Mercato (Lato 2015)
- mazi12
- Juventino
A kolega znowu płacze. Czy zwycięstwo w Serie A, Pucharze Włoch i porażka w finale LM z kosmiczną Barceloną po zaciętym boju, eliminując po drodze Borussie czy Real jest powodem do utraty motywacji? NIE, nie jestLordJuve pisze:...
- Yaro417
- Juventino
Opanujcie się trochę...gdyby o kwestii odejścia najlepszych piłkarzy z zespołu miałby decydować fakt rozegrania wyśmienitego sezonu ze swoją drużyną, to real w zeszłym roku, a w tym roku Barcelona, powinny pozbyć się połowu składu
To jest jakieś chore podejście. Podobnie wygląda to także w sytuacji, gdy jakaś drużyna zanotuje w danym sezonie totalną klapę. To co, najlepsi piłkarze Realu powinni w tym okienku opuścić ten klup, by znaleźć nową motywację. No to może załapiemy się na Jamesa (na treqa) po promocyjnej cenie oczywiście, no bo przecież z niewolnika nie ma pracownika
- nie przesadzajmy, bo to tak nie działa :doh: Powodem odejścia piłkarzy są inne kwestie, czysto sportowe (przejście do lepszej drużyny), czy też czystko finansowe (mega kontrakt), czy ewentualnie sportowo-finansowe. Nie oszukujmy się, Pogba mógłby np. chcieć do Barcy, bo ta drużyna gra obecnie najlepszy futbol na świecie (szansa na sukcesu klubowe, przede wszystkim na arenie międzynarodowej) plus fajny kontrakt (pewnie podwojenie jego obecnych zarobków).

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
OK 8) Widzialem wlasnie na livescorze, ze w koncowych minutach Niemcy stracili na 2:1 i juz sie obawialem, ze to nasz nowy pilkarz maczal w tym palce.mrozzi pisze:Tak. Zagrał całkiem przyzwoicie, ładnie wyłapywał piłki we własnym polu karnym. Warto zaznaczyć, że przy stanie 1-2 dla Amerykanów (w ostatnich sekundach) zaliczył poprzeczkę po strzale głową.Jacky pisze: Ogladal ktos dzisiaj Samiego przeciwko USA?
W tym roku na forum juz chyba nikt sie az tak nie jara Mandzumrozzi pisze:Czy tylko mi się wydaje, że Mandżukić to taka nieco lepsza wersja Llorente?![]()

Borze, to juz wole Matriego...Prokson pisze:Czyli Llorente raczej zostanie
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- jakku1
- Juventino
1. Trwa podobno wlasnie spotkanie pomiedzy Marotta a agentem Berardiego i prezesem Sassuolo.
2. Jest plotka, ze Tevez zwyczajnie... chce wiecej pieniedzy. Nie chce podobno odchodzic, ale chcialby dostac lepszy kontrakt do 2017 roku. Problem polega chyba na tym, ze mimo, ze pieniadze mamy, tak za bardzo nie chcemy tworzyc wielkich kominow placowych a do tego to by sie sprowadzalo. Poza tym, z dobrego zrodla wiadomo, ze PSG zaproponowalo Tevezowi 8,5m rocznie netto. U nas zarabia 5.5.
3. Zlozylismy zapytanie w sprawie Saponary.
4. Nawiazalismy takze kontakt w sprawie Mandzukicia. Zrodlo po raz kolejny jest dobre.
Jest oczywiscie jeszcze od diabla glupot o Oscarze, Isco, Falcao, ale nawet jesli tkwi w tych plotkach ziarenko prawdy, sprzedawane one sa przez zrodla niezbyt wiarygodne.
2. Jest plotka, ze Tevez zwyczajnie... chce wiecej pieniedzy. Nie chce podobno odchodzic, ale chcialby dostac lepszy kontrakt do 2017 roku. Problem polega chyba na tym, ze mimo, ze pieniadze mamy, tak za bardzo nie chcemy tworzyc wielkich kominow placowych a do tego to by sie sprowadzalo. Poza tym, z dobrego zrodla wiadomo, ze PSG zaproponowalo Tevezowi 8,5m rocznie netto. U nas zarabia 5.5.
3. Zlozylismy zapytanie w sprawie Saponary.
4. Nawiazalismy takze kontakt w sprawie Mandzukicia. Zrodlo po raz kolejny jest dobre.
Jest oczywiscie jeszcze od diabla glupot o Oscarze, Isco, Falcao, ale nawet jesli tkwi w tych plotkach ziarenko prawdy, sprzedawane one sa przez zrodla niezbyt wiarygodne.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Vincitore
- Juventino
Trener Boca Juniors przyznał, że wątpi w transfer Teveza tego lata do swojej drużyny, gdyż ten znajduje się obecnie w najlepszym momencie swojej kariery.
Moim zdaniem jednak go pożegnamy, a szkoda, liczyłem, że przez rok Dybala coś od niego podpatrzy, tak jak Marchisio się rozwinął przy Pirlo na regiście.
Moim zdaniem jednak go pożegnamy, a szkoda, liczyłem, że przez rok Dybala coś od niego podpatrzy, tak jak Marchisio się rozwinął przy Pirlo na regiście.
- LordJuve
- Juventino
Jesteś tak wszystkowiedzący, że widziałbym cię w roli prezydenta tego biednego kraju. Może wreszcie ktoś zrobiłby tutaj porządek.mazi12 pisze:A kolega znowu płacze. Czy zwycięstwo w Serie A, Pucharze Włoch i porażka w finale LM z kosmiczną Barceloną po zaciętym boju, eliminując po drodze Borussie czy Real jest powodem do utraty motywacji? NIE, nie jestLordJuve pisze:...

Tu nikt nie płacze. Po prostu głośno myślę o różnych ewentualnościach - także tych, które niektórym nie mieszczą się w ciasnych głowach.
- TURBOPAWEL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mam dziwne przeczucie, że okienko skończymy z Balo w składzie.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
jakku1 Zapomnieliśmy o Isco...mniam
zdecydowanie nie doceniany w Realu, chętnie bym go zobaczył u nas. Nie możemy sobie pozwolić na utratę zbyt wielu graczy z podstawy, żeby się wszystko nie posypało. Zmiana pokoleniowa jak najbardziej ale krok po kroczku.

- Arbuzini
- Juventino
Nie wiem w jakim kontekście to znalazłeś, ale ja natrafiłem na informację od osoby z otoczenia Teveza, która twierdziła, że Carlitos doszedł do wniosku, że zarabia za mało jak na filantropa. Jak dla mnie nie ma wątpliwości, że jeśli Argentyńczyk będzie chciał odejść dla pieniędzy to nie puścimy go za darmo. Niemniej z Lichtsteinerem sytuacja też miała być na ostrzu noża, a ostatecznie cała sprawa rozeszła się po kościach.jakku1 pisze:Jest plotka, ze Tevez zwyczajnie... chce wiecej pieniedzy
Saponara? Czyżby powrót do ItalJuve? Pamiętam, że jak przechodził do Milanu to miał etykietkę trochę spóźnionego, ale jednak dużego talentu. Ma 24 lata i dobre pół sezonu w Empoli potwierdzone statystykami. Sprawdzał się tylko w tym klubie. Mam spore wątpliwości po co nam on. Transfer wygląda jak skrojony pod Allegriego jako jedynka w 4312. Ciekawie, ciekawie... ryzyko wtopy jest spore, ale pewnie Marotta się z tym liczy i nie chce dać za niego wielkich pieniędzy.
Mandzukic tylko w miejsce Llorente i to najlepiej za niewielką opłatą.
Szalejemy z formacją ofensywną. Dawno nie mieliśmy takiego wysypu plotek o piłkarzach tego typu.
- PlanetJuve
- Juventino
A jak to sie ma do tego ze do wczoraj niby mielismy go wykupic? Za te 15 mln, a teraz niby ile ta kwota mialaby wynosic?jakku1 pisze:1. Trwa podobno wlasnie spotkanie pomiedzy Marotta a agentem Berardiego i prezesem Sassuolo.
- Robaku
- Juventino
I już prawie wszystko wiadomo;
Agresti właśnie podał info, że bardzo owocne spotkanie w Mediolanie miedzy Juve a Sassuolo.
Podobno my oferujemy za obu 24 banki, oni chyba oczekują 28 (richiesta - oczekiwanie?), wiec zapewne koniec będzie oscylowal wokół 25 -26 baniek za obu.
Agresti właśnie podał info, że bardzo owocne spotkanie w Mediolanie miedzy Juve a Sassuolo.
Podobno my oferujemy za obu 24 banki, oni chyba oczekują 28 (richiesta - oczekiwanie?), wiec zapewne koniec będzie oscylowal wokół 25 -26 baniek za obu.
- jarmel
- Redaktor
Trochę rozrzutni się zrobiliśmy, zaczynam się bać czy nie za bardzo.Robaku pisze: Podobno my oferujemy za obu 24 banki, oni chyba oczekują 28 (richiesta - oczekiwanie?), wiec zapewne koniec będzie oscylowal wokół 25 -26 baniek za obu.
#AllegriOut
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
To byłby bardzo dobry deal, już jakoś okrzepłem z myślą o Zazie w Juventusie, jako joker i 5 napastnik to byłby dobry wybór, lepszy od starzejącego i dużo zarabiającego Llorente. Za to na Berardiego liczę nawet bardziej niż na Dybale, który moim zdaniem rozbłyśnie dopiero jak odejdzie Tevez, co mam nadzieje nie stanie się jeszcze w tym roku.Robaku pisze:I już prawie wszystko wiadomo;
Sprowadzenie Berardiego powinno wyhamować troszkę plotki o Oscarze, Isco i innych ofensywnych pomocnikach.
Notabene takim Isco moglibyśmy się zainteresować za rok, gdy pewnie odchodzić będzie Pogba, jak dla mnie ten gość mógłby się wpasować w linię z Vidalem i Marchisio, ale to dosyć odległe tematy.
- Robaku
- Juventino
A ktoś moze potwierdzić ustawienie się agenta Leo na spotkanie z Madrytem? Bo takie info krązy, ale nie wiem czy źródło wiarygodne.
Zjechanie z 30 baniek na 25 to jednak jakaś oszczędność jest mimo wszystko.
Nawet jesli rozliczyć ich po połowie, albo w skali 15 za Domenico i 10 za Zaze. to aż tak nie boli.
Zjechanie z 30 baniek na 25 to jednak jakaś oszczędność jest mimo wszystko.
Nawet jesli rozliczyć ich po połowie, albo w skali 15 za Domenico i 10 za Zaze. to aż tak nie boli.