Mercato (Lato 2015)
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Żadnej rozbiórki nie będzie, co najwyżej przebudowa. Z Tevezem możliwe są w sumie dwie opcje. Albo naprawdę mu się już nie chce i wraca do Argentyny albo chce podwyżkę i jednak zostanie. Agent dzisiaj był nawet w Berlinie. Coś się w tej sprawie cały czas dzieje a według tego co powiedział Beppe to dowiemy się za tydzień gdzieś co i jak z Carlosem. Co do Pogby sprawa jest jasna. Albo będzie oferta 100 mln albo z nikim nie rozmawiamy o sprzedaży. Tylko ja się osobiście boję trochę sytuacji, że Paulowi odbija, życzy sobie transferu tylko do klubu x, Gruby Mino załatwia sobie odpowiednią prowizję od klubu x a klub x nas dyma bo ma porozumienia z piłkarzem i Raiolę po swojej stronie (a Pogba faktycznie rozmawia z Barceloną o ewentualnym 2016). Morata zostanie. Khedira już faktycznie dogadany. Di Marzio twierdzi, że Allegri widzi Berardiego jako trequartistę i, w przypadku odejścia Teveza, żeby mieć oko na Mandżukicia.
- Forza Almiron
- Juventino
Nie widzę powodu dla którego Vidal, Pogba, Morata czy Tevez mieli teraz odejść. Mają tu pewne miejsce w składzie, perspektywę walki o puchar LM i uwielbienie kibiców.
Co do naszego składu, na następny sezon wystarczy nam kupić bocznych obrońców, resztę składu trzeba też powoli odmładzać, ale na to przyjdzie czas w najbliższych latach.
Co do naszego składu, na następny sezon wystarczy nam kupić bocznych obrońców, resztę składu trzeba też powoli odmładzać, ale na to przyjdzie czas w najbliższych latach.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Potencjał ataku Dybala-Morata-Berardi jest ogromny, jakby to wypaliło 8)
Są duże podstawy by uważać, że ten wynik w LM może się dość szybko poprawić. Mamy ogarniętego trenera i gościa od transferów, oj przyszłość może należeć do Juve. Mamy największy hiszpański talent, dołączy niedługo największy argentyński i zapewne włoski. Jest dobrze a może być jeszcze lepiej. Niech tylko nikt nie porównuje tej sytuacji do BvB czy Atletico bo to nie ta para kaloszy, patrząc na historię i szczególnie możliwości finansowe.
Są duże podstawy by uważać, że ten wynik w LM może się dość szybko poprawić. Mamy ogarniętego trenera i gościa od transferów, oj przyszłość może należeć do Juve. Mamy największy hiszpański talent, dołączy niedługo największy argentyński i zapewne włoski. Jest dobrze a może być jeszcze lepiej. Niech tylko nikt nie porównuje tej sytuacji do BvB czy Atletico bo to nie ta para kaloszy, patrząc na historię i szczególnie możliwości finansowe.
- Prokson
- Juventino
No niestety na razie tylko potencjał. Gdybyśmy teraz stracili Teveza albo gdyby grał tak jak dzisiaj przez cały następny sezon to byłoby bardzo ciężko. To on nas ciągnął w wielu mecachAdiJuve pisze:Potencjał ataku Dybala-Morata-Berardi jest ogromny
Morata miewa przebłyski ale to nadal nie jest gracz robiący różnicę. Ma nosa do bramek - to fakt
Berardi i Dybala umiejętności maja, liczby w Serie A też ale wejda na zupełnie inny poziom.
Nawet nie chodzi o to że zabraknie im umiejętności ale psychika jest ogromnie ważna. Dzisiaj to też było widać przeciwko Barcelonie. Tj mimo wszystko niepewność i momentami bezradność niewynikająca z braku skilla a raczej ze strachu i presji.
I Berardi i Dybala i Rugani który czuję będzie pukał do pierwszej jedenastki będą potrzebowali czasu żeby okrzepnąć na najwyższym levelu
Tevez to mimo wszystko wyga i strata go będzie dużym osłabieniem
- Arbuzini
- Juventino
W perspektywie najbliższych 2-3 lat tacy piłkarze będą kluczowi. Trzeba ponownie zaszczepić w klubie odpowiednią mentalność na Ligę Mistrzów, a w naszym wypadku chyba najlepiej robić to kupując najlepszych młodych zawodników z Serie A i innych lig. Niestety boję się, że jeśli w przyszył sezonie nie dojedziemy do 1/2 LM (tfu, tfu) to zacznie się wieszanie psów na Allegrim i zarządzie, a w naszym wypadku wciąż do czynienia mamy z procesem.Prokson pisze:I Berardi i Dybala i Rugani który czuję będzie pukał do pierwszej jedenastki będą potrzebowali czasu żeby okrzepnąć na najwyższym levelu
Tevez nie odejdzie. Nie pierwszy raz reaguje emocjonalnie. Teraz pewnie ma doła i intensywnie o tym myśli, ale zmieni zdanie i wypełni kontrakt.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Widzę robienie dramy w jednym temacie to dla ciebie za mało.LordJuve pisze:Natomiast ani słychu, ani widu jakichś większych wzmocnień. Wyłożyliśmy 32 melony (+ bonusy) za piłkarza-niespodziankę.
Ojj nieciekawie.
Mamy 7 czerwiec, do otwarcia okienka pozostały 23 dni.
Juventus na tą chwile ma zapewnione usługi najzdolniejszego włoskiego obrońcy młodego pokolenia, który rok temu był najlepszym defensorem Serie B, a w tym roku wylądował w jedenastce sezonu wg. LGDS. Który młody talent obrony miał takie wejście smoka w dorosłą piłkę? Pewnie trzeba by się cofnąć gdzieś do czasów młodości Maldiniego.
Berardi, jeden z największych talentów ataku ostatnich lat. Trzeci sezon z rzędu na bardzo wysokim poziomie. Kiedy ostatni raz w ataku był taki talent? Znowu trzeba by się cofać do Del Piero czy Tottiego. I do tego gościa Juventus ma prawo i jego przyszłość się niebawem rozstrzygnie.
Praktycznie zaklepany Khedira za darmo, mistrz świata i mimo wolnego transferu i faktu, że przychodzi z Realu, całkiem przyzwoita pensja ( tak, wiem, kontuzja ).
Dybala, spory talent, już też zaklepany.
Pojawiające się poważne plotki o kolejnych graczach, od Witsela, Kondogbi i innych pomocnikach, przez Cavaniego do ataku, po mniej na dzień dzisiejszy wiarygodne doniesienia o młodych bocznych obrońcach, które pojawiały się w 2015 roku kilkakrotnie.
Rzeczywiście, ani słychu, ani widu, a kolejny sezon już praktycznie za chwile. Z taką polityką to nic, tylko spadek do Serie B czeka!
- jpjp5
- Juventino
co wy macie do tego Teveza brak motywcji? Co wy nie widzieliscie ze jest bez formy, zgubił ją na najważniejszą część sezonu.Dlatego tak ważny jest wyrównany na wysokim poziomie skład. Co do Pirlo już mam inne zdanie dziękuje bardzo za te 3 lata, ale czas się pożegnać, już nie daje nam tyle co kiedyś. I wydaje mi się że to jedyny transfer, no może i llorente, który nas opuści po tym sezonie, z ważniejszych zawodników.
- fazzik8
- Juventino
Każdy ma trochę racji. Mamy w kieszeni największe talenty Serie A, ale Oni mają po 21 lat z całym szacunkiem do nich to chyba (obym się mylił) trochę za mało na np. półfinał ligi mistrzów w przyszłym sezonie). Wczoraj Barca pokazała nam czego nam brakuje. Nie kolektywu czy zaangażowania tylko po prostu umiejętności czysto piłkarskich. Wydaje mi się, że w przyszłym sezonie te młode talenty takich umiejętności nie dadzą. Tevez fakt, bez formy, już z Hellas to było widać, może to wina tego, że końcówkę sezonu nie grał. Odejście Pirlo po sezonie to nie tragedia tylko wzmocnienie. Gorzej z Tevezem bo to nasz motor napędowy Dybala go raczej w 100% nie zastąpi. Morata, osobiście chce żeby odszedł. On cały czas będzie psioczył między wierszami, że chce do Realu wygląda to tak, że On traktuje Juve jak taki przystanek, który da mu grę w Realu. Niech idzie, dostaniemy 30 baniek, kupmy za to Lacazetta, który strzela mnóstwo bramek a tego nam potrzeba. Wistel czy jakiś inny pomocnik, jest już Khedira, przyjście kolejnego może oznaczać tylko jedno. Pytanie, który Vidal czy Pogba. Za Pogbe można wziąć więcej kasy, ale też może jeszcze jeden sezon w Juve pograć.
Podsumowując, w drużynie może być bardzo duże przetasowanie. Pirlo pewnie odejdzie, nie wiadomo co z Tevezem, Morata, Vidalem i Pogba a to już jest 5 podstawowych zawodników. Jak pisałem Teveza zastąpić będzie ciężko, ale Morata<Lacazette. Do drugiej linii tylko Kondogbia. No i co jak co, ale boki obrony trzeba wzmocnić. Evra 34 lata, niech kupią Kurzawe no a Lichtsteiner, trochę odstaję tak jak wczoraj, po prostu brakuję umiejętności. Na prawą obronę to nie wiem kogo.
Podsumowując, w drużynie może być bardzo duże przetasowanie. Pirlo pewnie odejdzie, nie wiadomo co z Tevezem, Morata, Vidalem i Pogba a to już jest 5 podstawowych zawodników. Jak pisałem Teveza zastąpić będzie ciężko, ale Morata<Lacazette. Do drugiej linii tylko Kondogbia. No i co jak co, ale boki obrony trzeba wzmocnić. Evra 34 lata, niech kupią Kurzawe no a Lichtsteiner, trochę odstaję tak jak wczoraj, po prostu brakuję umiejętności. Na prawą obronę to nie wiem kogo.
- Robaku
- Juventino
Tak sobie myślę, że coś jednak stanie jak Ci nasi mistrzowie odejdą i tak bym to chciał, taką kadre:
Bramkarze:Buffon, Neto, Storari
Obrońcy: Lichy, Vrsalijko, Martin, Bonuc, Barza, Angelo, Kielon, Rugani, Evra, Padoin
Pomoc: Kondogbia, Sturaro, Khedira, Radja, Allan, Marchisio, Pereyra, Witsel, Asa
Atak: Berardi,Dybala, Cavania,Zaza, Coman
Obrońcy: Lichy, Vrsalijko, Martin, Bonuc, Barza, Angelo, Kielon, Rugani, Evra, Padoin
Pomoc: Kondogbia, Sturaro, Khedira, Radja, Allan, Marchisio, Pereyra, Witsel, Asa
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
To byłoby jednak trochę za dużo zmian i byłoby ciężko ugrać coś w Europie. Poza tym jak Rugani przychodzi to automatycznie Ogbonna odchodzi, nad Caceresem też bym się zastanowił, fakt super wszechstronny gracz no ale większość czasu spędza u lekarzy;/ Co do pomocy to też nie przesadzajmy,że w jednym okienku zarząd puści całą trójką Pirlo,Pogba, Vidal. No i poza tym aż 9 pomocników na 4 pozycję to jednak ciut przy dużo i bezsensownie wydana kasa. To,że gazety łączą Juve z wieloma graczami nie oznacza od razu,że Ci gracze przyjdą, bo np. na takiego Radję to szansę są iluzoryczne. Co do ataku, to wątpię by Morata miał na tyle mało oleju w głowie i wróciłby do Realu, bo tam skończy na ławce i nici z wielkiej kariery. Llorente ostatnio gra całkiem przyzwoicie, widać,że zaczyna się odnajdywać w taktyce Maxa, dlatego nie chciałbym wymiany na Zaze. Cavani tylko w przypadku gdy Tevez powie sobie dość,ale wcale tego zrobić nie musi.Robaku pisze:Tak sobie myślę, że coś jednak stanie jak Ci nasi mistrzowie odejdą i tak bym to chciał, taką kadre:
Wbrew pozorom to kasy w klubie trochę jest i wcale nie trzeba sprzedawać ważnych graczy by się wzmocnić, kasa z LM była w tym roku ogromna, ostatnie 2 okienka Beppe żydził jak się dało, dlatego teraz pewnie może wydać trochę więcej grosza sprzedając tylko zbędnych graczy.
Poza tym coś kiedyś było,że federacja chce uszczuplić kadry do 25 graczy w tym 4 wychowanków, ktoś pamięta jak to z tym było?
Co do pomocników to zamiast Allana,Radji czy Witsela widziałbym w Juve Herrere z Porto.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2015, 11:22 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 3 razy.
- wloski
- Juventino
Jakiś wielkich przetasowań bym się nie spodziewał, raczej Dybała to największy transfer będzie tego mercato, ale możliwe... że wydamy jeszcze na kogoś podobną sumę. Ja bym się tak o stan Juve nie bał. W tym sezonie wzmocnienie ataku, w przyszłym obrony. Ma to sens.
- Robaku
- Juventino
Juventus nic nie musi. To po pierwsze, ale po drugie nei będzie stał okoniem jeśli VIdal czy Pogba przyjdą i powiedzą - brak mi motywacji. Chcę spróbować czegoś nowego. I uważam,że takie słowa są możliwe w przypadku Vidala i Pogby. Co do Teveza to nie wierze, że wróci z Argentyny.
Jasne, że dużo zmian, ale jednak pewien trzon zostaje. Poza tym co do Moraty to:
1. Wypowiedź jego ojca. Dobra wloski pohamuj emocje bo,
2. Wypowiedź przedstawiona na Juvepoland troche sie różni od tego co bylo pokazane tutaj:
http://forzaitalianfootball.com/2015/06 ... -juventus/
Nie ma w tej wypowiedzi nic o triplecie,
3. Twitt Bońka, ja wiem, że to najbardziej argument z czapy, ale nie wykluczałbym odejścia Alvaro.
Jasnym jest, ze kocha Juve, ale Madryt go wychowal i jestem przekonany, że jesli Benitez go wezwie to on wróci.
Co do Radji, jakos nie mieli wątpliwosci przy grze o Iturbe, to my teraz powinniśmy zepsuć im krew jesli chodzi o Radje, uważam,że świetnie zastąpiłby Arturo.
Co do Ruganiego, to własnie mam wątpliwości czy już teraz. Szczerze wyslałbym go do Sampy, zeby ogrywał się już w LE, uważam, że nawet jakby przyszedł teraz to gralby tylko Puchar Włoch i ogórków, a widac, że ma potencjal na 1 sklad każdego meczu.
Zycze mu własnie stworzenia fajnej pary środkowych oborńców w Sampie z Salamonem
A za rok, kiedy Barza będzie się powoli żegnał niech przyjdzie i bedzie 1 rezerwowym. Angelo bym trzymał bo chłop się nadaje. Mniemam, że Andrea jeszcze z 2 sezony popyka i zostanie w strukturach klubu.
9 zawodników to sporo, ale prawda jest taka,że Asa moze być przesuniety do Evry i wtedy mamy tylko 8, wiec wystarczająco.
Llorente podobno jest zainteresowana Sevilla, uwazam,że powinniśmy go sprzedać chłop ma 30 lat i nagle nie stanie się bardziej ruchliwy i mniej sztywny, przy Zazie jeszcze szansa jest, jesli Ibra potrafił to może i Simone może. A poza tym jest dużo bardziej skoordynowany niż Ferdek. Nie możemy czekać w każdym sezonie 40 spotkan aż Bask nabierze formy, czy przystosuje się do schematów gry. Bo podobny do niego pożytek jak z Martina.
Jasne, że dużo zmian, ale jednak pewien trzon zostaje. Poza tym co do Moraty to:
1. Wypowiedź jego ojca. Dobra wloski pohamuj emocje bo,
2. Wypowiedź przedstawiona na Juvepoland troche sie różni od tego co bylo pokazane tutaj:
http://forzaitalianfootball.com/2015/06 ... -juventus/
Nie ma w tej wypowiedzi nic o triplecie,
3. Twitt Bońka, ja wiem, że to najbardziej argument z czapy, ale nie wykluczałbym odejścia Alvaro.
Jasnym jest, ze kocha Juve, ale Madryt go wychowal i jestem przekonany, że jesli Benitez go wezwie to on wróci.
Co do Radji, jakos nie mieli wątpliwosci przy grze o Iturbe, to my teraz powinniśmy zepsuć im krew jesli chodzi o Radje, uważam,że świetnie zastąpiłby Arturo.
Co do Ruganiego, to własnie mam wątpliwości czy już teraz. Szczerze wyslałbym go do Sampy, zeby ogrywał się już w LE, uważam, że nawet jakby przyszedł teraz to gralby tylko Puchar Włoch i ogórków, a widac, że ma potencjal na 1 sklad każdego meczu.
Zycze mu własnie stworzenia fajnej pary środkowych oborńców w Sampie z Salamonem

9 zawodników to sporo, ale prawda jest taka,że Asa moze być przesuniety do Evry i wtedy mamy tylko 8, wiec wystarczająco.
Llorente podobno jest zainteresowana Sevilla, uwazam,że powinniśmy go sprzedać chłop ma 30 lat i nagle nie stanie się bardziej ruchliwy i mniej sztywny, przy Zazie jeszcze szansa jest, jesli Ibra potrafił to może i Simone może. A poza tym jest dużo bardziej skoordynowany niż Ferdek. Nie możemy czekać w każdym sezonie 40 spotkan aż Bask nabierze formy, czy przystosuje się do schematów gry. Bo podobny do niego pożytek jak z Martina.
- Kamex22
- Juventino
Ludzie panikujecie jak panna ze spóźniającym się okresem. Niby nie uprawiała seksu od miesiąca, ale i tak boi się o ciążę...
Lord Juve to już temat na jakiś artykuł o ludziach,którzy uciekli z zakładu dla obłąkanych. Chłopie zmierz się ze swoimi lękami. Jeśli po nocach śni Ci się, że słupki popularności i marketingu nie są pod sufit, a przez to Hans nie kibicuje Juve, co skutkuje rozbiorem drużyny to idź do psychiatry. Na psychologa już za późno. Ew zauważ wątek 'żale i czarnowidztwo Lorda' przynajmniej będzie można normalnie forum czytać.
Zakładając, że sprzedamy pół drużyny to pomyślcie ile kasy będzie z tego. Ogbonna, Llorente, Tevez, Pirlo, Vidal, Pogba, Morata (zapomniałem o kimś kto już ucieka bo Hans analizował ilość przegranych finałów?). Do tego Isla, De Ceglie itp. Uzbiera się ze 150-200 milionów, plus kasa, niemała, która i tak byłaby na transfery.
Z takim zapleczem na pewno Beppe by coś wykombinował. Może za rok byłby tylko(?) ćwierćfinał LM i mistrzostwo tej przesłabej wg Was Serie A, ale już za dwa lata...
Ale tak wg mnie rewolucji nie będzie. Może odejdzie Pirlo i Tevez, ale jeden już nie jest sobą, drugi bez motywacji to też nie ten poziom, więc trudno. To tylko ludzie da się ich zastąpić. Może odjedzie ktoś z trójki Vidal, Pogba, Morata, ale myślę, że maks 1, którego też się zastąpi.
Także panienki, zakładajcie tampony i przynajmniej udawajcie facetów. (Nie tyczy się prawdziwych kobiet, ale one nie widziałem żeby panikowały).
Lord Juve to już temat na jakiś artykuł o ludziach,którzy uciekli z zakładu dla obłąkanych. Chłopie zmierz się ze swoimi lękami. Jeśli po nocach śni Ci się, że słupki popularności i marketingu nie są pod sufit, a przez to Hans nie kibicuje Juve, co skutkuje rozbiorem drużyny to idź do psychiatry. Na psychologa już za późno. Ew zauważ wątek 'żale i czarnowidztwo Lorda' przynajmniej będzie można normalnie forum czytać.
Zakładając, że sprzedamy pół drużyny to pomyślcie ile kasy będzie z tego. Ogbonna, Llorente, Tevez, Pirlo, Vidal, Pogba, Morata (zapomniałem o kimś kto już ucieka bo Hans analizował ilość przegranych finałów?). Do tego Isla, De Ceglie itp. Uzbiera się ze 150-200 milionów, plus kasa, niemała, która i tak byłaby na transfery.
Z takim zapleczem na pewno Beppe by coś wykombinował. Może za rok byłby tylko(?) ćwierćfinał LM i mistrzostwo tej przesłabej wg Was Serie A, ale już za dwa lata...
Ale tak wg mnie rewolucji nie będzie. Może odejdzie Pirlo i Tevez, ale jeden już nie jest sobą, drugi bez motywacji to też nie ten poziom, więc trudno. To tylko ludzie da się ich zastąpić. Może odjedzie ktoś z trójki Vidal, Pogba, Morata, ale myślę, że maks 1, którego też się zastąpi.
Także panienki, zakładajcie tampony i przynajmniej udawajcie facetów. (Nie tyczy się prawdziwych kobiet, ale one nie widziałem żeby panikowały).