Mercato (Lato 2015)
- D-Rose
- Juventino
Umiesz Ty czytac ze zrozumieniem czy mam ci wykupic jakies korki z polskiego?fazzik8 pisze:Haha uwielbiam teksty Pirlo ma 36 lat, no i co jak nic nie graD-Rose pisze:Pirlo ma 36 lat. Barzagli 34(Maldini gral do 41). Obroncy moga spokojnie grac dluzej. Pozatym, mamy pilniejsze wydatki niz srodkowi obroncy, serio.Shadow Marshall pisze:Bez sensu z tym Ruganim. Barzagli ma już 34 lata i powinniśmy go pożegnać z honorami za wkład i stworzenie super szczelnej obrony, ale czas na zmiany. Pirlo odchodzi...Barzagli też powinien moim zdaniem.?
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2015, 00:12 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

- fazzik8
- Juventino
Nikt mu nie nie będzie hamował, pójdzie na wypożyczenie to na pewnoRobaku pisze:tak kosztowal półPadoina, tylko, że możemy chłopakowi zahamować karierę na 2-3 lata. Po co?Shadow Marshall pisze:No dobra tylko jak pokazuje życie szybszy napastnik kładzie naszych doświadczonych graczy. Niestety. Poza tym...Rugani kosztował pół Padoina więc to żaden wydatek.D-Rose pisze:
Pirlo ma 36 lat. Barzagli 34(Maldini gral do 41). Obroncy moga spokojnie grac dluzej. Pozatym, mamy pilniejsze wydatki niz srodkowi obroncy, serio.
- fazzik8
- Juventino
No właśnie umiem. Może Ty masz jakiś problem żeby swoje myśli przedstawić i patrząc po tym jak piszesz to korki Tobie by się przydałyD-Rose pisze:Umiesz Ty czytac ze zrozumieniem czy mam ci wykupic jakie korki z polskiego?fazzik8 pisze:Haha uwielbiam teksty Pirlo ma 36 lat, no i co jak nic nie graD-Rose pisze:
Pirlo ma 36 lat. Barzagli 34(Maldini gral do 41). Obroncy moga spokojnie grac dluzej. Pozatym, mamy pilniejsze wydatki niz srodkowi obroncy, serio.?

Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2015, 00:14 przez fazzik8, łącznie zmieniany 1 raz.
- joy
- Katalończyk
Widzę, że pozyskaliście Kebabirę. Moim zdaniem to dobry transfer. Bardzo ciekawa opcja dla Juventusu i na pewno w taktyce Juve przyda się taki piłkarz, nawet na ławce. Tylko musi wrócić do swojej dyspozycji bo ostatni sezon miał delikatnie mówiąc fatalny.
- D-Rose
- Juventino
No jasne, ze zaden wydatek. Tylko zwaz, ze stoper to raczej pozycja gdzie wymagane jest jakies doswiadczenie. Po co ma facet 2 sezony byc trzecim obroncą i grac przykladowo 1000 minut jak Sampdoria da mu pewnie tyle ile dalo w tym roku Empoli? Jesli Allegri ma zamiar wciaz grac Bonuccim i Chiellinim to sory ale lepiej zeby Rugani poszedl sie ograc w niezlej Sampdorii.Shadow Marshall pisze:No dobra tylko jak pokazuje życie szybszy napastnik kładzie naszych doświadczonych graczy. Niestety. Poza tym...Rugani kosztował pół Padoina więc to żaden wydatek.D-Rose pisze:Pirlo ma 36 lat. Barzagli 34(Maldini gral do 41). Obroncy moga spokojnie grac dluzej. Pozatym, mamy pilniejsze wydatki niz srodkowi obroncy, serio.Shadow Marshall pisze:Bez sensu z tym Ruganim. Barzagli ma już 34 lata i powinniśmy go pożegnać z honorami za wkład i stworzenie super szczelnej obrony, ale czas na zmiany. Pirlo odchodzi...Barzagli też powinien moim zdaniem.

- Shadow Marshall
- Juventino
W sumie rację trzeba Ci przyznać. Coś mi siadło na łbie że gramy 3-5-2.D-Rose pisze: No jasne, ze zaden wydatek. Tylko zwaz, ze stoper to raczej pozycja gdzie wymagane jest jakies doswiadczenie. Po co ma facet 2 sezony byc trzecim obroncą i grac przykladowo 1000 minut jak Sampdoria da mu pewnie tyle ile dalo w tym roku Empoli? Jesli Allegri ma zamiar wciaz grac Bonuccim i Chiellinim to sory ale lepiej zeby Rugani poszedl sie ograc w niezlej Sampdorii.
- Don Paolo
- Juventino
Bardzo Cię lubię za te newsy transferowe, ale muszę Ci wytknąć.jakku1 pisze: I tak jest juz, niestety, od dwoch lat. To nie jest juz ten sam pilkarz, ktory zwojowal Serie A w 2012 czy 2013 roku.
Od 1,5 roku jak już, bo na półmetku sezonu 2013/2014 grał rewelacyjnie. Według niektórych serwisów był uważany za MVP pierwszych 19 spotkań Serie A. W Lidze Mistrzów też było bardzo dobrze pomimo braku awansu z grupy.
Runda rewanżowa rzeczywiście była już nieco gorsza w jego wykonaniu. W przekroju całego sezonu Tevez był chyba lepszy.
- PrzemasJuve
- Juventino
uwaga! znamy już skłąd, a anwet pierwszą "11" na mecze w nowym sezonie 

a tak naprawdę to z tego wpisu - http://www.squawka.com/news/what-could- ... gba/393443

a tak naprawdę to z tego wpisu - http://www.squawka.com/news/what-could- ... gba/393443
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Tobor
- Juventino
Tu bardziej się zgadzam z opinią Don Paolo. Na jesień 2013 Arturo miał 6 bramek w LM (tak wiem, że też z karnych, ale to wciąż 6 bramek w 6 meczach) i był naszym najskuteczniejszym graczem w LM. W lidze też dorzucił kilka bramek i asyst. Co do wiosny, należy pamiętać, że Arturo przez część sezonu grał z kontuzją. Jeśli pamiętam to była ona w okolicy dwumeczu z Benfiką, ale nie jest pewne, czy Arturo już wcześniej nie grał na wspomagaczach. Potem ta operacja i przeprowadzona po łebkach rehablilitacja, żeby tylko zdążyć na MŚ. Nic dziwnego, że potem pół roku dochodził do siebie.Don Paolo pisze:Bardzo Cię lubię za te newsy transferowe, ale muszę Ci wytknąć.jakku1 pisze: I tak jest juz, niestety, od dwoch lat. To nie jest juz ten sam pilkarz, ktory zwojowal Serie A w 2012 czy 2013 roku.
Od 1,5 roku jak już, bo na półmetku sezonu 2013/2014 grał rewelacyjnie. Według niektórych serwisów był uważany za MVP pierwszych 19 spotkań Serie A. W Lidze Mistrzów też było bardzo dobrze pomimo braku awansu z grupy.
Runda rewanżowa rzeczywiście była już nieco gorsza w jego wykonaniu. W przekroju całego sezonu Tevez był chyba lepszy.
Chciałbym jeszcze zauważyć jedną rzecz. Taktykę. W taktyce Antonio Arturo i Pogba/Markiz bardzo często wchodzili w drugie tempo w atak (ktoś porównał tą taktykę do taktyki Barcelony z Finału LM). Tevez/LL/Vucinic wycofywali się, a w dziurę wbiegał ktoś z dwójki środkowych pomocników. Ile takich bramek było? Od groma. Przecież zza Conte pomocnicy mieli bramek tyle co napastnicy.
Wraz z Maxem zmieniła się strategia i zmienili się gracze. Tu większy ciężar na strzelanei bramek wzięli napastnicy. Środkowi mieli inne zadania, nie aż tak bardzo ofensywne, choć często ktoś znajdował się w polu karnym albo w okolicy. Markiz i Pogba na przykład już rzadko wpadali jak zza czasów Conte, a bardziej skupili się na strzałach z dystansu, Arturo często operował na skrzydle, tak samo jak Pereyra. Pomimo to Vidal zdobył kilka bramek z gry. W obronie jak wrócił do formy to był starym dobrym czołgiem/czyścicielem, który umiał się przepchnąć, zabrać piłkę wślizgiem i jeźdźił zadem po trawie aż miło. Mi najbardziej utkwiło w pamięci bawienie się z Ronaldo w pierwszym meczu. Biedny Portugalczyk nie miał nic do gadania przy Arturo. Jak dla mnie pod względem techniki, odbioru, zasuwania przez 90min oraz wcześniej za Coonte pokazał, że to światowy top i wyrzucanie Vidala będzie błędem. Może ten Kondogbia, akurat Radji bym nie brał, bo cena będzie niewiele niższa, a wg mnie Belg jest troszkę słabszy niż Vidal i jest tylko rok młodszy od naszego gracza. Francuza natomiast nie oglądałem w akcji, ale społeczność JuvePoland jest nim zachwycona więc niech wam będzie

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Jak ma grać tak jak gra w tej chwili to jakim problemem jest jego wiek? To nie sytuacja jak z Pirlo, który niestety już nie daje rady. Jak Barza będzie trzymał obecny poziom to niech gra i do 40. Co nie zmienia faktu, że chciałbym Ruganiego w przyszłym sezonie u nas za kogoś z dwójki Caceres - Ogbonna.Shadow Marshall pisze:Bez sensu z tym Ruganim. Barzagli ma już 34 lata i powinniśmy go pożegnać z honorami za wkład i stworzenie super szczelnej obrony, ale czas na zmiany. Pirlo odchodzi...Barzagli też powinien moim zdaniem.
Wybacz, ale nie wiem które zdanie jest głupsze. Pisanie "kula u nogi" o kimś, kto mimo wszystko zapewnił nam sporo punktów w tym czasie, świadczy albo o ignorancji, albo o głupocie. Ja wiem, że Pirlo miewał słabsze momenty od dwóch lat, w ostatnim sezonie coraz więcej, ale to jednak do końca był jeden z głównych architektów sukcesów "nowego" Juventusu. Trochę szacunku i obiektywizmu. Co do Barzagliego też się nie zgodzę. Facet pauzował 3/4 sezonu, z marszu wszedł do gry i i tak był najlepszy w obronie. Jakoś nie zauważyłem, żeby któryś z napastników wybitnie go pozamiatał.fazzik8 pisze:Pirlo ma 36 lat i jest kulą u nogi w pomocy od dwóch sezonów. Barzagli gra dobrze, ale już łapie spoko kontuzji i jak ktoś wcześniej napisał szybki napastnik i pozamiatane
- Robaku
- Juventino
MIrko Graziano własnie podał, że Juve jest naprawde blisko Mandzukicia, który podobno ma zastaić Teveza. Choć tutaj zdanie są rozbieżne, bo z jednej strony ma zastapić Carlitosa, z drugiej przyjsc niezależnie od sytuacji Argentyńczyka.
Ten sam Mirko podaje, że Marchisio odnosi kontrakt do 2019. Czyli Claudio pewnie z nami do końca kariery. Miło bardzo miło.
Ten sam Mirko podaje, że Marchisio odnosi kontrakt do 2019. Czyli Claudio pewnie z nami do końca kariery. Miło bardzo miło.
- pablo1503
- Juventino
Bez sensu. Jedyne co ich łączy, to waleczność. Zrozumiałbym, gdyby Chorwat miał być jego partnerem. Dwaj pracowici, nękający przeciwników i nie odstawiających nogi napastników to byłoby coś. Ale jako jego następca? Kreatywny, głęboko cofający się i nieraz rozgrywający zawodnik miałby być zastąpiony przez typową '9', który prócz goli może zaoferować co najwyżej grę na ścianę i przetrzymywani piłki?Robaku pisze:MIrko Graziano własnie podał, że Juve jest naprawde blisko Mandzukicia, który podobno ma zastaić Teveza.

Zresztą zupełnie nie wyobrażam sobie duetu Mandżukić - Morata. Taka para miała być prawo bytu, gdyby za nimi biegał Silva, Mata, James czy też inna super kreatywna 'dziesiątka'. Nie widzę tego.
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2015, 02:29 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- Shadow Marshall
- Juventino
Pirlo bardzo przeszkadza. Niestety. Nie ma meczu żeby nie podał do przeciwnika i tylko łaska Pana sprawiła, że nie kończyło się to stratą bramki, a w najgorszym wypadku Bonucci lub ktoś inny musiał faulować co kończyło się wolnym z dosyć niebezpiecznej odległości. Gdy Pirlo pauzował to nie było widać jego braku. Marchisio świetnie się odnajduje na jego pozycji. Do tego może grać np Pereyra co już stwarza jakieś możliwości w ofensywie.
Co do Barzagliego to nie liczmy na to, że będzie wyczesem cały czas. Jego kariera była raczej średnia. Dopiero w Juve odżył, a dokładnie wtedy kiedy przybył Conte. Evra i Barzagli to identyczny wiek. Kolesie są urodzeni w tym samym miesiącu i jak czegoś z tym nie zrobimy to może się to skończyć kupą. Całkiem szybki Lichtsteiner ledwo wyrabiał za Neymarem, a wy chcecie by Barzagli się z nim ścigał? Powodzenia. Ja wiem, że ustawia się świetnie, ale ten brak jest nie do przeskoczenia.
Chciałbym właśnie żeby do klubu przyszedł np Kurzawa i Rugani by Evra i Barzagli jakby wzięli ich pod swoje skrzydła bo w przyszłym sezonie możemy obudzić się z ręką w nocniku.
Mnie nieco martwi przyjście Khediry. Nie dlatego, że nie lubię przecinaków tylko dlatego, że Vidal ma podobne cechy do niego i nie chciałbym by to wiązało się z odejściem Chilijczyka. Już wolałbym opylić Pogbę. Przecinak w klubie musi być. Po odejściu takiego przecinaka (Makelele) posypał się galaktyczny Real.
Mandzukic to prędzej za Llorente choć z Atletico wolałbym Griezmanna tylko ta jego kwota odstępnego :doh: , a Dybala za Teveza choć Dybala to junior w porównaniu do Carlitosa...no ale...może wypali.
Co do Barzagliego to nie liczmy na to, że będzie wyczesem cały czas. Jego kariera była raczej średnia. Dopiero w Juve odżył, a dokładnie wtedy kiedy przybył Conte. Evra i Barzagli to identyczny wiek. Kolesie są urodzeni w tym samym miesiącu i jak czegoś z tym nie zrobimy to może się to skończyć kupą. Całkiem szybki Lichtsteiner ledwo wyrabiał za Neymarem, a wy chcecie by Barzagli się z nim ścigał? Powodzenia. Ja wiem, że ustawia się świetnie, ale ten brak jest nie do przeskoczenia.
Chciałbym właśnie żeby do klubu przyszedł np Kurzawa i Rugani by Evra i Barzagli jakby wzięli ich pod swoje skrzydła bo w przyszłym sezonie możemy obudzić się z ręką w nocniku.
Mnie nieco martwi przyjście Khediry. Nie dlatego, że nie lubię przecinaków tylko dlatego, że Vidal ma podobne cechy do niego i nie chciałbym by to wiązało się z odejściem Chilijczyka. Już wolałbym opylić Pogbę. Przecinak w klubie musi być. Po odejściu takiego przecinaka (Makelele) posypał się galaktyczny Real.
Mandzukic to prędzej za Llorente choć z Atletico wolałbym Griezmanna tylko ta jego kwota odstępnego :doh: , a Dybala za Teveza choć Dybala to junior w porównaniu do Carlitosa...no ale...może wypali.
- Cabrini_idol
- Juventino
Ja to widze tak ze w miejsce Teveza wskakuje Dybala (tem sam styl gry)a Mandzukic jest szykowany w miejsce Llorente. Nie wydalismy grubo ponad 32 mln na rezerwowego. Berardi wroci i bedzie zmiennikiem Dybaly lub Moraty.

- fazzik8
- Juventino
Odnośnie Barzagliego ma 34 lata i to pewnie będzie jego ostatni sezon, jak Evry. Moim zdaniem Rugani powinien iść na wypożyczenie, więcej mu da gra przez cały sezon niż siedzenie na ławce i podziwianie doświadczonych kolegów. CO do Evry się zgadzam, trzeba Kurzawe ściągnąć. Zarząd na lewej obronie widzi Asamoaha, który w Udine był środkowym pomocnikiem. Conte zrobił z niego obrońcę. Co do Mandzukica, 29 lat, sezon średni. Wiem, że do niego na pewno przekonuje cena, która pewnie nie będzie wysoka, ale jeżeli mają kupować napastnika to trochę bardziej i gdzie indziej bym się rozglądał. Mandzukic w miejsce Llorente, chyba średnio przyjdzie na ławkę, ale może tak być