Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 21:47

Nie ma co przeżywać. Z dwójki Pogba-Vidal również wolalbym sprzedać Pogbę, bo raz że większa kasa, a dwa Arturo w formie daje więcej i może zostać w naszej pamięci na długo. Co do Teveza i ataku to teoretycznie następców mamy ale czy postawienie na Dybale, Berardiego, Conana i Morate bez żadnego doświadczonego gracza to niezbyt ryzykowne ? Tevez byłby idealnym zawodnikie, żeby poduczyć Dybale i Berardiego.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 21:52

B@rt pisze:Przedwczoraj żegnaliśmy Pirlo, wczoraj sprzedawaliśmy Moratę, dziś pora na Teveza i Vidala. A jutro zrobimy kółeczko i wrócimy do Pogby w PSG. Ludzie, jest środa, a my w tym tygodniu żegnaliśmy się już z całym kręgosłupem drużyny, mimo że okienko otwiera się za 3 tygodnie. Pismaki muszą się sprzedawać niezależnie od tego, ile razy jeden czy drugi piłkarz zapewni, że chce w Juve grać do końca kariery. Liczą się konkrety, a te wyglądają tak, że póki co nabyliśmy Khedirę i Dybalę nikogo przy tym nie tracąc. Reszta to wymysły prasy, więc może trochę zluzujmy porty :P
Stary ten kręgosłup czyli 5 nazwisk - Pirlo, Pogba, Tevez, Morata i Vidal. Kreci się od początku i nic się nie zmieni. Jak dla mnie idzie ewolucja i cokolwiek powie Marotta to Pirlo bedzie szukał sobie innego zespolu do gry z prostego jak dla mnie powodu on już się nie czuje na siłach. Jasne, może jest szansa, że Conte i Allegri wespol z Marotta przekonają go - stary jest euro2016 daj sobie szanse, na Mistrzostwo Europy, może na jakis rekord ( bramki z wolnych, wystepy itp.) ale moze chłop sie wypali.
Na pewno te nazwiska będą medialne do końca i na pewno do 31sierpnia nie bedziemy pewnie czy ich zatrzymamy poza Morata, bo tutaj to sie pewnie rozstrzygnei do poczatku lipca. Reszta to tylko kwestia hajsu.

A jeszcze jedno... Sturaro wrzucił foto na instagram wraz z Berardim i psychofani ( pozdro wloski) doszukuja się whasztagach przyszlosci Juve poniewaz Stefano zarzucił takim o to hasztagiem #Juve #futuro

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 22:23

Robaku pisze:Stary ten kręgosłup czyli 5 nazwisk - Pirlo, Pogba, Tevez, Morata i Vidal. Kreci się od początku i nic się nie zmieni. Jak dla mnie idzie ewolucja i cokolwiek powie Marotta to Pirlo bedzie szukał sobie innego zespolu do gry z prostego jak dla mnie powodu on już się nie czuje na siłach. Jasne, może jest szansa, że Conte i Allegri wespol z Marotta przekonają go - stary jest euro2016 daj sobie szanse, na Mistrzostwo Europy, może na jakis rekord ( bramki z wolnych, wystepy itp.) ale moze chłop sie wypali.
Na pewno te nazwiska będą medialne do końca i na pewno do 31sierpnia nie bedziemy pewnie czy ich zatrzymamy poza Morata, bo tutaj to sie pewnie rozstrzygnei do poczatku lipca. Reszta to tylko kwestia hajsu.

A jeszcze jedno... Sturaro wrzucił foto na instagram wraz z Berardim i psychofani ( pozdro wloski) doszukuja się whasztagach przyszlosci Juve poniewaz Stefano zarzucił takim o to hasztagiem #Juve #futuro
Bardzo możliwe, że ostatecznie Pirlo odejdzie, zresztą w jego wypadku, tak jak mówisz, może to zostać niejako "wymuszone przez ewolucję" i nad nim bym nie płakał. Sęk w tym, że na chwilę obecną nie ma żadnych konkretów w tym temacie, Marotta twierdzi, że w ogóle o tym nie rozmawiali i jemu wierzę, natomiast argumenty typu "Pirlo się popłakał, więc odchodzi" to ocieranie się o śmieszność. CR7 płacze publicznie kilka razy w roku, a jakoś nikt nie podejrzewa u niego zamiaru opuszczenia Realu.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 22:36

Agresti na twitterze: zablokowaliśmy Donsaha z Cagliari, pozostały do dogrania ostatnie szczegóły po czym chłopak ma powędrować na wypożyczenie, dwa główne kierunki to Sassuolo i Atalanta.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 22:41

Paweljuve2006 pisze:
Moja odpowiedź- "nie toleruję płaczków którzy płaczą nad wszystkim"
Czytaj ze zrozumieniem chłopczyku albo nie piej bezpodstawnie do mnie...potencjalna utrata dwóch zawodników, którzy kojarzą się z nową, chlubną erą Juve jest bardzo smutna bez względu na to kto przyjdzie...jeżeli tego nie rozumiesz to chyba nie wiesz co to miłość do klubu i przywiązanie do pewnych nazwisk...Arturo chce zostać ale my np. go nie chcemy - to może być smutne nawet jeżeli posunięcie jest logiczne i nie powoduje obniżenia wartości drużyny...

Obrazek
Mefisto

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 22:48

Alexinhio-10 pisze:Nie ma co przeżywać. Z dwójki Pogba-Vidal również wolalbym sprzedać Pogbę, bo raz że większa kasa, a dwa Arturo w formie daje więcej i może zostać w naszej pamięci na długo. Co do Teveza i ataku to teoretycznie następców mamy ale czy postawienie na Dybale, Berardiego, Conana i Morate bez żadnego doświadczonego gracza to niezbyt ryzykowne ? Tevez byłby idealnym zawodnikie, żeby poduczyć Dybale i Berardiego.
Akurat Morata mimo młodego wieku nie jest taki bez żadnego doświadczenia, dwa finały Ligi Mistrzów i poukładane w głowie ;)

Ten Donsah... kto to jest? Przyznam szczerze, że nie mam na tyle dużo wolnego czasu, żeby obserwować mecze Cagliari, faktycznie talent czy mięsko do zbijania ceny za "prawdziwe" transfery?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 22:56

Chyba nie nadążam i trochę się pogubiłem. Coraz głośniej jest o możliwym odejściu Teveza, ale wraz z natężeniem tych plotek praktycznie w ogóle nie pojawiają się informacje mówiące o cenie jego karty zawodniczej, stąd wnioskuję, że rozwiązalibyśmy z nim kontrakt i mógłby odejść za darmo. I tutaj przestaję chwytać.. :doh: Coś mnie ominęło, to jakaś nowa moda? Mówię o pozbywaniu się najlepszych zawodników zespołu poprzez rozwiązanie z nimi kontraktu za porozumieniem stron? Juventus to caritas, by ot tak ułatwiać innym zespołom angaż swojego najlepszego strzelca, który niejednokrotnie w pojedynkę ciągnął zespół?

Druga sprawa to sama wola Teveza. W Turynie witany jak król, obdarzony królewskim numerem, królewskim zaufaniem, królewską pensją i królewskim szacunkiem. Sam niejednokrotnie wypowiadał się, że Juve to z pewnością jego ostatni europejski klub, że zmieni barwy tylko dla Boca, wcześniej wypełniając swój kontrakt ze względu na szacunek do swojego obecnego pracodawcy. Nie wiem ile prawy jest w medialnych doniesieniach i z tego powodu nie chcę już teraz ferować osądów, ale po 12 miesiącach od gigantycznego rozczarowania postawą Conte, po którym nigdy nie spodziewałbym się czegoś podobnego, nie chciałbym drugi raz przeżywać podobnego zawodu, tym razem obserwując dezercję lidera naszej ofensywy.

Trzecia kwestia dotyczy potencjalnych następców Apacza. Mandzukić, serio? Jako zastępca Llorente - okej, ale chyba nie jako sukcesor piłkarza, który robił nam całą grę w ofensywie. Nawet mając do dyspozycji obecny skład + Dybalę wnioskowałbym o większą ilość zawodników technicznych, bo takich nadal nam brakuje, a tu okazuje się, że jeszcze mielibyśmy stracić najbardziej kreatywne ogniwo na rzecz klasycznej 9-tki, którą jest Chorwat? Nazwiska typu van Persie pomijam, bo szkoda je komentować.

Za Pirlo płakać nie będę - Andrzej swoje zrobił, za co należy mu się olbrzymi szacunek, ale jego czas w Turynie minął. Co innego Tevez - 31 lat, kluczowa postać obecnej drużyny. Nie możemy pozwolić sobie, by Dybala i Berardi nie mieli u swego boku autorytetu po fachu (mówię o pozycji) - muszą mieć przy sobie mentora, a lepszego niż Tevez nie znajdziemy. Dlatego właśnie te zawirowania dotyczące Carlitosa bardzo mocno mnie martwią :/ On i Vidal to fundamenty obecnego Juve jeśli chodzi o charakter i serducho do gry. Nie wyobrażam sobie, żeby któregoś z nich miało zabraknąć już podczas najbliższego sezonu. Zakończenie pewnego cyklu, odświeżenie? Jasne, jestem za! Pirlo, Llorente, Lichtsteiner, nawet Barzagli, ale nie Carlos i Arturo.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 23:07

Podzielam pumeksie Twoje zdumienie i myślę, że pewnym sensie niesmak. Jeśli Carlitos ma zamiar odejść do europejskiego klubu to niech zainteresowani płacą kasę. Apaczowi nie pasuje taki układ. Szkoda. Jak żeś świnia to zaparaszmy do klubu kokosa.

Nie może być tak, że czołowe gwiazdy odchodzą z Juventusu za darmo albo jakieś grosze i tupną nóżką, a zarząd w obawie przed smrodem w szatni godzi się na ich warunki.

Donsah dobry chłopak. Dać go z Comanem do Sassuolo i niech nam rośnie młoda kadra. Zieloni mają wprawę w ogrywaniu naszych chłopaków. Symbioza pomiędzy klubami świetnie działa. Wiadomo, że pewnie będą chcieli coś na tym zarobić, ale to sprawia, że układ funkcjonuje.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 23:17

Pumex, Arbuzini zgadzam się, ale nie ma co panikować. Mam nadzieję, że nie wyjdziemy na frajerów i za free nie pozbędziemy się najlepszego zawodnika. Przypomniał mi się zawodnik z ManU, któremu kończył się kontrakt, ofensywny pomocnik Pereyra też chyba Belgo-Brazylijczyk i byliśmy nim zainteresowani ponoć.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 23:17

A skąd u Was przekonanie, że Tevez odszedłby za darmo? :doh: Nigdzie nie ma o tym mowy. Brak doniesień o kwocie może oznaczać tyle, że póki co są to mało konkretne informacje. Nikt przy zdrowych zmysłach nie pozwoli odejść takiemu piłkarzowi za darmo. Po takim sezonie moglibyśmy nieźle na nim zarobić. O rozwiązaniu umowy była mowa w sytuacji, gdyby Apacz chciał wrócić do Argentyny, a póki co niewiele na to wskazuje.

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 23:19

Dokładnie. Zapłaciliśmy za Teveza 9 mln (z bonusami coś koło 15), a on podpisał 3 (!) letni kontrakt. Chce odejść teraz - niech ktoś płaci, tym bardziej, że nie jest na tyle stary, aby nic na nim nie zarobić. Nie ukrywajmy - praktycznie każda drużyna na świecie chciałaby kupić takiego napastnika choćby na rok za 5mln EURO, nie widzę powodu, aby robić komuś taki prezent. Dlatego nie sądzę, żeby nas zarząd był na tyle głupi.

Co innego dżentelmeńskie rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron z Pirlo, który ma 36 lat, któremu zawdzięczamy jednak więcej. To by było żenujące targować się o jakieś "drobne" za tak klasowego piłkarza.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 23:24

Alexinhio-10 pisze:Nie ma co przeżywać. Z dwójki Pogba-Vidal również wolalbym sprzedać Pogbę, bo raz że większa kasa, a dwa Arturo w formie daje więcej i może zostać w naszej pamięci na długo. Co do Teveza i ataku to teoretycznie następców mamy ale czy postawienie na Dybale, Berardiego, Conana i Morate bez żadnego doświadczonego gracza to niezbyt ryzykowne ? Tevez byłby idealnym zawodnikie, żeby poduczyć Dybale i Berardiego.
Tego Conana? :prochno: To jestem za, z nim w ataku na pewno sobie poradzimy! :wink:

Zgadzam się, w takim zestawieniu brakuje doświadczonego lidera, którym jest Carlitos. Żaden Mandżukic czy van Persie ewentualnej luki po nim nie zapełnią.
W ogóle perspektywa pozbycia się w jednym oknie Pirlo, Vidala i Teveza jest niepokojąca. Abstrahując od ich formy w trakcie sezonu, pozbycie się trójki liderów "na raz" nie wróży dobrze drużynie. Chyba że Marchisio z Pogbą sami byliby w stanie udźwignąć ten ciężar.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 23:24

Jeśli chodzi o cenę to wyszukałem taki oto smaczek:
atleticopoland.com pisze:Jednym z pomysłów jest wymiana Carlosa na Mario Mandżukica, jednak w takim przypadku Juventus musiałby dopłacić za Chorwata. :!:
http://www.atleticopoland.com/news/show ... wie-teveza

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 23:26

@pumex Też nie wyobrażam sobie by Tevez miał pójść gdzieś za darmo. Piłka nożna to biznes i za darmo, na swoje życzenie to może od nas odchodzić ktoś, kto dobija do 40 i gra od nastu lat a nie Carlitos, który, jak piszesz, dostał tu wszystko i odbudował swoją markę.

Co do serca drużyny to też zgoda, choć pominąłeś Kielona, który jednak obu panów pod tym względem bije na głowę.

Co się tyczy zastępstwa za Teveza to faktycznie nie ma zbyt wielu graczy, którzy mogliby go zastąpić. Mi do głowy przychodzą tylko Cavani i Rooney, ale ten drugi to oczywiście tylko teoria.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2015, 23:44

Marotta mówi, że zatrzyma kręgosłup drużyny.
Marotta zdaję sobie sprawę, że odejście Pirlo i Teveza jednocześnie to już zbyt duża strata, a co dopiero odejście obu oraz Vidala/Pogby.
I ja jemu ufam.

Nie wierzę, że do tego dojdzie, bo jeśli tak, to upodobnimy się do Atletico i Borussii, które wyprzedały swoich liderów i jakby nie patrzeć - straciły na jakości.

Dodatkowo, nie bardzo pasowałoby to również z ostatnią konferencją prezydenta, który mówił, że finał w Berlinie ma być początkiem wielkiego Juve w Europie, a nie końcem.

Wg. mnie:
1. Tevez zostaje.
2. Pogba i Vidal zostają.
3. Pirlo może odejść, ale i tak pewni zostanie :prochno:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Zablokowany