Mercato (Lato 2015)
- wagner
- Juventino
W kwestii Pogby i Vidala proponuje..
Pamiętajcie, że po obecnym sezonie odchodzi Pirlo więc jakby nie patrzeć odchodzi zawodnik pierwszego składu. Zawodnik, który czy miał formę czy jej nie miał, czy do wyboru byli zdrowi Marchisio, Pogba i Vidal to zawsze wybiegał na boisko. Teoretycznie w jego miejsce wskoczył Khedira tylko należy pamiętać, że i przed odejściem starego Włocha Allegri już wcześniej chciał kogoś do pomocy. Więc kalkulacja wychodzi na razie na 0. Być może jestem w błędzie, ale ja tak to widzę.
PS: Aha, sam jestem przekonany że Andrea odejdzie bez względu na wynik finału.
Pamiętajcie, że po obecnym sezonie odchodzi Pirlo więc jakby nie patrzeć odchodzi zawodnik pierwszego składu. Zawodnik, który czy miał formę czy jej nie miał, czy do wyboru byli zdrowi Marchisio, Pogba i Vidal to zawsze wybiegał na boisko. Teoretycznie w jego miejsce wskoczył Khedira tylko należy pamiętać, że i przed odejściem starego Włocha Allegri już wcześniej chciał kogoś do pomocy. Więc kalkulacja wychodzi na razie na 0. Być może jestem w błędzie, ale ja tak to widzę.
PS: Aha, sam jestem przekonany że Andrea odejdzie bez względu na wynik finału.
- fazzik8
- Juventino
Ale jak jest z Nainggolanem. Roma ma połowe karty, a Cagliari chce za swoją połowe teraz 19 mln, tak czytałem. Więc jezeli my sie wlaczymy to musimy dac Cagliari 19 i negocjowac z Roma. Chyba, że cena 19 jest dla Romy a dla na będzie niższa. Co do Kondogbi to byłby super transfer i pewnie w cenie porównywalnej do Witsela czy Nainggolana.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Musimy negocjować z oboma ekipami, nie może byc tak,że kupimy od Cagliari i dopiero negocjujemy z Romą czy czekamy na konkurs kopert.fazzik8 pisze:Ale jak jest z Nainggolanem. Roma ma połowe karty, a Cagliari chce za swoją połowe teraz 19 mln, tak czytałem. Więc jezeli my sie wlaczymy to musimy dac Cagliari 19 i negocjowac z Roma. Chyba, że cena 19 jest dla Romy a dla na będzie niższa. Co do Kondogbi to byłby super transfer i pewnie w cenie porównywalnej do Witsela czy Nainggolana.
Opcje są dwie,albo kupić od obu po połówce płacąc po równo czy jak tam się dwie ekipy podzielą, albo Cagliari wykupuje Radję i Juve odkupuje go od nich

- sadek22
- Juventino
Skoro interesujemy się aż tyloma środkowi pomocnikami to dni Pogby są policzone w Turynie. Mam nadzieje że się mylę ponieważ jak chcemy się rozsiąść w czołówce klubów na dobre to my powinniśmy kupować gwiazdy a nie ich odkrywać i sprzedawać tj. to robi m.in Porto. Choć jak zarząd ogarnie transfer Pogby tak jak Lucek zrobił z Zidanem to będę szczęśliwy 8)
- fazzik8
- Juventino
Cagliari nie stac chyba na jego kupno a Roma go nie sprzedaAdiJuve pisze:Musimy negocjować z oboma ekipami, nie może byc tak,że kupimy od Cagliari i dopiero negocjujemy z Romą czy czekamy na konkurs kopert.fazzik8 pisze:Ale jak jest z Nainggolanem. Roma ma połowe karty, a Cagliari chce za swoją połowe teraz 19 mln, tak czytałem. Więc jezeli my sie wlaczymy to musimy dac Cagliari 19 i negocjowac z Roma. Chyba, że cena 19 jest dla Romy a dla na będzie niższa. Co do Kondogbi to byłby super transfer i pewnie w cenie porównywalnej do Witsela czy Nainggolana.
Opcje są dwie,albo kupić od obu po połówce płacąc po równo czy jak tam się dwie ekipy podzielą, albo Cagliari wykupuje Radję i Juve odkupuje go od nich

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Wystarczy, że stanie za nimi dobry wujek z petro-szmalem (albo Agnellli
).Nie zdziwiłbym się scenariuszem, w którym Cagliari wkłada 15 mln do koperty, a dzień później Belg ląduje za 30 baniek np. w City. Sytuacja win-win dla klubu z Sardynii, który otrzyma tyle ile sobie życzy, czy to od Romy czy od 3ciego zainteresowanego.

Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2015, 22:44 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Z tego, co ja czytałem, negocjujemy TYLKO z Cagliari. W ogóle nie bralibyśmy się za ten transfer, gdybyśmy musieli rozmawiać na jego temat z rzymianami. To oczywiste, że do nas by go nie oddali. Rozmawiamy z Cagliari i chcemy ich połówkę (jako że Roma nie chce przeznaczyć takich środków). Potem albo usiądziemy do rozmów z ekipą ze stolicy, albo, co bardziej prawdopodobne, dojdzie do konkursu kopert.AdiJuve pisze: Musimy negocjować z oboma ekipami, nie może byc tak,że kupimy od Cagliari i dopiero negocjujemy z Romą czy czekamy na konkurs kopert.
- fazzik8
- Juventino
mrozzi pisze:Z tego, co ja czytałem, negocjujemy TYLKO z Cagliari. W ogóle nie bralibyśmy się za ten transfer, gdybyśmy musieli rozmawiać na jego temat z rzymianami. To oczywiste, że do nas by go nie oddali. Rozmawiamy z Cagliari i chcemy ich połówkę (jako że Roma nie chce przeznaczyć takich środków). Potem albo usiądziemy do rozmów z ekipą ze stolicy, albo, co bardziej prawdopodobne, dojdzie do konkursu kopert.AdiJuve pisze: Musimy negocjować z oboma ekipami, nie może byc tak,że kupimy od Cagliari i dopiero negocjujemy z Romą czy czekamy na konkurs kopert.
Na czym polega konkurs kopert?
- Warchoł
- Juventino
http://www.juvepoland.com/text.php?id=1247
Oba kluby określają kwotę za jaką są skłonne wykupić połówkę karty. Jeden klub, rzecz jasna, nie wie jaką kwotę zadeklarował drugi współudziałowiec. Kiedy zawartość kopert zostaje ujawniona, piłkarz dołącza do zespołu który zadeklarował większą sumę, która to jest przelewana na konto klubu który zadeklarował mniejszą wartość. Jeżeli oferty obu klubów są identyczne, to piłkarz zostaje w klubie, w którym grał w ostatnim sezonie.
- fazzik8
- Juventino
dziekiWarchoł pisze:http://www.juvepoland.com/text.php?id=1247
Oba kluby określają kwotę za jaką są skłonne wykupić połówkę karty. Jeden klub, rzecz jasna, nie wie jaką kwotę zadeklarował drugi współudziałowiec. Kiedy zawartość kopert zostaje ujawniona, piłkarz dołącza do zespołu który zadeklarował większą sumę, która to jest przelewana na konto klubu który zadeklarował mniejszą wartość. Jeżeli oferty obu klubów są identyczne, to piłkarz zostaje w klubie, w którym grał w ostatnim sezonie.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Owszem rozmawiać sobie możemy,ale wtedy Cagliari musi wykupić Ningollana a potem go sprzedać do Juve.Opcja kupno połówki i koperty z Romą nie wchodzi w grę. Bo zwyczajnie zaszłaby nowa współwłasność na linii Roma-Juventus co jest przecież zabronione.mrozzi pisze:Z tego, co ja czytałem, negocjujemy TYLKO z Cagliari. W ogóle nie bralibyśmy się za ten transfer, gdybyśmy musieli rozmawiać na jego temat z rzymianami. To oczywiste, że do nas by go nie oddali. Rozmawiamy z Cagliari i chcemy ich połówkę (jako że Roma nie chce przeznaczyć takich środków). Potem albo usiądziemy do rozmów z ekipą ze stolicy, albo, co bardziej prawdopodobne, dojdzie do konkursu kopert.AdiJuve pisze: Musimy negocjować z oboma ekipami, nie może byc tak,że kupimy od Cagliari i dopiero negocjujemy z Romą czy czekamy na konkurs kopert.
Druga sprawa czy w ogóle jedna ekipa bez zgody drugiej mogła sprzedać swoją połówkę w latach wcześniejszych?Chyba takich opcji nie było.
- Kamex22
- Juventino
Ale Misie to oczywiste, że Radja miałby szansę trafić sdo nas tylko jeśli Juve dogada się z Cagliari. My obiecamy im wykup następnego dnia za np 30 milionów, więc oni piszą 15 na kopercie, nawet jak ich nie mają to zaraz będzie przelew od wujka Agnelli. A jak Roma da więcej niż 15 milionów to dla Sardynek lepiej nawet bo zarobią jeszcze więcej. Dla nas też spoko bo możemy i tak kupić kogoś innego, a Roma się napociła i straciła więcej szmalu 

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Dzięki za info Misiu. Nie żebym stronę wcześniej napisał dokładnie to samo, ale twoja analiza wydaje się bardziej głęboka. Zamiast przeczytać wcześniejsze komentarze przed włączeniem się do dyskusji lepiej spojrzeć na ostatni post i powielać ciężką pracę innych 
Hiszpański AS podaje, że Pirlo od przyszłego sezonu dołączy do Lamparda i Villi w New York City FC.
To samo źródło donosi, że tym razem City wygrywa wyścig o Pogbę. 100 mln € + 9 mln € kontraktu.
PS: ma ktoś namiary na strefę kibica z telebimami w Berlinie?

Hiszpański AS podaje, że Pirlo od przyszłego sezonu dołączy do Lamparda i Villi w New York City FC.
To samo źródło donosi, że tym razem City wygrywa wyścig o Pogbę. 100 mln € + 9 mln € kontraktu.

PS: ma ktoś namiary na strefę kibica z telebimami w Berlinie?

Sarcasm not detectedandylono pisze:Z tego co słyszałem to nie będzie telebimów w Berlinie. Ale jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2015, 12:14 przez jackop, łącznie zmieniany 4 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!