Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 22:50

Podbijam - praktycznie przesądzone jest przejście do nas Zazy. Nie do końca jest jednak wyjaśniona kwestia powrotu do Juve Berardiego. Jak dla mnie i jego weźmiemy (zwłaszcza, że zależy na tym samemu Allegriemu), ale trzeba będzie dorzucić z 2/3 mln.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 22:52

mrozzi pisze:Podbijam - praktycznie przesądzone jest przejście do nas Zazy. Nie do końca jest jednak wyjaśniona kwestia powrotu do Juve Berardiego. Jak dla mnie i jego weźmiemy (zwłaszcza, że zależy na tym samemu Allegriemu), ale trzeba będzie dorzucić z 2/3 mln.
Ale jakie zasady? 15 baniek za Simone? bo ja znam tylko tę ofertę odnosnie podwójnego przejscia.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 22:53

Przy około 90 mln z ligi mistrzów jak wcześniej pisaliśmy to nie ma się co obawiać. Zresztą Marotta jak nie ma to nie kupuje. Widać, że kasa w skarpecie jest to kupuje. Co jest ważne kupił Dybale za 40 mln na raty i do tego Dybala ma mały kontrakt. Beradri i Zaza na pewno ich kontakty będą oscylować około 2 mln jak nie mniej. Także dobrze robi Marotta, trochę trzeba odmłodzić tą najstarszą ekipę ligi mistrzów. Skupuje gwiazdy młode gwiazdy Serie A, On w zasadzie wszystkie młode gwiazdy ma w garści. Co do tego czy to ostudzi przyjście Oscara bo Isco byłby jeszcze droższy. Wydaje mi się, że tu wszystko jest uzależnione od odejścia Teveza, jeżeli pójdzie to trzeba będzie sypnąć ostatni grosz na Oscara, jeżeli nie to Oscar nie przyjdzie.

Obecnie w tym roku za Dybale idzie 8 mln, Berardi i Zaza załóżmy razem 26 mln, Pereyra 15 mln chyba?
90-26-8-15=41, ooo to jeszcze można szaleć a to pieniądze tylko z ligi mistrzów, może Łysy ma jeszcze drugą skarpetę na lewego i prawego obrońce:P.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 22:54

Robaku pisze: Ale jakie zasady? 15 baniek za Simone? bo ja znam tylko tę ofertę odnosnie podwójnego przejscia.
Póki co brak szczegółów, ale wiem tyle, że decyzja odnośnie sprowadzenia Berardiego została odłożona "na później". Na razie nie wiemy więcej na ten temat, ale coś mi się wydaje, że w najbliższych dniach dojdzie do kolejnego spotkania i domkniemy temat.

marioz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 22:56

Chyba jednak przesądzone, Agresti zamieścił zły link na twitterze;)

Teraz przekierowanie jest na tą stronę:

http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... zajuventus

Wychodzi na to, że obaj przyjdą!

Bez popity! :O
fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 22:59

Ej, ale to jest tak, że my kupujemy połowę karty Berardiego za około 13 mln a Sassuolo chce 15mln

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 23:00

fazzik8 pisze: Co jest ważne kupił Dybale za 40 mln na raty

Obecnie w tym roku za Dybale idzie 8 mln.
Kiedy Wy w końcu zrozumiecie, że zakup na raty i tak się księguje w całości w danym roku rozliczeniowym.

Zawsze się cieszycie, że na raty = więcej kasy do wydania i zapominacie, że poprzednie zakupy też były rozłożone w czasie. I obecnie też je spłacamy...

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 23:00

Jestem ciekaw, czy nasi rzeczywiście wierzą w Zazę, który moim zdaniem będzie kolejnym włoskim napastnikiem pokroju Pazziniego, Gilardino lub Boriello. Być może nasi dyrektorzy kombinują jakąś większą akcję i kartę Zazy chcą wykorzystać w jakiejś ciekawej transakcji :pray: Tak czy owak, jako 4-5 napastnik, Zaza może trochę pograć.
Oby tylko Domenico niedługo przywdział biało - czarny trykot! :ok:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 23:04

Kibice zapominają też często o podatku, jeśli mowa o transferach...
marioz pisze: Wychodzi na to, że obaj przyjdą!
Jesteśmy blisko, ale jeszcze nic nie jest przesądzone. Tak jak pisałem wcześniej - dorzucenie 2/3 mln € powinno załatwić sprawę.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 23:09

Akurat raty w przypadku zakupu Dybali nie mają większego znaczenia. Bardziej istotny jest fakt, że w transakcję zostały włączone karty młodych zawodników i spora część kwoty uzależniona jest od bonusów.

Berardi i Zaza za 25-26 mln E to całkiem niezłe warunki. Myślałem, że ostatecznie Simone nie weźmiemy w tym sezonie i poczekamy jeszcze rok z decyzją. Najwyraźniej nie chcemy tego odwlekać. Albo włączymy go do innej transakcji, albo będzie stanowił element wietrzenia szatni i odchodzi Llorente.
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2015, 23:10 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 23:09

Więc wychodzi na to, że rola włoskiego bramkowpychacza, który tradycyjnie już musi się znaleźć w składzie, przypadnie Zazie. Trochę drogo, ale w sumie niewiele dołożymy do kasy uzyskanej na Ferdynandzie. Ja bym po szaleństwie z Dybalą opcję bardzo oszczędnościową, powiedzmy taki Pazzini za darmoszkę z dwuletnim kontraktem :P

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 23:14

Czyli, jeżeli Zaza nie jest nam potrzebny do jakieś innej transakcji nasz atak będzie wyglądał

Morata,Zaza,Berardi,Dybala
+Tevez/ktoś w jego miejsce.

Ale myślę że jeżeli Tevez i Pirlo odejdą to jednak będziemy musieli jakiegoś ofensywnego pomocnika kupić byle nie jakiś wynalazek typu Saponara (chyba że za naprawdę rozsądną kwotę)

Martwi brak doniesień o jakiś bocznych obrońcach, mam nadzieję że nie wiążemy przyszłości z Asamoahem na lewej, bo w 4-4-2, i 4-3-1-2 to Caceres na boku przejdzie tylko czy on będzie w formie i w jakiej bo tych ciągłych kontuzjach jest to też jakieś ryzyko.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 23:15

Moggi, wiadomo to Moggi, ale rzucił na tt :
Tevez dla PSG? Cavani dla Juve.
Nie wiadomo czy to jego marzenia, czy jednak jakieś info dostał od starych znajomych.
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2015, 23:21 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 23:20

Robaku pisze:Moggi, wiadomo to Moggi, ale rzucił n tt :
Teveza dla PSG? Cavani dla Juve.
Nie wiadomo czy to jego marzenia, czy jednak jakieś info dostał od starych znajomych.
Takie coś byłoby jak najbardziej mega do zaakceptowania chociaż wtedy to nie wiem co w zespole by robił taki Zaza.

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 23:22

Robaku pisze:Moggi, wiadomo to Moggi, ale rzucił n tt :
Teveza dla PSG? Cavani dla Juve.
Wydaje się, że zwyczajnie nie będzie kasy na takie wzmocnienie. Chyba, że któraś z naszych gwiazd odejdzie za sporą sumkę. Czy ktoś wie co z Pereyrą? Mieliśmy go raczej wykupić, a żadnych informacji nie widziałem.

Zablokowany