Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 11:18

http://www.tuttojuve.com/primo-piano/ma ... iva-239562

ktoś przetłumaczy? niby coś rozumiem, ale lepiej skonsultować

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 11:22

Kamex22 tu nikt nie panikuje a rozważa róznorakie warianty. Ja szczerze mówiąc chętnie i bez paniki pożegnam się z Morata, Pogba i Vidalem jesli chłopy stiwerdzą, że im brak motywacji do gry.
Tutaj ( tj. w Juve) się zapiperza, nie przechodzi obok meczu itp. Jesli, któryś z Panów czuje, że nie jest w stanie dawać tej drużynie tyle ile innej to do widzenia. Powodzenia.
Uważam, ze Beppe robi dobrą robotę i w przypadku ich odejscia przyjdą tacy, którzy będą chcieli gryźć trawę za herb i hymn Juve.
Kucharius to te wypowiedzi, które się powtarzaja:
tj. chcemy zeby Pirlo został. z Tevezem będziemy rozmawiali w przyszłym tygodniu. Pogba jest związany dlugim kontraktem i zostaje z nami. Khedira na dobrej drodze.
Nihil novi.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 11:26

a wyobrażacie sobie sytuację, że Pirlo zostaje i za rok podnosi puchar LM i znów płacze, ale tym razem ze szczescia :) to by była historia na film :)

hehe ale mnie poniosło :smile:

Zero szacunku dla Pogby
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 11:34

Widzę teraz nowa moda zaczyna panować na forum po sraniu w gacie, przyszedł czas na wypominanie wszystkim graczom braku motywacji. :doh: Hust,że po przegranym finale i ochłonięciu każdy powinien sobie stanąć przed lustrem i powiedzieć,że za rok musi to wygrać czym powinien mieć jeszcze większą motywację i chęć rewanżu. Lepiej uważać,że po porażce w finale piłkarze nagle stracą motywację i sobie pójdą do innego klubu. Jeszcze zrozumiałbym gdyby to wygrali, ok mamy tryplet idziemy gdzieś ugrać inną ligę, ale ten sukces był połowiczny bo trofeum nie zostało zdobyte, dlatego motywacji to raczej prawdziwym piłkarzom nie braknie, bo mają dalej coś do udowodnienia. Mianowicie, że ten finał to nie przypadek, oraz mają motywację w postaci chęci rewanżu i powalczeniu o kolejną szanse na wygranie tego trofeum. Także równie dobrze można pisać o braku motywacji ile o zwiększeniu jej i chęci rewanżu po porażce. Jeżeli komuś brakuje motywacji po porażce to powinien skończyć z piłką.

Pewne zmiany owszem są potrzebne, ale wątpię by się odbywały przez brak motywacji któregokolwiek z piłkarzy a raczej z chęci wprowadzenia trochę świeżości do drużyny a przede wszystkim jej wzmocnienia.
No i ktoś może odejść z tego powodu,że klub dostanie super ofertę finansową a i zawodnik sporą podwyżkę, ale wtedy o braku motywacji nie ma co nawet wspominać.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2015, 11:46 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 2 razy.

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 11:38

Olek1987 pisze:a wyobrażacie sobie sytuację, że Pirlo zostaje i za rok podnosi puchar LM i znów płacze, ale tym razem ze szczescia :) to by była historia na film :)

hehe ale mnie poniosło :smile:
Nie. Jemu po stokroć dziękujemy.

:allegri: na śmietnik
fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 11:38

Morata to nie jest gość, którego nie można zastąpić, 15 bramek w 46 meczach :), poziom Matriego. 30 mln za Morate to hoho, jak chce do Realu niech wraca nam trzeba lepszego napadziora. Berardi statystyki lepsze od Dybali i to już trzeci sezon z rzędu, moim zdaniem tu się nie ma co zastanawiać tylko trzeba go brać, głupotą byłoby oddanie go znowu na wypożyczenie. Co do motywacji, macie racje, po co trzymać Teveza bez motywacji, jak będzie grał słabo to ławka a jak będzie siedział na ławce to będzie to samo co w Man City i da nogę. Pirlo to już po prostu najwyższa pora, nie daje nic drużynie i tutaj nawet nie ma co gadać. Chodzi jeżeli już to zastąpienie Teveza w formie bo to jednak 30 bramek w sezonie i kogoś z dwójki Pogba, Vidal. W każdym razie to są tylko ludzie i spokojnie do zastąpienia zwłaszcza, że kasa pewnie jest a Marotta to gość, który wie co robi choć nie zawsze się z nim zgadzam bo Moraty w Juve pewnie nigdy nie zaakceptuje za te 20 mln

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 11:43

Kucharius1 pisze:http://www.tuttojuve.com/primo-piano/ma ... iva-239562

ktoś przetłumaczy? niby coś rozumiem, ale lepiej skonsultować
Po krótsze:
1. Pogba zostaje ma ważny kontrakt, a sam nie naciska na transfer.
2. Rozmowy z Tevezem mają się odbyć w najbliższych tygodniach. Chcemy żeby został.
3. Nie wiadomo co z Pirlo, Marotta tłumaczy że pomeczowe łzy to emocje po przegranym finale.
4. Khedira jest już zakontraktowany.

Nie rozumiem tej całej sytuacji z Tevezem. Dużo się o tym mówiło i czasami informacje zaprzeczały same sobie. Najpierw, że może odejść do Boca, potem problemy finansowe Argentyńczyków i brak możliwości pokrycia kontraktu Carlosa. Potem wypowiedzi o lojalności Teveza i wypełnienia kontraktu, a nawet możliwości przedłużenia go o rok.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 11:47

AdiJuve, a ty jesteś kolejna osobą, która nie potrafi rozroznic zarzutu od rozważenia pewnych opcji.
Nikomu nie zarzucam braku motywacji. Rozważam, taką opcję.
Czy Vidal po 4 tytułach mistrza Włoch, 2 Superpucharach, 1 Pucharze Włoch i udziale w finale LM ma ochotę nadal występować we włoskiej lidze z pensją - 3 mln euro na sezon. Czy może już 28 /29 letni chilijski zawodnik będzie miał ochotę powiedzieć - ok we Włoszech zebralem już wszystko, myślę podobnie jak Alvaro - taki sezon może się długo tutaj nie zdarzyć, ok przejde do Premier League za 7 baniek za sezon, gdzie duzo bardziej można pozwolić sobie na grę taką jak lubie kontaktową stykową. Nowe otoczenie, nowi zawodnicy trener. Może odnajde nową przyjemnosć?
Stary rozumiem, że jeszcze nie pracujesz prawda? Bo akurat syndrom wypalenia bardzi często się zdarza również w organizacjach które odnoszą sukcesy. Po prostu nagle człowiek mający naprawdę wielki hajs, robiący kariere w danym miejscu, że coś mu nie odpowiada, ze coś nie tak. I chce to zmienić. Nie wykluczam, że będzie tak i w tym przypadku. Ale nie martwi mnie to bo wiem, że są w Juve ludzie z odpowiednimi kwalifikacjami ,zeby zastapić Arturo. Poza tym fajnie ktoś powiedzial rok temu po odejsciu Conte z Juve, Juve istanilo przed Conte i będzie istniało po Conte ( Czyżby to był Moggi) i teraz też jesteśmy w stanie zapełnić lukę po każdym zawodniku. Czasem nieudolnie, czasem fantastycznie, ale póki co przemy do przodu....

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 11:49

Robaku pisze: 1. Wypowiedź jego ojca. Dobra wloski pohamuj emocje bo,
Jesteś Ty zdrowy, każdego wysyłasz do kąta. W poście nad Twoją wypowiedzią jest suche zdanie o tym, że nie ma co srać pod siebie ze strachu.

Od kiedy Vidal ma 3 mln pensji?

Tevez bez motywacji, ale się uśmiałem. Jakby zagrał cały sezon słabo to rozumiem, ale ostatnie dwa spotkania mu nie wyszły, wypadł z rytmu meczowego, wszystko w lidze było pozamiatane, miało to wpływ m.in. na niego, bo Allegri bardzo o niego dbał, a czytam o braku motywacji.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 11:54

no to ma 4 czy 5. Wiadomo, że w Anglii może dostać 50 % wiecej minimum. Nie wysyłąm nikogo do kąta. Tylko wksazuję, żeby nie nadintepretować wypowiedzi to tutaj sie zdarza nagminine. Co sam robisz. bo nigdzie nie wskazywalem o braku motywacji w tym sezonie, tylko rozważam, czy bedą mieli ochotę jeszcze się spinać w przyszłym tak mocno jak w tym.
Widzisz wloski, ty nie czytasz.. ty sobie tak to interpretujesz..

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 11:59

Robaku@
Łączysz brak motywacji i ew. sporą podwyżką po transferze.A mi się to nijak nie łączy przykład z firmą, jak ktoś się wypala to nie łączy tego od razu ze zmianą pracy na lepiej płatną częściej wręcz odwrotnie, brak motywacji i szukanie czegoś nawet gorszego ale bardziej rozwojowego. W podanych przykładach ew. wychodzi na to,że twierdzisz,że piłkarz poleci za kasą i z tym się mogę zgodzić, ale by automatycznie pisać w takim przypadku,że odchodzi z braku motywacji to już na pewno nie.
Kasa to główny powód większości transferów, a nie brak motywacji.
Cóż rozważasz sobie,że mogą mieć brak motywacji, a ja podaję argumenty wg mnie,które wskazują,że takowych być nie powinno a wręcz przeciwnie ta motywacja powinna być jeszcze większa i opierać się na chęci pokazania,że to nie był przypadek i chęci rewanżu oraz zdobycia tego trofeum. To takie same argumenty jak te,że po 4 scudettach może się znudzić, ale pamiętajmy,że byli i są graczy, którzy mieli motywację by grać w jednym klubie przed kilkanaście lat odnosząc ciągłe sukcesy.
Dobra nie ma co robić offtopu bo znowu się bałagan tutaj robi.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2015, 12:06 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 5 razy.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 12:00

Gościu nigdzie nie pisałem o ojcu Moraty, Ty z czapy pijesz do mnie, o to mi chodzi :lol: .

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 12:03

wloski pisze:Gościu nigdzie nie pisałem o ojcu Moraty, Ty z czapy pijesz do mnie, o to mi chodzi :lol: .
wloski | 7.06.2015 | 0:59:11
Czy w końcu zamkną japę Ci którzy ciągle wypominają wypowiedź jego ojca?

Komenatrz pod newsem? :doh:

-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 12:17

Może być coś na rzeczy z tym, że to był ostatni mecz Pirlo w Juventusie. Jestem osobiście spokojny. Khedira praktycznie już nasz. Jest Marchisio, który w następnym sezonie stanie się w mojej opinii kluczowym zawodnikiem Juventusu przejmując rolę Pirlo. Jeżeli zostanie Vidal i Pogba to ta strata nie będzie zauważalna. Do rotacji będzie Sturaro i Pereyra. Mamy już Dybale. Pojawiają się informację o Zazie i Berardim. Czysto hipotetycznie może oznaczać to zmianę ustawienia na 4-3-3, tak aby być bardziej nieprzewidywalnym w ofensywie. Jesteśmy ekipą piekielnie silną w defensywie, czas na nasze pierdykniecie w ataku. Dybala za takie pieniądze nie przyjdzie grzać ławki i nie musi być następcą Teveza. Obaj mogą tworzyć atak wraz z Moratą. Przy zakontraktowaniu Berardiego powstanie możliwość rotacji. Wierzę, że będzie dobrze.

Z Juventusem od 1997 roku.
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2015, 12:21

Robaku pisze:
wloski pisze:Gościu nigdzie nie pisałem o ojcu Moraty, Ty z czapy pijesz do mnie, o to mi chodzi :lol: .
wloski | 7.06.2015 | 0:59:11
Czy w końcu zamkną japę Ci którzy ciągle wypominają wypowiedź jego ojca?

Komenatrz pod newsem? :doh:
I co? Co ma to do wypowiedź z poprzedniej strony, po której odpaliłeś procę w moją stronę. Skończ te zaczepki, bo z psychofnami z forum nie dyskutuje.

Kończę w końcu tą głupią dyskusję z Tobą, bo nie mam ochoty się przegadywać. A każdy kolejny Twój post będę zgłaszał, żeby w końcu Ci za coś wlepili kartkę i żebyś ochłonął od swoich durnych wypowiedzi na dwa tygodnie czy ile trwa ban.

Zablokowany