Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:44

Zoff to nie są marzenia, sam Lacazett kiedyś mówił, że chciałby grać w Juve. W lidze francuskiej żeby kupić zawodnika wystarczy przedstawić dobrą ofertę, jeżeli Juve szybko by się zdecydowało to jest w naszym zasięgu

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:45

fazzik8 pisze:Zoff to nie są marzenia, sam Lacazett kiedyś mówił, że chciałby grać w Juve. W lidze francuskiej żeby kupić zawodnika wystarczy przedstawić dobrą ofertę, jeżeli Juve szybko by się zdecydowało to jest w naszym zasięgu
Dyrektor Lyonu jasno powiedział, sprzedamy, ale za 50 mln.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:47

wloski pisze:
fazzik8 pisze:Zoff to nie są marzenia, sam Lacazett kiedyś mówił, że chciałby grać w Juve. W lidze francuskiej żeby kupić zawodnika wystarczy przedstawić dobrą ofertę, jeżeli Juve szybko by się zdecydowało to jest w naszym zasięgu

Przy naszych spekulacjach, które tu snujemy odejściu Teveza i Moraty za jakieś 35 mln jest w naszym zasięgu. Na pewno dałoby się coś utargować, a dołożenie 10 czy 15 mln na obecną chwilę nie jest barierą nie do przeskoczenia. Zresztą wszyscy napastnicy o jakich mowa, Igła, Cavani to wydatek 45 mln, oprócz Van Persiego. Z tych wszystkich lepiej Francuza bo jest o wiele młodszy i więcej strzela

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:50

fazzik8 pisze:
wloski pisze:

Przy naszych spekulacjach, które tu snujemy odejściu Teveza i Moraty za jakieś 35 mln jest w naszym zasięgu. Na pewno dałoby się coś utargować, a dołożenie 10 czy 15 mln na obecną chwilę nie jest barierą nie do przeskoczenia. Zresztą wszyscy napastnicy o jakich mowa, Igła, Cavani to wydatek 45 mln, oprócz Van Persiego. Z tych wszystkich lepiej Francuza bo jest o wiele młodszy i więcej strzela
Tylko, że Morata nigdzie się nie rusza, więc skąd pieniądze. Napad na bank czy porwanie zawodnika? Nie wyobrażam sobie Marotty nocą podczas napadu.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:56

wloski pisze: Jedyną nową wariancją w ataku może być 2-1 gdzie użyta zostanie trójka napastników, Tevez, Dybala i Morata jasnym jest, że 6 napastników jest nam w ogóle nie potrzebnych, szczególnie, że korzystaliśmy w tym sezonie z mocnej trójki. Nawet jeśli dojdzie do lekkie korekty taktyki to widać jak na dłoni, że Juventus stawia na uniwersalnych zawodników i będzie dalej do tego dążyło, dlatego jednego dnia zagramy z przodu 1-2, czasem 2-1, a czasem wrócimy do 3-5-2. Reszta napastników była tylko dodatkiem bez którego można było się obejść, bo nikt mi nie powie, że np. taki Coman coś wniósł (dlatego wypożyczenie będzie grane). Nie ma miejsca na 6 napastników i sugerowanie mi, że jestem zacofany zostaw sobie w między bajki, bo kiedy Ty srasz jak Sponch Bob ze strachu pod każdym newsem, że kogoś sprzedajmy to ja sobie siedzę w fotelu jak Mino Raiola, palę cygaro i czytam płacz kibiców Juve.
W żadnym wypadku nie sram przed newsami. Szczerze to uwielbiam czas mercato, nawet jeśli wiązałoby się to z 8 nowymi zawodnikami. Ufam do tego stopnia Beppe, że może dla mnie wywalić cały atak, a i tak wiem, że nowy będzie lepszy. Jeżeli tego nie zauważyłeś z tego co pisze to jednak są w tym Państwie problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
Skorygowałem to co napisałem o 6 napastnikach, do 6 ofensywnych zawodnikow. A ty nadal powołujesz się na 6 napastników.
Nie uważam, że posiadanie typowo 6 ofensywnych graczy, w tym 2 treq ( ale powiedzmy, że to mamy w postaci Berardiego i Dybali) + 3/4 napastników jest liczbą zbyt dużą. Ponieważ grając typowymi 2 napastnikami posiadaliśmy ich 5. Teraz będziemy potrzebowali w każdym meczu ofenswynego tercetu, co może się wiązać z zastępstwem na każdą pozycję. I to byłoby dla mnie logiczne, nawet jeśli ten 6 będzie typową zapchajdziurą vel rezydentem lub też będzie to błazen napędzający w kadrze dobrą atmosferę.
Ty za to zachowujesz się jakbyś miał patent na prawdę, conajmniej kreta w klubie, który o wszystkim ciebie zawiadamia. I to jest takie zabawne. Twoje zdanie jest jednym trafnym, bo ty wiesz, że Morata zostanie i ty wiesz kto go zastąpi. A kto sie z tobą nie zgadza to beton i lamenciarz....
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2015, 14:01 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 13:58

Skąd wiesz, że się nie rusza. Rozmawiałeś z nim? Jak na razie ponoć Benitez go bardzo chce. To są założenia jeżeli Morata bądź Tevez odejdzie. Mówi się o Cavanim, Igle, Van Persim to na nich skąd kasę weźmiemy? Jak odejdzie Tevez a Morata zostanie. Pewnie napad na bank :)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 14:03

wloski pisze:
Cholernie dużo, ale z drugiej strony jeśli szukać napastników podobnych charakterystyką do Teveza to Lacazette jest na szczycie listy. Carlos ma dopiero 31 lat, spokojnie mógłby grać u nas jeszcze dwa sezony i dużo dawać drużynie. Strasznie mu się śpieszy do tej Argentyny.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 14:04

Arbuzini pisze:
wloski pisze:
Cholernie dużo, ale z drugiej strony jeśli szukać napastników podobnych charakterystyką do Teveza to Lacazette jest na szczycie listy. Carlos ma dopiero 31 lat, spokojnie mógłby grać u nas jeszcze dwa sezony i dużo dawać drużynie. Strasznie mu się śpieszy do tej Argentyny.
Taniej obecnie nie kupisz :), a Lacazett to bardziej klasyczna 9-tka, taki Tevez to bardziej już kupiony Dybala

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 14:08

Arbuzini pisze:
wloski pisze:
Jak i przez całą karierę śpieszyło, narazie dla mnie to z dużej chmury mały deszcz i myślę, że pozostanie. Zresztą...

a) mówi sie, że odejdzie do PSG, ale w miejsce kogo? Ibra zostaje.
b) mówi się, że wymiana na Mandżukicia z naszą dopłatą, ale po co nam on, jak mamy zawodników o jego charakterystyce, a on też jakiś wybitny nie jest. Nie mamy takich skrzydłowych jak Bayern. Zresztą po odejściu z Bayernu Gomeza, Mandżukicia, okazuje się, że Ci napastnicy... nie mają bramek, a no dlatego, że system Bayernu był ustawiony pod nich, skrzydłowi, boczni obrońcy itp. u nas nie ma tak różowo, więc wtopa byłaby gotowa.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 14:19

Arbuzini pisze: Cholernie dużo, ale z drugiej strony jeśli szukać napastników podobnych charakterystyką do Teveza to Lacazette jest na szczycie listy. Carlos ma dopiero 31 lat, spokojnie mógłby grać u nas jeszcze dwa sezony i dużo dawać drużynie. Strasznie mu się śpieszy do tej Argentyny.
To są właśnie Argentyńczycy. Nie chcę generalizować. Ale pamiętam w 2006 czy 2005 roku w jakimś wywiadzie Tevez stwierdził, że on chciałby zakończyć karierę w wieku 28 lat. Dzisiaj ma 31, więc i tak jest nieźle. W Argentynie nie ma takich obciążeń, gra bez stresu, pewnie by brylował i do kadry miałby równie blisko jak z Juventusu.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 14:34

fazzik8 pisze:Taniej obecnie nie kupisz :)
Ja nie, ale Marotta ma swoje sposoby :P . Za mniejsze pieniądze mamy w składzie dwóch świetnych napastników. Czego byś nie pisał o Moracie, takiego gracza właśnie potrzebowaliśmy.
fazzik8 pisze:Lacazett to bardziej klasyczna 9-tka, taki Tevez to bardziej już kupiony Dybala
Francuz w tym sezonie grał bardziej wysuniętego, ale w poprzednich grał nawet na skrzydle. 2013/2014 też był udany w jego wykonaniu, a nie nastrzelał przecież tylu goli. Właśnie fakt, że potrafi odnaleźć się w różnych rolach, przenosić ciężar gry na różne sektory boiska czyni z niego zawodnika podobnego do Teveza, który z resztą rolę "9" w 4231 też często grał i zdobył w tamtym sezonie koronę króla strzelców PL.
Polecam odpalić sobie jakąś starszą kompilację i poszukać podobieństw pomiędzy tą dwójką, choćby np. ta:
Przy okazji można napawać oczy piękną grą obrony w Ligue 1 :D .

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 14:35

Według CdS w to mercato jest 11 zawodników, którzy podgrzewają atmosferę całej Europy:
http://www.corrieredellosport.it/news/c ... okieAccept
W tym 3 zawodników Juve i 4 którymi się interesujemy/interesowaliśmy.
Ciekawe.
I link do artykułu z GW
http://www.sport.pl/pilka/1,65082,18078 ... l#MTstream
Wiadomo, że głównym źródłem AS. ALe przecież Igłe też chciał Benek, przynajmniej tak się mówiło. Nie zdziwie się, jeśli przez te ruchy np. Karim będzie na wylocie i moze nim się nasi działacze zainteresują.

Edit: 16.30:
Wszystko via R. Agresti:
1. Pirlo idzie do NYC - i jest to nieuniknione.
2. Wszystko z Khedirą dopięte. Oficjalny anons wkrótce.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 18:16

Robaku pisze:Według CdS w to mercato jest 11 zawodników, którzy podgrzewają atmosferę całej Europy:
http://www.corrieredellosport.it/news/c ... okieAccept
W tym 3 zawodników Juve i 4 którymi się interesujemy/interesowaliśmy.
Ciekawe.
I link do artykułu z GW
http://www.sport.pl/pilka/1,65082,18078 ... l#MTstream
Wiadomo, że głównym źródłem AS. ALe przecież Igłe też chciał Benek, przynajmniej tak się mówiło. Nie zdziwie się, jeśli przez te ruchy np. Karim będzie na wylocie i moze nim się nasi działacze zainteresują.

Edit: 16.30:
Wszystko via R. Agresti:
1. Pirlo idzie do NYC - i jest to nieuniknione.
2. Wszystko z Khedirą dopięte. Oficjalny anons wkrótce.
No i gra Khedira w formie da nam na pewno więcej jakości niż Pirlo obecnie, czyli 1 za 1 i to za darmo, jak na razie. Zobaczymy co dalej :)

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 18:21

Nie wierzę w to, że odejdzie Tevez oraz Morata - pierwszy niejednokrotnie zapewnił, że chce wypełnić kontrakt natomiast drugi jest coraz wyżej w hierarchii - o czym z resztą świadczą działania klubu ws. zlikwidowania klauzuli wykupu. Z resztą wiązałoby się to z całkowitą roszadą linii ataku. Zbyt drastyczny krok.

Skończy się tak, że odejdzie Llorente a w jego miejsce przyjdzie Berardi i będziemy częściej grać ustawieniem z trójką z przodu <3

W linii pomocy liczę na to, że odejdzie Pirlo oraz Vidal a w ich miejsce przyjdzie Khedira (co raczej wyklucza transfer Kondogbi) oraz Oscar.

W obronie zapewne Rugani przejmie schedę bo Barzaglim. Na skrzydle marzy mi się Kurzawa i Piszczu.

1' 11:

Tevez - Morata/Berardi - Dybala/Coman
Pogba - Markiz/Khedira - Oscar/Sturaro
Kurzawa/Evra - Kielon - Bonu/Rugani - Lichy/Piszczek :)
Buffon/Neto

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 18:41

Kurde, ale panika się tu porobiła... a wystarczył jeden przegrany, dobry, mecz...

1. Pirlo - Andrzej, jak przychodził do nas dawał nam wiele, bardzo wiele, ale obiektywnie przyznajcie, że każdy kolejny sezon to zjazd w dół.
Doceniając to, co dla nas zrobił, biorąc pod uwagę interes Juve, powinniśmy zrobić tak, jak z Alexem - boli to jak cholera, ale czas ustąpić miejsca, niż być drugim Tottim - starą, powolną i słabnącą ikoną, kiedy można odejść w glorii tak, jak to uczyniono z Alexem.
Pirlo osiągnął wszystko, co mógł, nie musi nikomu niczego udowadniać przez co spokojnie może już sobie kopać w MLS.

2. Vidal/Pogba - jakku i mrozzi coś zacichli, przez co karmimy się plotkami wszelkiej maści szmatławcami miałkiej wartości. Prędzej, czy później każdy z nich może odejść/odejdzie. Trzeba być na to przygotowanym i odpowiednio wcześniej się zabezpieczyć.
W tym względzie ściągnięcie Khediry i/lub Witsela, bądź Radję byłoby imho zastąpieniem zawodnika/ów o wielkiej klasie sportowej zawodnikami już dobrze rozwiniętymi bez istotnej straty jakości.
Przy ich ewentualnym pozostaniu dokupienie jednego z dwójki naszych potencjalnych targetów byłoby tylko in plus, tym bardziej, że Pirlo nie jest niezastapiony, a wielokroć w tym sezonie Markiz dawał więcej i lepiej niźli sam Pirlo.

3. Atak.
Jeśli byłaby szansa odpalić Llorente - czym prędzej, a tym bardziej, za jakiś miły hajsik.
Mam nadzieję, że Morata nie jest tak głupi, że będzie chciał wrócić do Realu po to tylko, by grzać tyłek na ławce, kiedy BBC będą z przodu zamiatać nawet i u Benka. Już widzę, jak się ich kibice cieszą, jak posadzi gwiazdy na ławce kosztem Alvaro.
W Juve ma idealne warunki do dalszego rozwoju, do gry w pierwszym składzie i do tego, by być docenianym tak, jak zasługuje, a zasługuje, co pokazał ten sezon.
Tevez - fajnie by było, żeby został jeszcze na ten jeden, ostatni sezon. Rozumiem jego tęsknotę do ojczyzny, ale jeśli nie uda nam się nikogo pozyskać do ataku z klasy topów (dla mnie jedynie Cavani - RvP/Falcao to puch marny i przeterminowany) powinniśmy działać w celu przekonania go do pozostania. Jeśli zaś udałoby się z Cavanim jakimś cudem :pray: :pray: :pray: to wtedy można by było ryzykować z odpuszczeniem Apacza, tym bardziej jeśli byłby Zaza jako ta rezerwa i Berardi, którego bardzo chcę u nas w następnym sezonie.

4. Reszta wzmocnień
Przychodzi Rugani, Dybala, Khedira i Neto. Mamy okazję wzmocnić jeszcze ewentualnie atak i środek pola. Do tego można pokombinować z piłkarzem grającym za napastnikami - może Oskar?
A gdzie są boki obrony do cholery?! Na LO jest Evra, który załapał formę, ale on jest z gatunku "Drugi Milan", jeśli chodzi o wiek. Od biedy jest Asa, który odpadnie, jeśli nadarzy się puchar wuwuzeli... O pozostałości skrzydeł śmierci jest mi zbyt wstyd by pisać... Mówiło się coś o Babie, którego ponoć obserwowaliśmy - czy coś się dzieje w jego temacie? Nie myślę o sprowadzeniu Rodrigueza z Wolfsburga, bo aż tyle kasy pewnie nie mamy, no ale kogoś by trzeba było.
Na PO mamy Lichego, który obniżał ostatnio loty, no ale może usprawiedliwia go kontuzja kostki i to, że przez to grał na szprycach. Do tego jest Martin, tylko cholera, zaczyna przypominać drugiego człowieka szklankę... Ponoć mataczyliśmy w transferze do Sassuolo Vrsajlko, czy robimy w związku z nim jakieś podchody?

Pozostaje mi ponownie ufać Marotcie i Paraticiemu, nauczony doświadczeniem ostatniego okienka, że wiedzą co robią i będa faktycznie chcieli wzmacniać nasz klub, zachowując nasze gwiazdy tak długo jak się da, bądź przy ich sprzedaży - zastępując ich kimś godnym Juve.

Zablokowany