymar ani Suarez nie grają pod Messiego tylko pod drużynę często popisując się solowymi akcjami i tak samo mógłby grać Pogba. Żelazną dyscyplinę trzymają w pomocy Rakitic i Sergio, Paul mógłby zająć miejsce czarodzieja Iniesty.
Ok. Ale mam wrażenie, że Tevez co raz gorzej znosi trudy grania co trzy dni. Im dalej w sezon tym Teve mniej błyszczy. Potwierdza to zresztą i ten sezon jak i poprzedni. Nie chcę go sadzać na ławkę, ale prawda jest taka, że w poprzednich latach Tevez nawet nie miał prawa poczuć oddechu konkurenta. Teraz się to zmieni.Jacky pisze:Zalozmy, ze Tevez zostanie (a moze i przedluzy kontrakt oraz powiekszy gaze). Tak czy siak, chcesz goscia z taka placa sadzac na lawie? Watpliwe. Argentynczyk nadal bedzie gral pierwsze skrzypce, zreszta nie ma powodow, zeby mu to utrudniac. Nie mamy lepszego czlowieka w ataku, niz on.
- Karowiew
- Juventino
Donsah ponoć już zaklepany. Będzie kosztować coś ponad 5 milionów:
http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... to?ICID=SP
Niby wrócił temat Gersona: http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... _TNM_ART_3
http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... to?ICID=SP
Niby wrócił temat Gersona: http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... _TNM_ART_3
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Tu się nie zgidzę bo gdy Tevez grał co mecz to ciągnął zespół, a wystarczyło trochę rotacji pod koniec sezonu, brak rytmu meczowego i w najważniejszej części sezonu nie istniał.zoff pisze:Ok. Ale mam wrażenie, że Tevez co raz gorzej znosi trudy grania co trzy dni. Im dalej w sezon tym Teve mniej błyszczy. Potwierdza to zresztą i ten sezon jak i poprzedni. Nie chcę go sadzać na ławkę, ale prawda jest taka, że w poprzednich latach Tevez nawet nie miał prawa poczuć oddechu konkurenta. Teraz się to zmieni.Jacky pisze:Zalozmy, ze Tevez zostanie (a moze i przedluzy kontrakt oraz powiekszy gaze). Tak czy siak, chcesz goscia z taka placa sadzac na lawie? Watpliwe. Argentynczyk nadal bedzie gral pierwsze skrzypce, zreszta nie ma powodow, zeby mu to utrudniac. Nie mamy lepszego czlowieka w ataku, niz on.
- MCL
- Juventino
Dokładnie, Tevez to absolutny top. On strzelił i pozwolił by Morata dobił, tak jak i w meczu z Realem. Dzięki niemu doszliśmy tam gdzie doszliśmy. Taki top player to kwestia kluczowa. Jednego topa możemy zastąpić tylko drugim, myślałem, że Marotta i spółka wiedzą o tym odkąd objęli ten zespół, że żadne półśrodki jak Giovinco, Vucinic, Matri na dłuższą metę nie zdają egzaminu. Jeśli Tevez odejdzie to na jego miejsce musi przyjść równie dobry i uznany napastnik, nie ma innej opcji, inaczej znowu będziemy mieć regres i problemy pod bramką rywala. Bez Teveza ciężko będzie się bić nawet o ćwierćfinał LM, potrzebujemy napastnika z absolutnego topu, jeśli chcemy znowu namieszać w LM. Zresztą młokosy na treningu też muszą mieć jakiegoś mentora. Ma nim być Morata, którego prędzej uznają za rywala i obiekt konkurencji niż doświadczonego kolegę z trofeami?
Odejście Teveza nam trochę psuje koncept.
Odejście Teveza nam trochę psuje koncept.
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Tak sobie dzisiaj myślałem, czy nie lepiej Pogby urzyć jako karty przetargowej. Wiadomo o PSG były plotki że dają Cavaniego i Pastore, ale można pomyśleć nad wymianą z Realem, Isco + np. Benzema, czy Chelsea Oscar + kasa.
Top w ataku musi być, a na tą chwilę Morata, Dybala i Berardiego nimi nie są. Rzeczywiście trochę się to nam skomplikuje.
Top w ataku musi być, a na tą chwilę Morata, Dybala i Berardiego nimi nie są. Rzeczywiście trochę się to nam skomplikuje.
- aras
- Juventino
To,że Tevez odejdzie, myślę, że zarząd Juventusu wiedział o tym od wiosny. Dlatego zakontraktowali Dybale.
Nie zdziwiłbym się, jakby Cavani był już zaklepany, ponoć mamy ustalony już z nim kontrakt od kilku miesięcy...
Nie zdziwiłbym się, jakby Cavani był już zaklepany, ponoć mamy ustalony już z nim kontrakt od kilku miesięcy...